Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6151 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב !

כפי שציינתי בכותרת מדובר בטרימף ספיטפייר, בעל שני קרבורטורים SU, המתקשה בהתנעה לאחר מנוחה של שבעה ימים, ולכן נזקק לאתר, על מנת להקל על ההתנעה, רסוס חד פעמי לעבר מסנן האוויר הפתוח, של אחד הקרבורטור, גורם להתנעה מידית.

יש לציין שאם הרכב הותנע בערב, יום למחרת בבוקר, הוא מתניע במכה ראשונה.

הבעייה קיימת רק במנוחה של שבוע .

נבדקה קומפרסייה והנתונים הם כדלהלן :

צילנדר מספר 4 - 120 !

צילנדר מספר 3- 100 !

צילנדר מספר 2- 90 !

צילנדר מספר 1= 110 !

האם לדעתכם יש קשר בין נתוני הקומפרסייה, וקשיי ההתנעה?!

בברכה

ותודה מראש למגיבים , באשר הם !

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא חושב שזה קשור לקומפרסיה.

הבעיה יכולה להיות משאבת דלק. אם יש ברכב משאבה חשמלית מודרנית אז סיכוי סביר שכל מה שאכתוב כאן מיותר, אם היא מכאנית הסיפור יכול להיות אחר.

היתה לי אותה בעיה בסאנבים במשך שנים. התעקשתי לשמור על המקוריות ועל משאבת הדלק האוריגינלית, והרכב אף פעם לא הניע טוב אחרי עמידה ממושכת. בסאנבים היו שני קרבורטורים, ואחרי שהחלפתי לחשמלית היא הניעה בקליק אחד של סטארטאר כל פעםץ

המשאבות הישנות הללו אפילו אם הם תקינות או משופצות, לא מביאות מספיק דלק עבור שני קרבורטורים. הן לא חזקות מספיק. מאחר והבריטיות הללו כולן דומות ומשתמשות בחלקים דומים או זהים, אני מניח שזה אותו דבר בטריומף. המנועים המקוריים שימשו לרכבי סלון עם קרבורטור אחד, והמשאבות הן אותן משאבות. השילוב של זה עם מנוע ישן ואולי טיפה עייף, והצתה שאף פעם לא היתה מציאה גדולה, מחמיר את הבעיה.

כאמור, אם המשאבה מקורית, אני מניח שזה הפתרון.

בהצלחה

איתן

פורסם

איזי שלום רב !

האם בסנבים, מורכבים קרבורטורים זהים, מסוג SU?

ברכב המדובר משאבת הדלק חשמלית, מפלס הדלק בקרבורטור אכן מתאדה במקצת לאחר שבוע, ומסנן הדלק אכן מתרוקן במקצת, אך שניות מספר מהדלקת מתג ההצתה, מסנן הדלק מתמלא.

תודה על תגובתך.

מגיבים נוספים?

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה, היה לי מקרה דומה במיני שהיה לה קרבורטור דומה, בגלל הפילטר הפתוח, בפילטר סגור לא היתה בעייה

בפתוח כן, מומחה שיחק בהצתה ובפלטינה והבעייה נעלמה.

לגבי הפרשי הקריאות במנוע כיוון שסתומים והחלפת השמן ל-40 יכולה לפתור את הבעייה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

קשה לי להאמין זו שאלה אמיתית או שאלת מבחן לחברים ???? "צביקה קרבורטורים " שואל בפורום על קרבורטורים ...??? מה גם שהתשובות קלות ... תמוה :roll:.

אודי.

פורסם

מה שאני יודע על הקרבורטורים האלה זה שיש סיכה לקרבורטור עם פילטר סטנדרטי וסיכה אחרת לאותו קרבורטור עם פילטר פתוח.

יכול להיות שלא הוחלפו הסיכות כאשר הורכבו הפילטרים הפתוחים?

פורסם

אודי שלום רב !

חשדותייך לא במקומם הפעם, קטונתי מלחוד חידות.

אם תואיל לקרוא שוב את השרשור שפתחתי, יתברר לך שלא כתבתי כלל על עיניני קרבורטור, אלא על קשיי התנעה, כאשר הרכב ללא תנועה כ7 ימים, ונזקק לאתר לשם התנעה, ואילו בהתנעה לאחר כ12 עד 14 שעות, הרכב מתניע בקלות.

ציף יש דלק בטנק, ומשאבת הדלק חשמליתף ומספקת אותו לקרבורטורים תוך שניות.

רן העלאת נושא עינין המסנן הפתוח מעניין מאד, אני סבור שיש לו השפעה של עודף אוויר על חשבון דלק, אך שקיים ברכבים זהים אחרים שנתקלתי בעבר, וטיפלתי בהם, בינהם, טריומף ספיט פייר, אוסטין היילי, וברכב מסוג MGA.

בכולם מסנן האוויר פתוח.

לי מציק עיניין הקומפרסייה הנמוכה יחסית ולא זהה, ועיניין מרווח הפלטינות שעדיין לא נבדק על ידי.

את נושא המעבר לשמן בצמיגות חד דרגתית, אני מניח שאתה מרמז כל טבעות שחוקות, ואני בספק אם כך הדבר, המנוע תקין לגילו.

שכחתי לציין שהרכב חונה כל השבוע בחניון הסגור הרמטי ללא אורור , והרכב מכוסה בכסוי.

בברכה

צביקה

פורסם
מה שאני יודע על הקרבורטורים האלה זה שיש סיכה לקרבורטור עם פילטר סטנדרטי וסיכה אחרת לאותו קרבורטור עם פילטר פתוח.

יכול להיות שלא הוחלפו הסיכות כאשר הורכבו הפילטרים הפתוחים?

אתה צודק קיים קיט סיכות לתערובת עשירה וקיט לתערובת ענייה, האם אתה מרמז, שהסיכות הקיימות בקרבורטורים הם העניות, אני אבדוק הגבר במידת האפשר, אך אינני יודע כמה משמעותי הדבר להדלקת מנוע קר, הרכב מיועד לאנגלייה הקרה, והרכב כרגע במזרח היכון הלוהט?!

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה עניין הקומפרסיה יכול להיפטר בקלות או יצריך טיפול קצת יותר מסובך אבל אם תלך מהקל אל הכבד

עדיין תוכל להינות מהמנוע הנוכחי ללא צורך בטיפול יקר.

עניין השמן יש לו השפעה מכרעת, במנועים ישנים בכלל ובמנועים בריטיים בפרט. אינני חסיד דגול של תוספים

למינהם לשמן, למדתי כי לפעמים עדיף לעבור לשמן חד צמיגי מפירמה טובה, במקום שאר ירקות, הרכב הנ"ל נוסע מעט

ק"מ בחודש ולכן עדיף לו שמן 40 על 20/50 וזאת ללא קשר למצב הרינגיים,

כיוון שסתומים ופלאגים חדשים (תואם הוראות היצרן) יתנו לניצוץ תנאים זהים בבוכנות וישפרו את קריאת הקומפרסיה.

גם קריאה נמוכה וזהה עדיפה על קריאה גבוהה ולא סדירה,

צריך לבדוק בנוסף גם את נפילת הלחץ שם תימצא את האידיקציה למצב הרינגים, במידה וכל זה עדיין לא עזר

אז הורדת הראש (של המנוע כמובן) ליטוש עדין ניקוי ראשים והשסתומים בדיקת גל הפקות והחלפת האטם יעשו פלאים.

נקווה שלא נגיע להחלפת רינגים, או אובראול מלא....

אני חושד ותתפוס אותי במילה, בשמן, פלאגים וכיוון שסתומים, תאום מנוע מלא ובדוק שוב-אם צדקתי אני בא לבקר אותך

והבירה עליך! אם טעיתי אני מביא בירה, סגור? - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

היתה לי בעיה דומה ב"סוסיתא" קרבורטור solex,

כעבור כמה ימים הרכב מתקשה להתניע,

משאבת דלק חשמלית פתרה את התופעה .

עדי גולדנברג 13399

פורסם

רן שושני שלום רב !

בנוגע לכוון השסתומים, ובנוגע לתוצאות הקומפרסייה, שעדיף שיהיו נמוכות אבל זהות, אני מסכים איתך במאת האחוזים !

בנוגע לשמן אתה צודק הרכב לא נוסע הרבה, ואולי פעם אחת , בסופי שבוע בלבד.

לרכב פורק ראש המנוע, והוחלפו שסתומים לפני כשנה וחצי !

אינני יכול לבצע תיאום מנוע, עד לאחר שהשסתומים יכוונו, ובתקווה שהקומפרסייה תעלה.

בוא נסכם אתה תזמין אותי לבירה מהחבית בפאב טובייה, ושתגיע לנתניה הבירה עליי, אם הבעייה תפתר לשביעות של הלקןח שלי !

אני אמליץ לו לעבור לשמן בצמיגות 40 . הפלגים מסוג טריומף חדשים ולפי הקוד בספר הרכב.

אני חוזר בפעם השלישית, לרכב קיימת משאבת דלק חשמלית !!

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה ידידי.

אולי זה יעזור אבל קטונטי בכל מקרה....

בזמנו הייתה לי קורטינה שנת 82, והייתה לי אותה בעיה בדיוק.

ניקוי ושיפוץ הקרבורטור סידר בעיה זו.

אבל אני מניח שאתה בטוח יודע את זה.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

מצטרף. לאוטו שמונע לעיתים רחוקות - גם אצלי הסבה ממשאבת דלק מכאנית לחשמלית פתרה את בעיית ההתנעה (סטרטר ארוך עד שיתמלא מספיק דלק בקרבורטור).

:turn-l:
פורסם
איזי שלום רב !

האם בסנבים, מורכבים קרבורטורים זהים, מסוג SU?

ברכב המדובר משאבת הדלק חשמלית, מפלס הדלק בקרבורטור אכן מתאדה במקצת לאחר שבוע, ומסנן הדלק אכן מתרוקן במקצת, אך שניות מספר מהדלקת מתג ההצתה, מסנן הדלק מתמלא.

תודה על תגובתך.

מגיבים נוספים?

בברכה

צביקה

נא לקרוא שוב בעיון משפט שחזרתי עלו כבר מספר פעמים והדגשתי באדום, במפורש, שברכב קיימת משאבת דלק חשמלית !

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...