Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6215 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות הארועים האחרונים החלטתי לפרסם גילוי דעת בנושא, כרגע אני עורך את הדברים בצורה מסודרת ואפרסמם כאן

בהקדם,קטע נמחק כלל מספר 1- רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם

בבקשה ! בבקשה !

תוכל במקום לפרסם תמונות של רכבי אספנות נדירים ו/או משהוא דומה ..

לא בא לנו עוד שרשור עם 100 תגובות נגחניות ..:-(

פורסם

רן,

אני לא חבר במועדון ה-5 ואיני מכיר אף אחד מהחברים בו. (גם לא חבר במתחריו/משלימיו וכד').

אני חושב שהבמה כאן אינה הבמה הנכונה לנהל את מדיניות המועדון או חיכוכים בין חברים.

יכול להיות שאתה צודק, יכול להיות שהנהלת המועדון טועה, יכול להיות שלא כולם פועלים ממניעים כשרים, אבל גם יכול להיות שהכל הפוך.

יכול להיות שמישהו עשה טעות קטנה ואחרים הופכים זאת לסערה בלב ים, במקום להרגיע את הרוחות וליישר הדורים.

אני חושב שהמקום לעשות סדר, הוא בתוך הבית ולא כאן. בתוך הבית, משמע בפורום הסגור, או כחבר ובהתכנסות חברים.

התבטאויות שאינן במקומן, גם אם הן עולבות, גם אם נאמרו בלא ביסוס או מתוך מידע שגוי, הרבה יותר קל לתקנן בחוג חברים מאשר כשכל העולם נחשף למידע ומכאן הדרך לתביעות קלה יותר, שכן, הרבה יותר קשה לתקן את הנזק.

אם מישהו כל-כך רוצה להשפיע ולשנות מבפנים, זה עולה רק 240 ש"ח.

קורא מהחוץ אינו חייב לקבל עידכון שוטף על מה שקורה בישיבות הוָעד ובתוכניותיו לעתיד. יכול להיות שהם שוקדים על הכנת הצעה שבה יותר יבוא רכב מיושן למטרות מסחריות מוגדרות וזאת מבלי לפגוע במה שהושג לתחום האספנות.

לפעמים צורך עולה מדברים שנוצרים עם הזמן. בד"כ החוקים במדינה מתעדכנים הרבה אחרי שמציאות חדשה כבר נמצאת בשטח וצריך להכשירה או לפוסלה.

חשוב לי שאספנות תישאר כאספנות ולא כמסחרה, אבל גם חשוב לי לראות פורום שכזה כפורום נקי החולק חוויות ולא מחלוקות.

ואגב, אם אתה חושב שיש צורך לשנות משהו בחוקי המדינה (נוהלים/הנחיות וכד'), אתה לא צריך להיות חבר בשום עמותה, אתה יכול לעשות זאת באופן ישיר. אם תשכנע בצידקת הדרך, גם תצליח בכך והחוקים ישונו.

בנושאים שאינם קשורים לרכב, כשהיה לי חשוב להבהיר ולשנות משהו, שלחתי מכתבים רשומים לגורמים הנוגעים בדבר ולאט לאט נסגרו פרצות בזאת אחר זאת. במקרים מסויימים כתוצאה מכך שהגורמים היו צריכים להשיב לי תשובה עניינית, הם פתחו בבדיקה מעמיקה, נפתחו תיבות פנדורה לא נעימות ותופעות חובקות מדינה גוועו ואינן עוד. נכון שזה לקח שנים, אבל שינוי המתבקש מאליו הגיע ליעדו בלי הד תקשורתי בהיבט האישי, בלי סוללת עו"ד ובלי אמירות אישיות.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

איני חבר מועדון , ואין לי דרישות למועדון .

אני כן רואה הצדקה לכך שאם מישהו חושב שקבוצה כלשהי בתוך קהילת האספנות עלולה לגרום נזק לאחרים , יש מקום לפרסום כזה בפורום הזה שהוא מרכז העיניינים בתחום בישראל.

אם בנושא הזה הוא צודק או לא ? אני באמת לא מתכוון להיכנס לוויכוח .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

אני מסכים עם אומי.

על אף שאיני חבר במועדון החמש, יש סיכוי סביר שביום מן הימים גם לי יהיה רכב אספנות.

הייתי מצפה מגוף אשר שם לו למטרה לייצג את כל אספני הרכב בישראל באשר הם לנהוג בשקיפות נאותה וסבירה גם כלפי אדם שלא שילם את אגרת החברות. בסופו של יום, ההבנות שמועדון החמש יגיע אליהן מול פקידי משרד התחבורה תשפענה לו רק על ציבור חבריו, אלא על הציבור כולו.

לעניות דעתי, ציון העובדה שרן שושני אינו חבר מועדון החמש כלל אינה רלבנטית לעניין זה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

העובדה שרן שושני אינו חבר מועדון, היא לדעתי משמעותית כי המועדון מנוהל בשקיפות מוחלטת לחבריו והוא הגוף היחיד בשטח הרשום כעמותה וזה מחייב כלפי החברים וכלפי השילטונות (הכוונה לרשם העמותות). הכותרת שרן שושני נתן לשירשור הזה קובעת עובדה בשאלה ולכן הרלונטיות קייימת.

אם רן שושני היה חבר עמותה הוא היה נוכח שבניהול אין לעמותה מה להסתיר.

דבר שני, הציון שהוא לא חבר עמותה הוא כתגובה לפוסט של אמיר שליט.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

זה לא קשור לעובדה אם מישהו חבר מועדון או לא.

מועדון ה-5 מתימר להציג את אינטרסיו של כל בעלי רכבי האספנות בארץ באשר הם.

ומכזה, אנו, בעלי רכבי האספנות אשר איננו חברי מועדון ה-5 מצפים כי יהיה פתוח וגלויי בכל אשר נעשה בנושא רכב האספנות בישראל.

בין אם זה מוצא חן בעיני חברי הנהגת מועדון ה-5 או לא, זה התפקיד שמועדון ה-5 לקח על עצמו, והוא חייב לעמוד בו.

קבלו את זה כביקורת בונה.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם
העובדה שרן שושני אינו חבר מועדון, היא לדעתי משמעותית כי המועדון מנוהל בשקיפות מוחלטת לחבריו והוא הגוף היחיד בשטח הרשום כעמותה וזה מחייב כלפי החברים וכלפי השילטונות.

ובמחי המשפט הזה למעשה אישרת את הדברים שלי.

תראה, באמת שאין לי משהו מיוחד בעד או נגד מועדון החמש. אני לעתים מגיע למפגשים (בעיקר אלה שברופין) כדי לפגוש חברים טובים ואני מגיב בפורום המועדון על פי רוב בנושאים הקשורים לרכב אספנות גרידא מחד, ונמנע משרשורי פוליטיקה מאידך.

יחד עם זאת, בהינתן מצב שבו גוף אחד מסויים נושא באחריות לייצג ציבור כלשהו מול רשויות המדינה, אני חושב שמן הראוי לצפות מאותו גוף שינהג בשקיפות מלאה ובגילוי נאות כלפי כלל הציבור שאותו הוא מייצג, ולא רק כלפי אותם פרטים שהחליטו לשלם לו דמי חבר.

אם מועדון החמש יחליט שהוא דואג רק לחבריו וכי שאר אספני הרכב אינם מעניינו - זכותו לא לנהוג בשקיפות עם מי שאינו חבר בו. אולם, מיום שבו החליט לייצג את כלל הציבור, ובכלל זה אנשים שאפילו מתנגדים לו, אין הוא רשאי לעשות אבחנה בפני מי הוא חושף מידע ואת מי הוא ממדר ממידע שעשוי להיות רלבנטי גם לגביו.

הוספה: אני רואה שדימה הקדים אותי במספר דקות.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אתה כבר מקבל כעובדה שהשאלה של רן נכונה.

אז אל תתן לעובדות לבלבל לך את המוח.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

פורסם
בבקשה ! בבקשה !

תוכל במקום לפרסם תמונות של רכבי אספנות נדירים ו/או משהוא דומה ..

לא בא לנו עוד שרשור עם 100 תגובות נגחניות ..:-(

גיל מצטער, אבל תוכל למצוא המון תמונות בגוגל, אגב אם אתה אוהד של נושא אספנות, ומתעניין גם במה שמסביב, ומעונין

להמשיך בכך, לא תוכל להתעלם מכל מה שקורה סביבך. תמיד תוכל גם להתעלם משירשור. אבל כחבר בית דין חברים

של המועדון זה בטח יעניין אותך משפטית. רק חבל ששכחת לפרסם גלוי נאות זה.

אמיר ידידי

בדיוק כאן הבעייה, פורם האספנות אינו המגרש הביתי של מועדון החמש!

בשביל זה יש לו את הפורום הסגור, שבו אתה חייב להיות חבר ולשלם 240 ש"ח בכדי להיכנס, אבל מה,

מועדון החמש מחזיק את המקל בשתי קצותיו וברצנו הוא מכה בו במי שהוא מעוניין,

קצת מפליא כיצד דווקא רוב המשתמשים בפורם שאינם חברים במועדון החמש מוצאים במה נהדרת וכר נרחב

למהוויהם שוכחים זאת.

מועדון החמש בחר להיות שופרם של כולם מבלי לשאול אותם, אגב גם חלק גדול מחברי המועדון אינם יודעים

במה דוגל מועדון החמש כיוון שהמועדון טרם פירסם מצע האמיתי שלו, וזו חלק מהבעייה.

אבל בל נקדים מוקדם למאוחר חשוב יהיה לכולם ללמוד את השעור הזה,

למרות שיהיו כאלה שיעדפו לרפד אתכם בתמונות וארועים - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

יש הבדל בין לעמוד על המשמר באופן ענייני ולהציע הצעות, לבין להיגרר לויכוחים אישיים תוך ציון שמות.

את אותו שירשור אפשר היה לנהל בלי הכפשות ובהחלט למשוך אותו לכיוון החיובי של עמידה על המשמר.

למישהו יש חשש שתקנות האספנות יכולות להיפגע בגלל אירוע כלשהו?

אפשר לנהל את הדיון בלי להתייחס ספציפית לחבר כלשהו.

אפשר היה לצרף את אותה הכתבה ולנהל דיון על איך שומרים על התקנות.

אפשר לנהל דיון על האם יש מקום לפתיחת יבוא רכב מיושן למטרות מסחריות.

האם כל בעלי רכבי אספנות מיישמים החוק כהילכתו וכולם באופן גורף לא מקבלים תמורה כלשהי עבור העמדת ריכבם להסעת חתן וכלה, לצילומי סידרה בטלוויזיה וכד' ? או שאולי כולם עושים זאת לשם שמיים, מטוב לב או לאיזכור שמם בקטן בסוף הסרט.

לא צריך לחפש "מתנדבים" לכל אלה, אילו רק היה משהו מסחרי המספק שירות כגון זה. הדגש בדיון צריך היה להיות שזה לא אמור לפגוע בסטטוס אספנות. זאת הראיה הנכונה להסתכל על פני הדברים, זאת הראיה הנכונה לנהל את הדיון. הצורך בשטח קיים ולהתעלם ממנו יהיה טיפשי.

אילו מאוד חפצתי והיה לי אינטרס לכך, אני לא צריך את מועדון ה-5 כדי לנסות לשנות את החוק או להוסיף עליו. אני יכול לפתוח בחליפת מכתבים עם הגורמים המתאימים (ומבחינתי אין כלל צורך לפנות למועדון ה-5 בתהליך הזה), לשכנע שצורך שכזה אכן קיים ולבקש להתיר יבוא רכב מיושן (או לשנות ססטוס קיים) למטרות מסחריות מוגדרות כגון צילומי סדרות, הסעות לאירועים וכד'.

המחוקק יכול להגיד כן - ובא לציון גואל, המחוקק יכול להגיד לא - ואז להידרש להסביר לי כיצד הוא מתמודד עם העובדה שלא חסרים פירסומים לבקשות רכב עתיק למטרות שונות כששכר בצידן.

אם למחוקק לא יהיה נוח לטפל בעבריינים, אולי יהיה לו יותר נוח להכשיר את השרץ וגם זאת דרך להשיג מטרה.

אולי בגלל האלמוניות זה יקח כמה שנים, ואולי לידוען יהיה קל יותר לקדם ענין, אבל זה בכללל לא משנה כי דברים צריכים להיבחן בהיבט הטכני שלהם ולא בהיבט השמי.

באותה מידה שבעלי רכבי אספנות מסויימים חרדים לכך שיהיה משהו מסחרי בתחום, אני יכול לבוא ולומר שאולי יש בעלי רכבי אספנות החרדים מכך שמשהו מסחרי רישמי יגזול מהם את ההכנסה שלכאורה לא קיימת.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

רן, כהרגלך אתה גם מתנשא וגם לא נותן לעובדות לבלבל לך את המוח.

אינני יודע מה זה "מצע" כי אנחנו לא מפלגה פוליטית אבל מטרות המועדון רשומות בתקנון שלו ומפורסמות באתר.

הפוסט האחרון שלך משדר התנשאות על אלה שלא מחזיקים בדעתך ורואים במועדון ובכלי הביטוי שלו בית חם לאספנים.

ואם כל זה יש לך לכתוב על "הסתרות", דיינו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6215 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...