Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיני מתחממת. מה עושים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6207 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם..

המיני כבר חודש על הכביש והכל עובד כמו שצריך חוץ מבעייה קטנה - בעיית ההתחממות המוכרת במיני.

הכל בסדר כל עוד אני נוסע בכביש מהיר בהילוך רביעי. אבל ברגע שאני מגיע לדרכים עירוניות מד החום מתחיל להלחיץ אותי ועולה ל - 3/4 (כשאר המצב האידיאלי הוא בחצי השעון) אז ניסיתי כמה דברים:

- הוספתי מיכל עיבוי שאני לא באמת יודע מהי תרומתו לפתרון הבעיה.

- החלטתי להוציא את הטרמוסטט ולבדוק מה התגובה

- הוספתי ונטה מתחת לכנף אשר מבצעת פעולת יניקה.

בנוסף לזה הרדיאטור עבר ניקוי וגם הראש עבר שטיפה. משאבת המים חדשה לגמרי.

המצב קצת יותר טוב עכשיו אבל לעיתים (פחות קרובות) מד החום עדין מגיע ל -3/4. ואיכשהו זה נראה כאילו הונטה לא מועילה בכלום. מה עוד אני יכול לעשות בעניין? והאם הונטה מבצעת פעולה נכונה? אולי עדיף שתפעל הפוך?

פורסם

יש וונטה חשמלית על הרדיאטור?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

היתה לי מיני במשך שנים בירושלים הבעייה היחידה שהמיני רגישה לכיוון הצתה, ולרדיאטור שלה, ברגע שהמערכת מכוונת

כמו שצריך הרדיאטור נקי ואל תסתפק בנוזלי ניקוי צריך פירוק וניקוי מסיבי של החלקים ברדיאטור, פקק מכסה רדיאטור מתאים,

אין בעיית התחממות, כל התוספות שציינת לדעתי רק גורעות, למרות שיש שיגידו שזה עוזר, אצלי לאחר טיפול שציינתי המיני לא התחממה מעולם כולל כמה וכמה נסיעות לאילת וחזרה דרך כביש ערד בעליות באוגוסט, והיו לה חיים לא קלים אצלי! - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
יש וונטה חשמלית על הרדיאטור?

ממה שאני מכיר אין אפשרות ומקום להוסיף ומטה חשמלית ישירות על הרדיאטור.

מה שעושים זה מוסיפים ונטה בחלק הפנימי של הכנף ותפקידה לעזור לקרר את הרדיאטור (כמובן בנוסף לונטה המכנית).

שגיא

לנשמה מיני 1979 -

קישור

לחוויה טנדר סובארו 4X4

פורסם

ולא תיכנס שם וונטה חשמלית גם אם מפרקים את המכנית?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

כמו שאמרתי, הרכבתי ונטה חשמלית מתחת לכנף השמאלית.. אז מסתבר שכן יש מקום. כניראה שהבעיה פה שהיא באמת לא צמודה לרדיאטור, כי כרגע הרבה היא לא תורמת.

פורסם

תבדוק עם מד חום (חשמלי או מכני) את טמפרטורת המים ,

ייתכן שמד החום שלך מזייף ,

לאחר שתוודא זאת תחזיר את הטרמוסטט ( 75 מעלות? ) כדי שהאוטו יסחוב גם בחורף,

בהצלחה

פורסם

רעיון טוב... אני אנסה את זה...

וניראה לי שבנתיים.. כל עוד יש מספיק זמן עד החורף אני אשאיר את הטרמוסטט בחוץ... אלא אם כן זה גורם לנזק..?

פורסם

תבדוק שהוונטה דוחפת את האויר לאותו הכיון שהמאוור ברכב דוחף אותה . אם הכיוון של זרימת האויר מהונטה הוא בנגוד לכיוון של מאוורר הרכב המקורי כמות האויר שעוברת דרך הרדיוטור שואפת לאפס. לי יש מיני אלף 1983 (מייפר)ואני גר בכרמל בימים חמים החום בשעון החום מגיע לקו האדום בקצה ההר למעלה אבל מתקרר מיד ברמזור ובירידה. כך זה שנים ולא קרה כלום

שלמה דן גדרון

פורסם

הוונטה המקורית של הרכב ( לא השניה שהוספת ) עשויה פלסטיק או מתכת ?

הייתה לי את אותה בעיה עד לשלב שבו החלפתי את המאוורר שלי למאוורר שש צלעות מתכת

הפלסטיק נוטה להתחמם ולאבד מהאפקט שלו כי הצלעות שבו הופכות גמישות עם החום וזורקות פחות אוויר קר

המתכת שומר על מבנה וצורה נהדר ומקרר בצורה אפקטיבית יותר

פורסם

אי אפשר במיני להוציא את הטרמוסטט!!!

סביר להניח שזאת הסיבה שהוא עדיין מתחמם כי פתחת למים דרך קיצור והם לא מבצעים את מלוא מהלכם במערכת הקרור.

התקן טרמוסטט חדש ותקין וחזור לדווח.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הונטה מוציאה והמאורר דוחף, אז האוויר זורם לאותו כיוון.

ומה הכוונה "אי אפשר"?

מה שאני יודע על טרמוסטט זה שהוא בורר איזה חלק מהמים עושה סיבוב נוסף במנוע ואיזה חלק הולך לרדיאטור, וכאשר אני מוציא אותו המים ישר עושים סיבוב ברדיאטור. זה לא ככה במיני?

הטרמוסטט שהוצאתי היה תקין.

ובנוגע למאוורר מתכת, כמה הוא מרעיש ביחס למאוורר פלסטיק? לי יש פלסטיק סטנדרטי.

פורסם

אם אני זוכר נכון את הסירקולציה במיני, אם אתה מוציא את הטרמוסטט במיני, המים עוברים ממשאבת המים ישירות לרדיאטור במקום לעשות קודם סיבוב מלא במערכת.

כל אתר/ פורום למיני שתיכנס אליו בחו"ל יבהיר לך מיד שאסור בתכלית האיסור במיני להוציא טרמוסטט.

אפילו למיני משופרות/מירוצים שחייבים להוציא טרמוסטט יש טבעת מיוחדת בכדי לא לפגוע בזרימה אבל עדיין לסגור את דרך הקיצור שנראית ככה :

BLANK-S.jpg

מצטער אם אני נשמע בוטה אבל מה שאני אומר הוא חד משמעי ובדוק לחלוטין.

הוצאת טרמוסטט במיני תגרום לחימום יתר ולחוסר קרור לחלוטין לבוכנה מס' 4.

מכאן ועד חיסול המנוע, הדרך קצרה!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אתה ממש לא נשמע בוטה. זה דבר שלא ידעתי. אם ככה אני אחזיר מיד את הטרמוסטט.

תודה!

עוד עצות והצעות יתקבלו בברכה!

פורסם
אתה ממש לא נשמע בוטה. זה דבר שלא ידעתי. אם ככה אני אחזיר מיד את הטרמוסטט.

תודה!

עוד עצות והצעות יתקבלו בברכה!

תבדוק קודם שהוא עובד, בתוך קומקום עם מד-חום.

עוד דבר: שים דף נייר על הרדיאטור ותבדוק אם הוונטה יונקת. אם הדף יצמד אז הכל תקין.

המאוורר אצלך מפלסטיק או מתכת?

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

• תוכן חדש...