אני מתכנן טיול דומה, טיסה בסוף אוגוסט/תחילת ספטמבר וחזרה באמצע אוקטובר לקראת שנת הלימודים הבאה.
המסלול המתוכנן שלנו הוא לוס אנג'לס-סאן פרנסיסקו-שם כניסה מזרחה לנוואדה תוך ביקור בקארסון-סיטי ורינו, דרך הפארקים הלאומיים והקניונים הענקיים (לא המרכזי קניות) לווגאס, מווגאס לפיניקס משם לסאן-דייגו וחזרה לLA.
מLA טיסה למיאמי, ומשם עולים לNY דרך אורלנדו ועוד כמה תחנות בדרך - מNY הטיסה חזרה לארץ.
חוף מערבי (חלק ראשון) - חודש עד חודש ושבוע.
חוף מזרחי (מיאמי, אורלנדו, ניו-יורק והסביבה) - ~שבועיים.
לגבי מקומות בילוי - פשוט מחפשים באינטרנט את האוניברסיטה/קולג' המקומי, ושם כבר תמצא את המסיבות הנכונות ללכת אליהן ;)
לפותח השרשור - רק לוודא, אתה מעל גיל 21 כן? (אחרת וגאס הלכה קפוט)...
לא הלכה קפוט... יש את המופעים ואפשר ללכת "להמר" בcircus circus :twisted:
אבל מה עם פוקר, בלאק ג'ק, רולטה, סלוטים?
אם באמת הוא מתחת ל-21, זה יהיה באמת חבל בשבילו.
נכון... אבל זאת לא סיבה לבטל טיול.
וגאס עדיין מדהימה - גם אם לא מהמרים.
(לפחות הוא לא יבזבז את כל ה5 אלף דולר שהוא הביא לקניות על טקסס-הולדם בבלאג'יו תוך כדי הצהרות "אני נכנס עם 500 כדי להחזיר את ה500 שהפסדתי מקודם.." (מבוסס על סיפור אמיתי)).
ד"א, לפי מה שאני זוכר, הבחור מעל גיל 21.
לא אמרתי לבטל אך חבל לפספס את החוויה.
אבל מה עם פוקר, בלאק ג'ק, רולטה, סלוטים?
אם באמת הוא מתחת ל-21, זה יהיה באמת חבל בשבילו.
אם לאטלנטיק סיטי שווה להגיע אפילו אם הימרתי רק ב-50 דולרים (פשוט לא עושה לי את זה הימורים), אז אני מאמין שגם לווגאס שווה להגיע רק כדי לספוג את האווירה במקום.
אין מה לדאוג שנינו מעל, בני 22\23
לגבי הקולג'\אוניברסיטה רעיון שלא חשבתי עליו, למרות שלפי מה שזכור לי הם בחופשה בתאריכים שאני יהיה שם, אבל שווה בדיקה.
Discover - ממיאמי לניו יורק אתם נוסעים ברכב? אם כן, כמה זמן נסיעה משוער זה?
תודה,
נאור
רכב אנחנו שוכרים רק בחוף המערבי.
בתוך מיאמי נאמר לי שאין צורך באוטו, ובכל מקרה השכרת רכב במדינה אחת והחזרה באחרת מייקרת את העניין במאות דולרים.
אנחנו מתכוונים לקחת רכבת מאורלנדו לNY.
אין מה לדאוג שנינו מעל, בני 22\23
לגבי הקולג'\אוניברסיטה רעיון שלא חשבתי עליו, למרות שלפי מה שזכור לי הם בחופשה בתאריכים שאני יהיה שם, אבל שווה בדיקה.
Discover - ממיאמי לניו יורק אתם נוסעים ברכב? אם כן, כמה זמן נסיעה משוער זה?
תודה,
נאור
בדיוק עכשיו אני בודק את עלויות החופשה הבאה שלנו בארה"ב...
מ-NY למיאמי בדרך הקצרה ביותר (רובה על כביש I-95) זה כ- 2000 ק"מ, זה אומר שאפשר לעשות את זה בסבבה ב-3 ימי נהיגה. עשיתי בעבר 850 ק"מ ביום אחד (פילדלפיה-טורונטו) אבל זאת היתה נסיעה בלי להנות מהדרך, עצירה לפיפי ואוכל, זהו...יצאנו ב-9 בבוקר והגענו ב- 8 בלילה...נסיעה מעייפת. בחלק מהמקומות עברתי בהרבה את המהירות המותרת ובמקום אחד התברברנו (GPS מסטול).
אני אגב מתכנן לעשות את הדרך למיאמי ב-4 ואולי אפילו 5. יש הרבה מקומות יפים לראות בדרך ואי אפשר להיות כל היום על ההגה.
בתוך מיאמי נאמר לי שאין צורך באוטו, ובכל מקרה השכרת רכב במדינה אחת והחזרה באחרת מייקרת את העניין במאות דולרים.
אנחנו מתכוונים לקחת רכבת מאורלנדו לNY.
לא נכון, אלא אם כן אתה מתכוון להיות אך ורק במיאמי-ביץ' ששם יש בעיית חניה חמורה - ואז רכב הוא בעייתי (אבל אפשר להחנות רחוק וללכת ברגל).
כל תנועה באיזור מחייבת מכונית. זו מהות ההתניידות האמריקאית.
בפלורידה גם ההשכרה זולה מאוד ובתוספת של שלושה דולר ליום אתה כבר משדרג מקוואליר ל PT קרוזר / סיברינג קונברטיבל.
בדיוק עכשיו אני בודק את עלויות החופשה הבאה שלנו בארה"ב...
מ-NY למיאמי בדרך הקצרה ביותר (רובה על כביש I-95) זה כ- 2000 ק"מ, זה אומר שאפשר לעשות את זה בסבבה ב-3 ימי נהיגה. עשיתי בעבר 850 ק"מ ביום אחד (פילדלפיה-טורונטו) אבל זאת היתה נסיעה בלי להנות מהדרך, עצירה לפיפי ואוכל, זהו...יצאנו ב-9 בבוקר והגענו ב- 8 בלילה...נסיעה מעייפת. בחלק מהמקומות עברתי בהרבה את המהירות המותרת ובמקום אחד התברברנו (GPS מסטול).
אני אגב מתכנן לעשות את הדרך למיאמי ב-4 ואולי אפילו 5. יש הרבה מקומות יפים לראות בדרך ואי אפשר להיות כל היום על ההגה.
גם אני גיליתי את זה בדרך הקשה, כשמה שאמור להיות טיול הפך לסיוט מתמשך על ההגה.
בארה"ב אין ברירה, אם זמנך לא בידך - עדיף לקצר מרחקים ע"י טיסות.
אני הולך לעשות את זה בקרוב שוב (מג'ורג'יה למיאמי) ונראה לי שהפעם, בעיקר בגלל שיש זאטוט במושב האחורי, נעשה את זה בטיסה.
איפה אתה מתכוון לעצור בדרך מניו-יורק לפלורידה?
אגב, מהכניסה לפלורידה עד למיאמי, אין לדעתי כמעט מה לראות (בהנחה שאתה מוותר על אורלנדו) אז אולי עדיף לנסוע בכביש האגרה.
גם אני גיליתי את זה בדרך הקשה, כשמה שאמור להיות טיול הפך לסיוט מתמשך על ההגה.
בארה"ב אין ברירה, אם זמנך לא בידך - עדיף לקצר מרחקים ע"י טיסות.
אני הולך לעשות את זה בקרוב שוב (מג'ורג'יה למיאמי) ונראה לי שהפעם, בעיקר בגלל שיש זאטוט במושב האחורי, נעשה את זה בטיסה.
איפה אתה מתכוון לעצור בדרך מניו-יורק לפלורידה?
אגב, מהכניסה לפלורידה עד למיאמי, אין לדעתי כמעט מה לראות (בהנחה שאתה מוותר על אורלנדו) אז אולי עדיף לנסוע בכביש האגרה.
שמע, הייתי בארה"ב 3 שבועות ומתוכם החלק של הנהיגה לטורונטו וחזרה היה עבורי החלק המהנה ביותר. אז לא הייתי מגדיר את זה כסיוט. להיפך, את הנסיעה הבאה (אולי באוק' הקרוב) אני מתכנן לבלות יותר על ההגה.
בדרך מניו יורק לפלורידה אני מתכוון לעצור בפילדלפיה, וושינגטון ובכל מה שמעניין באזור כביש 95 שלא ידרוש סטיה רצינית מהנתיב. אני שוקל אולי לעבור במדינת דאלוור ולעבור על ה- Chesapeake bay bridge באזור Virginia Beach.
כשאני אדע בטוח מתי הנסיעה (תלוי באירועים משפחתיים בארה"ב) אז אני אחפור עמוק יותר.
לגבי רכב, אני מאוד מקווה שגם בפעם הבאה אני "אפול" על רכב אירופאי ולא על האניות האמריקאיות. בפעם הקודמת היתה לנו ג'טה 2.5 ליטר חדשה ואין לי בעיה גם עם מזדה 6 וכו'.
אני מתכנן טיול דומה, טיסה בסוף אוגוסט/תחילת ספטמבר וחזרה באמצע אוקטובר לקראת שנת הלימודים הבאה.
המסלול המתוכנן שלנו הוא לוס אנג'לס-סאן פרנסיסקו-שם כניסה מזרחה לנוואדה תוך ביקור בקארסון-סיטי ורינו, דרך הפארקים הלאומיים והקניונים הענקיים (לא המרכזי קניות) לווגאס, מווגאס לפיניקס משם לסאן-דייגו וחזרה לLA.
מLA טיסה למיאמי, ומשם עולים לNY דרך אורלנדו ועוד כמה תחנות בדרך - מNY הטיסה חזרה לארץ.
חוף מערבי (חלק ראשון) - חודש עד חודש ושבוע.
חוף מזרחי (מיאמי, אורלנדו, ניו-יורק והסביבה) - ~שבועיים.
לגבי מקומות בילוי - פשוט מחפשים באינטרנט את האוניברסיטה/קולג' המקומי, ושם כבר תמצא את המסיבות הנכונות ללכת אליהן ;)
יש לך הערכה מה העלות פחות או יותר לסוג טיול כזה לזוג כולל הרכב ולינה במקומות סבירים?
בפלורידה גם ההשכרה זולה מאוד ובתוספת של שלושה דולר ליום אתה כבר משדרג מקוואליר ל PT קרוזר / סיברינג קונברטיבל.
האפשרות היחידה שבה PT קרוזר יחשב לשדרוג היא רק אם הרכב הקודם שלך היה חמור ועגלה.
אחרי שנהגתי את הזבל הזה כל הדרך מלונג איילנד לוושינגטון דרך אטלנטיק סיטי ובחזרה, הרגשתי כאילו אדם שחום עור בעל איבר מפואר עשה אותי על יבש.
הכיסא שלו מזעזע, ההגה משקף נאמנה את מה שהרכב הזה מייצג (דהיינו: שנות ה-40') והסחיבה שלו פשוט אומללה.
אני מאחל לשונאים שלי לנסוע בדבר הזה עד סוף ימיהם.
לא נכון, אלא אם כן אתה מתכוון להיות אך ורק במיאמי-ביץ' ששם יש בעיית חניה חמורה - ואז רכב הוא בעייתי (אבל אפשר להחנות רחוק וללכת ברגל).
זאת בדיוק הכונה.
מה עוד יש לעשות במיאמי חוץ מלהיות על הביץ' וללכת למסיבות? ;)
יש לך הערכה מה העלות פחות או יותר לסוג טיול כזה לזוג כולל הרכב ולינה במקומות סבירים?
עשינו הערכה גסה;
כרטיס טיסה מהארץ לLA ומNY לישראל -1200 דולר
השכרת רכב ממוצע בLA לתקופה של חודש (אין הגבלת ק"מ) - 400 דולר
עלות דלק משוערת באופן גס - 250-300 דולר לבנאדם.
לינה במוטלים ברמת ~70 דולר ללילה במשך 30 יום, לינה בבתים של משפחה/חברים במשך 5 יום, ולינה במלונות של 110 דולר ללילה למשך 10 יום - 1600 דולר לבנאדם.
הוצאות מזון של ~25 דולר ליום במשך 30 יום, 50 דולר ליום במשך 15 יום. - 1500 דולר
הוצאות שונות (מסיבות, אלכוהול, פארקי שעשועים, הימורים בוגאס, מופעים, כניסה לאתרים בקיצור - כל מה שמסביב חוץ משופינג) - 500 דולר.
~5500 דולר לבנאדם (כ20 אלף שקל) ל45 יום בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות.
(המחיר הסופי לא כולל טיסה מLA למיאמי, וההגעה ממיאמי לNY)
קח בחשבון שמדובר על חישוב גס מאוד. המחירים יכולים להיות נמוכים משמעותית וכן יקרים משמעותית.
לדוגמא:
טיסות - בדקתי מחיר באופן אקראי לטיסה ישירה לLA ע"י אל-על. אפשר לטוס עם קונקשן באירופה במחיר זול יותר (בן דוד שלי טס לפני ~חודש ב800 דולר לLA דרך פראג).
אם הטיסה תהיה אחרי ה1 לספטמבר, סביר להניח שהמחירים יהיו נמוכים יותר.
מצד שני, אם מחירי הדלקים יזנקו - סביר להניח שהטיסה תהיה יקרה יותר.
מלונות - היות ומדובר על טיול ארוך בן 45 יום, כל שינוי במחיר הממוצע ללילה הינו משמעותי.
לינה במוטלים של 70 דולר ללילה לאורך כל הטיול יקצץ בעליות. במיוחד במקרה שלנו שהמחיר מתחלק בין 2/3 אנשים.
לינה במלונות תקפיץ את המחיר משמעותית.
מזון - אם קונים אוכל בסופרמארקטים ולא אוכלים בדיינרים/מסעדות באופן קבוע - אפשר לקצץ עליות באופן דראסטי.
(קונים לחם/לחמניות, נקניקים/גבינות/WHATEVER ואפשר לחיות יומיים על סנדוויצים שעלו 15-20 דולר לשנינו יחד).
אם מרכזים את היום לארוחת אחת גדולה במסעדה אכול-כפי-יכולתך ב7$ ושאר הזמן אוכלים ממתקים/שטויתו - כנ"ל.
אם אוכלים בוקר, צהריים וערב במסעדות אז מן הסתם המחיר יעלה משמעותית.
אפשר לעשות את הטיול יותר זול ואפשר לעשות אותו יותר יקר. החישוב שלנו הולך לאיזור הממוצע כדי לדעת באופן כללי כמה הטיול אמור לעלות.
אותו דבר עשיתי באוקטובר האחרון (2008 ) עם טיול בן שבועיים וחצי באירופה שבו היינו מאוד קרובים להערכה כאשר החריגה הייתה בדמות ~500 שקל לבנאדם ונבעה מהוצאה ששכחנו לקחת בחשבון (כבישי אגרה יקרים להחריד בצרפת ואיטליה).
טיול דומה עשיתי גם לפני שנה באוקטובר (2007) עם טיול בן 10 ימים באירופה - וגם שם ההערכה קלעה למה שקרה בפועל.
בשורה התחתונה, אין לנו תקציב מדוייק על השקל, אבל יש תקציב מוגדר. אנחנו יודעים מראש שהטיול הולך לעלות ~20K ו"חיים" את הטיול מיום ליום ורואים אם יש צורך לקזז פה או שאפשר "להשתולל" קצת שם.
אם נגיד לחוף המזרחי ונראה שנשארו כמה מאות דולרים לעומת ההערכה - לא מן הנמנע שנשכיר רכב (ואם ישאר מספיק, אולי אפילו נשכיר איזו קורבט או פורשה).
מצד שני, אם נראה שכבר בחודש הראשון הוצאנו 80 אחוז מהתקציב, אז נעשה הערכה מחודשת ונראה כמה צריך להוסיף, באופן סביר, כדי לא להרוס לנו את הסוף של הטיול.
(אז כנראה שלא נישן במלונות בתוך מנהטן, אבל גם לא נוותר לחלוטין על התפוח הגדול..)
אופס.. חפרתי.. מקווה שלא ייאשתי אותך באמצע :oops:
הרגשתי כאילו אדם שחום עור בעל איבר מפואר עשה אותי על יבש.
העובדה שאתה יודע איך זה מרגיש, הרבה יותר מטרידה אותי מההשכרה בפועל של PT-קרוזר.
שמע, הייתי בארה"ב 3 שבועות ומתוכם החלק של הנהיגה לטורונטו וחזרה היה עבורי החלק המהנה ביותר. אז לא הייתי מגדיר את זה כסיוט. להיפך, את הנסיעה הבאה (אולי באוק' הקרוב) אני מתכנן לבלות יותר על ההגה.
בדרך מניו יורק לפלורידה אני מתכוון לעצור בפילדלפיה, וושינגטון ובכל מה שמעניין באזור כביש 95 שלא ידרוש סטיה רצינית מהנתיב. אני שוקל אולי לעבור במדינת דאלוור ולעבור על ה- Chesapeake bay bridge באזור Virginia Beach.
כשאני אדע בטוח מתי הנסיעה (תלוי באירועים משפחתיים בארה"ב) אז אני אחפור עמוק יותר.
לגבי רכב, אני מאוד מקווה שגם בפעם הבאה אני "אפול" על רכב אירופאי ולא על האניות האמריקאיות. בפעם הקודמת היתה לנו ג'טה 2.5 ליטר חדשה ואין לי בעיה גם עם מזדה 6 וכו'.
אני בזמנו "שידרגתי" לשברולט קובלט, תיכננתי לעשות כמוך רק מאזור וושינגטון למיאמי מה שהתברר אחרי בירורים ובסופו של דבר מניסיון חלקי כטעות. כביש I-95 הוא כביש משעמם ומשמים רק סטיה רצינית מהכביש תביא אותך למקומות יפים/מעניינים לאורך רוב רובה של הדרך הנוף לא ממש משתנה והכבישים ישרים בכלליות זה דרך שלא מעניין לנהוג אותה אלא זה יותר סבל של 4 מסלולים לכל כיוון לאורך שעות על גבי שעות.
למרות שroad trip נשמע מעניין אם אין לך יעדים מדוייקים לאורך הדרך, הדרך הזאת חסרת תועלת מניסיון.
מה שהייתי ממליץ לך זה לנסוע ברכב לוושינגטון מניו יורק (עובר בדרך בפילדלפיה אם תרצה) נסיעה ישירה לוקחת כ3 שעות
תהנה מהאיזור ותחזיר את הרכב משם קח טיסה לאורלנדו ותנהג למיאמי, כל מה שבין המקומות האלה משמים ומעייף.
עדיף לקחת טיסות ולהשכיר רכב לנסיעות קצרות כמו בתוך פלורידה או אזור ניו יורק וושינגטון ולא לעשות את הטעות של הנסיעות חוצות יבשת.
ותחשוב של כל זה נאמר על ידי חובב רכב ונהיגה כמוך.
אני לקחתי גם מוסטאנג באזור לוס אנג'לס אבל ללס ואגס הגעתי דווקא בטיסה.
אם אתה רוצה לשמוע עוד המלצות מניסיון תגיד.
אם אתה רוצה לשמוע עוד המלצות מניסיון תגיד.
אני אשמח להמלצות.
אנחנו נוחתים בניו יורק ואחרי שבוע צריכים להיות באירוע משפחתי בדרום פלורידה.
חשבנו לקחת טיסה לנאשוויל ואז לנסוע מזרחה דרך ה Blue ridge parkway ואז להדרים.
יתכן שלא יספיק לנו הזמן ואז ניקח טיסה מצ'רלסטון לדרום פלורידה.
אני אשמח לעוד עצות.
האפשרות היחידה שבה PT קרוזר יחשב לשדרוג היא רק אם הרכב הקודם שלך היה חמור ועגלה.
אחרי שנהגתי את הזבל הזה כל הדרך מלונג איילנד לוושינגטון דרך אטלנטיק סיטי ובחזרה, הרגשתי כאילו אדם שחום עור בעל איבר מפואר עשה אותי על יבש.
הכיסא שלו מזעזע, ההגה משקף נאמנה את מה שהרכב הזה מייצג (דהיינו: שנות ה-40') והסחיבה שלו פשוט אומללה.
אני מאחל לשונאים שלי לנסוע בדבר הזה עד סוף ימיהם.
LOL :-P
רק תהיה פוליטקלי קורקט ותכתוב "אפרו-אמריקאי".
התכוונתי ל PT קונברטיבל.
בפלורידה אין שום משמעות להיגוי והתנהגות כביש. כל הכבישים ישרים ושטוחים ואכיפת המהירות דרקונית (תאמינו לי, כששכרתי בוקסטר נקלטתי ע"י מטוס ששידר לניידת שחסמה את דרכי ושילמתי קנס של 200$).
מכונית פתוחה, מכל סוג, היא כיף אדיר שם וגם לא יקר.
אני חולק עליך גם לגבי ההתנהגות של ה PT הרגילה, שביליתי בה אלפי קילומטרים לא מבוטלים.
יתכן שבגלל שלפני זה הייתה לי קוואליר, אז ה PT הרגישה לי פתאום כמו האצ' אירופאית חמה, אבל אני דווקא נהניתי ממנה.
למי שפלורידה במסלול שלו ולא רק מיאמי, כדאי לבדוק מתי יש שיגורי מעבורת בנאס"א.
זאת הזדמנות לבקר בקייפ-קאנאוורל ולראות שיגור ב- LIVE (לקחת בחשבון שיש ביטולים ודחיות).
מעבר לזה אפשר לבקר במקום ולראות את התצוגה הקיימת.
בימים שאין שיגור מעבורת (ובד"כ אין), יש להם אולם שבו ניתן לראות ולחוות באופן וירטואלי את החיקוי של הדבר האמיתי.
.
CamaroRS69
17/06/09, 15:48
אני אשמח להמלצות.
אנחנו נוחתים בניו יורק ואחרי שבוע צריכים להיות באירוע משפחתי בדרום פלורידה.
חשבנו לקחת טיסה לנאשוויל ואז לנסוע מזרחה דרך ה Blue ridge parkway ואז להדרים.
יתכן שלא יספיק לנו הזמן ואז ניקח טיסה מצ'רלסטון לדרום פלורידה.
אני אשמח לעוד עצות.
טיסה באיזה מסגרת זה? זוג? משפחה עם ילדים? הכל תלוי במי המטיילים ומה מוקדי העניין...
אני למשל אוהב היסטוריה אז עברתי בוירג'יניה באיזורי קרבות של מלחמת האזרחים וכו'
תנסה לתת קצת דוגמא למה מעניין אותך ומי הנוסעים.
אם מכוניות אז מהניסיון שלי בפלורידה יש הרבה אירועי רכב ומפגשים ואם יש קצת סבלנות תוכל למצוא מפגשים מדהימים באזור, אני נפלתי במקרה על Bikes week בדייטונה למשל.
אנחנו זוג עם פעוט בן שנתיים.
כאמור, נוחתים בניו-יורק ואחרי שבוע צריכים להיות בפורט-לודרדייל.
אנחנו אוהבים טבע, אבל מוגבלים בהליכות ארוכות בגלל הילד.
מה שמאוד הייתי רוצה, אבל קצת קשה ליישום בזמן העומד לרשותנו, זה לנחות בעיירות נידחות ולהתחכך במקומיים.
ההמלצות שקיבלתי עד עכשיו, זה לטוס לנאשוויל ומשם לנסוע מזרחה לכיוון שארלוט או צ'רלסטון ואח"כ להתחיל להדרים לכיוון פלורידה.
בפלורידה כבר הייתי מספיק פעמים, כך שאני אתרכז שם רק בארועים משפחתיים.
כשנסיים את הארועים המשפחתיים, נטוס ללאס-וגאס ונעשה את מסלול הקניונים ונבלה בלאס וגאס עצמה - אבל על החלק הזה של המסלול אני כבר סגור.
vBulletin® Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.