Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6203 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, במוסך שלי (לא ממש שלי) חונה יגואר XJS שנת 96 ירוקה קבריולט בקיצור רכב חלומי :-)

הרכב בעיקרון היה של אבא שלי ז"ל, והחלטנו לשמור את הרכב לאחר פטירתו כערך סנטימנטלי, אין משהו שמזכיר לי אותו יותר מהיגואר.

אז בעיקרון השאלה שלי, תוך כמה שנים רכב הופך רישמית לרכב אספנות?

פורסם

כמובן שתמיד בכל שלב יש את האפשרות להחזיר אותו לכביש לאחר אישור מעבדה מוסמכת בטכניון.

(ותשלום כל הטסטים שהוא פיספס עד היום במידה והרישיון לא הוקפא)

אז ככה, במוסך שלי (לא ממש שלי) חונה יגואר XJS שנת 96 ירוקה קבריולט בקיצור רכב חלומי :-)

הרכב בעיקרון היה של אבא שלי ז"ל, והחלטנו לשמור את הרכב לאחר פטירתו כערך סנטימנטלי, אין משהו שמזכיר לי אותו יותר מהיגואר.

אז בעיקרון השאלה שלי, תוך כמה שנים רכב הופך רישמית לרכב אספנות?

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

כמובן שהרכב לא הופך לבד, אלא צריך לגשת למשרד תחבורה ולהפוך אותו לכזה...

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

קצת סדר לשואל, למרות שאם תעיין בדביק תמצא את התשובות.

נכוןל להיום, בהגיע רכב לשנתו ה-30 ניתן להפכו לאספנות.

ולמה אני כותב נכון להיום - כי יש לנו עוד כ-16 שנה, וחוקים ותקנות יכולים להשתנות לקולא ולחומרא.

עד אז כמה טיפים:

אם אתם לא נוסעים עם הרכב, כדאי מאוד להפקיד את הרישיונות - הקפאה. שים לב שלא מדובר על ביטול.

בביטול רשיונות, הרכב לא יוכל לנסוע יותר ולמעשה יחשב כגרוטאת מתכת ופלסטיק ולא כרכב.

הפקדת רשיונות להקפאה, פוטרת אותכם מהצורך לשלם את חובות הטסטים המצטברים על הרכב. במילים אחרות, גם רכב שלא נוסע ולא מבצע טסט, עדיין חייב אגרות, אם לא שילמתם 10 שנים, ותחליטו שאתם רוצים להשמיש את הרכב ולנסוע איתו, תצטרכו לשלם את כל הטסטים שלא שולמו. לכן מומלץ להפקיד רשיונות ובכך מקבלים פטור מהחובות עבור שנות ההפקדה. תמיד אפשר להוציא רכב מהקפאה ולהעלותו לכביש.

יחד עם זאת שים לב - רכב שלא ביצע טסט שנתיים, בכדי להכשירו מחדש לנסיעה, מחוייב בלי קשר לטסט, בבדיקת מעבדה בטרם יקבל אישור להמשיך לנסוע.

אולם - גם אם לא הפקדתם רשיונות, והרכב הגיע לשנתו ה-30, אתם יכולים להפכו לסטטוס אספנות ואז תהיו פטורים מכל חובות האגרות של שנים קודמות (אם היו) וגם פטורים מבדיקת מעבדה. במקרה שכזה עליכם להשמיש את הרכב, לעבור טסט ולהנות מנסיעה ברכב נוסטלגי.

בינתיים, כדאי לקרוא בפורום על המלצות שניתנו פה בעבר, על מנת לשמר את הרכב ומכלוליו כנגד פגעי הזמן, כך שבבוא היום מלאכת השמשתו תהיה קלה יותר.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

יחד עם זאת שים לב - רכב שלא ביצע טסט שנתיים, בכדי להכשירו מחדש לנסיעה, מחוייב בלי קשר לטסט, בבדיקת מעבדה בטרם יקבל אישור להמשיך לנסוע.

כל מה שכתבת נכון, פרט לנתון הנ"ל. התקנה המחייבת בדיקת מעבדה חלה רק על רכב מיושן, בן למעלה מ- 19 שנה.

השאלה בשרשור זה נוגעת ל"יגואר" משנת יצור 96. הוא רחוק מלהיות "מיושן", ולכן אינו חייב בבדיקה כזאת.

חבל "לייאש" את בעל הרכב בשלב מוקדם כל כך...:-D

עודד

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
כל מה שכתבת נכון, פרט לנתון הנ"ל. התקנה המחייבת בדיקת מעבדה חלה רק על רכב מיושן, בן למעלה מ- 19 שנה.

השאלה בשרשור זה נוגעת ל"יגואר" משנת יצור 96. הוא רחוק מלהיות "מיושן", ולכן אינו חייב בבדיקה כזאת.

חבל "לייאש" את בעל הרכב בשלב מוקדם כל כך...:-D

זאת אומרת שאם הקפאתי רכב משנת ייצור 92 לפני שנה, עד הגיעו לגיל 19 בשנת 2011 אני אוכל להוציאו מהקפאה (גם לאחר 5 שנים לדוגמא) בטווח שנים זה ולא אצטרך לבצע בדיקת מעבדה?

כבר חתמתי...

פורסם
זאת אומרת שאם הקפאתי רכב משנת ייצור 92 לפני שנה, עד הגיעו לגיל 19 בשנת 2011 אני אוכל להוציאו מהקפאה (גם לאחר 5 שנים לדוגמא) בטווח שנים זה ולא אצטרך לבצע בדיקת מעבדה?

נכון. השאלה היא למה אתה מתכוון ב"הקפאה" (אין מושג כזה). אם הפקדת רשיונות, זה בדיוק המצב.

אם סתם לא שלמת את האגרות - תצטרך לשלם את כולן, אך עדיין תהיה פטור (עד 2011, כולל) מבדיקת מעבדה.

עודד

פורסם

צודק עודד. רכב מודל 96 הוא רכב חדש בשבילנו תשלם את האגרות תיסע עם הרכב תהנה ממנו כבר עכשיו. אני מאמין שיגואר מודל 96 לא מתישן כמו כל רכב אחר במודל זהה. בטח אין הרבה מה להשקיע למעט הטסטים וזאת בהנחה שהרשיונות לא הופקדו.

פורסם
נכון. השאלה היא למה אתה מתכוון ב"הקפאה" (אין מושג כזה). אם הפקדת רשיונות, זה בדיוק המצב.

אם סתם לא שלמת את האגרות - תצטרך לשלם את כולן, אך עדיין תהיה פטור (עד 2011, כולל) מבדיקת מעבדה.

אכן הפקדתי את הרישיונות, תודה, חסכת לי הרבה לחצים

כבר חתמתי...

• תוכן חדש...