Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6170 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התקופה היתה אמצע שנות השבעים, אני הייתי אז בבית ספר יסודי. לשכנים מהקומה האחרונה היתה בת מצודדת :lol: ולבת המצודדת היה חבר עם שיער ארוך, פיאות לחיים, חולצות פרחוניות פתוחות וכמובן...פורד קפרי סימן 1. היא היתה בצבע ירוק מטלי, גימור XL אם אני זוכר נכון, מנוע 1.6 וגיר ידני. בכל פעם שהוא אסף אותה - והמזמוזים חגגו - נהניתי להסתכל על הקפרי הירוקה, בעלת הקוים העדינים והפרופורציות המוצלחות.

עשרים שנה מאוחר יותר, החזקתי בקפרי 6 צילינדרים, ידנית כמובן, שטחנה דלק ואקסים(ציריות בתוך הבק-אקס) אחוריים בערך באותו יחס, תודות לחגיגת דריפטים בלתי פוסקת של בעליה :twisted:

גם אם מיציתי את ענין הקפרי לעת עתה, נותרה לי פינה חמה בלב ל"מוסטנג האירופית" של פורד. הפרסומת הבאה מוקדשת לחבר של הבת המצודדת ולתקופה נהדרת שלא תחזור...

http://www.youtube.com/watch?v=Nq1c3726leI&feature=related

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

עם כל הכבוד לנוסטלגייה ולבת השכנים המצודדת, הקפרי נולדה בדיוק מאותן סיבות שנולדו רוב מכוניות הקופה של תחילת שנות ה70' - מיקסום רווחים מירבי מהמכוניות העממיות מהן הן נולדו רנו 12 ו 15\17, פורד קפרי ואסקורט\קורטינה, חיפושית וקארמן גיהה, אופל קדט\אסקונה ומנטה ועוד.

האמת היא שמכוניות הקופה הללו נימכרו במיספרים לא מבוטלים, והניבו רווחים מכובדים ליצרניהן, עד שלקראת סוף שנות ה 70' החל הגל לדעוך ואט אט נעלמו בזו אחר זו מכוניות הקופה הללו, ששנים רבות לא ניצאו להן יורשים.

דווקא הקפרי, יחסית, האריכה ימים, ונימכרה עד סוף 87', תוך שהיא מיתבססת על שילדת הקורטינה, כך שספורטיבית היא לא ממש היתה, אבל מכונית יפה בהחלט כן.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חן, המנטה גם נמכרה עד שנת 88 ואפילו שמרה על ההנעה האחורית למרות שכל דגמי אופל (למעט האומגה מקטגוריית היוקרה ששם לא היה מקובל רכבים עם הנעה קדמית) הפכו משנת 79-83 להנעה קדמית תוך כדי החלפת מנועי ה-CIH (בלוק ברזל) למנועי OHC (בלוק אלומיניום).

אני כל הזמן פוגש אנשים ש"דלוקים" על הקאפרי, כנראה שמראה טוב זה מה שחשוב לאנשים כי בשאר הפרמטרים הקאפרי הייתה אכזבה גדולה (ויש לי מגוון מבחני דרכים מהתקופה שהיא עוד נמכרה בסוכנות כדי להוכיח את זה).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אלעד, אין קשר בין חומר הבלוק למבנה המנוע.

מנעי ה OHC הוצגו לראשונה בקדט D של שנת 80' ומשם עברו לאסקונה ולרקורד.

לאופל היו מנועי OHC כבר בסוף שנות ה 60' - מנוע ה 1.9 של הרקורד C היה כזה.

ואגב, גם במנועי ה OHC היה בלוק ברזל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חן, אין כל רע בנוסטלגיה כל עוד היא לא מעוותת את השיפוט. מאחר והננו בני אותו גיל בערך, אני מניח שתסכים איתי כי המטען הנוסטלגי מאותה תקופה(או מתקופות מוקדמות יותר - למבוגרים מאתנו) הוא דבר שרבים וצעירים מאתנו היו שמחים לחוות.

אלא שדאג וטוני היו קיימים רק על פני המסך הקטן - ומנהרת הזמן העכשוית שלנו מגיעה בעיקר דרך יו-טיוב...

סביר להניח שילדי שנות השמונים חשים תחושה דומה למכוניות וזכרונות עשור ילדותם. אלא שהמציאות המוטורית בארץ השתנתה מאז ימי ארידור, כאשר מאות אלפי מכוניות חדשות עלו לכבישים ומכוניות ישנות רבות פשוט "יצאו מהמחזור" ו/או נמכרו לשטחים(זוכרים את הכנוי הזה?). כך שאם אנו זכינו לראות ולנסוע במכוניות משנות הששים והשבעים(ואף ישנות יותר), הם כבר נסעו בסובארו ליאונה ואופל אסקונה חדשות...

העובדה שקפרי התבססה על רצפת קורטינה לא היתה מתכון לאסון. קורטינה סימן 2(אשר על בסיסה תוכננה הקפרי) נחשבה למכונית עם התנהגות כביש טובה, בפרט בגרסותיה החמות. קורטינה סימן 3 כבר היתה :oops:

לקפרי אכן היו גרסאות מבישות, ביחוד ה-1.3. מה שהאנגלים כינו מכונית לספריות. אך דגמי RS2600, כמו גם דגמי 3 ליטר ולבסוף ה-2.8 המוזרק הציעו יכולת טובה מאד בהתחשב בבסיס הצנוע. כך שעם מנוע בריא וכיול מתלים/בלמים תואם, הקפרי 6 צילינדר היו מכוניות ספורטיביות מוצלחות למדי, שאף זכו להישגים באליפות אירופה למכוניות סאלון בשנות השבעים.

העובדה שמכוניות קופה התבססו על רצפת ומכללי מכוניות סאלון, לא היתה דבר רע, כל עוד הבסיס היה סביר. כך נולדה המאזרטי מקסיקו(על בסיס הקווטרופורטה), דגמי הקופה של מרצדס, ב.מ.וו, אלפא רומאו, לנצ'יה ואחרים. המוסטנג הראשונה היתה פאלקון בבגדי ספורט, אך באמצעות בחירת האופציות המתאימות, יכלה להפוך לכלי נחשק לחובבי הגה ומירוצים.

גם קופה פשוטות וזולות, בגרסותיהן הבכירות, היו מכוניות נהיגה מוצלחות. אופל מנטה 2.0I, לדוגמה, או קדט C ראלי ו-GTE. לעומת זאת, מכוניות אלו בגרסת ה-1.2 שלהן, נקנו בעיקר בשל עיצובן.

בישראל של אותה תקופה, למותר לציין שהגרסאות החזקות לא יובאו(למעט במכוניות איטלקיות), כך שלפלייבויז המקומיים היה הרבה שואו - באט נו גו...

איך הגענו לכל זה? בגלל הקדמה לפרסומת פרובוקטיבית, שכיום אף אחד לא היה מעיז לשדר :lol::lol::lol:

עם רגל בחוץ... :beerchug:

• תוכן חדש...