Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6155 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ידוע לי שBX לא קרובה להיות אספנות, אך בפורום הנ"ל יש לא מעט מומחים של הרכב/יצרן ולכן אני שואל כאן:

כיצד אוכל לדעת מה מספר הECU של הBX שלי TZS 1.9 1992?

בתודה מראש

כבר חתמתי...

פורסם
מה זה ECU?

במילים קלות ומובנות ,המוח של המנוע ,אחראי על מספר פעולות כגון שליטה על ההצתה ותזמונים ,שליטה על השסתומים ,ועל הסלד בו המנוע עובד (כל זה על אצבע אחת ,יש עוד המון חומר בנושא).

ובאמת מוזר ,איך יכול להיות שלמנוע קרבורטור יש ecu ?

פורסם
במילים קלות ומובנות ,המוח של המנוע ,אחראי על מספר פעולות כגון שליטה על ההצתה ותזמונים ,שליטה על השסתומים ,ועל הסלד בו המנוע עובד (כל זה על אצבע אחת ,יש עוד המון חומר בנושא).

נכון, ופרוש ראשי התיבות הוא Electronic Control Unit

עודד

פורסם

יש ב-BX מחשב בקרה! אז הוא לא שולט בהזרקה- אבל יש שם עוד מספיק דברים לשלוט בהן! ויש שם צמא לחיבור של ציוד בדיקה!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

יש לו BX TZS עם קרבורטור לא GTI .

למיטב ידיעתי אין בBX שום דבר שנשלט מחשב פשוט כי אין במה לשלוט.

אין ABS ,אין כריות אויר,אין בקרת אקלים,אין מחשב דרך וכל האבזור החשמלי פשוט ביותר.

מאווררי המנוע מופעלים עם יוניט פשוט ללא ביטרון כמו בZX קסארה וכו' ,משאבת דלק מכנית.

בGTI 1.9 יש גם ABS וגם שם מערכת ההזרקה והABS מאוד מאוד פרימיטיביים ועיקר הבעיות הם בצמה-כמו ב205 GTI ובוולקן 1.9 .

גם אם יש שקע אבחון אני לא מאמין שתמצא מישהו בארץ שמחזיק מחשב שיכול להתחבר לשם.

יש רכיב שנקרא AFM AIR FLOW METER. ובאופן כללי מערכת הזרקה מאוד מאוד פרימיטיבית.

• תוכן חדש...