Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5707 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח לקבל את התקנה המלאה 281 (א').

גודל, סוג, גובה ספרות וכו'.

תודה לעונים

גידי אשכנזי נפטר בנובמבר 2011. יהי זכרו ברוך

..........................................

גידי אשכנזי - אתר הבית www.gidiashkenazi.com

ומשהו על הגברת:

http://sport.nana10.co.il/Article/?ArticleID=559554

פורסם

תקנה 281א ציטוט:

רכב אספנות

תק' (מס' 11)

תשנ"א-1991

281א. *(א) רשיון לרכב אספנות יהיה לששה חדשים, בכפוף לאמור בתקנה 273, ובלבד שבעלו יציג תעודה, כאמור בתקנה 273(ו), פעם אחת בשנה.

תק' (מס' 15) תשס"ה-2005

(ב) בעל רכב אספנות יתקין בו לוחית זיהוי שתכלול את המילים "רכב אספנות".

(ג) רכב אספנות לא ינוע בדרך בשעות 07.00 ועד 09.00 בימים א' עד ה' שאינם חלים בחג או במועד.

(ד) רכב אספנות לא ישמש את צרכי עיסוקו של בעלו.

(ה) רכב אספנות פטור מתשלום אגרה בעד תקופה שבה לא היה רשיון הרכב תקף.

תק' (מס' 15) תשס"ה-2005

(ו) לא יסיע אדם באוטובוס, שצוין ברישיון הרכב כרכב אספנות, יותר משישה נוסעים.

תק' (מס' 15) תשס"ה-2005

(ז) לא יוביל אדם מטען ברכב מסחרי שצוין ברישיון הרכב כרכב אספנות.

התקנה אינה מפרטת גודל.

במכוני הרישוי,ובנקודות המאושרות ליצור לוחות זיהוי ע"פ תקן,קיימים לרכב פרטי שני גדלים:

1. סטנדרטי ,שמתאים באורכו ל- 7 ספרות

2.לרכבים 5 / 6 ספרות וזה נקרא דגם אמריקאי

צביקה מרגלית

פורסם
התקנה אינה מפרטת גודל.אולם ספר הבוחן מפרט

שמו הרשמי של ספר הבוחן הוא : "האוגדן לבחינת רכב". הוא מפורסם על ידי אגף הרכב במשרד התחבורה ונמצא בכל מכוני הרישוי. מעת לעת הספר מעודכן, ומחובתו של רב בוחן במכון רישוי לצרף לאוגדן את העדכונים שהוא מקבל ממשרד התחבורה.

מה שכתוב בספר הבוחן הוא:

שורת ספרות מובלטות ומתחתיה שורת אותיות "רכב אספנות".

גובה הספרות והאותיות - 40 מ"מ ( כמו בלוחית רישוי של אופנוע 50 סמ"ק).

לא מצוין שהאותיות חייבות להיות מובלטות, ומכאן שגם אותיות מודבקות הן תקניות.

לא מצוין בלוחית רישוי לרכב אספנות סמל מכון התקנים, מאחר והתקן הישראלי דהיום אינו חל על לוחיות רישוי לרכב אספנות.

בלוחית לרכב אספנות אין משמעות לאורך ולרוחב.

כל הלוחיות עפ הכיתוב בצד או למעלה או עם ספרות ואותיות בגודל שונה מהכתוב בספר הבוחן, לא מתאימות למפורט בו.

לוחיות המיוצרות בהתאמה לספר הבוחן מיוצרות כיום במקום אחד בארץ "עמל בן חנניה שלטים" בחצר משרד הרישוי במפרץ חיפה.

בתמונות סריקה של העמוד הרלוונטי מבפר הבוחן עם הדגשות בירוק, ולוחית על פי המפרט על אחת ממכוניות האספנות שלי.

שבת שלום,

אורן

מפרט לוחית מספר הבוחן.jpg

16.jpg

• אהבתי 1

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

משמע שאוכל להדפיס לוחית אספנות למרצדס שלי לפי צרוף הדפסה כזה? 00-00-00 ?

וזאת עקב צרוף מיוחד... או שאתקל בבעיה...?

מרצדס 350SL שנת 1972 W107

מרצדס SLC שנת 1980 W107

מרצדס 250C קופה 1972 W114

מרצדס 230E שנת 1982 W123

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

הגעתי היום עם הויליס למכון קומפיוטסט בפ"ת. על רכבי לוחיות רישוי בעלות ספרות קטנות (40 מ"מ) וכיתוב מובלט של רכב אספנות באותיות גדולות ובצבע שחור.

נאמר לי כי הלוחיות "אינן חוקיות" וחוייבתי להחליפן. רב הבוחן במקום עדי כספי, אמר לי צטוט "במקרה או שלא במקרה אני זה שכתבתי את התקנות, והלוחיות שלך לו חוקיות". וכמובן שאז הופניתי אל הבחור בחצר שלהם שמייצר לוחיות עם ספרות גדולות ומדבקה קטנה עם כיתוב באדום "רכב אספנות".

למיטב הבנתי לאור הנאמר כאן בשרשור והתקנה המצורפת, חייבו אותי להחליף לוחיות לשוא ובעלות של 100 ש"ח ללוחית + 40 ש"ח למדבקה האדומה המכוערת "רכב אספנות".

על ההתעללות שעברתי שם במהלך הטסט אפתח שרשור נפרד. בכל אופן המלצתי לחברי האספנים להחרים את קומפיוטסט פ"ת.

מצורפות תמונות של שתי הלוחיות, לפני ואחרי הטסט היום. סליחה על האיכות. צולם בלילה עם הנייד. בתמונה מימין הכיתוב רכב אספנות בצבע אדום והודבק על הדגל.

after.jpg

before.jpg

פורסם
הגעתי היום עם הויליס למכון קומפיוטסט בפ"ת. על רכבי לוחיות רישוי בעלות ספרות קטנות (40 מ"מ) וכיתוב מובלט של רכב אספנות באותיות גדולות ובצבע שחור.

נאמר לי כי הלוחיות "אינן חוקיות" וחוייבתי להחליפן. רב הבוחן במקום עדי כספי, אמר לי צטוט "במקרה או שלא במקרה אני זה שכתבתי את התקנות, והלוחיות שלך לו חוקיות". וכמובן שאז הופניתי אל הבחור בחצר שלהם שמייצר לוחיות עם ספרות גדולות ומדבקה קטנה עם כיתוב באדום "רכב אספנות".

למיטב הבנתי לאור הנאמר כאן בשרשור והתקנה המצורפת, חייבו אותי להחליף לוחיות לשוא ובעלות של 100 ש"ח ללוחית + 40 ש"ח למדבקה האדומה המכוערת "רכב אספנות".

על ההתעללות שעברתי שם במהלך הטסט אפתח שרשור נפרד. בכל אופן המלצתי לחברי האספנים להחרים את קומפיוטסט פ"ת.

מצורפות תמונות של שתי הלוחיות, לפני ואחרי הטסט היום. סליחה על האיכות. צולם בלילה עם הנייד. בתמונה מימין הכיתוב רכב אספנות בצבע אדום והודבק על הדגל.

יורם, לא רק להחרים גם לתבוע!

על מנת שיראו ויראו!

נמאס כבר שלכל בוחן יש את "השטיקים" שלו וכל בוחן ממציא תקנות חדשות.

הבוחנים אמורים להיות בעלי מקצוע ובתור שכאלה הם צריכים להכיר את התקנות.

ולצערי הרב בחלק מהמכונים זה לא המצב :cry:

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

פורסם

איך מועדון החמש מתכוון להתמודד עם קביעתו של הבוחן מקומפיוטסט ?

פורסם

לא היו צריכים לדרוש ממך להחליף לוחיות - זה ברור, החוק מול עיננו ואנחנו לא טיפשים.

למה בכל זאת דרשו? הרשו לי להציע אפשרות אחת, וסליחה על הציניות: בקומפיוטסט פ"ת גובים 100 ש"ח ללוחית + 40 ש"ח למדבקה, כלומר 280 ש"ח לשתי הלוחיות. בקומפיוטסט ראשל"צ החלפתי לאחרונה 2 לוחיות עם מדבקות אספנות ב-140 ש"ח לזוג, כולל המדבקות - כלומר בדיוק חצי מחיר. וגם זה מחיר יקר: השבוע יצא לי להחליף לוחית לרכב שאינו אספנות, במכון ישראל בקסטינה, ב-50 ש"ח ללוחית - וגם על זה הם הרוויחו 100% אם לא יותר.

אין גבול לסחטנות, לשרלטנות ולהמצאות (אדום? מי שמע על מדבקה בצבע אדום?)

חג שמח

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

פורסם

שאלה לא קשרוה

כתוב בחוק " (ז) לא יוביל אדם מטען ברכב מסחרי שצוין ברישיון הרכב כרכב אספנות."

זה אומר גם שאסור לגרור עם רכב אספנות?

:wink:
פורסם
איך מועדון החמש מתכוון להתמודד עם קביעתו של הבוחן מקומפיוטסט ?

מיד לאחר החג תכונס באופן בהול ישיבה שלא מן המיניין שתדון בפרטי המקרה.

במידה ולא תיפול הכרעה בישיבה הנ"ל, יועבר הנושא לטיפול בדרגים גבוהים יותר, כולל קבינט השביעייה, בהשתתפות רוה"מ, שר הביטחון וכדומה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

במידה ולא תיפול הכרעה בישיבה הנ"ל, יועבר הנושא לטיפול בדרגים גבוהים יותר, כולל קבינט השביעייה, בהשתתפות רוה"מ, שר הביטחון וכדומה.

אל תסמכו על כך. גם שם לא צפויה החלטה הגיונית - שכן מן הידוע הוא שמתחת ל"קומפיוטסט" פ"ת יש קברים עתיקים :-D

חג שמח לכולם....

עודד

פורסם

חן, לדעתי כדאי להקדים את הישיבה לפני החג, מאחר ואנו לא יודעים מה יהיו התוצאות לאחר אכילת המצות :-)

חג שמח

עדי

עדי גולדנברג 13399

• תוכן חדש...