Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6178 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

בימים אלה אני מתעסק בשיפוץ לוח השעונים והמתגים בוולבו 244 שנת 83 החדשה שלי. אני צריך עזרה בהבנת מנגנון ההתראה של חגורת הבטיחות: איך גורמים לו לעבוד ואיך גורמים לו להפסיק לעבוד ברגע חגירת החגורה?

בנוסף אציין שהרכב חדש אצלי, כך שאני לא יודע איך בדיוק אמור המנגנון לתפקד במצבו התקין.

אנסה לתאר את המצב כדי שאולי תוכלו להאיר את עיני בקשר לדברים שנראים לי כרגע מוזרים. אז ככה:

1. מנורת החיווי של החגורה לא נדלקת בשום מצב. מידי פעם יש מן תקתוקים לא סדירים, בצליל שדומה לצליל של האיתות, שאולי קשורים למנגנון של החגורה. אני אומר אולי, כי כשאני מחבר את החגורה התקתוקים פוחתים, אבל לא הצלחתי לאתר קשר מובהק ב-100%.
  2. ניתקתי את החוטים מהנורה ובדקתי את כל אחד מהם בנפרד מול ההערקה בעזרת מד-מתח. גיליתי משהו מוזר: בשני הצדדים המתח הוא 12V(!) איך מנורה יכולה להידלק כשבשני הצדדים שלה יש את אותו המתח? האם יש הסבר הגיוני לזה, או שמישהו לפני חיבר לא נכון?
  3. אציין גם שכשבדקתי את המתח של כל אחד מהחוטים של הנורה לבין ה(-), בזמן שהם מחוברים לנורה, הבדיקה עצמה גרמה לתקתוקים מהסוג שציינתי קודם. למה?!
  4. לא בדקתי את הרכיב שעושה את התקתוק כי אני לא יודע איך למצוא אותו. (אשמח לדעת).
  5. עשיתי ניסוי, וראיתי שאם אני ומנתק את אחד מחוטי הנורה ומחבר במקומו (-) הנורה מתחילה להבהב ויש צליל תקתוק סדיר, כמו של איתות אבל יותר מהיר. השמחה שלי היתה קצרה, כי ההבהוב והתקתוק לא הפסיקו גם כשחרתי את החגורה.
  6. במידה ואכן המנורה אמורה להיות מחוברת בצד אחד (+) ובשני (-), כמו שניסיתי, ואני לא בטוח שככה זה אמור להתחבר, אז המסקנה היא שגם המנגון שאמור להפסיק את החיווי לא פועל. מישהו יודע איפה הוא נמצא ואיך הוא עובד?

אני מקווה שתוכלי לעשות בשבילי קצת סדר, כי הייתי רוצה להביא את הרכב למצב שהכל בו פועל כמו שצריך.

תודה,

אילן

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם

בדקת את הנורה?

תנסה לחבר (במקום המתאים) ללוח השעונים חיבור גוף (-) חדש יכול להיות שאין חיבור תקין.

שלמה דן גדרון

פורסם

בילדותי היתה לשכנים שלנו מכונית כזו ואני זוכר שכאשר החגורה לא היתה מחוברת הבהבה נורת אזהרה אדומה עם ציור של כסא ועליו חגורה ונשמע צליל התקתוק המעצבן שאתה מתאר.

פורסם

תודה,

אולדקאר, הנורה תקינה - כתבתי קודם שהצלחתי לגרום לה להבהב ע"י חיבור צד אחד שלה ל(-)...

לגבי עצתך לוודא שלוח השעונים מחובר ל(-) - אעשה זאת בהקדם. אבל האם השליטה על המנגנון הזה היא מלוח השעונים?

פורסם
תודה,

אולדקאר, הנורה תקינה - כתבתי קודם שהצלחתי לגרום לה להבהב ע"י חיבור צד אחד שלה ל(-)...

לגבי עצתך לוודא שלוח השעונים מחובר ל(-) - אעשה זאת בהקדם. אבל האם השליטה על המנגנון הזה היא מלוח השעונים?

תתקשר ליעקב טורטן ממוסך תקוע בירושלים, הוא כבר יכוון אותך לפיתרון הבעיה.

0505378883

תמסור לו ד"ש מעדי.

עדי גולדנברג 13399

פורסם

אני מניח שהנורה וה"זמזם" מקבלים 12 וולט כל הזמן באחד ההדקים. היות והתנגדות הנורה נמוכה, בבדיקה עם רב מודד גם בהדק שלא מחובר לכלום תקבל 12 וולט. ההנחה שלי שבתופסן החגורה יש מיקרו סוויטש שנותן אדמה להדק השני. לדעתי אתה צריך לחפש שם ולא בלוח השעונים

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

סולל הדרך, גם אני חשבתי בהתחלה כמוך, שההתנגדות הנמוכה של הנורה גורמת ל(+) בשני צידיה. לכן פירקתי את החוטים מהנורה ובדקתי כל אחד מהם כשהוא לא מחובר אליה. עדיין קיבלתי (+) בשניהם. תמוה.

חשבתי שמישהו אולי חיבר בכוונה (+) בשני הצדדים כדי לנטרל את מנגנון ה"מעצבן", אבל במקרה כזה פשוט היו מנתקים את החוטים ולא מחברים (+) בשני הצדדים. לא ככה?

עדי, תודה, אתקשר ליעקב בתחילת השבוע.

בינתיים אני הולך להמשיך ולנסות לפתור את זה, אשמח להבחנות נוספות.

שבת שלום.

פורסם

שלום לך re_ilan.

מנסיוני הדל של בערך 30 שנה בתיקוני וולוו.

להערכתי יש לך אוטומט וינקר לא מקורי שעקב כך יש לך את הבעיה שציינת.

ועכשיו להסבר, אוטומט הוינקר ב240 מתוכנן לעשות את שני התפקידים, הן של האיתות וכן את תפקיד האזהרה לחגורות.

לא נתקלתי באוטומט וינקר אחר (לא מקורי) שיודע לבצע את שני הפעולות הללו בו זמנית. לכן יש לך את התיקתוקים המוזרים ולא תקתוק מסודר ומהיר כאשר החגורה לא נעולה.

לדעתי החלף אוטומט ובעיתך תיפתר.

ביי

יעקב

סימל יעקב

מנהל מוסך - מומחה וולוו הונדה

מדריך ירי מעשי בשעות הפנאי.

פורסם

אני חוזר עכשיו מהרכב, והצלחתי לפתור את הבעיה (או יותר נכון, לפתור אותה כמעט לגמרי), לא תאמינו איך!

אז קודם כל, כל הנתונים שרשמתי למעלה נכונים ותקפים. ישבתי ברכב ובדקתי שוב וניסיתי פה וניסיתי שם וכלום לא עוזר. ואז קפץ לי לראש, כאקט של יאוש, הרעיון להשתמש במיכל הקסמים. חשבתי: אם לא יועיל בטח לא יזיק. לקחתי WD40 והתזתי לתוך תפס החגורה (זה עם הכתפור האדום). וראו זה פלא: פתאום הנורה מהבהבת והתקתוק מתקתק ואפילו מצטרפת אל שני אלה עוד נורה שמיועדת לנוסעים מאחור. ויותר מזה: שלושתם מפסיקים מיד ברגע שאני מכניס את החגורה לתפס. בינגו!

אממה? הנורות והזמזם אמנם עובדים, אבל לא בקצב קבוע. לפעמים התקתוק-הבהוב הוא בקצב נכון אבל לפעמים הוא נהיה מהיר ונוירוטי.

אם אני מחבר את מה שכתב יעקב סימל מעלי, על כך שאוטומט הוינקר אחראי גם על האיתות וגם על התראת החגורה, אז חשוב לציין את זה שהתקתוק של האיתות אצלי עובד דווקא בקצב אחיד ויפה.

אז מה הקטע? איך אני גורם להתראת החגורה לעבוד בקצב אחיד ונורמאלי? האם אתם חושבים שההפרעות בקצב נובעות מאותו מגע לקוי, שהWD40 שהתזתי סידר קצת - אבל לא לגמרי, או שזו בעיה נוספת ואחרת?

וכדי שאבדוק, כמו שיעקב המליץ, האם אוטומט הוינקר מקורי או לא - מישהו יכול לכתוב איפה הוא נמצא (אנא תשובה מדויקת ולא "מתחת לדש בורד")? ואיך בדיוק הוא נראה (גליל/קוביה)?

חוץ מזה ממש אשמח אם מישהו יוכל לעשות הגיון בעובדות שתיארתי בהודעה הראשונה, ובעיקר בקשר לזה ששני הצדדים של הנורה, כשהם מנותקים ממנה, מראים על מתח (+) זהה. אני שמח שסידרתי, אבל הייתי רוצה גם להבין.

(דרך אגב, אם כבר הזכרתי את הWD40, בהקשר הזה, אז אספר לכם שהספרי הזה כבר סידר לי כמה תקלות בוולבו. הח"ח פתאום לא עובדים? אין בעיה - עבוד על זה עד שתתיאש, תרסס את החומר למגעים והופה הח"ח עובדים. הדלת של הנהג לא נפתחת מבפנים? פרק את ריפוד הדלת הפנימי, נסה להבין למה הידית החיצונית פותחת אבל הדלת והפנימית לא, לא הצלחת להבין? לא חשוב - התז WD40 בנדיבות על כל חלק במנגנון, ולפתע הידית הפנימית עובדת פיקס. דוושת הקלצ' חורקת? טוב, זה ברור...)

שבת שלום!

פורסם

אז הבעיה באבזם?

אגב עדיף להשתמש ב servisol ולא ב WD40

ה servisol מתאים למגעים חשמלים ונטול שמן ולכן עדיף

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אכן הבעיה היתה בתפס האבזם.

השאלה הרגע היא האם זו היתה הבעיה היחידה או שגם באוטומט של הוינקר יש בעיה, שאני עדיין ממתין לתשובה בפורום איך לאתר אותו.

פורסם

אוטומט הוינקר נמצא צמוד למכסה הצד השמאלי של וקונסולה המרכזית.

כלומר ליד רגל ימין של הנהג.

הוא אמור להראות ( המקורי ) כריבוע שחור בעל 4 רגלי חיבור היושב בתקע מתאים לו, והוא אמור להיות מחובר בקליפס לתמיכת המתכת של הקונסולה.

מקווה שעזרתי.

יעקב

סימל יעקב

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
אוטומט הוינקר נמצא צמוד למכסה הצד השמאלי של וקונסולה המרכזית.

כלומר ליד רגל ימין של הנהג.

הוא אמור להראות ( המקורי ) כריבוע שחור בעל 4 רגלי חיבור היושב בתקע מתאים לו, והוא אמור להיות מחובר בקליפס לתמיכת המתכת של הקונסולה.

מקווה שעזרתי.

יעקב

לא מצאתי שום דבר דומה בצד השמאלי של הקונסולה המרכזית, אבל באזור שמתחת להגה מצאתי ריבוע שחור, לא מקובע לרכב, אבל מחובר ל-3 חוטי חשמל. על הריבוע יש את הכיתוב הבא, שאני מקווה שאומר משהו למישהו:

12V, 3SB, 003 651-00, summer

האם זהו רכיב האיתות?

אם אכן זה אוטומט האיתות, אז כנראה שהוא לא אורגינל כי אין עליו לוגו של וולוו, אלא נדמה לי ששל HELLA, אבל אני לא בטוח כי זה היה קצת מחוק.

בכל אופן, אם זה באמת רכיב האיתות, אז לפי עצמו המלומדת של י' סימל, אצטרך להחליף למקורי, כי עדיין יש לי מידי פעם תקתוקים מעצבנים שלא קשורים לכלום.

ואגב, האם יש דרך לנתק לגמרי את צליל התקתוק? או שזה הכל או לא-כלום? התקתוק של התזכורת לחגורה יכול להטריף כל אדם שפוי, וגם על התקתוקים של האיתות הייתי מוכן לוותר ולהסתפק בנורות החיווי...

תודה, וסופ"ש כיפי.

פורסם

אממה? הנורות והזמזם אמנם עובדים, אבל לא בקצב קבוע. לפעמים התקתוק-הבהוב הוא בקצב נכון אבל לפעמים הוא נהיה מהיר ונוירוטי.

אם אני מחבר את מה שכתב יעקב סימל מעלי, על כך שאוטומט הוינקר אחראי גם על האיתות וגם על התראת החגורה, אז חשוב לציין את זה שהתקתוק של האיתות אצלי עובד דווקא בקצב אחיד ויפה.

אז מה הקטע? איך אני גורם להתראת החגורה לעבוד בקצב אחיד ונורמאלי? האם אתם חושבים שההפרעות בקצב נובעות מאותו מגע לקוי, שהWD40 שהתזתי סידר קצת - אבל לא לגמרי, או שזו בעיה נוספת ואחרת?

מהירות ההבהוב של נורת ההתראה לחגורות הבטיחות ועמה נקישות הממסר מהירה מאוד כל עוד אינך מפעיל איתות, בסביבות 100 מחזורי פעולה בדקה. כאשר אתה מפעיל את האיתות, הקצב יורד ל 40 מחזורי פעולה בדקה לערך. שינוי הקצב קשור בזרם העובר דרך הממסר. כאשר הזרם מתאים לנורת איתות קדמית ולנורת איתות אחורית לפעול (3 אמפר לערך), הקצב נורמלי, וכאשר הזרם העובר את הממסר יורד ל 2 אמפר, הקצב מתגבר על מנת להתריע על נורה שרופה. בהפעלה של נורת ההתראה לחגורות הבטיחות, הזרם עוד קטן בהרבה, שליש אמפר לערך.

בברכה,

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם
לא מצאתי שום דבר דומה בצד השמאלי של הקונסולה המרכזית, אבל באזור שמתחת להגה מצאתי ריבוע שחור, לא מקובע לרכב, אבל מחובר ל-3 חוטי חשמל. על הריבוע יש את הכיתוב הבא, שאני מקווה שאומר משהו למישהו:

12V, 3SB, 003 651-00, summer

האם זהו רכיב האיתות?

אם אכן זה אוטומט האיתות, אז כנראה שהוא לא אורגינל כי אין עליו לוגו של וולוו, אלא נדמה לי ששל HELLA, אבל אני לא בטוח כי זה היה קצת מחוק.

בכל אופן, אם זה באמת רכיב האיתות, אז לפי עצמו המלומדת של י' סימל, אצטרך להחליף למקורי, כי עדיין יש לי מידי פעם תקתוקים מעצבנים שלא קשורים לכלום.

ואגב, האם יש דרך לנתק לגמרי את צליל התקתוק? או שזה הכל או לא-כלום? התקתוק של התזכורת לחגורה יכול להטריף כל אדם שפוי, וגם על התקתוקים של האיתות הייתי מוכן לוותר ולהסתפק בנורות החיווי...

תודה, וסופ"ש כיפי.

מה שמצאת, זה הזמזם שמזכיר השארת אורות ראשים או מפתח בסויץ בזמן פתיחת דלת הנהג.

חפש במקום שכתבתי לך האוטומט צריך להיות שם....

כדי לנתק את התיקתוק יש צורך להוציא את המנורה המסמנת את חגורת בטיחות והתיקתוק יעלם .

יעקב

סימל יעקב

• תוכן חדש...