Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6203 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת, הסתכלתי על הג'יפ שלי. יצור פברואר, 1942 ותהיתי, היכן הוא היה במשך כל שנות המלחמה ההיא....כמה קילומטרים הוא נסע.....כמה חיילים נסעו בו....כמה מהם כבר לא איתנו....:?

ומחשבה נוספת עברה בי. כמה "חייב" העולם החופשי לג'יפים הללו...

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היתה רשימה של "ארבעת הכלים שנצחו את מלחמת העולם השניה" או משהו כזה שהזכיר דוויט אייזנהאואר, מפקד הפלישה ולימים נשיא ארה"ב.

הג'יפ, הבזוקה, מטוס הדקוטה ו..פצצת האטום.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

הג'יפ בהחלט היה הרכב שניצח את המלחמה לדעתי...

ולא רק את מל"ע II אלא גם מלחמות שבאו אחריה, רק שהג'יפ השתנה, המלחמות אגב נותרו אותו דבר:roll:

רק תחשבו מה צה"ל היה עושה לולא ההאמרים והסופות...היינו נלחמים עם רום כרמל!

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

פורסם

שלום דורון

אם שמת לב אתמול גם קיבלנו "הכשר" מחסיין אובמה לשבת בארצנו ,לטענתו השואה היא הסיבה.

צריך לעשות לחסיין סיור בג'יפ 42 בכמה אתרים שניבנו ע"י יהודים 2500 שנה לפני גילוי פיסת הקרקע עליה הוא בנה בית.(לעיתים תוך גרוש אינדיאנים)

זה יהיה מרשים לעשות לו לחסיין סיור על ג'יפ מפלישת נורמנדי כדי שיטעם הסטוריה יהודית.

נדמה לי שיש כאן בפורום כמה ג'יפים כאלו.

פורסם
הג'יפ בהחלט היה הרכב שניצח את המלחמה לדעתי...

ולא רק את מל"ע II אלא גם מלחמות שבאו אחריה, רק שהג'יפ השתנה, המלחמות אגב נותרו אותו דבר:roll:

רק תחשבו מה צה"ל היה עושה לולא ההאמרים והסופות...היינו נלחמים עם רום כרמל!

עובדות

לולא הרוסים ומלחמתם העיקשת (והאנגלים) ובעיקר הרוסים הסוף היה נראה אחרת.

הג'יפ שימש ככלי תעבורה פנטסטי אך את המלחמה ניצחו הרוסים.

פורסם

אתה צודק בהחלט, חיל האוויר האנגלי, הקרבות במזה"ת והרוסים ניצחו את המלחמה.

אבל כלי הרכב שעזר לנצח היה הג'יפ. כזכור לי הרוסים הם לא כלי רכב:roll: למרות שהתייחסו לחיילים יותר גרוע מלמכוניות ליסינג:lol:

פורסם

אינני מבין מה ההתחרות הגדולה במי ניצח את המלחמה

אולי תהיה התחרות גם במי הפסיד?

בכל מקרה הרוסים נלחמו רק בחזית הרוסית. האמריקאים וגם הבריטים ונספחיהם (קנדים, ניוזלנדים וכו') נלחמו בכל החזיתות.

הצבא הרוסי לא היה מוכן למלחמה כי סטלין דאג להרוג את כל הגנרלים המוכשרים בזמן שבנות הברית המערביות התכוננו למלחמה. סטלין כרת ברית עם גרמניה והתעלם מאזהרות.

אלמלא עזרה מסיבית שגבתה הרבה קורבנות בצי המלכותי והשיירות למיניהן, רוסיה היתה מפסידה כשם שהפסידה במלחמת העולם הראשונה. לא זוכר שהיו חיילים רוסיים בשיירות לארה"ב וגם לא זוכר שהיו משאבים רוסיים במלחמה נגד יפן. הכל ארה"ב והעוצמה הכלכלית האדירה שלה.

סתם נקודות למחשבה.

ובין הכלים שנצחו הייתי מוסיף את מפציץ ה"ליברייטור", הנחתת, הקרבין M1, המשחתת מסוג "פלטשר" ובחזית היפנית גם את נושאות המטוסים מסוג "אסקס". כולן תוצרת ארה"ב...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

פורסם

בני האמריקאים נכנסו למלחמה בשנת 41' עד אז מי שבלם אותם היו האנגלים והרוסים בחזית שלהם.

גרמניה ספגה אבדות בחזית הרוסית מה שהחליש אותה, הרוסים תרמו מאד בניצחון על גרמניה.

אני לא יודע מה היה קורה לולא ארה"ב הייתה נכנסת למלחמה ב41' אבל לדעתי לא הייתי חי כיום, אף אחד מאיתנו ליתר דיוק.

פורסם
אינני מבין מה ההתחרות הגדולה במי ניצח את המלחמה

אולי תהיה התחרות גם במי הפסיד?

בכל מקרה הרוסים נלחמו רק בחזית הרוסית. האמריקאים וגם הבריטים ונספחיהם (קנדים, ניוזלנדים וכו') נלחמו בכל החזיתות.

הצבא הרוסי לא היה מוכן למלחמה כי סטלין דאג להרוג את כל הגנרלים המוכשרים בזמן שבנות הברית המערביות התכוננו למלחמה. סטלין כרת ברית עם גרמניה והתעלם מאזהרות.

אלמלא עזרה מסיבית שגבתה הרבה קורבנות בצי המלכותי והשיירות למיניהן, רוסיה היתה מפסידה כשם שהפסידה במלחמת העולם הראשונה. לא זוכר שהיו חיילים רוסיים בשיירות לארה"ב וגם לא זוכר שהיו משאבים רוסיים במלחמה נגד יפן. הכל ארה"ב והעוצמה הכלכלית האדירה שלה.

סתם נקודות למחשבה.

ובין הכלים שנצחו הייתי מוסיף את מפציץ ה"ליברייטור", הנחתת, הקרבין M1, המשחתת מסוג "פלטשר" ובחזית היפנית גם את נושאות המטוסים מסוג "אסקס". כולן תוצרת ארה"ב...

הכל נכון

אבל את המלחמה הכריעו הרוסים

סטלין דאג או לא דאג את המלחמה הזו הכריעו בעיקר הרוסים

אין זה מפחית מעוצמתו של אחד מהצדדים.

מלבד זאת איש לא הזכיר כאן תחרות,אלא סתם חומר למחשבה ועדכון מדויק יותר.

שהרי אם אתה מזכיר את הכלים שניצחו ואלו שלא גם לזו תחרות בין הכלים(אם כי אישית איני חושב כך)

לסיכום

כל הנשק שהזכרת הכל נכון,מלבד זאת שמלחמת העולם השנייה לא היתה מוכרעת כל כך מהר ללא עקשותם של הרוסים.

פורסם

תבדוק בבקשה מתי היטלר פלש לרוסיה (22 יוני 1941) אז גם הרוסים נכנסו למלחמה בשנת 1941 ועד אז הם עשו הכל כדי לא לשתף פעולה עם האנגלים. מאידך ארה"ב החלה בעזרה מסיבית לאנגליה עוד הרבה קודם. לגבי הכרעה, את המלחמה הכריעו כל בעלות הברית בהנהגת ארה"ב ובפוקוס יותר, נקודת השבירה של הגרמנים היתה לדעתי בפלישה שבאה, מה לעשות, מכוון מערב ללא השתתפותו של חייל רוסי אחד...

אין בכך מלגמד את הישגי הרוסים במלחמה.

פורסם
תבדוק בבקשה מתי היטלר פלש לרוסיה (22 יוני 1941) אז גם הרוסים נכנסו למלחמה בשנת 1941 ועד אז הם עשו הכל כדי לא לשתף פעולה עם האנגלים. מאידך ארה"ב החלה בעזרה מסיבית לאנגליה עוד הרבה קודם. לגבי הכרעה, את המלחמה הכריעו כל בעלות הברית בהנהגת ארה"ב ובפוקוס יותר, נקודת השבירה של הגרמנים היתה לדעתי בפלישה שבאה, מה לעשות, מכוון מערב ללא השתתפותו של חייל רוסי אחד...

זה לדעתך אבל אינו מדויק

תקשיב

מבלי להתחיל לספר כאן כמה קשה וארוך היה לרוסים להגיע עד ברלין ועל מה שעשו מכיוון מזרח עד ההכרעה,רגע ההכרעה שיחרת לעולמים הוא רגע נפילת ברלין.

ומכאן לקראת סוף חודש אפריל הרוסים תוך שהם מנהלים קרבות רחוב מרים באבידות קשות הם מצליחים להגיע לטבורה של העיר.

באותו יום מונף דגל רוסי על ראש הריכסטאג,ככה נופלת ברלין.

על הדרך עד שם ממזרח לעבר ברלין קצרה היריעה מלתאר כאן.

אגב מסע הכיבוש האדיר הזה של הרוסים משפיע בעתיד בצורה קיצונית על עתידה של אירופה.

פורסם
שלום דורון

אם שמת לב אתמול גם קיבלנו "הכשר" מחסיין אובמה לשבת בארצנו ,לטענתו השואה היא הסיבה.

צריך לעשות לחסיין סיור בג'יפ 42 בכמה אתרים שניבנו ע"י יהודים 2500 שנה לפני גילוי פיסת הקרקע עליה הוא בנה בית.(לעיתים תוך גרוש אינדיאנים)

זה יהיה מרשים לעשות לו לחסיין סיור על ג'יפ מפלישת נורמנדי כדי שיטעם הסטוריה יהודית.

טרם נרשמתי לאוף טופיק ומצאתי את זה רק כעת

תראו מה כותב איש חכם

לא לכעוס אני יודע שזה ממש לא שייך לשרשור,אבל אתם יודעים שווה לקרוא אחרי מה שאני כבר כתבתי בבוקר

http://www.nrg.co.il:80/online/1/ART1/900/260.html?hp=1&loc=33&tmp=7181

תודה על הסובלנות

פורסם
שלום דורון

אולי כדאי שתשאיר את הדעת הפוליטיות שלך מחוץ לפורום?

אלפא-סוד 1.3 1978, חיפושית 1200 1963, Citroen DS 20 1973. מתנדב ביחידה הארצית לפינוי צירים - יחפ"צ

פורסם

השבירה של גרמניה הנאצית החלה במערכת קורסק (בכוונה מכנה זאת מערכה כי מדובר בסידרת קרבות) וסדרת המערכות

שבאו לאחריה שגרמו לקריסה של הצבא הגרמני בחזית הגרמנית - מדובר על אביב 1943, שנה לפני ה-D-DAY.

סובייטים, סובייטים אבל מה לעשות זו האמת. גם מבחינת סדרי הגודל בהקרבה לא ניתן לקחת מהם את התהילה: 27 מליון אבידות, מהם 12 מליון אזרחים, לעומת 800 אלף לאמריקאים ולבריטים ביחד...

לגבי ההיבט של התכסיסנות של סטאלין, בהחלט צודק. חבל רק שהעם שלו סבל בגללו ובגלל אלו שהקיפו אותו.

מבחינת הסיוע של בריטניה וארה"ב לברה"מ: הוא היה חשוב אבל לא ברמה שתכריע את המערכה בחזית המזרחית.

לזכותו של סטאלין עומדת הוראתו להעביר את מפעלי התעשיה מזרחה מהרי האוראל ושם ייצרו את צריכיהם המלחמתיים.

כדאי לזכור שטנק ה T-34 היה טנק מעולה, היחיד שעמד מול הפאנצרים. השרמנים היו בבחינת קופסאות שימורים דליקות...

ואין בכל הדברים הללו לגרוע גרם של חשיבות מהאופרציה המרשימה שנקראה Operation OVERLORD. היבטים של לוגיסטיקה,

תיזמון כוחות, החפה, הונאה מודיענית מערכתית ועוד ועוד הם דברים שנלמדים עד היום.

אלפא-סוד 1.3 1978, חיפושית 1200 1963, Citroen DS 20 1973. מתנדב ביחידה הארצית לפינוי צירים - יחפ"צ

פורסם

תודה לדורון על שהעלה את הנושא והחזיר את הענין לפרום.

ולעצם הענין. הייתי מסב את הויכוח ממי ניצח אל מה ניצח. אני חושב שרק לאחרונה נשא נשיא רוסיה נאום על כך שחלקה של רוסיה במילחמה (מילחמת המולדת) כך קוראים לה שם ברוסיה.

אבל אנחנו בפורום של כלי רכב ואני רוצה לשפןך קצת אור על נושא היצור המילחמתי באר"הב שיש כאלה שטוענים שהיתה לו השפעה מכרעת על המילחמה.

אר"הב עצמה ניכנסה למיחמה עם צבא זעיר, ועם יצור צבאי שואף לאפס. והביפור הוא של היתדיסות התעשיה האמריקאית לטובת המאמץ המילחמתי. וראוי לצין שבניגוד לכל המדינות שבהן נעשה הדבר באמצעות צווים ממשלתיים, בארה"ב התגיסה התעשיה מעצמה. סה"כ יוצרו במהלך השני0 42-45

יוצרו כ150 כלי רכב בילבד. וזו הסיבה שלא תמצאו מכוניות אמריקאיות משנים אלה.

התעשיה האמרחקאית יצרה כ שני שלישים מכלל הציוד של בעלות הברית בתקופת המילחמה

ועל מנת לסבר את האוזן מעט מיספרים של כלים שיוצרו-

297000 מטוסים

193000 קני ארטילריה

86000 טנקים

2000000 -2 מיליון משאיות ועוד נגיע לאניות.

כל זה הושג ע" התגיסות כשר ההמצאה, הרצון, הצורך, ו...כן...גם הרצון להפיק רווחים.

כשר זה הביא לכך שיצור אניות למשל התקצר מ355 יום לפני המילחמה ל8 ימים בתקופת המילחמה

אריה

• תוכן חדש...