Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6195 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמעט בכל יום שישי אני יוצא לסיבוב הקבוע שלי לאורך נחל איילון בקטע שבין אור יהודה לפארק דרום בת"א.

קטע הנחל מוגדר כ"פארק איילון" ויש בו שביל מסודר לנסיעה\ רכיבה על אופניים, לאורך הנחל צמחייה סבוכה ,עצי אקליפטוס ופינות ישיבה.

הנחל מהווה מקור חיים לשלל בעלי חיים: צבי מים סיקסקים ברכיות נמיות ציפורים נודדות וכו'.

השבוע לצערי שוב הופסקה הזרימה בנחל(זה קרה גם בשנה שעברה למשך מספר חודשים), עופות המים הבוגרים עזבו את הנחל אבל הנקבות עם האפרוחים נותרו במקום משתכשכות בבוץ במעט השלוליות שעוד נותרו, פה ושם עוד ניתן לראות צבי מים אבל ברור שגם סופם יגיע כשהשלוליות יתייבשו.

כשממשיכים מערבה לכיוון תל אביב רואים כבר את הסוף שצפוי לשאר החיים בנחל-לאורך האפיק הייבש פזורים פגרי עופות שמתו מיובש או ע"י טורפים שמרגע שהוסר מחסום המים חוגגים כאילו היו בארוחת בופה.

תמונות מהחורף שעבר:

IMG_0332.JPG

IMG_0333.JPG

IMG_0334.JPG

פורסם

יפה לשמוע שבכלל נשארו חיים לאורך הנחל הזה, אחרי כל הביוב שזרם בו עד לפני כמה חודשים.

האזור באמת מקסים, הייתי נוהג לטייל שם לא מעט כשהיה לי רכב מתאים, ולפני כן עם האופניים (זה לפני שנהרסו). אם רק יפסיקו להזרים שפכים לנחל הזה יתנו לאזור להשתקם כמו שצריך... :roll:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

המים אמורים להיות קולחין מבריכות החימצון של אור יהודה איילון.

לפי תכנית שהיתה לפני חדשיים זה ג'ורה מצינור שרבים מי ייתקן אותו.

פורסם
המים אמורים להיות קולחין מבריכות החימצון של אור יהודה איילון.

לפי תכנית שהיתה לפני חדשיים זה ג'ורה מצינור שרבים מי ייתקן אותו.

הצינור המדובר הזרים שפכים לנחל באיזור חיריה בעקבות פיצוץ שאירע לפני מספר חודשים וכיום פרוס שם צינור חיצוני בעוד תוואי הנחל מתחיל באיזור הרי יהודה-נכון שהנחל הכיל ברובו מי שפכים אך כמעט תמיד הם היו ברמה שאפשרה לצמחיה ולבעלי החיים להתקיים.

פורסם

לפני כשבוע רכבתי עם האופניים במקום.

כמו שנאמר, רוב הנחל כבר התייבש, ונשארו בו רק מקומות מעטים שבהן יש שלוליות שניתן לראות את העופות שחיים סביבו.

מקווה שימשיכו להזרים למקום מים, כי זו פינת חמד מאוד נחמדה לטייל בה, ובמיוחד שהיא קרובה ביותר אל מקומות הישוב ואין צורך לנסוע מרחק רב.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

ברגל - דרך פארק דרום (פארק מנחם בגין)/ספורטק דרום. שם יש מגרש חניה קטן וממנו יוצא שביל אפר לאורך הנחל.

פעם היה אפשר לעבור שם גם ברכב, בפעם האחרונה שהייתי במקום (בפסח האחרון) השביל היה חסום למעבר כלי רכב.

ברכב - יש כניסה מאזור מחלף מסובים. נוסעים מהמחלף לכיוון אור יהודה על כביש, קצת אחרי הצומת מצד ימין יש שביל כורכר לבן שמתעקל לשדות. משם אפשר לרדת לכיוון נחל איילון ולנוע לשני הכיוונים - דרום-מזרחה כמעט עד השדה או צפון-מערבה לכיוון פארק מנחם בגין עד הספורטק.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מפה של הפארק:

http://www.sviva.gov.il/Enviroment/Static/Binaries/Articals/ayalon_map_1.pdf

מכיוון פארק דרום יש גישה לאופניים+חניה מסודרת ושטח לפיקניקים

מכיוון אור יהודה הכניסה היא לרכב ומאפשרת נסיעה לאורך הנחל (ז"ל) מזרחה לכיוון שדה התעופה לתצפית קרובה על נחיתות מטוסים ומערבה עד פארק דרום.

הכניסה מכיוון אזור פחות מומלצת ומחייבת חצייה של הנחל.

בנוסף יש כל מני כניסות ויציאות בדרך בעיקר לכיוון השטחים החקלאיים.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

חזרתי משם לפני מספר דקות מרכיבה על האופניים.

עצוב מאוד, הערוץ יבש לגמרי, וישנה בקושי שלולית אחת בדרך.

את העופות והאפרוחים כבר לא ניתן לראות, כנראה כמו ש airzax3 כתב נטרפו.

:cry:

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
לפני כשבוע רכבתי עם האופניים במקום.

כמו שנאמר, רוב הנחל כבר התייבש, ונשארו בו רק מקומות מעטים שבהן יש שלוליות שניתן לראות את העופות שחיים סביבו.

מקווה שימשיכו להזרים למקום מים, כי זו פינת חמד מאוד נחמדה לטייל בה, ובמיוחד שהיא קרובה ביותר אל מקומות הישוב ואין צורך לנסוע מרחק רב.

ל'

מה באמת ? למה לא קראת לי ?

איזה מים הזרימו שם ? ביוב ?

אני זוכר משם רק שלוליות של ביוב , אם מסתכלים על ההיבט האקולוגי , בהזרמה כזו יש הרבה יותר נזק מתועלת.

אריה באיזה רכב אתה מטייל שם ? אולי נזהה .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

• תוכן חדש...