Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6149 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמעתי על כך שאם קנית את הרכב במחיר הנמוך ב10 אחוז ממחירון קראוס, אזי יורידו 10 אחוז מהמחירון לפני חישוב המיסוי

לאחר מכן שמעתי שזה לא ככה

מישהו יכול לאשר מה הנוכל לאחרונה?

מה צריך להביא כדי להראות את המחיר שבו קנית את הרכב מלבד החלק האחורי של ה TITLE

תודה

פורסם
שמעתי על כך שאם קנית את הרכב במחיר הנמוך ב10 אחוז ממחירון קראוס, אזי יורידו 10 אחוז מהמחירון לפני חישוב המיסוי

לאחר מכן שמעתי שזה לא ככה

מישהו יכול לאשר מה הנוהל לאחרונה?

מה צריך להביא כדי להראות את המחיר שבו קנית את הרכב מלבד החלק האחורי של ה TITLE

תודה

לא יורידו 10% ממחירון קראוס, פשוט יקבלו את מחיר הקניה שלך (במידה והוא מציאותי) ולפיו יחשבו את המכס.

במידה ומחיר הקניה שלך נמוך מ 10%, לא יקבלו אותו ויחשבו לפי מחירון קראוס.

במכס עובדים אנשים נחמדים (לפחות בחיפה) וגם דיי גמישים, כך שלפעמים יחפשו מחירונים אחרים באינטרנט, שיכולים להתאים יותר למחיר הקניה שלך.(יש להם כמה מחירונים)

Bill of sale- להדפיס מין הצהרה עם פרטי המוכר, פרטי הרכב, VIN NUMBER, מחיר המכירה, פרטי הקונה ולדאוג שהמוכר יחתום.

בנוסף, במידה וקניתה דרך EBAY להדפיס את דף המכירה ורצוי גם את אישורי ההעברה של הכסף למוכר.

ישראל

:roflmao: הבודי בעבודת פחחות והשילדה כבר במערומיה 1958 MGA Roadster :roflmao:

פורסם

ישראל

אשמח אם תוכל לעזור לי

הסיפור הוא כזה

קניתי רכב מסוג פורשה שנת 1979

מסתבר שבמחירון קראוס המחיר שלו לרמה 3 הוא 20900 דולר, לרמה 4 10400 וכ'ו

הרכב לדעתי יהיה ברמה 4, וייתכן במקרה קיצוני שירשמו אותו ברמה 3. (אני בספק)

העניין הוא כזה, אני שילמתי על הרכב רק 3500 דולר! ואני יכול להראות מסמכי העברה של הכסף, וגם מסמך מהמוכר, חתום.

העניין הוא שביססתי את המחיר של המכס שאשלם לפי מחירונים בחול, כמו MANHAIMGOLD או משהו כזה (מה שעלה בחיפוש תחת CLASSIC CAR PRICE), שם המחירים של רמה 3 היו 7000 דולר ורמה 4 בסביבות 5000 דולר. הנחתי שלא אצטרך לשלם כל כך הרבה כסף.

העניין מה אני עושה מפה, לא מדובר על 911 אלא 928, והיא הרבה פחות יקרה מה911 גם באיבי (לפחות חצי מחיר מה911) אבל עדיין בקראוס, ה911 באותו שנתון המחירון נמוך ב4000 דולר מה928!!! כן כן,

מה אני עושה במקרה כזה? זה הזוי לשלם 20 אלף דולר מכס, על אוטו שעולה 3500 כאשר יכלתי להביא 911 ולשלם 10 אלף דולר על המכס.

מה עושים מפה? האם יש עם מי לדבר? האם אתה מכיר מישהו שיכול לגרום למכס בחיפה להבין, שאין הגיון בלשלם כל כך הרבה כסף על רכב שנמכר במחיר כל כך נמוך

תודה.

נ.ב - קשה לי לוותר על האוטו, הוא במצב טוב מאוד, צבע מיוחד, הכל מקורי.

אם יש פה מישהו שמעוניין לקחת את הרכב על עצמו במחיר ששילמתי, בבקשה, אני פוחד לקחת את הסיכון שאצטרך לשלם 80 אלף שקל רק על מכס כאשר האוטו עלה 13000

פורסם
ישראל

אשמח אם תוכל לעזור לי

הסיפור הוא כזה

קניתי רכב מסוג פורשה שנת 1979

מסתבר שבמחירון קראוס המחיר שלו לרמה 3 הוא 20900 דולר, לרמה 4 10400 וכ'ו

הרכב לדעתי יהיה ברמה 4, וייתכן במקרה קיצוני שירשמו אותו ברמה 3. (אני בספק)

העניין הוא כזה, אני שילמתי על הרכב רק 3500 דולר! ואני יכול להראות מסמכי העברה של הכסף, וגם מסמך מהמוכר, חתום.

העניין הוא שביססתי את המחיר של המכס שאשלם לפי מחירונים בחול, כמו MANHAIMGOLD או משהו כזה (מה שעלה בחיפוש תחת CLASSIC CAR PRICE), שם המחירים של רמה 3 היו 7000 דולר ורמה 4 בסביבות 5000 דולר. הנחתי שלא אצטרך לשלם כל כך הרבה כסף.

העניין מה אני עושה מפה, לא מדובר על 911 אלא 928, והיא הרבה פחות יקרה מה911 גם באיבי (לפחות חצי מחיר מה911) אבל עדיין בקראוס, ה911 באותו שנתון המחירון נמוך ב4000 דולר מה928!!! כן כן,

מה אני עושה במקרה כזה? זה הזוי לשלם 20 אלף דולר מכס, על אוטו שעולה 3500 כאשר יכלתי להביא 911 ולשלם 10 אלף דולר על המכס.

מה עושים מפה? האם יש עם מי לדבר? האם אתה מכיר מישהו שיכול לגרום למכס בחיפה להבין, שאין הגיון בלשלם כל כך הרבה כסף על רכב שנמכר במחיר כל כך נמוך

תודה.

נ.ב - קשה לי לוותר על האוטו, הוא במצב טוב מאוד, צבע מיוחד, הכל מקורי.

אם יש פה מישהו שמעוניין לקחת את הרכב על עצמו במחיר ששילמתי, בבקשה, אני פוחד לקחת את הסיכון שאצטרך לשלם 80 אלף שקל רק על מכס כאשר האוטו עלה 13000

גם אם תוכיח למכס שקבלת את הרכב במתנה, עדיין תחויב לשלם מכס לפי הערכת המכס.

במחירון קראוס 2007 רמה 4 = $8,400, המכס (חיפה) משתמש במחירון קראוס משנת 2005 (אם אני זוכר נכון) שבכלל לא עדכני.

תנסה לעקוב ולמצא ב EBAY מכירות של 928 מודל 1979 שנסגרו על מחיר בסביבות $4,000 , תדפיס את הדף עם פרטי המכירה (כמה שיותר, יותר מועיל) ותשמור את מספרי המכירות, זה יוכל לעזור לך מול המכס כהוכחת ערך השוק עקב המשבר הכלכלי ושאינו משתקף במחירונים.

אם יש לך מזל תצליח.

בנוסף, תנסה לדבר עם המכס (חיפה או אשדוד) בטלפון, תסביר שקנית רכב בזול יחסית עקב המשבר הכלכלי, ושזה מחיר השוק ולא מחירון קראוס שעדיין לא התעדכן בירידות המחירים עקב המשבר הכלכלי, ותראה איך הם יתיחסו לסיטואציה הנ"ל, לפני ששוברים את הכלים.

יש לך מספיק זמן לברר מה עושים ולא בלחץ, לוקח יותר מחודש עד שתקבל רשיון יבוא.

לפני כשנה קניתי אופנוע ב EBAY ושילמתי למוכר $10,500, לאחר שבועיים הסתבר שלא אספיק לייבא ולרשום את האופנוע בזמן (עקב שנוי בתקנות משרד התחבורה) הסברתי למוכר שיש בעיה והוא החזיר לי את הכסף ששילמתי בנכוי $100 שהוא שילם ל EBAY. כך שבכל מקרה תוכל להסביר למוכר את הסיטואציה ואם הוא הגון, יש סיכוי שתקבל את הכסף חזרה.

ישראל

פורסם

אפשר לבוא אליהם בטענות לגבי העובדה שהם לא משתמשים במחירון קראוס של שנת 2007? הרי הם צריכים להשתמש במחירון עדכני, אי אפשר לבוא 20 שנה על אותו מחירון. זה נוגד את החוק

מעבר לזה, כמה אנשים שמעת שהצליחו להוריד את המחיר של הרכב במכס על סמך מכרזים באיבאי?

האם הם גם לוקחים לי מיסוי על המשלוח? למרות שמחיר הרכב עם מחיר המשלוח לא עלה על המחירון?

וכמה אחוז ממחיר המשלוח הינו המכס.

תודה

פורסם
אפשר לבוא אליהם בטענות לגבי העובדה שהם לא משתמשים במחירון קראוס של שנת 2007? הרי הם צריכים להשתמש במחירון עדכני, אי אפשר לבוא 20 שנה על אותו מחירון. זה נוגד את החוק

מעבר לזה, כמה אנשים שמעת שהצליחו להוריד את המחיר של הרכב במכס על סמך מכרזים באיבאי?

האם הם גם לוקחים לי מיסוי על המשלוח? למרות שמחיר הרכב עם מחיר המשלוח לא עלה על המחירון?

וכמה אחוז ממחיר המשלוח הינו המכס.

תודה

אני חושב שלא עשית שעורי בית לפני שקניתה את הרכב!

דבר ראשון תקרא את יומן היבוא כאן ותקבל קצת מושג על התהליך (שעור המכס לא מעודכן והינו 120%).

אופנוע שיבאתי בתחילת השנה נרכש במחיר של $10,000 כאשר כל המחירונים של המכס גם NADA וגם מאתרי אינטרנט

מראים מחיר שוק של $13,500,

לכן בקשתי מהמעריכה של המכס שתכנס לEBAY ותראה שהמחיר אכן מציאותי, וראינו מס' מכירות של דגמים דומים ב BUY IT NOW במחירים דיי דומים למחיר ששילמתי, היא הדפיסה שני דפי מכירות ולקחה למנהל שלה לאישור ואכן אושר.

המכס הינו על ערך הרכב + עלות המשלוח.

ישראל

פורסם

עשיתי שיעורי בית

שים לב בקישור שנתת, נאמר בפירוש שיש הנחה של 10 אחוז במידה ועלות הרכב אותה שילמת היא נמוכה ביותר מעשר אחוז מהמחיר של קראוס.

בנוסף אתה אומר שהם עובדים עם מחירון 2005, כאשר ב2007 המחיר נמוך יותר, למה זה ככה ומה אפשר לעשות עם זה?

ודבר אחד שלא הבנתי, המכס, כמו שאמרת עובד לפי המחיר של הרכב + משלוח

השאלה היא האם הם לוקחים את מה שקראוס אומר, נניח 10000 דולר, והמשלוח היה 2000 דולר, אז זה 12000 דולר ועל זה כפול 1.2, או, הם לוקחים את המחיר שאני קניתי, 3500, מוסיפים 2000 דולר, רואים שזה נמוך מ10000 דולר, ואז המיסוי יהיה 120 אחוז על 10000 דולר בלבד, מכיוון שמחיר המשלוח לא שינה פה כלום.

אחרת, אם יש מיסוי על משלוח מעבר למחירון קראוס, אתה משלם אוטומטית מינימום של 2000 דולר כפול 120 אחוז, וזה לא הגיוני במיוחד כאשר בקישור ששלחת, המיסוי היה 1800 דולר (נמוך מהמשלוח לבדו, שלא לדבר על המחירון של קראוס).

בכל מקרה, אני אבדוק את הנושא שאמרת לגבי המחיר של המוצר באיבאי, נאמר לי ע"י מישהו העוסק ביבוא רכבי אספנות, שהדבר לא אפשרי, אבל אבדוק זאת שוב איתו.

תודה!

פורסם
עשיתי שיעורי בית

שים לב בקישור שנתת, נאמר בפירוש שיש הנחה של 10 אחוז במידה ועלות הרכב אותה שילמת היא נמוכה ביותר מעשר אחוז מהמחיר של קראוס.יכל להיות שזה נכון, 10% הנחה מהערכת המכס, באתר של המכס זה מוסבר דיי בפירוט, רק שהאתר לא עולה מהיום שנכנס החוק של המיסוי הירוק.

בנוסף אתה אומר שהם עובדים עם מחירון 2005, כאשר ב2007 המחיר נמוך יותר, למה זה ככה ומה אפשר לעשות עם זה? אין הרבה מה לעשות, אני הבאתי איתי את מחירון 2007 ואמרתי להם שהמחירון שלהם לא עדכני, הם פתחו מחירון באינטרנט שהיה נמוך יותר ממחירון קראוס 2007, לכן קבלתי את ההערכה שלהם ולא הצגתי את המחירון שיש לי.(נשאר בתיק).

ודבר אחד שלא הבנתי, המכס, כמו שאמרת עובד לפי המחיר של הרכב + משלוח

השאלה היא האם הם לוקחים את מה שקראוס אומר, נניח 10000 דולר, והמשלוח היה 2000 דולר, אז זה 12000 דולר ועל זה כפול 1.2, או, הם לוקחים את המחיר שאני קניתי, 3500, מוסיפים 2000 דולר, רואים שזה נמוך מ10000 דולר, ואז המיסוי יהיה 120 אחוז על 10000 דולר בלבד, מכיוון שמחיר המשלוח לא שינה פה כלום.

אחרת, אם יש מיסוי על משלוח מעבר למחירון קראוס, אתה משלם אוטומטית מינימום של 2000 דולר כפול 120 אחוז, וזה לא הגיוני במיוחד כאשר בקישור ששלחת, המיסוי היה 1800 דולר (נמוך מהמשלוח לבדו, שלא לדבר על המחירון של קראוס).

בכל מקרה, אני אבדוק את הנושא שאמרת לגבי המחיר של המוצר באיבאי, נאמר לי ע"י מישהו העוסק ביבוא רכבי אספנות, שהדבר לא אפשרי, אבל אבדוק זאת שוב איתו.

תודה!

המכס הינו על עלות ההובלה + ערך הרכב, על פי הערכת המכס!

כיצד יצא לכותב יומן היבוא לשלם מכס רק על $1,800 כולל ההובלה - שלחתי לך הסבר בפרטי.

בסופו של דבר מי שיעריך את הרכב זה המכס ולא "מישהו העוסק ביבוא רכבי אספנות" לכן אני ממליץ לך להתקשר למכס (אפילו ללכת ולדבר) להעלות את הבעיה ולקבל תשובות.

ישראל

• תוכן חדש...