Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6176 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

מצבה של הוולוו הולך ומשתפר והיא כבר נעה בכבישי הארץ... אבל כמובן שיש עוד הרבה מה לעשות.

ולשאלת היום: מנוע הרכב עובד יפה ובטורים נכונים (יש אפילו שעון טורים) אבל בסוף הנסיעה כשאני סוגר את הסוויץ ע"מ לכבות את המנוע, הוא עובד עוד שניה או שתיים לפני שהוא כבה. פעם אפילו כיביתי את הרכב ואחרי רגע החזרתי את הסוויץ למצב חשמל והמנוע המשיך לעבוד כאילו כלום. זה לא ממש מפריע, אבל זה גם לא נעים.

ממה זה קורה? איך מטפלים בזה?

המכונאי שנתן לי אישור לטסט אמר לי שבפעם הבאה שאני מתדלק, למלא את המיכל בדלק ולהוסיף רק חצי מכמות האשלג, ושזה יעזור. האמת, שעוד לא ניסיתי בגלל שפחדתי לגרום נזק. מה דעתכם?

נ"ב: פרטי הרכב: וולוו 244 GLE, קרבורטור רגיל, 2300 סמ"ק, ידני, 1983.

תודה לכולם

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם
שלום חברים,

ממה זה קורה? איך מטפלים בזה?

תודה לכולם

בד"כ זה נובע מפיח על השסתומים.

שלחת פקס למשרד ממשלתי ואתה רוצה שיענו לך? אתה עולה חדש? אתה לא מכיר איך דברים עובדים פה?
פורסם

אני בדיוק קראתי שירשור בפורום אנגלי על התופעה הזאת שנקראת "דיזלינג" (diseling). ולפי מה שהבנתי זה יכול להיגרם משאריות פיח שמצטברות בחלל השריפה ככה שבשילוב של קומפרסיה גבוהה ופיח חם מאוד הדלק נשרף וקורה מה שקורה.

סיבה נוספת היא הצתה מוקדמת מידי אבל לא היה שם הסבר משכנע.

פורסם

בהרבה מכוניות המנוע ממשיך לעבוד לאחר כיבויו,הדלק ניצת מהחום,לכן יש אנטי דיזל סולונואיד.

ניתן לזהותו כגליל המחובר לקרבורטור וכבל חשמל מגיע אליו.

זהוא אלקטרו מגנט שעל ידי מחט סוגר לחלוטין מעבר דלק לאחר כיבוי המנוע,ופותח אותו עם פתיחת בסוויצ

לשם התנעה.

אם המחט תקועה במצב פתוח התופעה שמטרידה אותך תופיע.

לפעמים גם כיוון הטורים בסרק גבוהים מידי,תתן אותה תופעה.

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

פורסם

סביר להניח שזה הצטברות פיח בחלל הצילינדר. אני הייתי מנסה תכשיר לניקוי פיח, דרך מיכל הדלק, או ישירות לקרבורטור, תוך כדי פעולת המנוע בסרק גבוה. שופכים לאט לאט.... K44, כך נדמה לי, מומלץ על ידי מכונאים רבים.

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם
לי דווקא זה נישמע כמו הצתה לא מכוונת-רן

צודק ,

הכי קל לבדוק כיוון הצתה , נשמע מוקדמת מידי ויש לאחר מעט .

איך ההתנעה ? אין התנגדויות להתנעה (גם תופעה של הצתה מוקדמת )

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

אם בדקת את ההצתה והתזמון שלה והכל פיקס:

השיטה הכי פשוטה היא, להביא את המנוע ל2000-2500 סל"ד קבוע,

ולטפטף עם מזרק (רגיל, מבית מרקחת) טיפה פעם בכמה שניות ישירות לתוך הקרבורטור (שמור מרחק, זה דליק!)

באותה הזדמנות זה גם ישחרר מעט את הרינגים... (החומר נקרא BG 44K ונמכר בכל חנות חלקי חילוף - 90 שקלים)

כדאי לעשות את זה במקום מאוורר שכן זה מוציא כמויות של עשן לבן. (אם הרינגים באמת תפוסים)

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם
לי דווקא זה נישמע כמו הצתה לא מכוונת-רן

לפני שנים היתה לי משהו דומה עם הקורטינה 74, ואז באמת כיוונו משהו במוסך (לקח כמה דקות) והבעיה נפתרה. ככל הנראה זה היה כיוון הצתה כמו שכתבת.

צודק ,

דרור .

ההתנעה 100%. כשרק התחלתי להתעסק עם הרכב לפני כמה חודשים, היה צריך לחמם אותו הרבה זמן, וגם אז היה נכבה תוך כדי... הבעיה נפתחרה לבד והיום מניע בנגיעה, חימום קליל ונוסע חלק.

האם יש דרך לבדוק ולכוות את ההצתה לבד?

סביר להניח שזה הצטברות פיח בחלל הצילינדר. אני הייתי מנסה תכשיר לניקוי פיח, דרך מיכל הדלק, או ישירות לקרבורטור, תוך כדי פעולת המנוע בסרק גבוה. שופכים לאט לאט.... K44, כך נדמה לי, מומלץ על ידי מכונאים רבים.

האם הנוזל ניקוי לא עלול לגרום לנזק משני? שים לב: הרכב עמד כמעט שנה, ובלי קשר בשנתון הזה מן הסתם הצטבר הרבה לכלוך במיכל דלק (לא קיבלתי רושם הבעלים הקודם הקפיד יותר מידי על "בריאות" הרכב)...

זהוא אלקטרו מגנט שעל ידי מחט סוגר לחלוטין מעבר דלק לאחר כיבוי המנוע,ופותח אותו עם פתיחת בסוויצ לשם התנעה.

אם המחט תקועה במצב פתוח התופעה שמטרידה אותך תופיע.

לפעמים גם כיוון הטורים בסרק גבוהים מידי,תתן אותה תופעה.

הטורים לא בסרק גבוהה. לפי השעון קצת פחות ב-1000 סל"ד. והמנוע עובד יפה.

איך אוכל לבדוק האם המחט תקועה?

תודה לכולם

אילן

פורסם

בוא ועשה לעצמך טובה גדולה, מצא מישהו שיקח אותך תחת חסותו ויש לו אקדח הצתה,

שב ולמד איך עושים כיוון הצתה נכון ותיאום מנוע מושלם, קרבורטור ואם יש לך אז גם פלטינה,

התופעות שאתה מתאר הם בדיוק תופעות של מנוע לא מכוון נכון, לפעמים בכדי לפצות על הצתה לא

מכוונת כראוי, מישהו שיחק עם הטורים ולכן מופיעות התופעות שציינת.

כיוון ותיאום מלא של המנוע עולה פרוטות שיחסכו בהוצאות הדלק, המנוע שלך יהפוך לפתע לאריה! (אני לא צוחק)

הסחיבה של הרכב תשתפר, ואם אתה רוצה בכלל להינות בקש גם כיוון שסתומים אצל בעל מקצוע, ותרגיש כאילו

עשית אובראול קטן למנוע!

ההבדל בנסיעה בין מנוע לא מכוון למנוע מתואם הייטב הוא הבדל עצום! ואני לא מדבר גם על הנזק שאתה מונע

לרכב.

בקיצור-לפחות לפעם הראשונה מומחה, אח"כ שתכיר ותבין תנסה לבד-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
אם בדקת את ההצתה והתזמון שלה והכל פיקס:

השיטה הכי פשוטה היא, להביא את המנוע ל2000-2500 סל"ד קבוע,

ולטפטף עם מזרק (רגיל, מבית מרקחת) טיפה פעם בכמה שניות ישירות לתוך הקרבורטור (שמור מרחק, זה דליק!)

באותה הזדמנות זה גם ישחרר מעט את הרינגים... (החומר נקרא BG 44K ונמכר בכל חנות חלקי חילוף - 90 שקלים)

כדאי לעשות את זה במקום מאוורר שכן זה מוציא כמויות של עשן לבן. (אם הרינגים באמת תפוסים)

כבר מזמן השתעשעתי ברעיון לבצע אינפוזיה למנוע, להיכן בקרבורטור מזריקים את הנוזל, לפתח פילטר האוויר

או לפתח כניסת הדלק? - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

אני טיפטתי ישירות לפתח פילטר האוויר... למרות שזה חומר שמזכיר שמן, הוא דווקא מתאדה יפה...

גם יתכן (לא יודע וגם לא בדקתי - רק השערה) שבריכוז גבוה הוא יכול לסתום קלות את הדיזות, ולכן ממליצים למהול אותו במיכל דלק שלם?

מה עוד, שבאוטו שלי אין בכלל אפשרות "להתחבר" לכניסה של הדלק - אלא אם מוציאים את הצינור וזה לא מומלץ! :lol:

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם

האינפוזיה הכי טובה- מים. מכניסים את צינורית הואקום לבקבוק ונותנים למנוע לשתות לאט כשהוא חם ובערך ב-2000 סל"ד. המים יהפכו לקיטור שינקה את כל הפיח.

פורסם

2PAC, תן עוד קצת פרטים לצעירים (לא בגיל) שבחבורה.

הנה, כמה שאלות שאני יודע שאני לא יודע, אבל אשמח לכל מידע חשוב נוסף:

פשוט לדחוף את הצינורית ואקום לבקבוק מים ולתת למנוע לעבוד על 2000 סל"ד?

כמה מים או לחלופין כמה זמן לתת לתהליך?

מים רגילים/מזוקקים?

מה הכוונה מנוע חם? אחרי נסיעה, או מספיק לחמם במשך כמה דקות?

בסוף התהליך לחבר הצינורית למקום, ושלום על ישראל?

לתת למנוע להמשיך לעבוד אחרי שהצינורית הוחזרה למקום, או שזה לא משנה?

צריך ידע מוקדם כלשהו?

עלולות להיות תופעות לוואי?

תודה, ושתהיה שבת שלום

פורסם
צודק ,

דרור .

ההיפך בדיוק דרור - תופעה של הצתה מאוחרת .....:?

אודי.

• תוכן חדש...