Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6215 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נפרדנו כך, היתה דממה ואז רעש המנוע שבר את הדממה והטריומף האדומה שלי (לשעבר) התרחקה לה בנסיעה לבית חדש שבו אני מאמין היא תזכה לקבל קצת יותר יחס.

לפני כ 3 שבועות הגיע מועד הטסט של הטריומף וכפי שסוכם עם הקונה אני אעביר אותה טסט בכדי שהקונה יוכל לנסוע עימה הביתה.

לקחתי יום חופש קמתי בבוקר, הסרתי את האבק שהצטבר על הטריומף, בדקתי שמן ומים ונכנסתי לרכב, סובבתי את המפתח בסויץ ו.. נאדה, אין מצבר, טוב מוציאים כבלים מתחברים לפרייבט, וסטרטר... עוד אחד, ועוד אחד.

פותח מכסה מנוע ורואה שפילטר הדלק יבש לגמרי, נו מנתק את הצינור ביציאה מהפילטר נותן ינקה עם הפה ומסתכל על הפילטר כדי לראות מתי צריך לעצור בכדי לא לשתות אוקטן 96, כמובן שלא עצרתי בזמן והפה שלי התמלא בדלק:?

מחבר את הצינורית שוב סטרטר והרכב מניע עם פול צ'וק.

אחרי כמה רגעים של התחממות מוריד צ'וק משלב הילוך ונוסע למוסך עם כל הניירת בכדי להעביר את הכלה טסט לפני המעבר לבית החדש.

בכדי לחסוך לעצמי נסיעה ארוכה עד נתניה (שם בד"כ אני מטפל ברכבים) החלטתי לנסות במוסך קרוב לבית בבני ברק.

כמובן שזו היתה טעות נוראית כי רשימת הריג'קטים שאיתה יצא הרכב מהטסט היתה ארוכה יותר מרשימת הקניות של אישתי בערב חג.

כמובן שרוב הרשימה היתה כסת"ח.

לאחר שיחה עם המוסכניק שלי בנתניה החלטנו כי אוציא העתק רשיון אשלם שוב את האגרה ואגיע עם הרכב אליו, שוב יום חופש שוב מחכים ל9 בכדי שאפשר יהיה לצאת עם הרכב ונוסעים לנתניה.

הרכב נוסע יפה בלי שום בעיה מיוחדת, לא מבין את החברה במכון הטסטים.

בקיצור, הרכב מגיע למוסך בנתניה ואחרי הוצאת אישורים נדרשים ומספר בדיקות בטיחות הרכב נוסע לטסט עובר בקלילות ונוסע חזרה לכיוון המוסך לסגירת חשבון.

פתאום אני רואה שחום המנוע עובר את החצי, מה שלא אופייני לרכב, לוחץ קלאץ ונותן לרכב לרוץ בלי מאמץ מיוחד של המנוע עד לנקודת עצירה אפשרית, פתאום החלון הקדמי שלי מתמלא בגשם ירוק שנורה עליו מכיוון מכסה המנוע, עצירת חירום ובדיקה מהירה מגלה לי כי הרצועה איננה:shock: לאחר שהמנוע התקרר ומים חדשים מולאו נסיעה מהירה למוסך עם עוד 2 עצירות.

הרכב נשאר במוסך ואני חוזר במונית הביתה לרמת גן:twisted:

למחרת אני מקבל טלפון מהמוסך כי הלך ראש מנוע.

בהתיעצות עם חבר נסעתי לת"א ורכשתי אטם חדש ומשם לנתניה כדי למסור אותו במוסך, אחרי יומיים הרכב היה מוכן ויחד עם חבר נסענו להביא אותו מנתניה לר"ג בשביל הקונה המאושר.

היום הרכב נלקח בנסיעה:wink:

בקיצור:

2 אגרות טסט 310 ש"ח

מוסך ראשון 200 ש"ח

מצבר מפירוק 350 ש"ח

מוסך שני 200 ש"ח לטסט

1800 ש"ח ראש מנוע

170 ש"ח אטם ראש

160 ש"ח מונית הביתה

2 ימי חופש

והרבה עגמת נפש.

בחישוב כללי כמעט המחיר שבו נמכר הרכב, עדיף היה לתת אותו בחינם:roll:

האם גם אתם חושבים שהאוטו ניסה להגיד לי "בבקשה, אל תמכור אותי" ?

כי היום, רגע לפני שנפרדתי ממנו, נשרף פיוז ואחד ממפסקי הדלת נשאר כנראה תפוס ולא ניתן היה לכבות את האור בתוך הרכב...

הנה מספר תמונות מתהליך השיפוץ, חיתוך ותפירת פחים חדשים, הוצאת המנוע לשיפוץ, החיווט החשמלי, הצבע וכו'.:roll:

39820013.jpg

triumph before.jpg

triumph1.jpg

triumph2.jpg

triumph headliner.jpg

triumph interior.jpg

07590029.jpg

65020010.jpg

חבר מועדון 13925

בתהליך שיפוץ של גולף קבריולט:lol:

פורסם

אין ספק שהרכב כעס אליך.

כמה שאלות,

לא הבנתי את עניין הטסט, אם תוצאות של מכון מסויים לא נראות לי אני יכול להוציא רשיון נוסף, לשלם שוב אגרה ולגשת למכון אחר ?

מדוע הלך הראש מנוע ? לא הגעת לטמפרטורה גבוה מדי אלה מיד עצרת כאשר המנוע לא התנהג כרגיל, מה היתה הבעיה ?

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
אין ספק שהרכב כעס אליך.

כמה שאלות,

לא הבנתי את עניין הטסט, אם תוצאות של מכון מסויים לא נראות לי אני יכול להוציא רשיון נוסף, לשלם שוב אגרה ולגשת למכון אחר ?

מדוע הלך הראש מנוע ? לא הגעת לטמפרטורה גבוה מדי אלה מיד עצרת כאשר המנוע לא התנהג כרגיל, מה היתה הבעיה ?

אכן ..

פורסם

כן, במידה ותוצאות של מכון מסויים לא נראות לך אתה יכול להוציא רשיון נוסף לשלם שוב את האגרה ולגשת עם טופס נקי למכון אחר.

אם שילמת את האגרה הראשונה בטווח של פחות מ 10 ימים, אז היא לא נקלטה במערכת וצריך לשלם שוב, אם עברו יותר מ 10 ימים אתה מקבל כפל רשיון "לא לתשלום".

הראש הלך כי עצרתי רק אחרי שהמנוע רתח לא יכולתי לעצור לפני כן בגלל תנאי הכביש, כאשר עצרתי כבר, המים השפריצו כמו ממטרה ממיכל העודפים.

בנוסף, נאלצתי לקרר את המנוע ולהמשיך לנסוע עם עצירות בכל התחממות עד למוסך.

משאבת המים וכנף המאורר לא עבדו בגלל הרצועה החסרה ומשם הדרך קצרה לנזק לראש.

חבר מועדון 13925

פורסם

וואללה, לגבי הטסט, טוב לדעת !

ד"א, אם יש ברכב נורת אזהרה כאשר אין טעינה, אם היא נדלקת במהלך נסיעה צריך מיד לעורר חשד בקשר לרצועה. אני מניח שאין כזאת אצלך.. אבל למי שיש לו, טוב שידע לפני שהמנוע מתחמם.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

הראש הלך כי עצרתי רק אחרי שהמנוע רתח לא יכולתי לעצור לפני כן בגלל תנאי הכביש, כאשר עצרתי כבר, המים השפריצו כמו ממטרה ממיכל העודפים.

בנוסף, נאלצתי לקרר את המנוע ולהמשיך לנסוע עם עצירות בכל התחממות עד למוסך.

משאבת המים וכנף המאורר לא עבדו בגלל הרצועה החסרה ומשם הדרך קצרה לנזק לראש.

1800 ש"ח ראש מנוע

170 ש"ח אטם ראש

160 ש"ח מונית הביתה

2 ימי חופש

והרבה עגמת נפש.

בחישוב כללי כמעט המחיר שבו נמכר הרכב, עדיף היה לתת אותו בחינם

צא ולמד:

ישנם לא מעט מקרים בהם עלות גרר היא העלות הזולה ביותר.

ודוק.

ויליס 53

ויליס 58

פורסם

בעיניין הטסט גם לי קרה בעברי שעשיתי זאת. רק לידע כללי זה "לא תקין" ובעיקרון אתה חותם שהרכב לא נבדק במכון אחר.

פורסם
בעיניין הטסט גם לי קרה בעברי שעשיתי זאת. רק לידע כללי זה "לא תקין" ובעיקרון אתה חותם שהרכב לא נבדק במכון אחר.

אני בד"כ מקפיד לשמור על החוק!

דבר ראשון, לא ידעתי שזה לא תקין ולא התבקשתי לחתום בשום מקום.

מנגד, רשימת הריג'קטים השטותית שאיתה יצא הרכב מהבדיקה לא היתה הגיונית כלל, או שנפלתי על בוחן חדש שמנסה להרשים מישהו או שאין לו שום מושג לגבי רכב אספנות מהו.

חבר מועדון 13925

• תוכן חדש...