Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6114 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

"הגרוטאה" שלי בדרך לארץ, בשבוע שעבר נארזה בתוך מכולה והחלה לעשות דרכה מלוס אנג'לס לארץ הקודש.

חברת השילוח הודיעה לי עתה כי האניה תגיע לנמל חיפה ולא לאשדוד כפי שתוכנן תחילה.

פרט ליותר ממאה ק"מ גרר שהוסיפו לי ביום השחרור, מה הם ההבדלים בין שני הנמלים, אם בכלל? מבחינת אנשי המכס, מהירות פריקת האנייה והמכולה, ביורוקטיה ובגדול מה עדיף חיפה או אשדוד?

תודה, יורם

פורסם

יורם שלום

מה כתוב בשטר המטען נמל פריקה. אם כתוב אשדוד, חברת הספנות /המשלח חייבים להעביר לך את הרכב לאשדוד, על חשבונם, אלא אם יש כוח עליון שמונע את הגעת האוניה לאשדוד.

אם מדובר באוניה של צים מארה"ב היא אף פעם לא מגיעה פיזית לאשדוד אבל מטענים מועברים דרך קבע לאשדוד ע"ח חברת הספנות. עוד יוםיומיים עיכוב

לגבי שאר השאלות .במטען מסחרי יש הטוענים שאשדוד יותר נוח. מניסיון אישי של שנים אין הבדל משמעותי.

לגבי רכב אספנות , אין לי מושג ידידי.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני שיחררתי לפני כשנה וחצי בחיפה, הלך תקין עם הרבה רצון טוב של המוות במסוף (כולל אספקת לומים ופטיש וסיוע בפירוק ארגז).

מסתבר שיש תחרות בין הנמלים והם מנסים מאוד לגרום ללקוחות להעדיפם על פני אשדוד.

P1010591.jpg

P1010599.jpg

P1010598.jpg

P1010594.jpg

P1010596.jpg

פורסם
"הגרוטאה" שלי בדרך לארץ, בשבוע שעבר נארזה בתוך מכולה והחלה לעשות דרכה מלוס אנג'לס לארץ הקודש.

חברת השילוח הודיעה לי עתה כי האניה תגיע לנמל חיפה ולא לאשדוד כפי שתוכנן תחילה.

פרט ליותר ממאה ק"מ גרר שהוסיפו לי ביום השחרור, מה הם ההבדלים בין שני הנמלים, אם בכלל? מבחינת אנשי המכס, מהירות פריקת האנייה והמכולה, ביורוקטיה ובגדול מה עדיף חיפה או אשדוד?

תודה, יורם

יורם, האם ב invoice או ב document אחר רשום נמל חיפה או נמל אשדוד?

במידה ורשום חיפה - "מאה ק"מ גרר שהוסיפו לי ביום השחרור, מה הם ההבדלים בין שני הנמלים" זה מה יש.

במידה ורשום אשדוד - באחריות החברה המשלחת ועל חשבונה להעביר את הרכב לאשדוד.

לפני כארבע שנים, מכונה שקניתי נפרקה בנמל אשדוד ולא בחיפה כפי שמצויין בהסכם השילוח, חברת השילוח העבירה את המכונה

ועל חשבונה לאוברסיז חיפה.

שחררתי בחיפה (כלי רכב) פעמיים בשנתיים האחרונות, אין לי תלונות כלפי אף אחד, נחמדים ועם רצון לעזור, כולל המכס.

לא שחררתי אף פעם באשדוד כך שאין לי מושג.

ישראל

:roflmao: הבודי בעבודת פחחות והשילדה כבר במערומיה 1958 MGA Roadster :roflmao:

פורסם

אני נהג סמי שעובד בנמלים ,איכות האנשים בחיפה הרבה יותר טוב מהאנשים באשדוד ,

זה בטוח .מבחינת שחרור הרכב אני לא יודע .

CITROEN XM V6 BVM AMBIANCE

CITROEN XM V6 BVA EXCLUCIVE

CITROEN XM TURBO CT BVA VSX

פורסם

נו באמת יורם תהיה לך סיבה לעצור בחדרה:)

אני באופן אישי אוהב את מכס חיפה יחס אנושי מקשיבים ולא זורקים אותך מאחד לשני כמו מכס יפו

(השמן שיושב שם עבד כי ימלוך) ואני עדין במילים

בקיצור

חיפה מדינה אחרת והחשוב הם בני אדם

כולל אנשי המכס מהפקידים ועד למנהלת אני לא יודע עם היא עוד שם

ממש יחס טוב

שבוע טוב

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

פורסם

חברים יקרים, הרגעתם אותי. אין הבדלים מהותיים.

על שטר המטען אכן נרשם אשדוד, אבל באימייל מהם נמסר שזה היה בטעות קולמוס (או מקלדת).

שוב המון תודה על התגובות המהירות.

זה מרגש כל פעם מחדש לגלות איזה אנשים נפלאים ישנם במועדון ובפורום.

פורסם

על שטר המטען אכן נרשם אשדוד, אבל באימייל מהם נמסר שזה היה בטעות קולמוס (או מקלדת).

אין דבר כזה טעות קולמוס ככל שהדבר נוגע לשטר מטען. זהו מסמך קניין לכל דבר ועניין, המוכיח שני אלמנטים:

-בעלות על טובין לאוחז בו.

-התחיבות של המוביל להובלה מא' לב' כמוסכם(חוזה לכל דבר ועניין. ראה את גב שטר המטען לסעיפיו).

בהובלה ימית, רק במצב של סיום מסע(TERMINATION OF VOYAGE), אותו מכריז המוביל במקרי שביתות, תקלות או כח עליון, רשאי המוביל לפרוק את מטענך בנמל שונה מהמופיע בשטר המטען - ואף לחייב אותך בתוספת על הפרש הובלה לארץ(לדוגמה:שילמת עבור הובלה מניו-יורק לחיפה, המוביל הכריז על גמר מסע ופרק את מכולתך בפיראוס, רשאי הוא לחייב אותך בהובלה מפיראוס לחיפה. בדרך כלל חיוב זה יהיה נמוך ממחיר התעריף הרגיל לאותו מסע).

כך שהבחירה היכן אתה רוצה את מכולתך שלך היא - ועל טעויות קולמוס משלמים(המשלח אמור לדאוג לכך שהמכולה תועבר ליעדה המקורי, גם אם זה ברכבת או במשאית).

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
אין דבר כזה טעות קולמוס ככל שהדבר נוגע לשטר מטען. זהו מסמך קניין לכל דבר ועניין, המוכיח שני אלמנטים:

-בעלות על טובין לאוחז בו.

-התחיבות של המוביל להובלה מא' לב' כמוסכם(חוזה לכל דבר ועניין. ראה את גב שטר המטען לסעיפיו).

בהובלה ימית, רק במצב של סיום מסע(TERMINATION OF VOYAGE), אותו מכריז המוביל במקרי שביתות, תקלות או כח עליון, רשאי המוביל לפרוק את מטענך בנמל שונה מהמופיע בשטר המטען - ואף לחייב אותך בתוספת על הפרש הובלה לארץ(לדוגמה:שילמת עבור הובלה מניו-יורק לחיפה, המוביל הכריז על גמר מסע ופרק את מכולתך בפיראוס, רשאי הוא לחייב אותך בהובלה מפיראוס לחיפה. בדרך כלל חיוב זה יהיה נמוך ממחיר התעריף הרגיל לאותו מסע).

כך שהבחירה היכן אתה רוצה את מכולתך שלך היא - ועל טעויות קולמוס משלמים(המשלח אמור לדאוג לכך שהמכולה תועבר ליעדה המקורי, גם אם זה ברכבת או במשאית).

מסכים עם כל מילה :mm_yeah:

:roflmao: הבודי בעבודת פחחות והשילדה כבר במערומיה 1958 MGA Roadster :roflmao:

פורסם

אילו הייתי בוחן בסחר בינלאומי וספנות תשובה של 504L מקבלת 98.

ניתן גם ניתן , לתקן שטר מטען אם נפלה בו טעות. במקרה שלך יורם, קובע מה סיכמת עם המשלח. עם סוכם אשדוד, אז תעמוד על כך שזה יהיה אשדוד, אם כמובן זה מתאים לך יותר ( הפסדת אבל קפה בחדרה ). אם הסיכום היה חיפה אז התיקון תקף.

כפי שכבר כתבתי לך אם מדובר באוניה של צים , היא לא הייתה מיועדת להגיע לאשדוד , אבל הם מעבירים את המטענים ברכבת מחיפה לאשדוד. ייתכן שבמקרה שלך התשלום יפול על המשלח אם הוא לא שם לב, ואצלו בשטר המטען שלו כתוב חיפה.

במקרה שלך אני מניח יש שני שטרי מטען. אחד של המשלח כלפיך והשני בין חברת הספנות למשלח.

אבל 504L הוא לא חבר?

הוא שולח אותך לקרוא את צידו השני של שטר המטען.

לצורך כך זקוקים לאביזרי אופטיקה מגדילים מהשורה הראשונה!!:shock:

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
אילו הייתי בוחן בסחר בינלאומי וספנות תשובה של 504L מקבלת 98.

ניתן גם ניתן , לתקן שטר מטען אם נפלה בו טעות. במקרה שלך יורם, קובע מה סיכמת עם המשלח. עם סוכם אשדוד, אז תעמוד על כך שזה יהיה אשדוד, אם כמובן זה מתאים לך יותר ( הפסדת אבל קפה בחדרה ). אם הסיכום היה חיפה אז התיקון תקף.

כפי שכבר כתבתי לך אם מדובר באוניה של צים , היא לא הייתה מיועדת להגיע לאשדוד , אבל הם מעבירים את המטענים ברכבת מחיפה לאשדוד. ייתכן שבמקרה שלך התשלום יפול על המשלח אם הוא לא שם לב, ואצלו בשטר המטען שלו כתוב חיפה.

במקרה שלך אני מניח יש שני שטרי מטען. אחד של המשלח כלפיך והשני בין חברת הספנות למשלח.

אבל 504L הוא לא חבר?

הוא שולח אותך לקרוא את צידו השני של שטר המטען.

לצורך כך זקוקים לאביזרי אופטיקה מגדילים מהשורה הראשונה!!:shock:

בודאי שניתן לתקן שטר מטען, בתנאי;

-שכל האוריגינלים מוחזרים לתיקון ולאחר מכן מוצאים מכלל שימוש(קורעים את חלקם השמאלי התחתון, בו נמצאת חותמת סוכן המוביל בנמל המוצא).

-והתיקון יוזן במחשב בנמל המוצא בלבד, גם אם ניתן להדפיס את האוריגינלים החדשים בנמל היעד.

-ואם במשלח המפיק שטרי מטען משלו(לדוגמה, ניולוג עבור שוקה) מדובר, יבוצע התיקון back to back מול המוביל הימי, שהפיק למשלח את שטר המטען המקורי שלו(לדוגמה, צים עבור ניולוג).

קיבלתי 100, ישה? :wink:

אין ספק שהנסיון לפתור את העניין ב"טעות קולמוס", ככנוי נרדף ל"עזוב אותך משטויות, מישהו בסה"כ התבלבל. אל תהיה קטנוני", הוא מריחה ונסיון להתחמקות מאחריות והוצאותיה הנלוות.

ולעניין צידו השני של שטר המטען, אינני שולח את יורם(שוקה) שלנו לקנות זכוכית מגדלת. ציינתי זאת רק לצורך המחשת היותו של שטר המטען, ראשית לכל, חוזה הובלה. אגב, גם כשאתה מזמין רכב חדש, חלקו האחורי של טופס ההזמנה רצוף בעשרות סעיפים בכתב קטן, אותם אני ממליץ לכולם לקרוא בעיון.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

כל שרציתי בפתיחת השרשור לדעת האם ישנם הבדלים בין הנמלים, ועל כך קיבלתי תשובה מלומדת וארוכה. אין.

בעניין טעות או לא של חב' השילוח. גם אם אני צודק (וכנראה שכן) אני לא הולך לעשות מזה עניין, אלא אם יהיו פאשלות נוספות.

סה"כ קיבלתי שירות טוב במחיר טוב מישראלים נחמדים. אז מה זה כבר 100 ק"מ בין חברים :-)

פורסם

504L

99

אין קשר בין ההתחייבות של המשלח אליך לבין ההתחייבות בין המשלח לחברת הספנות.

המשלח יכול לכסות אותך בהיקף נרחב יותר מאשר חברת הספנות , כולל אפילו שחרור מהמכס והובלה אליך הביתה+ בורקס ושתיה קלה. שירות שגם חברת הספנות בתיאוריה יכולה לספק אבל בד"כ היא לא מספקת.

וכפי שאמרת שטר המטען הוא חוזה ואנחנו יכולים להסכים בו מה שאנו תפצים, ולא בהכרח זה זהה להתחייבות של אחד הצדדים כלפי צדדים שלישיים.

אבל אין ספק בקיאות בחומר גילית,:-) וכתב היד קריא. ואם לא הבנת לגבי הערת החבר גם היא ניתנה בהומור.

שיעלה הבחור תמונות מהכלה אחרת כל השרשור על עצות הזהב שבו יימחק לאלתר.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...