Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

10,000 לוולוו 244

re_ilan
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6154 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

הוולוו (244 GLE, גיר ידני, קרבורטור, מודל 83), חזרה לנוע בכבישים אחרי שעמדה כשנה :-D.

אין לי מושג מתי ולפני כמה ק"מ עשה הבעלים הקודם טיפול, ולכן החלטתי ליישר קו ולעשות טיפול 10,000.

בעבר עשיתי טיפולים כאלה לכלי הרכב הקודמים שלי: קורטינה 74, גולף דור 3 וסופר לנסר, ככה שיש לי קצת ידע בסיסי, אבל הייתי רוצה להתיעץ בנקודות הבאות:

1. האם יש דגשים מיוחדים לגבי הרכב הזה?
  2. איזה סוג שמן מנוע מתאים לרכב? 10W40?
  3. איך מחליפים את השמן של ההגה כוח? אף פעם לא עשיתי את זה.
  4. איזה סוג שמן להגה כוח? מצאתי בתא המטען מיכל דקסמטיק 3 עם 700 מ"ל שמן, שהשאיר שם הבעלים הקודם. האם לדעתכם יש בעיה להשתמש בשמן שאני לא יודע ממתי הוא שם? האם הכמות תפסיק?
  5. ובאופן כללי: האם שמן שעומד הרבה זמן במחסן מתקלקל? אף פעם לא ראיתי תאריך יצור או פג תוקף של מיכל שמן.
  6. האם יש צורך לבדוק מה מצב שמן הגיר (ידני)? איך עושים את זה בוולוו?
  7. האם כדאי לעשות פלשינג?

תודה!

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם
שלום חברים,

הוולוו (244 GLE, גיר ידני, קרבורטור, מודל 83), חזרה לנוע בכבישים אחרי שעמדה כשנה :-D.

אין לי מושג מתי ולפני כמה ק"מ עשה הבעלים הקודם טיפול, ולכן החלטתי ליישר קו ולעשות טיפול 10,000.

בעבר עשיתי טיפולים כאלה לכלי הרכב הקודמים שלי: קורטינה 74, גולף דור 3 וסופר לנסר, ככה שיש לי קצת ידע בסיסי, אבל הייתי רוצה להתיעץ בנקודות הבאות:

1. האם יש דגשים מיוחדים לגבי הרכב הזה?- הכי טוב וככה אני עשיתי, בפעם הראשונה למוסך מומחה ללמוד!
  2. איזה סוג שמן מנוע מתאים לרכב? 10W40? - לדעתי 20/50 הכי מתאים לך לתנאי הארץ אם לא נאמר אחרת בהוראות היצרן-לא לקמץ ולשים פירמה טובה!
  3. איך מחליפים את השמן של ההגה כוח? אף פעם לא עשיתי את זה.- אי ידיעה עלולה לגרום נזק יקר, מצא מוסכניק חביב צפה בו בעבודה ולמד בחינם, בפעם הבאה תוכל לבד!
  4. איזה סוג שמן להגה כוח? מצאתי בתא המטען מיכל דקסמטיק 3 עם 700 מ"ל שמן, שהשאיר שם הבעלים הקודם. האם לדעתכם יש בעיה להשתמש בשמן שאני לא יודע ממתי הוא שם? האם הכמות תפסיק?- לך עם הוראות היצרן בגוגל תימצא המון חומר!
  5. ובאופן כללי: האם שמן שעומד הרבה זמן במחסן מתקלקל? אף פעם לא ראיתי תאריך יצור או פג תוקף של מיכל שמן.- כן שמן סופח אליו לחות, וחום מקלקל אותו.
  6. האם יש צורך לבדוק מה מצב שמן הגיר (ידני)? איך עושים את זה בוולוו?- כן ואפילו רצוי, אני הייתי מחליף את כל הנוזלים ברכב, העלות שפוייה והתוצאות שוות כל גרוש!
  7. האם כדאי לעשות פלשינג? - אין תשובה חד משמעית, המצדדים יגידו מנוע נקי מג'יפה וכד' המתנגדים יגידו נזק למנוע בריחה של אטימה, והוצאת כסף מיותרת, לדעתי יש דרכים טובות יותר להתמודד עם מנוע מלוכלך...

תודה!

- תמיד לשירותך...

119-volvo-140.jpg

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

שמן שאוכסן בתוך מיכל פלסטיק אכן מתקלקל ומפרק לתוכו חלקי פלסטיק מאריזה.

שמן שאוכסן בתוך מיכל מתכת ושהיה סגור מהמפעל יצור שלו לא אמור להתקלקל. (אריזה יחסית נדירה היום)

כך הוסבר לי לפני הרבה שנים ע"י מהנדס בחברת שמנים גדולה.

אני בכל מיקרה לא הייתי מכניס שמן ישן לרכב שלי.

טל

פורסם

ישור קו שעשיתי בזמנו ל244 שלי:

רצועת טיימינג+רצועות חיצוניות (כמובן בדיקת מחזירי שמן ומשאבת מים)

שמן 15W/40 + מסנן שמן אורגינלי חובה!!!!

החלפת שמן גיר+מסנן.

בדיקת מערכת הצתה (רוטור,מכסה מפלג,חוטי הצתה וקוייל)

משתלם ונוח יותר לעשות את כל אלה מראש,

אל תעיז להשתמש בשמן ישן, שמן הגה כח זהה לשמן גיר אוטומט=בדיקת מפלס בלבד.

דרך אגב אתה יכול לעשות הכל לבד זה יותר קל מלגו:-P.

פורסם
ישור קו שעשיתי בזמנו ל244 שלי:

רצועת טיימינג+רצועות חיצוניות (כמובן בדיקת מחזירי שמן ומשאבת מים)

שמן 15W/40 + מסנן שמן אורגינלי חובה!!!!

החלפת שמן גיר+מסנן. הגיר אצלי ידני. האם השמן בגיר כזה מרוקן באופן דומה לזה של גיר אוטומט? איזה שמן לשים במקום?

בדיקת מערכת הצתה (רוטור,מכסה מפלג,חוטי הצתה וקוייל) צריך להחליף את מכסה מפלג. בטיפול.

משתלם ונוח יותר לעשות את כל אלה מראש,

אל תעיז להשתמש בשמן ישן, שמן הגה כח זהה לשמן גיר אוטומט=בדיקת מפלס בלבד. לא הבנתי: להחליף או רק למלא מה שחסר?

דרך אגב אתה יכול לעשות הכל לבד זה יותר קל מלגו:-P . אתה מתכוון שאני יכול לעשות לבד את כל מה שכתבת? כולל רצועת טיימינג?

תודה:-D

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם

שמן גיר מומלץ לבדוק מפלס לפי עניות דעתי ישנו פקק ריקון כמו אקס אחורי ולפיו בודקית באם יש שמן,לא חייב להחליף.

שמן הגה בדיקה בלבד זוהי מערכת סגורה שלא נידרש לה טיפול למעט בדיקת נזילות.

אתה יכול לעשות הכל לבד כולל טיימנג אם קצת יש לך חוש טכני .

http://www.volvoadventures.com/howtodocambelt.html

צירפתי קישור להקל עלייך,בהצלחה.

• תוכן חדש...