Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הינה כמה כלי רכב שהיו בבעלותי בשנות השמונים ,

אז הוגדרו כ"מכוניות ישנות"

הסוסיתא 12 , מנוע פורד שנת 67 - הרכב הראשון שלי !

כיום אספנות .

מעניין מי מהם עדיין על הכביש ?

דרור .

סוסיתא 12 - חזית.jpg

סוסיתא 12 דרור.jpg

אלפא גוליה 1300.jpg

סוברו GFT 1976.jpg

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

דרור, בשנות השמונים רכב משנות השבעים היה מקסימום בן 2010 - 20 שנים - תלוי מתי בשנות השמונים אתה מתיחס

הנושא של אספנות מכוניות ישנות היה ידוע בעולם כבר בשנות השלושים והארבעים. הנושא הלך והתפתח עם הזמן. תזכור כי בס"ה המכונית קיימת רק כ 120 שנה . להזכירך בארץ כבר היו אספנים או לפחות מתענינים באספנות בשנות השבעים. בשנות השמונים הוקם מועדון חמש וגם הוא למעשה היה מבוסס על משוגעים קודמים שנתנו את הדחיפה לאנשי הור שלנו. כשאני קניתי את הספיטפייר היא היתה בת 20 והשברולט היתה בת 32 אכן הן נחשבו אז יותר מכוניות ישנות מרכבי אספנות. ההתלהבות סביב המכוניות הישנות היתה קיימת בציבור כבר אז

שלמה דן גדרון

פורסם

אספנות רכב לא הייתה פופולרית כיוון שמחירי כלי הרכב היו בשמיים.

ואדגים

ברחוב הולדתי ויתקין באחוזה היו כאשר נולדתי 1947, 5 מכוניות. כן לא מועדון החמש אלא חמש מכוניות.

היום לא תמצא בשעות הערב מקום להכניס סיכה.

התנופה הגדולה בתפוצת כלי רכב החלה עם קבלת הפיצויים האישיים מגרמניה, ולפתע החלו מכוניות גרמניות להופיע בכבישי ארצינו.

עד אז השליטה הייתה של מכוניות אנגליות צרפתיות איטלקיות ואמריקאיות ושל מכוניות היצרנים הישראליים בהתחלה אילין על שלל שמותיוודגמיו ואח"כ שובינסקי ודודג' נצרת

לכן רכב היה מטבע עובר לסוחר עד שננטש בפינה עזובה ואליה יצאו המחפשים החל משנות השמונים כדי לאספם.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אספנות רכב לא הייתה פופולרית כיוון שמחירי כלי הרכב היו בשמיים.

התנופה הגדולה בתפוצת כלי רכב החלה עם קבלת הפיצויים האישיים מגרמניה, ולפתע החלו מכוניות גרמניות להופיע בכבישי ארצינו.

עד אז השליטה הייתה של מכוניות אנגליות צרפתיות איטלקיות ואמריקאיות ושל מכוניות היצרנים הישראליים בהתחלה אילין על שלל שמותיוודגמיו ואח"כ שובינסקי ודודג' נצרת

לכן רכב היה מטבע עובר לסוחר עד שננטש בפינה עזובה ואליה יצאו המחפשים החל משנות השמונים כדי לאספם.

בוקר טוב.

תפוצת כלי הרכב הגדולה באמת החלה לאחר המהפך של 77'.

שנים ספורות לפני כן, עוד היו הגבלות ומכסות יבוא דרקוניות למדי, שלא לדבר על מחירי המכוניות ביחס לשכר העבודה שהיה מקובל אז בארץ, מה שאומר שנידרשו שנות עבודה רבות על מנת לרכוש מכונית.

הסכמי השילומים עם גרמניה חלו כבר בסוף שנות ה 50', והם אכן סייעו רבות לכלכלת ישראל המיתפתחת, וכמובן שעם היציאה ממשטר הקיצוב של דב יוסף, החלו לקנות יותר ויותר מכוניות גרמניות.

הפחת מיסים די מאסיבית, בסוף שנות ה 70', לצד עלייה ריאלית בשכר העבודה, גרמו לכך שאנשים רבים יכלו לרכוש מכונית חדשה, כשחלק מהפחת המיסים נוצר כתוצאה מביטול אפליית המס לטובת מכוניות תוצרת הארץ.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

בימים ההם וגם היום כולם רוצים מכונית חדשה מהנילונים עם מזגן הגה כח ועוד שכלולים בימים ההם עם השכן היה קונה רכב אז השכן ממול היה רץ וקונה רכב יותר חדש כי ככה טבע האדם" כל אחד רוצה שלו היה יותר טוב וחדש. ואז אם היה לך רכב כבר היה טוב כי לרוב האוכלוסיה לא היה בשנות ה70 רכב אז באמת מי יחשוב על אספנות . גם היום חוג האספנים מצומצם ביותר וזאת רואים כל שבוע במפגשים אותם מכוניות אותם תמונות ואותם אנשים.

פורסם

אני תמיד חושב - אם היינו משאירים את כל המכוניות שלנו שהיו לנו בילדות.... איזה אוסף...

טופולינו. דופין (גורדיני). פיאט 600. נ.ס.או. 1000 . מוסטנג (69 קונברטיבל מדהימה). ווקסהול ויוה. רנו קרוול (כבר היתה שלי...)

ובמשפחה המורחבת... פיאט 850. עוד 600. 124. 125. מירפיורי.

וכמובן... כל אוטו והסיפור שלו... כל אחד אגדה...

I'd rather walk than drive a Japanese car

פורסם

אני נולדתי בסוף שנות ה 60 ברחוב אלכסנדר ינאי בת"א.

רחוב צר לכל הדעות שהייתה מותרת בו חניה ב 2 הצדדים ובנוסף לזה, הוא גם היה דו סיטרי :shock:

כשהיינו משחקים סטנגה/מחניים/פינות בכביש, מכוניות חולפות היו מפסיקות את משחקינו אולי פעם פעמיים בשעה.

היום הרחוב נראה בדיוק כמו אז, החניה עדיין מותרת בשני הצדדים, אבל בגלל נפח התנועה וכמות המכוניות החונות הרחוב כבר חד-סיטרי ורכבים רחבים (טנדר שברולט המפלצתיים) לא מעיזים להכנס לרחוב.

ברור שאם תנסו לשחק בכביש תידרסו תוך דקה :|

דרך אגב, לשכן שלי הייתה 2002 טורינג חדשה מהניילונים(אם אני זוכר נכון, זה היה ב 74), אני חייב לציין שכשהוא הביא אותה לראשונה זה היה משהוא בסדר גודל כאילו שכן שלי עכשיו יחנה מול הבית עם בוגאטי ויירון!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לצערי הרב אין לי צילומים אבל אלה הרכבים שהיו לאבא שלי מאז קיבל רשיון אי שם בשנות ה 60.

הרכב הראשון היה פרינס (NSU ) , אוסטין אלגרו , סובארו (1980) , פיאט 127 משנת 1981 או 1982 כבר היו לו רכבים צמודים ממקום עבודתו (תדיראן מערכות ) משם פרש כסמנכ"ל לפני מספר שנים.

גם אבא שלי שותף למשפט שפותח את השרשור "בימים ההם מי חלם על אספנות"

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם
הינה כמה כלי רכב שהיו בבעלותי בשנות השמונים ,

אז הוגדרו כ"מכוניות ישנות"

הסוסיתא 12 , מנוע פורד שנת 67 - הרכב הראשון שלי !

כיום אספנות .

מעניין מי מהם עדיין על הכביש ?

דרור .

לגבי הסובארו הכתומה שבצילום שצירפת ברחוב שבו גדלתי היה בחור שהייתה לו כזו בדיוק (אותו דגם , אותו צבע, ובקיצור בדיוק אותו הרכב) לקראת סוף שנות ה90 תחילת 2000 בערך צבע אותה לאדום. לך תדע אם זה לא אותו הרכב.

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

לסבא שלי היתה פיאט מולטיפלה שנת 1960.

ירשה אותה הינו קונטסה שנת 1968 (חדשה) שנגנבה איזה 3 פעמים במהלך "חייה" אצל סבי.

בשנת 1971 הוא קנה פיאט 124

לאבא היתה וספה 150 שנת 49, האוטו הראשון שלנו היה אסקורט שנת 1969 שהוחלף באסקורט אחרת שנת 1974

האוטו הכי מעניין שהיה לנו במשפחה היה הפיאט 130 שנת 1972 שהיה הרכב הצמוד של בעלה של אמא שלי.

לאחר מלחמת יום כיפור הוא החליט לא לנקר עיניים והחליף את הרכב בפיאט 125 אוטומטית.

בירור שעשיתי במשרד הרישוי לפני כמה שנים העלה שהרכב נהרס בתאונה ב-1978. חבל :cry:

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לסבא שלי היתה פיאט מולטיפלה שנת 1960.

ירשה אותה הינו קונטסה שנת 1968 (חדשה) שנגנבה איזה 3 פעמים במהלך "חייה" אצל סבי.

בשנת 1971 הוא קנה פיאט 124

לאבא היתה וספה 150 שנת 49, האוטו הראשון שלנו היה אסקורט שנת 1969 שהוחלף באסקורט אחרת שנת 1974

האוטו הכי מעניין שהיה לנו במשפחה היה הפיאט 130 שנת 1972 שהיה הרכב הצמוד של בעלה של אמא שלי.

לאחר מלחמת יום כיפור הוא החליט לא לנקר עיניים והחליף את הרכב בפיאט 125 אוטומטית.

בירור שעשיתי במשרד הרישוי לפני כמה שנים העלה שהרכב נהרס בתאונה ב-1978. חבל :cry:

בדיוק הזכרת לי שיש כרגע באי ביי מולטיפלה אחת משנות ה 60 למכירה

לגבי הפיאט 130 לא מזמן ראיתי אחת שנראית מצויין מסתובבת בת"א. ללא ספק רכב מעניין (ולבטח באותם הימים היה רכב מרשים ומיוחד)

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

• תוכן חדש...