Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6215 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כארבעים וחמש שנה הביא לי אבי המנוח מארה"ב ספר, "Automobiles of Yesteryear". זה ספר עם איורים של מכוניות שכבר בשנות הששים היו ענתיקות וקלאסיות. אבי לא פינק אותי במתנות אבל כשהביא, נוכחתי שוב עד כמה הייקה הקפדן והסגור הזה הבין את נפש הילד (אז למה לא קנית פלקון...למה!!!)

הייתי שוכב שעות על השטיח בסלון הגדול ומסמן לי "אוסף" ובמבט לאחור, היה לי טעם משובח כבר אז, כשהייתי בגיל העשרה המוקדם. דוזנברג, מרמון הרינגטון, קדילק 16 צילינדרים, מה לא...נכללו ב"אוסף" שלי.

הספר ליווה אותי לאורך הילדות ואחר כך נעלם בתהומות הנשיה.

קניית הפלקון עוררה בי משהו ורציתי את הספר. ברור ששעות של חיפושים בבית ובבית הוריי העלו חרס. כל פעם שהייתי בהרשי נעניתי באותה תגובה "כן, אנחנו זוכרים משהו אבל הספר לא נמצא". ואתם יודעים, כשרודפים אחרי הבלתי מושג, ספר או ילדות ( לא ילדות נערות אלא ילדות, Childhood) האובססיה מתחזקת.

שיטוטים באינטרנט לא העלו דבר ואז, לפני כמה שבועות הוא צץ, באמזון "משומש במצב טוב מאד".

היום נורית, הבת שלי, זאת ששולחת מדי פעם טמבון או מביאה קרבורטור (או משאבת מים...), הגיעה לביקור מולדת מארה"ב והביאה את הספר.(תודה לאלעד, האיש שלה שטרח וקנה את הספר עבורי)

אתם יודעים שלפעמים, כשנפגשים עם משהו מהילדות, זה לא נראה כמו שהיה פעם. יש פריקת מתח והרגשה של "זה הכל"?

לא כאן.

פתחתי את הספר, הלב נצבט, אוסף הענתיקות של הנער חזר באיורים מושקעים, בגרפיקה של פעם לפני היות המחשב.

אבל גם אבא שלי ז"ל חזר.

תודה לך, ד"ר ברנרד הספל, הייקה האוסטרי שהביא לבן הצבר את הספר הכל כך נכון מארה"ב.

תודה לך, ד"ר נורית הספל, הבת שלי שסגרת מעגל של שלושה דורות והיית המלאך שהביא לי חזרה פיסת ילדות

ותודה לכם שחלקתי עימכם.

IMG_4893.JPG

IMG_4894.JPG

IMG_4895.JPG

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

איזה כיף זה ,

הבעיה הכי קשה של בני האדם היא הגעגוע לדבר היחידי שאי אפשר באמת להשיג וזה ההרגשה של "פעם"

שהיינו בטוחים ומבוטחים ,

אבל עם כל דבר כואב באים המוני דברים טובים

אכן סיפור שאני שמח מאוד שקראתי :)

peach'es, i can eat

peach'es all day long

פורסם
לפני כארבעים וחמש שנה הביא לי אבי המנוח מארה"ב ספר, "Automobiles of Yesteryear". זה ספר עם איורים של מכוניות שכבר בשנות הששים היו ענתיקות וקלאסיות. אבי לא פינק אותי במתנות אבל כשהביא, נוכחתי שוב עד כמה הייקה הקפדן והסגור הזה הבין את נפש הילד (אז למה לא קנית פלקון...למה!!!)

הייתי שוכב שעות על השטיח בסלון הגדול ומסמן לי "אוסף" ובמבט לאחור, היה לי טעם משובח כבר אז, כשהייתי בגיל העשרה המוקדם. דוזנברג, מרמון הרינגטון, קדילק 16 צילינדרים, מה לא...נכללו ב"אוסף" שלי.

הספר ליווה אותי לאורך הילדות ואחר כך נעלם בתהומות הנשיה.

קניית הפלקון עוררה בי משהו ורציתי את הספר. ברור ששעות של חיפושים בבית ובבית הוריי העלו חרס. כל פעם שהייתי בהרשי נעניתי באותה תגובה "כן, אנחנו זוכרים משהו אבל הספר לא נמצא". ואתם יודעים, כשרודפים אחרי הבלתי מושג, ספר או ילדות ( לא ילדות נערות אלא ילדות, Childhood) האובססיה מתחזקת.

שיטוטים אקרעיים באינטרנט לא העלו דבר ואז, לפני כמה שבועות הוא צץ, באמזון.

היום נורית, הבת שלי, זאת ששולחת מדי פעם טמבון או מביאה קרבורטור (או משאבת מים...), הגיעה לביקור מולדת מארה"ב והביאה את הספר.

אתם יודעים שלפעמים, כשנפגשים עם משהו מהילדות, זה לא נראה כמו שהיה פעם. יש פריקת מתח והרגשה של "זה הכל"?

לא כאן.

פתחתי את הספר, הלב נצבט, אוסף הענתיקות של הנער חזר באיורים מושקעים, בגרפיקה של פעם לפני היות המחשב.

אבל גם אבא שלי ז"ל חזר.

תודה לך, ד"ר ברנרד הספל, הייקה האוסטרי שהביא לבן הצבר את הספר הכל כך נכון מארה"ב.

תודה לך, ד"ר נורית הספל, הבת שלי שסגרת מעגל של שלושה דורות והיית המלאך שהביא לי חזרה פיסת ילדות

ותודה לכם שחלקתי עימכם.

מכיון שאתה פורס את הדברים האישיים האלה שלך תרשה לי לשאול מה שהיססתי.

משם המשפחה שלך , היו לכם בחו"ל מפעלי אשפרת טקסטיל ? הייתם קשורים לאלה שייסדו את "קשת" ז"ל ?

פורסם

בני, יופי של סיפור. ממש העברת את התחושות ועוררת בכל אחד מאיתנו זכרונות.

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם
מכיון שאתה פורס את הדברים האישיים האלה שלך תרשה לי לשאול מה שהיססתי.

משם המשפחה שלך , היו לכם בחו"ל מפעלי אשפרת טקסטיל ? הייתם קשורים לאלה שייסדו את "קשת" ז"ל ?

לא שאני יודע...סבי מצד אבי היה איש צבא קבע אצל הוד רוממותו הקיסרית, פרנץ יוזף ופירוש המילה "הספל" זה מגרמנית ...כננת

אגב סבי האחר, אבי אימי, היה מהנדס קטרי קיטור ברכבת האוסטרית...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

קראתי והתרגשתי

תחושה דומה הייתה לי בפסח בכינוס של האגודה ביער חדרה .

שם פגשתי מכוניות בהם ישבתי /נהגתי בהיותי בן שנתיים+ סוף שנות ה 40 תחילת שנות ה50 של המאה הקודמת ולאחריהם שנות ה 60 וה 70

פשוט מסע במנהרת הזמן.

אולי קצת מאוחר אבל תודה לכם

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

סיפור מרגש, שקל לי מאד להזדהות עמו. יש לי מספר ספרים אהובים על קלאסיות, המלווים אותי עוד משנות השבעים. הם נמצאים במקום מכובד בספריה - ואני עדיין נהנה לעלעל בהם לפרקים.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

בני, סיפור מרגש.

נהנתי לקרא, ושמחתי לשמוע בסיום שהצלחת לסגר מעגל.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

בני באמת הצלחת לרגש אותי בכתיבה שלך,אני בהחלט מזדהה איתך בתחושות האלה ,עוד יותר כיף שיש לך את נורית

שעוזרת כלכך הרבה.

חן.

• תוכן חדש...