Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6200 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרבה זמן את משתעשע עם המחשבה לייבא רכב מאנגליה :silly:. כן, כן, ידוע לי שהם נוהגים הצד הלא נכון של הכביש ושהם תוקעים גם את ההגה בצד של הנוסע :viking:- ובכל זאת.

נניח שאני יכול, עוד באנגליה, להסב את ההגה כך שיהיה במקומו הנכון - או אפילו לייבא את הרכב ללא הגה ולהתקין לו הגה פה בארץ - מה הפרוצדורה לייבוא?

ואם אבחר לקנות באנגליה ולטייל עם הרכב עד ליוון ולהעלותו על ספינה בדרכו לארץ הקודש? כמובן שההגה יהיה בצד הנכון :roll:

האם כאן אמצא את התשובה?

?How Can Anything Bigger Be a MINI

פורסם

אין אפשרות לייבא רכב אספנות בעל הגה ימני .

בכל מקרה , רוב רכבי האספנות הבריטיים נמכרו בארה"ב עם הגה שמאלי ..

אחד מתנאי קבלת רישיון יבוא ע"י משרד התחבורה - צילום של פנים הרכב כשרואים את ההגה מצד שמאל ..

בהצלחה !

פורסם
אין אפשרות לייבא רכב אספנות בעל הגה ימני .

בכל מקרה , רוב רכבי האספנות הבריטיים נמכרו בארה"ב עם הגה שמאלי ..

אחד מתנאי קבלת רישיון יבוא ע"י משרד התחבורה - צילום של פנים הרכב כשרואים את ההגה מצד שמאל ..

בהצלחה !

אם עושים תמונת ראי ההגה הופך לימני :wink:

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
הרבה זמן את משתעשע עם המחשבה לייבא רכב מאנגליה :silly:. כן, כן, ידוע לי שהם נוהגים הצד הלא נכון של הכביש ושהם תוקעים גם את ההגה בצד של הנוסע :viking:- ובכל זאת.

נניח שאני יכול, עוד באנגליה, להסב את ההגה כך שיהיה במקומו הנכון - או אפילו לייבא את הרכב ללא הגה ולהתקין לו הגה פה בארץ - מה הפרוצדורה לייבוא?

ואם אבחר לקנות באנגליה ולטייל עם הרכב עד ליוון ולהעלותו על ספינה בדרכו לארץ הקודש? כמובן שההגה יהיה בצד הנכון :roll:

האם כאן אמצא את התשובה?

אני לא יודע אם תוכל לייבא רכב ללא הגה, אבל במידה ותחזיר את ההגה למקומו הראוי, לא אמורה להיות לך בעיה לייבא את הרכב. רק שתדע שזה לא פשוט בכלל להחליף את המיקום של ההגה, גם במכוניות אשר באות מלכתחילה עם אפשרות להרכיב את ההגה בשני הצדדים.

אלבום השיפוץ של הלמברטה שלי

יש עוד למברטה (עם סירה) העומדת מפורקת לחלוטין.

משפץ גם כרמל דוכס בפיברקלאב... =]

ואפילו יש גם טריומף הראלד המשתפצת לה אט אט...

פורסם

לא יודע לגבי רכב אספנות, אבל לפני כמה ימים ראיתי על הכביש רכב עם מספר רישוי אנגלי והגה בצד ימין.

מעניין איך נתנו לו להיכנס לארץ.

פורסם

ישנם הבדלים רבים בין מכוניות לנהיגה בצד שמאל של הכביש (RHD) למכוניות לצד ימין (LHD), כשהמיקום של ההגה הוא רק אחד מהם. רשימה חלקית:

הגה

דוושות

מדרך רגל שמאל

סימון ידית הילוכים

מיקום בלם יד

לוח מכוונים

פנסים ראשיים אסימטרים

פנס ערפל אחורי

מתגי הפעלת מרימי חלונות

ידיות פתיחת תא מטען ומכסה דלק

מראות צד

סוככי שמש

צמות חשמל

ידיות אחיזה פנימיות

לרכב אספנות זה פחות משמעותי, אבל עדיין "הפיכה" של רכב היא לא משימה פשוטה, והתוצאה לא מושלמת בכל מקרה. עדיף לכן לקנות רכב שיוצר מראש כ LHD.

נמרוד

פורסם
לא יודע לגבי רכב אספנות, אבל לפני כמה ימים ראיתי על הכביש רכב עם מספר רישוי אנגלי והגה בצד ימין.

תלוי איזה רכב.

אולי מי שאישר כניסה זה האנגלים , כשזה היה כאן הצד הנכון . רמז :המנדט.:-)

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם

אין שום בעיה לתיירים להכניס רכב עם הגה ימני לארץ.

להפוך את זה לרישוי ישראלי - בלתי אפשרי, ואת התקנה הזאת אני יכול להבין.

אלבום השיפוץ של הלמברטה שלי

יש עוד למברטה (עם סירה) העומדת מפורקת לחלוטין.

משפץ גם כרמל דוכס בפיברקלאב... =]

ואפילו יש גם טריומף הראלד המשתפצת לה אט אט...

פורסם
תלוי איזה רכב.

אולי מי שאישר כניסה זה האנגלים , כשזה היה כאן הצד הנכון . רמז :המנדט.:-)

ישי

ישי "לפני כמה ימים", ז.א שאם מישהו שכח לעדכן אותי, הבריטים כבר לא כאן, וחבל...

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

במידה ורוב הציבור מסכים אם התקנה על איסור ייבוא רכב עם הגה ימני לארץ אז אחלה.

אבל אם רוב הציבור חושב שזו תקנה חסרת בסיס?

השיקול של בטיחות קיים, אבל העם בישראל לפחות אינטיליגנטי כמו שאר העמים ועם במדינות האיחוד (וגם מדינות נוספות שאינן חברות באיחוד כמו שוויץ נורבגיה ורוסיה) מותר להיכנס ולעשות לתושב קבע אוטו עם הגה ימני אז למה בישראל לא? מה עוד שזה לא גורף (למשל רכב תייר או רכב עתיק מימי המנדט).

אני נמצא באנגליה ונוהג (כשהשמש יוצאת לה פה ושם) במכונית מסוג פיאט דינו קופה שלא יוצרה מעולם עם הגה ימני (ולא שווקה מטעם היצרן לאף מדינה דוברת אנגלית). ביולי 26-27 אני מציג בסילברסטון במסגרת של מועדון פיאט דינו הבריטי. תארו לכם שהייתה קיימת כאן תקנה האוסרת על רישוי רכב עם הגה שמאלי, הייתה תצוגה זו נעדרת מהארוע וכך גם מכוניות רבות מאוד שלא יוצרו מעולם עם הגה ימני, וגם רוב האמריקאיות נכללות עמן כולל החדשות מאוד שלא סופרות את השוק של ההגה הימני, ולא מייצרות עבורו.

באוסטרליה למשל קיימת תקנה דומה לזו שבישראל ואולם מותר לרכב לשהות עם הגה הפוך על היבשת (נוהגים שם עם הגה ימני כמו באנגליה) לשנה אחת אח"כ חובה להופכו להגה ימני או להוציא בחוץ (כפי שנאמר לניצן חן). וכך עולות להן מידי פעם באיביי פיאט דינו אוסטרליות עם הגה ימני ומחירן בהתאם שכן אף אחד לא רוצה אותן מחוץ לאוסטרליה.

תקנה כזו או אחרת בעינין מיקום ההגה היא שרירותית (כמו תקנת מהירות מירבית למשל), משתנה ממדינה למדינה ומתרבות לתרבות.

לדעתי תקנה כזו פוגעת בהתפתחות התרבות המוטורית בארץ בשורה התחתונה.

פורסם

אם כוונתך למיני אז קיט העברה עולה בסביבות 150 פאונד באנגליה כולל עבודה אתה יכול לבקש שיעשו לך את זה שם ויצלמו זה לא בעיה

מחפש מינימוק בכל מצב בלי קשר לדת צבע ונפח מנוע

פורסם

האם כאן אמצא את התשובה?

גלה לנו , זיו , מהו אותו רכב שלא תוכל למצוא בכל רחבי כדור הארץ עם הגה בצד המתאים , אלא רק לבצע הסבה.

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם

"רק משאירים אתכם לבד רגע" :wink:

תודה לכל המגיבים: כמו שכתב קרמה, קיט של הסבת מיני מהגה ימני להגה בצד הנכון אינו יקר במיוחד - והמחירים של הרכבים האלו שם הנו מגוחך להפליא. מה גם שזה יאפשר לי לחפש דגם נדיר יותר של הרכב הזה :lol:.

ידוע לי שנדרשים התאמות - אבל ככול שזה נוגע למיני ההתאמות פשוטות יחסית.

עכשיו שראיתי את התגובות עלי לעשות תחשיב של היבוא :roll: והמחירים השונים.

בתחילת השרשור שאלתי האם מישהו ניסה לייבא כך מאנגליה - יש כאן אולי מישהו כזה?

ואם אני אסע מאנגליה מזרחה ואעלה על ספינה? האם מישהו התנסה בייבוא שאינה מ"ארץ המקור"?

שוב, המון תודה,

זיו

?How Can Anything Bigger Be a MINI

פורסם
במידה ורוב הציבור מסכים אם התקנה על איסור ייבוא רכב עם הגה ימני לארץ אז אחלה.

אבל אם רוב הציבור חושב שזו תקנה חסרת בסיס?

השיקול של בטיחות קיים, אבל העם בישראל לפחות אינטיליגנטי כמו שאר העמים ועם במדינות האיחוד (וגם מדינות נוספות שאינן חברות באיחוד כמו שוויץ נורבגיה ורוסיה) מותר להיכנס ולעשות לתושב קבע אוטו עם הגה ימני אז למה בישראל לא? מה עוד שזה לא גורף (למשל רכב תייר או רכב עתיק מימי המנדט).

אני נמצא באנגליה ונוהג (כשהשמש יוצאת לה פה ושם) במכונית מסוג פיאט דינו קופה שלא יוצרה מעולם עם הגה ימני (ולא שווקה מטעם היצרן לאף מדינה דוברת אנגלית). ביולי 26-27 אני מציג בסילברסטון במסגרת של מועדון פיאט דינו הבריטי. תארו לכם שהייתה קיימת כאן תקנה האוסרת על רישוי רכב עם הגה שמאלי, הייתה תצוגה זו נעדרת מהארוע וכך גם מכוניות רבות מאוד שלא יוצרו מעולם עם הגה ימני, וגם רוב האמריקאיות נכללות עמן כולל החדשות מאוד שלא סופרות את השוק של ההגה הימני, ולא מייצרות עבורו.

באוסטרליה למשל קיימת תקנה דומה לזו שבישראל ואולם מותר לרכב לשהות עם הגה הפוך על היבשת (נוהגים שם עם הגה ימני כמו באנגליה) לשנה אחת אח"כ חובה להופכו להגה ימני או להוציא בחוץ (כפי שנאמר לניצן חן). וכך עולות להן מידי פעם באיביי פיאט דינו אוסטרליות עם הגה ימני ומחירן בהתאם שכן אף אחד לא רוצה אותן מחוץ לאוסטרליה.

תקנה כזו או אחרת בעינין מיקום ההגה היא שרירותית (כמו תקנת מהירות מירבית למשל), משתנה ממדינה למדינה ומתרבות לתרבות.

לדעתי תקנה כזו פוגעת בהתפתחות התרבות המוטורית בארץ בשורה התחתונה.

תראה. ברמה עיקרונית נכון, אבל: שימוש ברכב עם הגה ימין אכן מסוכן במדינה, שהנהיגה היא בצד שמאל! לטעמי, בכ"א. כי מה לעשות- אין לך מספיק שדה ראיה בצד, שבו אתה אמור לבצע עקיפה! ברכב אספנות, שלא אמור לנסוע הרבה- זה פחות חמור- ועדיין! אישית- לא הייתי רוצה לראות הרבה רכבים עם הגה "הפוך" בכביש כאן! אגב, מישהו עשה סטטיסטיקה, כמה תאונות קורות עם הרכבים עם ההגה ה"הפוך"?:roll: אגב, אם כבר הזכרת את הרוסיה- אז, עד כמה שידוע לי- גם שם איסרו לייבא יותר רכבים "הפוכים", ושוב- ככל הידוע לי, יש שם מלא תאונות איתם, וזו הייתה אחת מהסיבות של האיסור!

מה שכן- יש היגיון מסויים בלאשר יבוא של רכב אספנות, אבל עם מגבלות כגון "נסיעה רק באישור מיוחד" וכ"ד- אבל מי ייתעסק בזה?:roll:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• תוכן חדש...