Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך המכס מעריך חלקים לרכב?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למכס יש ספר סיווגים ולכל פריט יש מספר סיווג ובהתאם אחוז מכס לתשלום.

עד היום כל החבילות שקבלתי במשלוח priority מארה"ב והכילו חלקי רכב, חושבו לפי אותו סיווג וכ 45% מכס.

חבילות שקבלתי במשלוח express מארה"ב ושוחררו דרך עמיל מכס של דואר תל-אביב, חושב כל פריט בנפרד

ולפי מספר סיווג שונה בין 20% ל 60% מכס.

ישראל

:roflmao: הבודי בעבודת פחחות והשילדה כבר במערומיה 1958 MGA Roadster :roflmao:

פורסם

לפי מה שאני יודע אין לי הרבה נסיון:

במידה והחלק משומש, אז אתה משלם 45% מהמחיר של החלק+המשלוח.

במידה והחלק חדש, הם קובעים מחיר לפי הספרים שלהם ואז מחיבים אותך 45% מהמחיר שהם קבעו.

חשוב לציין, כל מה שאמרתי זה מנסיון מועט שלי, אז תבדוק כמה פעמים.

פורסם
הם מתייחסים לסכום ששילמתי אם כן איך הם מעריכים כל חלק או שיש להם איזשהו מחירון ?

ואיך אני יכול להשיג את הספר הזה?

תודה

מתיחסים למחיר ששילמת, שמצוין בחשבונית קניה ובנוסף את התשלום ב- paypal במידה ויש, אם המחיר לא נראה להם הגיוני

יבקשו לראות את הקניה ב ebay אם בוצעה שם או את האתר שבו נקנה המוצר בשביל לאמת את מחיר הקניה, קרה לי פעמיים מתוך עשרות.

אין להם מחירון.

אם תתקבל לעבודה במכס אולי תקבל את הספר :lol: שהינו מכשיר עבודה ומכיל את כל הסיווגים עם ערך באחוזים לכל פרט מכס.

ישראל

פורסם

אני ייבאתי חבילה גדולה עם הרבה חלקים והמוכר כתב בחשבונית Auto Parts מבלי לפרט את החלקים. הכל היה כמובן חדש :lol:

אבל היות ולא היה פירוט לא ניתן היה לשלם את המס מבלי לפתוח את החבילה ולהעריך את ערכה.

מה שנאלצתי לעשות היה לבקש אישור להערכת הפריטים לפני כל דבר אחר דבר שדרש המתנה ארוכה (צריך הרי להביא את המשטח לחדר המכס, דבר שלקח 15 דקות ולהמתין שהמוכס יסיים להתפלל, לדבר עם אשתו בטלפון, לצאת לארוחת צהרים, לחזור מהארוחה ואז לשבת ולאכול את ארוחת הצהרים שלו, לשתות קפה, טלפון נוסף, נידנוד חוזר ונשנה שלילמול עובדי המחסן שהמוכס כבר יקבל אותי - סה"כ 4 שעות המתנה).

פתחנו את החבילה, עברנו פריט פריט ורשמתי אותו בפרוט החבילה.

המוכס עבר על הרשימה ועל הפריטים - כמובן שאין לו מושג בחלקי רכב וכל מה שמעניין אותו זה האם המחיר סביר או לא. נתן שומה ורק אז התחלתי בהליך שחרור החבילה.

כמובן שאחרי ששילמתי, הייתי צריך לקבוע עם הבודק מטעם משרד התחבורה שיפתח את החבילה שוב ויבדוק האם מדובר בחלקים המותרים בייבוא וכו' וכו'.

לכן, עצתי: אם אתה יכול להשיג קבלה עם פירוט - תעשה את זה. כך ניתן יהיה להעריך את שווי החבילה מבלי לפתוח אותה.

כמה שעצובה כל הבירוקרטיה הזו :bigcry:

?How Can Anything Bigger Be a MINI

פורסם
לפי מה שאני יודע אין לי הרבה נסיון:

במידה והחלק משומש, אז אתה משלם 45% מהמחיר של החלק+המשלוח.

במידה והחלק חדש, הם קובעים מחיר לפי הספרים שלהם ואז מחיבים אותך 45% מהמחיר שהם קבעו.

חשוב לציין, כל מה שאמרתי זה מנסיון מועט שלי, אז תבדוק כמה פעמים.

ההיפך יותר הגיוני: לחלק חדש יש חשבונית עם הערך האמיתי שלו. דוקא לחלק משומש צריך לעשות הערכה.

מנהל המכס אמר לי שעל חלק משומש משלמים בכלל 3% מכס, אבל הקופאית אמרה שחדש ומשומש זה אותו דבר.

פורסם
ההיפך יותר הגיוני: לחלק חדש יש חשבונית עם הערך האמיתי שלו. דוקא לחלק משומש צריך לעשות הערכה.

מנהל המכס אמר לי שעל חלק משומש משלמים בכלל 3% מכס, אבל הקופאית אמרה שחדש ומשומש זה אותו דבר.

חדש או משומש אותו ערך מכס, אין הבדל

פורסם

אותו ערך מכס אבל לא אותו שובי מוצר.

מוצר חדש שקנית בחול ועלה 50פאונד ובארץ הוא עולה 200פאונד אתה לא תשלם מכס על 50 פאונד יעריכו את המחיר לפי המחיר בארץ לא לאותה רמה אבל עדיין יעלו ל-100 פאונד ומתוך זה יקחו מכס 50 פאונד=150 פאונד.

כמה עצוב שאחרי כל זה עדיין משתלם לקנות בח"ול.

שוב הכל מנסיון אישי שלי לא יודע איך החוקים עובדים באמת.

אני קניתי חלק חדש שעלה לי 45פאונד, המשלוח עוד 70פאונד כללי 115 פאונד שזה יוצא משהו כמו 650ש"ח.

הגיע לארץ ושילמתי עוד 550ש"ח מכס שזה קרוב לעוד 100 פאונד, בכללי 215 פאונד והחלק שווה רק 45.

170 פאונד סתםםם אבל עדיין זה יצא לי זול לעומת המחיר בארץ.

• תוכן חדש...