Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6160 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

אני לא מצליח לאטום את דלתות הנהג והנוסע למים. כניסת המים בין גומית החלון לחלון וכן מהחלון המשולש. :brickwall:

נכון, גומיות החלון (שבאות יחד עם כל מסגרת הניקל: דוגמא http://www.busdepot.com/details.jsp?partnumber=211853321B) שרכשתי בארץ ממש אינן מתאימות ויש רווח עצום בינן לבין החלון. אבל גם לאחר התאמות משוכללות לא בא לציון גואל. (אגב אלו בדוגמא מבטיחות התאמה טובה יותר). מים נכנסים כמעט ברמה של CC ל CC (מיוחס לכמות המים שנוגעת בחלון).

בשיחות עם מבינים ומוסכניקים (מוכרים) נאמר לי שמים אמורים לעבור דרך הדלת בכל רכב ושניילון עבה מאחורי דיפון הדלת מנתב אותם לניקוז בדופן התחתונה של הדלת .

הלכתי לבדוק בC4 שלי בGALANT של אבא וגם בסתם מכוניות שחנו בחוץ (אל תכעסו רק קצת מים :mm_wink:) ואכן נראה שחלק מהמים יורדים לתוך הדלת ויוצאים מאיזשהו ניקוז. אבל ניכר שחלק גדול לא מצליח להכנס. :confused:

אין לי ידיעה רק ניחושים לגבי היכן אני אמור לשים את הניילון האמור.

רציתי לבקש עזרה בנושא. התייחסות כללית, תמונות מרכבים שלכם (טרנספורטרים וחיפושיות ואחרים) ולפתח את הנושא עד לפתרון.

צירפתי תמונות כולל צילום חורי הניקוז תוך הדלת.

אגב, אני מתכנן ללכת לפרוקייה/זגגייה ולקנות כמה וכמה גומיות חלון של מכוניות חדשות שנראה לי שיתאימו יותר מה"אורגינל" ולהתאים אותן לאוטו. אבל הבעיההעקרונית עדיין קיימת

DSC02058.JPG

DSC02059.JPG

DSC02060.JPG

DSC02061.JPG

DSC02062.JPG

DSC02063.JPG

DSC02064.JPG

Sharon :viking:

VW Bus 73

(שירשור הפרויקט BUS 73 בפורום:http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1999394#post1999394

פורסם

המוסכניק שאמר לך את זה צודק , יש כזה ניילון גם בעוד רכבים (גם בסובארו לאונה) מה שאתה צריך לעשות זה ללכת לפחח או זגג ולבקש ממנו שיכין לך או שיזמין לך אם אפשרי , ניילון כזה,

בכל מקרה יש לך ניקוז בתחתית הדלת (חור קטן) תוודא שהוא לא סתום.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

תקרא פה את תגובה מס' 12 של אסף.

כאמור, הניילון הוא לא המלצה, הוא חובה. האמת היא שתפקידו הוא לא כל כך בהסטת מי גשם (שאגב, לא אמורים להיכנס הרבה ולכן זה מעיד שקיימת אצלך בעיה), אלה יותר במניעת מעבר אדים ויצירת עיבוי בתוך הדלת (מים עומדים שיובילו בסוף לרקבונות בדלת).

שלחת פקס למשרד ממשלתי ואתה רוצה שיענו לך? אתה עולה חדש? אתה לא מכיר איך דברים עובדים פה?
פורסם

זה אמור להיראות בערך ככה:

innerdoorcovering0003.jpg

עוד כמה דוגמאות:

doorpanel10.jpg

http://autospeed.com/cms/title_Adding-a-Beep-to-Your-Locking/A_111058/article.html

כמובן שהניילון צריך להיות שלם, ללא קרעים ולכסות את כל הפתחים.

שלחת פקס למשרד ממשלתי ואתה רוצה שיענו לך? אתה עולה חדש? אתה לא מכיר איך דברים עובדים פה?
פורסם

הנילון חשוב, למעשה כל נילון כדוגמת אלה שנמכרו לאיטום חדרים במלחמה יהיה טוב. רצוי קצת יותר עבה אבל גם זה מחזיק. יש להדביק עם דבק מגע.

אבל הרבה יותר חשובים הם חורי ניקוז.

שפוך חצי כוס מים לתוך הדלת שים לב היכן יש שלוליות וקדח חור באמצע השלולית (היכן שהמים עומדים).

החור צריך להיות מינימום 8 מ"מ ולדעתי גם 15 מ"מ יהיה טוב.

רצוי שהחור יהיה במקום שמתחתיו יש למים לאן להתנקז החוצה ולא לתוך הרכב.

מינימום 3 חורים לדלת אפשר גם במקום שהמים לא עומדים.

מניעת חלודה. בתמונה שלך כבר מצבצת חלודה. רצוי לצפות בצבע יסוד טוב וחומר אוטם ואח"כ לקדוח את חורי הניקוז. לאחר הקידוח יש לצבוע בצבע יסוד גם את שפת חורי הניקוז.

שלמה דן גדרון

פורסם

תודה

לגבי השרשור שציינת אכן הוא עוזר (אף על פי שיש שם ויכוחון לגבי יעוד הניילון)

אגב, אסף.ק הוא מקור מעולה וידוע לפתרון בעיות מכל הסוגים.

אכן יש לי בעיה עם הגומיות התחליפיות של VW ומלא מים נכנסים. אני אתאים גומיה אחרת שתמזער את החדירה.

לגבי החלודה,

עכשיו כשאני מבין שמעט מים אמורים לעבור ולהתנקז, אני אתקוף אותה עם שיוף, אולי גם ממיר חלודה כי הגישה שם נוראית) ואתן שם צבע.

Sharon :viking:

VW Bus 73

(שירשור הפרויקט BUS 73 בפורום:http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1999394#post1999394

פורסם

לא נראה לי שדבק מגע מתאים. עדיף עם דבק פוליאוריטני שנראה כמו זפת.

הכי עדיף זה לנסות להשחיל את הניילון לתוך הדלת מלמעלה.

פורסם

דבק דו-צדדי שקוף טוב למטרה

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

• תוכן חדש...