Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלות על וולוו 244

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6140 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר קיבל מסבו את הוולוו שלו , יד ראשונה שמורה באופן פדנטי.

נרתמתי למשימה לעזור לשמר לתקן את המעט שדורש תיקון ברכב , וכמובן לתחזק .

בתור התחלה , הרכב כבה ברמזורים , ויש דפיקה מהגיר במעבר מN לD אמרתי לו לבדוק שמן גיר בתור התחלה.

אשמח לשמוע עצות בקשר לרכב , למציאת חלפים, נקודות תורפה , וכל דבר שכדאי לדעת על הרכב הנ"ל.

שנינו ללא נסיון על וולוו בכלל .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
חבר קיבל מסבו את הוולוו שלו , יד ראשונה שמורה באופן פדנטי.

נרתמתי למשימה לעזור לשמר לתקן את המעט שדורש תיקון ברכב , וכמובן לתחזק .

בתור התחלה , הרכב כבה ברמזורים , ויש דפיקה מהגיר במעבר מN לD אמרתי לו לבדוק שמן גיר בתור התחלה.

אשמח לשמוע עצות בקשר לרכב , למציאת חלפים, נקודות תורפה , וכל דבר שכדאי לדעת על הרכב הנ"ל.

שנינו ללא נסיון על וולוו בכלל .

אם הרכב הוא יד ראשונה, אני מניח שהוא טופל במוסך שמבין במכוניות האלה.

הצעתי היא להכנס למוסך שטיפל ברכב ולבצע יישור קו.

עצות מחסר נסיון, עם כל הכבוד על העזרה (ויש הרבה כבוד!) יכולות להזיק.

בהצלחה!

בני

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

עקב שאנחנו חסרי נסיון עם הרכב הנ"ל אנחנו שואלים , אחרי הכל זה התחביב שלנו אם נמסור את כל העבודה למוסכים אז איפה התחביב?

חוץ מזה מנסיון עם סבים יקים, זה שהוא טיפל במוסך הזה זה לא אומר שזה מוסך טוב אלא רק שהוא רגיל לטפל במוסך הזה.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

פורסם

תתחדשו.

הוולבו 244 הינה אחת המכוניות הקלות ביותר לתחזוקה עצמית ואין בה שום מיכלול שדורש מומחיות גדולה, כך שכל מוסך יכול לטפל בה ללא כל בעייה.

הדפיקה מהגיר נובעת לרוב מתושבת גיר קרועה, עיניין של כמה עשרות שקלים.

בנוסף, בידקו את סל"ד הסרק, אולי הוא גבוה מידי.

והכי חשוב לא ציינת (סתם בשביל הסקרנות..) - איזה שנה המכונית ואיזה מנוע יש לה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

שנת יצור 81 244DL עם משהו כמו 230000 ק"מ.

מנוע 2000 סמ"ק.

אתה אומר שהסל"ד גבוה מידי? אני דווקא חשבתי שנמוך מידי כי היא נכבת ברמזורים .

את תושבת הגיר אפשר להחליף ללא הורדת גיר ומנוע?

איפה קונים במרכז? יש חנויות שמתמחות בוולוו משנתונים כאלה ? ( סטייל לינקר של החיפושיות)

האם כדאי להחליף גם תושבות מנוע?

החבר שולח לי במייל את ההרגשה הכללית מהאוטו (סחיבה וכו') כדי שאוכל להתיעץ איתכם .

תודה

אומי וישי

פורסם

את תושבת הגיר ניתן לקנות בחנויות שעוסקות במוצרי גומי (היפר גום או מנו גום, באיזור רח' יצחק שדה).

ניתן להחליף את תושבת הגיר ללא הוצאת התיבה, סיפור לא ארוך במיוחד.

סה"כ זו מכונית אמינה מאד ונוחה למדי, שיכולה להפוך לרכב יום יומי בכיף.

פורסם

הנה מה שהוא כותב לי במייל .

אשמח לשמוע עצות נוספות .

"

מצבה של קלרה:

1. סל"ד נמוך ולא יציב גם אחרי הרבה זמן

2. חייבים להשתמש בצ'וק בזמן עצירה או האטה (כולל סיבוב) , אין אפשרות לעמוד עם מזגן ברמזור ללא צ'וק משוך עד הסוף

3. מכה בזמן העברה בין N לD כשהצ'וק משוך

4. רעידות מהמנוע בזמן נסיעה (כשנותנים גז, בשיוט ללא גז אין רעידות)

5. האם ניתן להוסיף/להחזיר חגורות בטיחות למושב הנוסעים (נראה לי שזיהיתי נק' חיבור, אני לא בטוח)

6. נראה לי שזהו

8. התמונה צולמנה מהנייד שלי... האיכות בהתאם

7. איחלתי לחייל בהצלחה

ממש ממש תודה7E4"

14-08-09_1804.jpg

פורסם
הנה מה שהוא כותב לי במייל .

אשמח לשמוע עצות נוספות .

"

מצבה של קלרה:

1. סל"ד נמוך ולא יציב גם אחרי הרבה זמן - כנראה שהמאייד (סטרומברג CD 175) מלוכלך.

2. חייבים להשתמש בצ'וק בזמן עצירה או האטה (כולל סיבוב) , אין אפשרות לעמוד עם מזגן ברמזור ללא צ'וק משוך עד הסוף - כנ"ל.

3. מכה בזמן העברה בין N לD כשהצ'וק משוך - סיבובי המנוע גבוהים ולכן המכה.

4. רעידות מהמנוע בזמן נסיעה (כשנותנים גז, בשיוט ללא גז אין רעידות) - אם הרעידה היא רק בזינוק, נראה שהגומייה של גל ההינע קרועה או שיש חופש גדול בצלבי גל ההינע.

5. האם ניתן להוסיף/להחזיר חגורות בטיחות למושב הנוסעים (נראה לי שזיהיתי נק' חיבור, אני לא בטוח) - ?

6. נראה לי שזהו

8. התמונה צולמנה מהנייד שלי... האיכות בהתאם

7. איחלתי לחייל בהצלחה

ממש ממש תודה7E4"

אין בעד מה:-)

פורסם

הרעידות הן בהאצה לא בזינוק

אשמח לקבל המלצה למכון קרב' במרכז שמכיר טוב את הרכב הנ"ל.

שוב תודה

פורסם
עקב שאנחנו חסרי נסיון עם הרכב הנ"ל אנחנו שואלים , אחרי הכל זה התחביב שלנו אם נמסור את כל העבודה למוסכים אז איפה התחביב?

חוץ מזה מנסיון עם סבים יקים, זה שהוא טיפל במוסך הזה זה לא אומר שזה מוסך טוב אלא רק שהוא רגיל לטפל במוסך הזה.

ענית לסבא ייקה

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

לגבי המכה בגיר והרעידות - הייתי בודק צלבים בדרייב שאפט - ואיזון דרייב- שאפט - תקלה זהה שהיתה לי ב 244 וכך טופלה ונעלמה.

לגבי כיבוי בסל"ד נמוך - מישהו כאן אמר - יישור קו - לרוב במערכת ההצתה על מרכיביה - טיפ - צור חושך מוחלט בתא המנוע והבט למפלג.

ניצוץ בורח מסדק במכסה המפלג - יהבהב לך אור כחול באזור - גם תקלה שהיתה לי ונפתרה בקלות.

חוץ מזה - יש לך מציאה שהרבה וולוואיסטים היו רוצים לשים עליה את היד.... תתחדש...שמור עליה....

I'd rather walk than drive a Japanese car

פורסם

תודה על העצות

לי אין מציאה שוולוואיסטים רוצים , אבל לישי הבחור שקיבל אותה בהחלט כן !

אני אמסור לו להתחדש .

שוב תודה .

אומי

(ואשמח לשמוע כל עצה ועיניין בקשר לכרכרה המכובדת הנ"ל)

פורסם

שלום ובוקר טוב לכול העוזרים!

צירפתי תמונה של קלרה (אגב, קיבלתי אותה עם השם...)

אני מעונין לעשות את כל השיפוץ/שמירה על הרכב בעצמי (ועם אומי כמובן!!:-)), זה כל הכיף בסיפור.

קלרה חנתה כמעט תמיד תחת קורת גג+כיסוי בד ועשתה 231000 ק"מ, קצת בירושלים מדי פעם ת"א ופעם בשנה לאילת

יש לה מספר דפיקות בטמבון וחוצימזה כמעט כלום!

לגבי המנוע, נסעתי איתה מירושלים הביתה (כ50 ק"מ) במהלכם היא כבתה מספר פעמים:

רמזורים

סיבובים חדים יחסית (ירידות במחלף וכו')

האטה רצינית

המנוע סוחב טוב מאוד, אבל רועד (כמו שאומי כבר אמר) בתאוצה

הבלמים בסדר, קצת מושכים לימין.

אור ברקס אחורי ימני לא תמיד עובד (לפי הקריז)

זהו בינתיים,

אשמח מאוד לתרומות של ידע ונסיון מוולואיסטים

יומעולה

ישי

בקרוב אצל נחמן:twisted:... רק צריך למצוא לו גג...

14-08-09_1804.jpg

פורסם

תתחדש וברוך הבא לעולמינו המגוון.:wink::lol:

"אני מעונין לעשות את כל השיפוץ/שמירה על הרכב בעצמי (ועם אומי כמובן!!:smile:), זה כל הכיף בסיפור."

בדוק את המגעים של הנורה, בתוך בית הנורה ו"על הדרך", את המינוס לכל הפנס. זה כל מה שאני מציע לך לעשות לבד.

את כל שאר הדברים שציינת, תן לבעלי מקצוע טובים. יכול להיות שיש לך צינור וקום סדוק, אשר זז בסיבובים או בעצירות ולכן המנוע כבה, יכול להיות גם לכלוך במאייד. כמו כן, דאג לטפל במערכת ההצתה כולה. הבלמים מושכים ימינה? זה עניין למכונאי טוב. יכול להיות שיש נזילה באחד ממשאבות האופן, מה שגורם לחוסר בלימה בצד אחד ומשיכה לצד הנגדי. ברר מתי הוחלפו שמנים, פילטרים, רצועות מנוע וטיימינג (אם יש) ואם לא ידוע לך בודאות החלף. לזה קוראים אצלינו יישור קו. אחר כך, תתחיל את השיפוץ, כרצונך.

לא, איני וולואיסט, אבל נסיון והגיון מנחים אותי. לפעמים....:wink::lol:

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

• תוכן חדש...