Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאט לאט אני משפץ וולוו 244 GLE גיר ידני שנת 83.

אני זקוק לעזרה עם כמה שעונים שמותקנים ברכב אבל לא פועלים. לא מדובר בלוח השעונים המרכזי, אלא בשעונים הנוספים שהם: שעון זמן, סל"ד, טורבו (מה זה?), לחץ שמן, ושעון מד מתח. (אגב, האם בכל רכבי הוולוו מדגמי 240 יש את השעונים האלה?)

פירקתי את השעונים והבחנתי שהם פשוט לא מחוברים, לא לחשמל ולא למקור המידע שלהם. אשמח לקבל הכוונה לגבי דרך השמשת השעונים, כלומר ומה צריך לחבר לאן.

אציין שבלוח המרכזי יש מד מהירות ושעון זמן והם כן עובדים.

מצורפות תמונות מקדימה ומאחורה של השעונים שאינם עובדים (תמונות 2-4 הן של אותם השעונים מאחור, אבל העדפתי לצרפן בשל הזויות המעט שונות).

תודה על העזרה.

P6120038.jpg

P6120041_800x600.jpg

P6120040_800x600.jpg

P6120046_800x600.jpg

P6120047a_800x600.JPG

P6120043_800x600.jpg

P6120044_800x600.jpg

P6120045_800x600.jpg

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם

שלום לך אילן.

כל השעונים הנוספים של וולוו אמורים לקבל קודם כל מתח אחרי סויטץ (+) וכן גם (-) למעט שעון "הטורבו" שהוא למעשה שעון וקום.

שעון לחץ השמן מתחבר לחיישן מיוחד שמוחלף במקום החיישן הרגיל שנמצא התעלת לחץ השמן במנוע, ואליו מתחברים גם השעון וגם המנורה.

שעון הטעינה מתחבר לפיוז השולט על האלטרנטור בלוח הפיוזים.

שעון הטורבו מתחבר לסעפת היניקה בעזרת צינורית גומי אשר מודד את הלחץ/תת לחץ בסעפת.

שעון הזמן צריך רק מתח קבוע.

שעון הטורים מקבל את האות שלו מה(-) בסליל ההצתה.

כמו כן כל השעונים אמורים לקבל מתח לתאורה מהדימר של מע' התאורה.

מקווה שעזרתי

יעקב

סימל יעקב

מנהל מוסך - מומחה וולוו הונדה

מדריך ירי מעשי בשעות הפנאי.

פורסם

יעקב, תודה! עזרת מאוד.

אשמח אם תוכל לענות על שאלות נוספות בגוף הציטוט -

שלום לך אילן.

כל השעונים הנוספים של וולוו אמורים לקבל קודם כל מתח אחרי סויטץ (+) וכן גם (-) למעט שעון "הטורבו" שהוא למעשה שעון וקום. מה השעון הזה מחווה?

שעון לחץ השמן מתחבר לחיישן מיוחד שמוחלף במקום החיישן הרגיל שנמצא התעלת לחץ השמן במנוע, ואליו מתחברים גם השעון וגם המנורה.איך אני יכול לדעת האם החיישן המיוחד מותקן ברכבי? איפה הוא אמור להיות?

שעון הטעינה מתחבר לפיוז השולט על האלטרנטור בלוח הפיוזים.

שעון הטורבו מתחבר לסעפת היניקה בעזרת צינורית גומי אשר מודד את הלחץ/תת לחץ בסעפת. - בנוסף ל"פיה" לצינורית, יש בשעון הזה עוד 2 חיבורי חשמל. ליד אחד יש סימון של אדמה, וליד השני סימון שדומה לספרה 3. מה החיבורים האלה?

שעון הזמן צריך רק מתח קבוע.

שעון הטורים מקבל את האות שלו מה(-) בסליל ההצתה. אני זקוק להבהרה נוספת. בשעון יש שלושה חיבורי חשמל: אחד (+) השני (-) והשלישי ליד סימן שדומה לG. מה מתחבר לאן, ולאן מתחבר ה(-) של סליל ההצתה.

כמו כן כל השעונים אמורים לקבל מתח לתאורה מהדימר של מע' התאורה.

האם השעונים האלה אורגינליים בוולוו או שהוספו ע"י אחד הבעלים הקודמים?

כ"כ לא ברור לי למה הם לחלוטין לא מחוברים. אני מקווה שלא אכנס לבעיית חשמל.

אגב, חוץ משעון הטעינה, האם החיבורים ל+ הם דרך פיוז?

מקווה שעזרתי עזרת גם עזרת

יעקב

פורסם

שלום חברים,

שעוני הטורים, הזמן והטעינה חוברו ועובדים כמו שצריך.

מה שעדיין איני יודע, וזקוק לעזרה:

1. לאן לחבר את צינורית הוואקום של שעון טורבו? יעקב סימל כתב: "שעון הטורבו מתחבר לסעפת היניקה בעזרת צינורית גומי אשר מודד את הלחץ/תת לחץ בסעפת". השאלה שלי היא לאן בדיוק בסעפת היניקה מתחברת הצינורית?
  2. לאן לחבר את שעון לחץ השמן (BAR)? יעקב סימל כתב: "שעון לחץ השמן מתחבר לחיישן מיוחד שמוחלף במקום החיישן הרגיל שנמצא התעלת לחץ השמן במנוע, ואליו מתחברים גם השעון וגם המנורה". איך אני מזהה את החיישן הזה? ואיך אני יודע אם החיישן שלי הוא החיישן המיוחד או הרגיל? האם גם ה(+) וה(-) מתחברים לחיישן או רק האות (החוט הירוק בתמונה)? אגב, הנורה מחוברת אצלי בשרשור למנורות שאר השעונים, האם צריך לחבר גם אותה לחיישן כמו שיעקב כתב?

כל השעונים אצלי פשוט לא היו מחוברים לכלום, כך שאין לי אפילו קצה חוט לגבי לאן לחבר אותם. תודה על העזרה.

פורסם

שעון הוקום ( טורבו) מתחבר בעזרת צינורית לחיבור בסעפת היניקה.

בחלק הקידמי של סעפת היניקה ממש בקצה, יש פקק שמוחלף בניפל שאליו מחברים את הצינורית לשעון הוקום.

יעקב

סימל יעקב

מנהל מוסך - מומחה וולוו הונדה

מדריך ירי מעשי בשעות הפנאי.

פורסם

היו שני סוגים של פנל שעונים.

האחד היה בדגם ה GLE וכלל מד חום חיצוני, מד סל"ד ומד טעינה.

הפאנל שלך היה במקור בדגם הטורבו, מאחר והוא כולל מד גדישת טורבו ומד לחץ שמן.

בהנחה שהמכונית שלך היא לד דגם ה GLT, אז כנראה שהפאנל נקנה ע"י מישהו מהבעלים הקודמים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
המנוע המורכב על הרכב יש טורבו ?

להבנתי לא. אני חושב ככה כי אם היה טורבו אז פתח כניסת האויר לקרבורטור לא היה יוצא לאויר הפתוח, נכון? אצלי נכנס אוויר מבחוץ כמו ברכב רגיל.

בכל זאת, גם אם הרכב לא טורבו - אפשר לחבר ולהפעיל את השעון, נכון? (גם בשביל המידע שלו וגם בשביל שלא יעמוד במרכז הדש-בורד שעון שלא עובד).

• תוכן חדש...