Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סלון למרצדס 280S

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6144 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלתי היא כזו ,

הרכב שלי משנתון 1976 280S בודי W116 .

האם חלקי הפנים (מושבים , קונסולה מרכזית , דשבורד , וכו') של הדגם שמגיע אחרי הדגם שלי יתאימו...?

(בודי W126 אם אנני טועה...)

תודה

אריק גולן

מרצדס 350SL שנת 1972 W107

מרצדס SLC שנת 1980 W107

מרצדס 250C קופה 1972 W114

מרצדס 230E שנת 1982 W123

פורסם

אתה יכול למצוא בשטחים סלון.

פה בארץ צריך משכנתא כדי להיכנס לזה.

אני קיבלתי שבוע שעבר הצעה של פחחות וצבע +סלון חדש+ ניקלים ב7000שקל וכנראה שמתישהו אני כן יעשה את זה.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
אתה יכול למצוא בשטחים סלון.

פה בארץ צריך משכנתא כדי להיכנס לזה.

אני קיבלתי שבוע שעבר הצעה של פחחות וצבע +סלון חדש+ ניקלים ב7000שקל וכנראה שמתישהו אני כן יעשה את זה.

הבעיה בשטחים היא שאף אחד לא ערב לי לזה שהרכב בכלל יצא משם...

יש כמובן את האופציה של לחדש את המושבים ודפנות הדלתות אצל רפד...

אבל שוב אני חוזר לשאלה ששאלתי בתחילת השרשור וזאת עקב אופציה לרכוש סלון קומפלט של רכב כזה.

מרצדס SLC שנת 1980 W107

מרצדס 230E שנת 1982 W123

פורסם

אתה מבין שזה יעלה לך לפחות 10K שקל...

אני לא ישלם שקל עד שאני לא רואה את האוטו ותכל'ס אין להם אינטרס לגנוב ,האוטו שלי נחשב גמור.(מנוע זקוק לאוברול ובודי די רקוב)

מי שהציע לי את זה זה המכונאי שלי שמחזיק 2 מרצדסים כמו שלי אחת ספורט ואחת רגילה ואח שלו הוא הפחח בגלל זה אני קצת פחות לחוץ מהעניין של חזרה לארץ.

חיפושיות 73-74

פורסם

המושבים יתאימו. לא בטוח שזו תהיה אותה דוגמת ריפוד, אבל הצורה כמעט בטוח שכן.

כל היתר(קונסולה מרכזית, ריפוד דלתות) מן הסתם לא יתאים. תסתכל בתמונות ותראה שזה שונה לגמרי.

בקשר ליציאה וחזרה מהשטחים, שני דברים. 1. מן הסתם החלקים שפורקו מרכב גנוב אחד מורכבים על האחר (שלך) אני מבין את מי שעושה את זה כי עם המחיר קשה להתווכח, אבל בהחלטה עקרונית אני לא קונה אף חלק - במיוחד אם המקור שלו בשכם.

2. הבעיה היא לא אם הרכב יחזור, הוא מן הסתם יחזור. הבעיה היא מתי הרכב יעלם פתאום. ברגע שהרכב שלך מוכר ויודעים מה יש בו וששוה לגנוב אותו, מתישהו הגנבים - שיודעים איפה למצא את הרכב, יגיעו אליך וימשיכו את שרשרת המזון המרצדסית בשטחים. זה מנסיון מר. זה יקח זמן, אבל מי שמצא כמוני את המרצדס שלו אחרי הרבה שנים וגילה שמי שגנבו אותו לאיזורי מיעוטים הם הפחחים הערבים שלו, למד את השיטה ולמד להיזהר.

יש "תעשיית" מררצדס עצומה בשטחים, ובעיקר בשכם. מי שחושב שהחלקים שמגיעים משם סתם במקרה זולים תמים ומשלה את עצמו במקרה הטוב. המזון של התעשייה הזו הוא מצד אחד המרצדסים הנגנבים של כולנו, ומצד שני הצורך שלנו בחלפים, ככה הם מרוויחים מכל הכיוונים וממשיכים לגלגל את התעשייה הזו. כל עוד יהיה לה ביקוש היא תמשיך להתגלגל ורכבים ימשיכו להגנב.

נכון, גונבים גם רכבים שלא שופצו או תוקנו בשטחים, אבל ברגע שחשפת את עצמך והרכב שלך מוכר, הסיכון שלך שהרכב יעלם יום אחד, אחרי שהשקעת בו את כל העבודה והכסף,גבוה מאוד.

לשיקולך...

פורסם

השיקול ידוע ובעקבות כך נפסלה האפשרות ,

הדבר האחרון שהייתי רוצה הוא שיגנב לי הרכב או שהוא "יתפס" ע"י יחידת אתגר וישתזף לו בשמש למשך יתרת חייו.

מעבר לכך שאני מאמין שאין ברכה במשהו גנוב... אבל זה כבר קו מחשבה יותר חזק.

מרצדס SLC שנת 1980 W107

מרצדס 230E שנת 1982 W123

פורסם

השורה התחתונה שלך, היא העיקרית שאליה כיוונתי...

חוץ מזה, מילא שהרכב ישתזף אצל אתגר, אבל אם הוא ישאר שם בחורף, יקרו לו דברים הרבה פחות נחמדים מאשר שיזוף, ולצערי זה מנסיון.

בסופו של דבר, כמו בלא מעט דברים אחרים, הפתרון הזול ביותר והטוב ביותר הוא לייבא. תחרוש את האי ביי, זה יכול לקחת כמה חדשים, אבל בסוף תמצא רכב לפירוק עם סלון פנימי יפה ומושלם. מאחר והרכב שלך זול בחו"ל, תוכל להכניס את כל הריפוד לארגז, ובתשלום מאוד נמוך לשלוח אותו במשלוח ימי לכאן. נכון, זה זמן ולוגיסטיקה, אבל זה הפתרון הטוב ביותר.

בהצלחה

פורסם

כמה זה זול?

אני גם מעדיף שלא לשלוח אותה לשטחים...

חיפושיות 73-74

פורסם

כמה זול? רכבים כמו שלכם נעים בגדול מאוד סביב ה 1000 דולר לרכב שלם, לפעמים יותר, לפעמים פחות.

הרעיון הוא למצא מישהו באי ביי שמפרק או מוכר רכב כזה לפירוק, או יותר טוב - לאחר תאונה, להוסיף לו כמה לירות עבור הפירוק והאריזה, ולשלוח במשלוח ימי.

אני עשיתי משהו דומה עם מנוע וגיר למרצדס שברגיל עולים באיזור ה 1500 דולר, או יותר ביורו. מצאתי רכב שלם ב 325 דולר, ביררתי מצב מנוע, שילמתי עוד 250 על הפירוק והטיפול, והבאתי אותו לכאן. יצא לי מנוע וגיר חדשים לגמרי בכסף מינימלי, הערכה שלי לשיפוץ מנוע וגיר כאן היא לאיזור ה 30000 ש"ח, וזה לא היה יוצא באותה איכות.

רק לשם ההגדמה, יבואן מנועים הביא לי בטעות מנוע של 116 קומפלט עם גיר חדש לגמרי, מרכב שעבר כמה עשרות אלפי קילומטרים בודדים ועשה תאונה. הוא התלונן שהוא שילם על הרכב כולו 700 יורו, שזה המון...אז צא וחשוב כמה יעלה מתוך זה הריפוד!

זה קצת כאב ראש וקצת חריש עמוק, אבל זה שווה בשביל לקבל בכסף לא גדול ריפוד חדש לחלוטין, ובמקרה של ה 280, גם אופציה לעור.

פורסם

אגב, תסתכל באי ביי האנגלי תחת mercedes breaking על ה 240 טי די, ותקבל את הרעיון הכללי, למרות שהמשלוח מאנגליה די בעייתי.

פורסם

אני קניתי מרצדס סטיישן 230 W123 שנת 82' אחרי תאונת טוטללוס מאחור מאשדוד.

שילמתי עליה 3000 שקל +גרירה לנתניה 250 שקל וכל המערכת היגוי כבר אצלי באוטו מה ששווה את כל הכסף כבר מעבר לשאר הדברים שלקחתי. (המכאניים והחשמליים)

התבאסתי גלות שהריפודים בצבע כחול ושלי שחור ואצלי יש פס עץ על הדבורד ובאוטו השני אין כלום.

המנוע שם יותר גמור משלי והגיר חדש אחרי שיפוץ אבל 3 הילוכים ושלי 4 .

אני זורק אותה עוד חודש לברזל אין לי מה לעשות איתה פירקתי את רוב הדברים.

חיפושיות 73-74

• תוכן חדש...