Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6214 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פרוייקט הבוידעם של נענע 10

בסרט המרתק ניתן לראות מכוניות ואוטובוסים ומראות שכבר לא קיימים, לראות עד הסוף.

הדובר טוען שזו כנראה הדה-שבו הראשונה במדינה

http://www.nana10.co.il/Article/?ArticleID=580325&sid=196

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

אני לא יודע אם זאת הראשונה , למנהל ביה"ס בצהלה, ברוך קליינמן (בטח מזמן ז"ל ) היה ב-55 (אולי לפני,- אז הגענו אליו והיא לא היתה חדשה , למי היה אוטו חדש ? ),דה שבו מסחרי פח גלי עם הגריל כמו כאן.

פורסם

הוא אומר שזו אחת הראשונה, אולי הראשונה (כנראה שלא, לא מעט דה-שבו פח-גלי היו בארץ).

סרטון ממש מרגש, הדרך הישנה לת"א, העיר העתיקה של רמלה, עוד לפני שהחריבו והפכו את רוב הבניינים בה למאורות סמים מסריחות (לא יודע לכמה מכם יצא להיכנס לתוך הבים באיזור, במיוחד השוק של רמלה, אבל יש שם שכיות חמדה לא מעטות מתחת לטיח), על המסגד שלו (דווקא אותו שיפצו, הערבים דואגים יפה מאוד לכל המסגדים שלהם ב-15 השנים האחרונות). תחנת הדלק נראית לי של האחים פרייס, הזכורים לטוב ממירוצי אשקלון (יותר נכון של אביהם, מאיר ז"ל), והמושב שרואים הוא כנראה אשתאול (או מסילת ציון, אבל לדעתי זה אשתאול).

הזיתים העתיקים נמצאים עד היום ברובם על כביש עוקף רמלה, ופרדסים דווקא יש (רובם עברו נטיעה מחדש לזנים חדשים) באיזור כפר חב"ד (אם כי הרבה, אבל הרבה פחות מפעם).

בעוונותיי עוד הספקתי לנסוע בכביש הזה כשהיה דו מסלולי בלבד (כנ"ל היה גם כביש הכניסה מבית דגן לראשל"צ, 412).

נראה כאילו עולם אחר.

פורסם

גם לי זה מזכיר את הנסיעות לירושלים כשהייתי ילד.

ניסיתי לזהות מכוניות ויצא לי (חוץ מהפחנוע):

משאית פרגו,

אוטובוס שוסון שהורידו לו את הגריל כדי שלא יתחמם..

רנו פורגונט מסחרית

מונית דה סוטו

פורד 1949 סטיישן

וולוו 121 (כנראה)

אוטובוסי טייגר לרוב,

חמור אחד

קטר G12 אחד..

יש עוד זיהויים?

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

סביב דקה וחצי, דקה וארבעים שתי צרפתיות אהובות; פנהרד דיינה Z וסיטרואן DS או ID. שתיהן נראות בחלקן האחורי תוך כדי נסיעה.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

ראיתי גם רנו דופין (שהיו אז מאד נפוצות ארץ)

המחיר לליטר שכתוב על המשאבה: 345 פרוטות לליטר (34.5 אגורות, שהן 0.00345 אגורות של ימינו)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
הוא אומר שזו אחת הראשונה, אולי הראשונה (כנראה שלא, לא מעט דה-שבו פח-גלי היו בארץ).

סרטון ממש מרגש, הדרך הישנה לת"א, העיר העתיקה של רמלה, עוד לפני שהחריבו והפכו את רוב הבניינים בה למאורות סמים מסריחות (לא יודע לכמה מכם יצא להיכנס לתוך הבים באיזור, במיוחד השוק של רמלה, אבל יש שם שכיות חמדה לא מעטות מתחת לטיח), על המסגד שלו (דווקא אותו שיפצו, הערבים דואגים יפה מאוד לכל המסגדים שלהם ב-15 השנים האחרונות). תחנת הדלק נראית לי של האחים פרייס, הזכורים לטוב ממירוצי אשקלון (יותר נכון של אביהם, מאיר ז"ל), והמושב שרואים הוא כנראה אשתאול (או מסילת ציון, אבל לדעתי זה אשתאול).

הזיתים העתיקים נמצאים עד היום ברובם על כביש עוקף רמלה, ופרדסים דווקא יש (רובם עברו נטיעה מחדש לזנים חדשים) באיזור כפר חב"ד (אם כי הרבה, אבל הרבה פחות מפעם).

בעוונותיי עוד הספקתי לנסוע בכביש הזה כשהיה דו מסלולי בלבד (כנ"ל היה גם כביש הכניסה מבית דגן לראשל"צ, 412).

נראה כאילו עולם אחר.

אומרים שם "עוד מושב שנמצא אחרי אשתאול"

שזה מסילת ציון...אני עובר שם כל הזמן.. (גר בבית שמש).

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
ראיתי גם רנו דופין (שהיו אז מאד נפוצות ארץ)

המחיר לליטר שכתוב על המשאבה: 345 פרוטות לליטר (34.5 אגורות, שהן 0.00345 אגורות של ימינו)

עד משבר האנרגיה הראשון ב-73 אף אחד לא חשב על מתיר הדלק. למעטים שהיה אוטו היה זניח.

סולר היה בכלל אפסי. אולי 10% מבנזין.

פורסם

סתם קוריוז ותיקון קטן: הסופרמרקט הראשון בארץ הוא הסניף הראשון של "שופר-סל", שנפתח בשנת 1958 ברח' בן-יהודה בת"א, בבנין מס' 79. הסופר קיים עד היום, ומופיע בצורה נוסטלגית בקליפ של אריק איינשטיין "זה לא בדיוק געגוע", בערך ב2:50

בקליפ יש גם הרבה מכוניות ישנות :)

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

• תוכן חדש...