Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט 128 ספורט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8139 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ולחובבי המיני בפרט

כפי שכולם יודעים ומכירים אותי , אני חובב מושבע של מיני

אבל נפלה בחלקי האפשרות הבאה :

יש לי חבר שיש לו פיאט 128 ספורט שנת 73 צבע אדם מדהים - היא בתהליכי שיפוץ

אחרי פחחות , ובאמצע שיפוץ המנוע והוא עשה עוד כמה דברים.

אבל לצערי הוא נקלע למצב כספי לא נעים , משכנתא ולחץ של הגברת , אז הוא היציע לי לקנות אותה , או לפחות למכור לו אותה .

השאלה שלי היא כמה הרכב הזה שווה , מה ערכו במצב הנ"ל

לפי דבריו החלקים של הרכב הם כמו של פיאט החדשות כך שניתן להשמיש אותו

בעלות נמוכה יחסית , מה אתם אומרים האם כידאי להכנס לפרוייקט?

ומה המחיר הראלי של רכב מסוג זה ?

זה לא הרכב מקלאסי קאר - שמוצעת למכירה .

מינימן

חתימתי עברה על כללי הפורום ולכן נערכה.

פורסם

בעבר הרחוק (הרכב הראשון שלי) היה לי 128 רגילה. מבחינת מנוע, נכון, הוא דומה לפיאטים מודרניים יותר כמו אונו, ובעיקר דונה ופיורינו (דגמים ברזילאיים מבוססים במידה רבה על ה 128), כאשר הקרבורטור הכפול והמנוע בכלל דומה לזה שהיה בלנצ'יה דלתא.

כפי שאני נוכח כעת עם האלפא, המנוע זה בעיה קטנה יחסית, ואין בעיה עקרונית לשפץ או להחליף מנוע איטלקי נפוץ. הנפילה הגדולה תהיה באותם מכללים שאופייניים לרכב הזה ספציפית - גריל, פנסים, מתגי חשמל, חלקי פנים ומרכב שונים. את אלה אתה לא יכול להתאים מדגמים מודרניים, הם קשים להשגה ויקרים רצח (דוגמא: 69 יורו למתגי אורות/מגבים משומשים לאלפתא, 100 יורו לפנס קדמי אחד מתוך ארבע, 50$ למראה קטנה, ועוד).

למיטב ידיעתי הדגם הזה לא היה קיים בארה"ב, כך שאין חלקים משם, ואין הרבה מציאות ב eBay.

קח את זה בחשבון כשאתה בא להעריך את ההשקעה. יתכן שמחיר הקניה עצמו זניח, יחסית לעלויות האלה.

הרכב עצמו אמור להיות חביב ביותר לנהיגה בזכות משקל נמוך ומנוע חובב טורים. גם את העיצוב אני אוהב מאד. ה 128 1.3 שלי היתה מהירה למדי. אני לא יודע אם גם בקופה יש את המתלה האחורי המחורבן של ה 128 הרגילות (קפיץ עלים רוחבי).

הרכב ניתן לשיפור בקלות, מנוע של אונו/פונטו טורבו, למשל, יכול למצוא שם את מקומו.

פורסם

חברה אני רואה פה אינסוף קטילות פיאט 128 ספורט הוא אחלה רכב אבל כמו שכל מבין יגיד צריך לאפס אותו וזה דבר לא פשוט אחרי שאיפסתי את שלי הייתי נוסע סביב ה 18000 ק"מ בשנה ללא שום תקלה וזה מכובד לרכב בן 30 חולקים עלי?????

פורסם

הרכב הראשון שלי היה פיאט 128 ספיישל מנוע 1300 שנת 76. נסעתי בו 7 שנים ונהינתי מכל רגע. בזמנו ניצחתי ברייסים הרבה מאד לרכבים חדשים ובעלי מנועים גדולים ממנו.

אמנם מאז לא היתה לי שוב פעם פיאט...אך תמיד תהיה לפיאט הירקרקה שלי פינה חמה מאד בלב.

כרמל טוכמן

NSU CLUB ISRAEL

פורסם

והנה אדם שמבין עניין

אנשים צרכים להבין שכל רכב יכול להיות בעייתי הכל תלוי ביחס שקיבל

תתנו לי אפילו דלטה{רומניה} ואני עם קצת יחס חם יעשה אותו אחלה רכב.

פורסם
והנה אדם שמבין עניין

אנשים צרכים להבין שכל רכב יכול להיות בעייתי הכל תלוי ביחס שקיבל

תתנו לי אפילו דלטה{רומניה} ואני עם קצת יחס חם יעשה אותו אחלה רכב.

הדלתה הרומנית או נכון יותר דצ'יה אינה רכב כל כך גרוע ויחסית למחירה ולמחיר אחזקתה מדובר ברכב כדאי. אין לי שום הסבר כיצד ברומניה נוסעות הדלתות על שלל דגמיהן (אגב יש גם טנדר וגם טנדר דבל וגם קופה!) ללא כל בעיה כאשר הן טסות עמוסות מטען ואנשים (ולפעמים גם חיות משק...) בעליות מטורפות בכבישים סוג ו' בחום או בקור קיצוניים.

לדצי'ה דגמים מודרנים המבוססים על מכלולי רנו דור (אחד) קודם. היות וגם הרנו הנ"ל לא מצטיינות באמינות יתרה,אי אפשר לבוא בטענות לרומנים.

אשר לפיאט 128,צריך ליישר קו אבל אח"כ מדובר ברכב נהדר,קל וזול לאחזקה ואמין בצורה מפתיעה,ואם ה-128 ספורט הנ"ל תוצא למכירה נא לקחת אותי בחשבון :lol:

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

לא חשבתם שאין לי מה להגיד בנושא, נכון?

אחרי הצבא, ולכבוד שנה א' בירושלים הגשומה, מכרתי את הטריומף 500 וקניתי את הנבלה הראשונה: פיאט 128, מודל 1973 , מנוע 1100. קניתי אותה מעו"ד בשם עמי פולמן ששמר עליה בקנאות ותיחזק אותה לפי הוראות היבואן במוסך "ינוע" שהוא מורשה פיאט.

לאוטו היו כ 100K ק"מ כשקניתי, ומכרתי בסביבות ה 150K. נסעתי איתו לכל מקום כולל סיני, והוא נסע נהדר. עד שהיה מתקלקל. בערך פעם בחודש.

החלקים היו אז זולים מאוד יחסית, ובצדק, כי הם לא היו שווים שום דבר. נהגתי להחזיק בתא הכפפות מלאי קטן של פקקים למיכל העיבוי כי היתה להם נטיה לעוף סתם ככה באמצע הנסיעה. פעם אחת לא שמתי לב, וזה נגמר בשיפוץ ראש מנוע. יום אחד באמצע הנסיעה גיליתי שידית ההילוכים נעה בחופשיות מדאיגה ואי אפשר להוציא משלישי. למי שלא יודע, שלישי זה לא הילוך טוב להיות תקוע בו כי אי אפשר לזנק מעמידה במישור.... מסתבר שמוט חיבור התנתק. סתם ככה.

בזמנו ל 128 "לא היה שוק". ה 127 היתה מבוקשת מאוד ושמרה על ערכה היטב, אבל את ה 128 אף אחד לא רצה. זה מזכיר את המצב כיום: פיאט קטנות כמו האונו או הפונטו מבוקשות מאוד ועם הגדולות יותר (לא הולך להגיד את השם שלה, טפו!) אתה מתחתן קתולית.

ל 128 היו גירסאות מזרח אירופיות וגם דרום אמריקאיות. ב 1982 שיווקו בארץ 128 תוצרת יוגוסלביה שהיתה אף פחות אמינה מהמקור (הישג נכבד כשלעצמו).

מצורפת תמונה של הנבלה הראשונה לפני טיול לצפון ב 1983. נסענו 2 זוגות + מטען בחום של תחילת ספטמבר, בלי מזגן, באוטו עם 55 כס"ב תיאורטים. והיה כיף.

my first Fiat.jpg

פורסם

אכן, אכן. אי אפשר להעלות את השם המפורש של היצרן האיטלקי בלי לשמוע עוד סיפור משעשע מהקורבן מספר 1 של פיאט בארץ!

נמרוד, אפשר שאלה אינטימית?

אם פיאט האכילו אותך כאלו מרורים החל מהבליילה שקנית בשנת 32 יד שניה מטקסידרמיסט ארמני שתום עין, למה אתה ממשיך לקנות פיאטים??? :shock:

פורסם

בעבר היתה בבעלותי פיאט 124 ספיישל(מנוע 1437 סמ"ק),הרכב היה

בבעלותי כ6 שנים ושירת אותי נאמנה ללא בעיות מכניות מיוחדות.

הבעיה היחידה היתה רקבונות שאפיינו את רוב האיטלקיות בשנות ה70

המוקדמות.

פורסם

שלום.

המחלה אבל המחלה סרטן הפח היתה הבעיה העיקרית דווקה של פיאט 128

הבעיה השלדה היתה נרקבת בחיבור לקורת הרוחב הקדמי ונתלשת ואז השלדה

היתה ניפתחת פשוטו כמשמעו והצריות היו נתלשות מהגיר.

הבעיה היתה ידוע גם בלנציה הקטנות :twisted:

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
שלום.

המחלה אבל המחלה סרטן הפח היתה הבעיה העיקרית דווקה של פיאט 128

הבעיה השלדה היתה נרקבת בחיבור לקורת הרוחב הקדמי ונתלשת ואז השלדה

היתה ניפתחת פשוטו כמשמעו והצריות היו נתלשות מהגיר.

הבעיה היתה ידוע גם בלנציה הקטנות :twisted:

אכן כך. אמנם בלנצ'יה שלי טפו טפו החלודות הן רק נקודות קטנות פה ושם, ולא קורות שלדה, אבל לפני מספר חודשים ראיתי לנצ'יה בטא HPE שנסעה (!) עם קורת רוחב קדמית קרועה לחלוטין. אני ממש לא מבין איך הדבר הזה החזיק על הכביש.

האגדה מאחורי בעיות החלודה שתקפו את תוצרת איטליה באותן שנים היא שכשפיאט מכרו את קו היצור של ה- 124 לרוסיה, לטובת ייצור הלאדה, התמורה ששולמה להם הייתה אספקה של פלדה. הפלדה הנ"ל הייתה באיכות ירודה ביותר, ומאחר וטיפולים נגד קורוזיה לא היו באג'נדה האיטלקית - דור שלם של איטלקיות התפורר.

פורסם

אכן, אכן. אי אפשר להעלות את השם המפורש של היצרן האיטלקי בלי לשמוע עוד סיפור משעשע מהקורבן מספר 1 של פיאט בארץ!

נמרוד, אפשר שאלה אינטימית?

אם פיאט האכילו אותך כאלו מרורים החל מהבליילה שקנית בשנת 32 יד שניה מטקסידרמיסט ארמני שתום עין, למה אתה ממשיך לקנות פיאטים??? :shock:

א. אתה יודע מי לא מתים, ובמקרה זה גם לא מתחלפים.

ב. יש לי איזה חולשה לדברים איטלקים באופן כללי.

ג. מאחר ואני מריח נימה של זלזול, אני לא אספר לך על ה 124 שהיתה לי אחרי ה 128.... אני אשמור את הספור לכשתהיה עייף וחלש ובלי מצב רוח, ואז תקבל אותו בארכנות (ודרך אגב, הוא לא היה ארמני אלא טג'יקי).

:wink:

נמרוד

• תוכן חדש...