Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5199 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי הרבה שאלות בנושא אבל משום מה ללא תשובות ישירות ולעניין. איך עושים זאת בלי לשלוח לבעל מקצוע ולשלם הרבה כסף ?

ראשית הסבר קצרצר: אבץ הוא מתכת, באנגלית ZINC. תכונתו הבולטת היא כנוגד חימצון, מה שהופך אותו לחומר חשוב הן לבעלי חיים והן בתעשיה.

מה שמעניין אותנו הוא תהליך הגלוון - ציפוי מתכת באבץ (או אבץ חמצני) למניעת קורוזיה.

לשימוש בייתי מוכרים מגוון בקבוקי ספריי אבץ, שנועדו בדיוק לשימושים שלנו. ניתן לרסס על מתכות שנוקו מחלודה באמצעות חומצה, לריסוס על ריתוכים ובעצם בכל מצב בו רוצים ליצור שכבת הגנה מפני חלודה. זהו למעשה גילוון קר הנעשה בריסוס ולא בטבילה, האבץ יעיל מאוד עבור מטרה זו. כמובן יש סוגים שונים של ספריים לשימושים יעודיים (לפלדה וברזל, אלומיניום, תיקון ציפוי שנפגם וכו') כל אחד וצרכיו.

אשמח לשמוע פה מהיכן לקנות ומה המחירים בארץ, אני בטוח שניתן להשיג בקלות.

צירפתי כמה תמונות של מוצרים כאלו להמחשה:

3M™ Zinc Spray 16-501

item.php?id=80610927982

ציפוי לצירי דלת

Mvc-281x.JPG

Zinc_Rich_Cold_Galvanizing_Spray.jpg

Zinc-2-in-1-and-Grey-Grade-zinc-protective-spray-coatings-33292_image.jpg

מקווה שזה עוזר לאלו ששאלו עצמם איך מבצעים ציפוי אבץ בבית.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

למיטב ידיעתי, ציפוי באבץ נעשה בכמה דרכים:

- ציפוי בתמיסה וזרם חשמלי - electroplating

- גילוון - טבילה באמבט אבץ מותך

- צביעה בצבע "עשיר באבץ" - נקרא "גלוון קר" אבל זו צביעה (אבקת אבץ מעורבבת עם עם צבע).

ציפוי electroplating מתאים לביצוע בבית (נמכרות בחו"ל ערכות, למרות שאת החומרים הבסיסיים ניתן להשיג בחנויות לאספקת כימיקלים) אבל הציפוי המתקבל הוא דק, ופעולת הציפוי איטית ורגישה.

:turn-l:
פורסם

אני לא מבין למה להתעקש לסבך כל דבר? אם תחפש דרכים מסובכות לעשות את הדברים, הרי שאין לזה גבול.

הגאונות היא בפשטות.

אני כבר לא יכול לספור כמה פעמים ראיתי אנשים שואלים על דרכים להגנה מפני חלודה, ואף לא פעם אחת מישהו כתב להם: "הנה משהו פשוט שאתה יכול לעשות לבד וזה לא יקר, קנה ספריי אבץ..."

תמיד מפנים לבעלי מקצוע, או מתחילים למנות דרכים מסובכות ויקרות לעשות דברים פשוטים. למה ?

פורסם

התגובה שלך לא מובנת לי. כל תעשיית הגילוון היא קונספירציה, כשכל מה שצריך זה מיכל ספריי אחד?

אתה מתנסח כאילו מצאת את הפתרון האולטימטיבי, ומהשאלה שלך אני מבין שעדיין לא ניסית זאת בפועל ואתה מחפש איפה אפשר לקנות (התשובה - בטמבוריות למיניהן יש).

גם צבע מגן מחלודה. כל חומר שחוצץ בין הברזל לחמצן ולחות מונע חלודה. אפשר להגן טוב מחלודה על ידי ניקוי המתכת מחלודה, וצביעה בצבע איכותי (רצוי "יסוד צורב" etching primer וצבע עליון).

ציפוי באבץ נותן הגנה טובה יותר כי האבץ "מקריב את עצמו" כימית ומונע את התחמצנות הברזל.

גילוון הוא דרך הציפוי העדיפה.

לצבע אבץ יש יתרונות במניעת חלודה מול צבע רגיל, אבל הציפוי עבה ולא עמיד במיוחד לקילוף. הוא גם לא מעשי לישום על הברגות וכו'.

ציפוי אלקטרוליטי הוא איפשהו באמצע.

פורסם

העניין הוא שכל אחד בוחר לעצמו דרך ורמת עבודה.

עבור החלק העליון של הסקאלה כולם יודעים לייעץ: "לך לבעל מקצוע, שלם הרבה כסף, קבל עבודה לעילא ולעילא".

אין עם זה בעיה, זה לגיטימי זה אחלה! אבל מי שרוצה להוציא הרבה כסף ו\או לא רוצה או יודע לעשות לבד, יפנה לבעל מקצוע בכל מקרה...

אבל מה עם אנשים שרוצים לעשות לבד? אנשים שרוצים לחסוך בעלויות ?

בפעם השלישית אני חוזר על זה: המון שרשורים ושאלות היו על העניין הספציפי הזה, וככל שראיתי אף לא פעם אחת עלה נושא בקבוקי הספריי הנ"ל.

אז עבור כל התוהים, הנה נתתי אופציה ביתית וזולה. בשום מקום לא כתבתי שזה יותר טוב מעבודה מקצועית, ובטח לא כתבתי שגילוון זו קונספירציה.

פורסם

אני עם גרשון בעניין הזה.

הכל בעולם הזה זמני. אם אני בעל אמצעים פחותים משל אחר, אבל עדיין רוצה/צריך פתרון...

יש פתרון לשנה, יש לשנתיים ויש ל-10 שנים.

אם יש פתרון לשנתיים בדמות יום עבודה (עצמית) וכמה פחיות ספריי, חשוב לדון גם בו ולא רק בפתרונות ארוכי הטווח, (שד"א - גם הם זמניים!) האופטימליים והבלתי אפשריים ,כלכלית, להרבה מאיתנו.

האקסיות: שתי חיפושיות, פורד ברנדה, אלפא 33, אלפא ספרינט, קייזר פריזר cj5, וולוו 121... הנוכחיות: חיפושית גרמניה שנת 71 ועוד איזו שרירנית אמריקאית מנופחת ונוהמת.

פורסם

איש באמונתו יחיה.

מסירת חלקים לגילוון בבית מלאכה היא עדיין בהשג יד של רובנו, כמו גם ערכות electroplating ביתיות.

פורסם

האם מישהו יכול לפרט כמה עולה "מנה" של ציפוי אבץ בבית מלאכה שעוסק בזה, ומה גודלה של מנה כזו?

כך נוכל למדוד כמה אנחנו חוסכים בעבודה עצמית.

גם לפחית "גלוון קר" יש מחיר,כ-70-80 ש"ח אם איני טועה, וכפי שנאמר לפני, לא רלוונטית להברגות.

שבוע טוב,

יניב

השירוקו נמכרה...עצוב, אבל נכון...

הגיע הזמן לעבוד על החיפושית!

פורסם

זה לא מחייב שהפחית תחליף עבודה מקיפה ומקצועית, אבל לפעמים בבית תוך כדי עבודה יש צורך בהגנה מפני חלודה (פגעתי בפח, הוספתי ריתוך...) ולכן טוב שיש בהישג יד.

פורסם

שלאלה מזווית קצת אחרת:

1. מישהו כבר ביצע זאת עם התרסיס ויכול לספר לנו מנסיונו?

2. האם זה באמת פשוט וטוב כפי שזה נישמע?

3. האם ניתן אח"כ לצבוע מעל בצבע אחר?

4. המרקם המחוספס לא פוגם אח"כ בצביעה?

5. איזה חלקים כדי לצבוע בחומר ואיזה לא? (פרט לברגים).

6. כמה זמן זה מחזיק מעמד?

7. מה ההכנות המוקדמות שיש לבצע לפני הצביעה?

ועוד שאלה בנושא חלודה:

1. מישהו כבר עבד עם צבע היסוד בתרסיס (primer grey) של american eagle

ויכול להעיד עליו?

תודה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

לדעתי לשלוח את החלקים לציפוי לא מאוד יקר ושווה לכל נפש במיוחד כשנלקח בחשבון

ההשקעה לטווח ארוך של שנים . ברוב המקרים זהו תהליך של "פעם בחיים" וממש לא יקר .

לדוגמא כמה חלקים של המוריס שלי שנשלחו לציפוי כזה . שווה כל שקל .

מנה - קשה לי להגדיר כמה , עשיתי מזמן נדמה לי שעלה 300 שקל .

התוצאה מעולה ומנגד ספרי האבץ לא בטוח שעמיד כמו הציפוי בטבילה .

אם הייתי צריך לחזור על התהליך שוב - הייתי בוחר בטבילה .

דרור .

backax.jpg

DSCF0293.jpg

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם
שלאלה מזווית קצת אחרת:

1. מישהו כבר ביצע זאת עם התרסיס ויכול לספר לנו מנסיונו? כן, התרסיס מיועד בעיקר ליישום על ריתוכים שבוצעו בפרופילים מגולוונים, כמו בעמודים מגולוונים של גדרות שאת ההרכבה והריתוכים מבצעים בשטח.

2. האם זה באמת פשוט וטוב כפי שזה נישמע? זה פשוט תרסיס צבע עם אחוז מסוים של אבץ, זה לא טוב כפי שזה שנשמע.

3. האם ניתן אח"כ לצבוע מעל בצבע אחר? זאת הבעיה שאין חיבור טוב לצבע והצבע מתקלף ממנו לאחר פרק זמן קצר, ומקשרים

למינהם לא עוזרים, זו הסיבה שמשתמשים איתו לתיקוני גילוון ללא יישום צבע עליון.

4. המרקם המחוספס לא פוגם אח"כ בצביעה? הצבע גם כך לא מתחבר ומתקלף.

5. איזה חלקים כדי לצבוע בחומר ואיזה לא? (פרט לברגים). חלקים נסתרים שאין כוונה ליישם עליהם צבע עליון.

6. כמה זמן זה מחזיק מעמד? לא בדקתי.

7. מה ההכנות המוקדמות שיש לבצע לפני הצביעה? לא יעזרו הכנות מוקדמות, הצבע לא מתחבר ומתקלף מאוד מהר.

ועוד שאלה בנושא חלודה:

1. מישהו כבר עבד עם צבע היסוד בתרסיס (primer grey) של american eagle

ויכול להעיד עליו?

תודה-רן

בסוף שנות ה 90 עבדתי המון עם "ספריי גילוון קר" מכאן הנסיון והתשובות למעלה, אני לא מוצא שום יישום אפשרי לספריי הנ"ל

בשיפוץ רכבים.

צביעה על גילוון קר או חם זה בעיתי כמו שבטח הרבה שמו לב לגדרות ועמודי חשמל שנראה שהצבע ממש מתקלף מהם.

ישראל

:roflmao: הבודי בעבודת פחחות והשילדה כבר במערומיה 1958 MGA Roadster :roflmao:

פורסם

1. למשפחתי אחד ממפעלי הציפוי הגדולים בארץ. אנחנו לא נצפה חלקים בודדים לרכבי אספנות

אבל תעשיית הרכב בארץ בייצור/הרכבה סדרתיים נמנית על לוקחותנו. כמות גדולה של לקוחות

בעיקר מתחום ההיטק לייצוא דורשת ציפויי אבץ מתחת לשכבת הצבע...

2. דעתי וודאי משוחדת!

3. מילת המפתח היא "ציפוי " ולא "אבץ " . "ציפויי" הוא תהליך כימי/חשמלי בו חומר הציפוי (אבץ כרום ניקל וכו..)

מתרכב לתוך הברזל ויוצר שכבה של מספר מיקרונים (יש לעיניין המיקרונים תקנים מפורשים ).

השכבה הזו יוצרת מעין "קרום "הגנה... אם תרצו ההגדרות יותר טכניות יש ערך עיניין בוויקפדיה

"שימוש אחד לאקטרוליזיה הוא ציפוי, תהליך בו חומר מצפה עובר חיזור על גבי קתודה המכילה חומר שעובר תהליך ציפוי.

4. שימוש במילה "ציפוי " לתהליך שאיננו אלקטרויטי - פשוט מטעה

5. ניתן כמובן לצבוע ולרסס כהגנה - האיכות והעמידות נמוכה משל הציפוי....

6. בארה"ב ניתן לקנות ערכות ציפויי לשימוש בייתי הכוללות מיישרי זרם ספקי כח אנודות קטודות מיכלים

וכימיכלים לניקוי וציפוי...יש גם פורומי חובבים באינטרנט ויש עבודות חובבים מרשימות

בעיקר בתחום שיפוץ אופנועים וציפוי גנטים...

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
  • תוכן חדש...