Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6196 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התקנתי מזגן ברכב, מקרר יופי !

יש לי רק בעיה לא פתורה אחת:

הטורים בסרק נמוכים מידיי, לכאורה בעיה קלה.

נדרש סולונואיד וואקום מתכוונן, כניסה ויציאה 1.8 מ"מ בערך.

אני לא מצאתי.

** יכול להיות שאני מגזים אבל האם Boost controller חשמלי כמובן יענה על הדרישה?

אני חושב שזה בעצם אותו הדבר למעשה.

אשמח לעזרתכם,

אסף.

פורסם

נדרש סולונואיד וואקום מתכוונן, כניסה ויציאה 1.8 מ"מ בערך.

.

אסף

הסולונואיד הוא ON/OFF , אין כיוון לואקום.

כשהוא מופעל (=מזגן עובד) הזרוע שלו מתכווננת באופן מכני (הברגה או אחר) כמה היא לוחצת / מסיטה את הנקודה בה כבל הגז מתחבר לקרבורטור. הסולונואיד נותן גז בעצמו , עם ההפעלה.

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם

ישי, תודה על תגובתך.

אתה כנראה מתבלבל בין סולונואיד למרים טורים מכני.

סולונואיד הוא בסך הכל נותן פקודה חשמלית לפתוח פורט אויר או לסגור אותו.

ידוע לי שיש סולונואיד מתכוונן זאת אומרת שהוא בורר את כמות האויר שנכנסת אליו.

אסף.

פורסם

אתה מתכוון לשסתום או ברז, אז למה אתה צריך אפשרות לכוון אותו, אם בדיאפרגמה עצמה יש אפשרות לכוון כמה המנוף יזוז?

פורסם

חבר'ה בוא נעשה סדר בבאלגן:

זה סולונואיד:

aircon_vsv.jpg

וזה מרים טורים מכני , הוא מקבל פקודה מן הסולוניאיד:

20083414325280574.jpg

יש כמובן גם מכשיר משולב.

תכנו אותי אם אני טועה.

אני צריך רק את הסולנואיד בלבד אך שהיה ניתן לכוון אותו זאת אומרת לברור את כמות האויר הנכנסת אליו וגם שהכניסה והיצאה תהיה גדולה זאת אומרת 1.9 מ"מ קוטר חיצוני.

אסף.

פורסם

במערכת מיזוג של טויטה הילקס דיזל 93 עד 97 יש בדיוק מה שאתה מחפש כולל כיוון בדיאפרגמה כמה טורים שאתה צריך.

לפני שבועים עשיתי כיוון למרים טורים יש שם בורג כיונון.

מאד דומה לתמונה שצירפת.

טל

פורסם

מה אפשר לכוון בברז החשמלי?(או פתוח,או סגור)"הברז האוניברסלי לא יעבוד אים הצינורות יחוברו הפוך". (מה שיקרה זה שכשיסגר, לא ישתחרר הווקום מהמרים טורים שישארו גבוהים).

פורסם

אפשר לכוון את הסולונואיד בצורה מכנית כמובן, אני מחפש אחד כזה שיש לו את האפשרות.

הסיבה שאני מחפש כזה היא ביגלל שיש לי כרגע סולנואיד (כמו בתמונה) שמחובר למרים טורים מכני, העינין שאני לא אוהב את כל הסירבול הזה , מה גם שזה לא עובד טוב בכלל וכרגע אני צריך להוסיף בלון עם שסתום אל חוזר כדי שישמור על לחץ אחיד.

אני אעדיף פשוט לחבר סולונואיד בלבד שברגע שיפתח המזגן הוא יפתח כניסת אויר ובכך יעלה את הטורים , את האויר ימשוך כמובן מהפילטר אויר.

כרגע כשאני מוציא צינור ואקום סטנדרטי קטן זה לא מעלה מספיק טורים לכן אני צריך סולונואיד עם פורט גדול פלוס בורג כיוון.

תודה.

פורסם

בתמונה רואים סלקטור (בוחר)פנאומטי שכשמקבל מתח אז לחץ האויר שניכנס מופנה ליציאה אחרת .בסלקטור כזה מישתמשים בלחץ אויר (מקומפרסור כמו במוסכים)צינורות פלסטי ציבעונים והברגות בחיבורים.גם בסלקטור זה אין אפשרות לכיוון (שינוי)הלחץ.(במ"ע פנאומטית מישתמשים ברכיבים יעודים לשינוי לחץ).אני עדין לא מבין מה הבעיה אצלך,ולמה ברז חשמלי אוניברסלי שמחובר לדיאפרגמה (מרים טורים אוניברסלי).לא עובד\מספק אותך.

פורסם

הלינק שצירפתי זה של boost solenoid תפקידו דוקא כן לווסת את כמות האויר ולא דרך קומפרסור אלא מיקמו ברכב המוגדש.

ברז חשמלי אוניברסלי שמחובר לדיאפרגמה הוא טוב ועובד אך לא בצורה מושלמת , לפעמים הדיאפרגמה מקבלת לחץ וואקום שונה, בעיקר בעת עזיבה מהירה של המצערת, הפיתרון הוא מיכל שישמור לי על לחץ אחיד פלוס שסתום אל חוזר, בשיטה זאת אני מאמין שהכל יהיה בסדר אבל זה כבר יותר מידיי מערכות בישביל לתת פוש קטן למצערת בסרק.

לדעתי סולנואיד גדול עם בורר אויר יתן מענה פשוט יותר, מה גם שככה זה צריך להיות במקור ברכב שלי אם הוא היה בא עם מזגן.

(הזרקה, ללא מנוע צעדים)

אסף.

• תוכן חדש...