Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלות חשמל לוולוו 244

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6223 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני משפץ לאט לאט וולוו 244 GLE שנת 83, ויש לי כמה שאלות לגבי דברים שנתקלתי בהם בינתיים:

לרכב יש ח"ח מקדימה בלבד ונ"מ שלמיטב הבנתי אינם מקוריים והורכבו ע"י אחד הבעלים הקודמים.

1. כשמופעלים הח"ח - די מהר נשרף הפויז שלהם. כשקיבלתי את הרכב הפיוז היה 8A. על תיבת הפיוזים רשום שהפיוז של הח"ח צריך להיות של 16A, אבל זה מתייחס רכב עם ח"ח אורגינליים ואצלי, אני מדגיש, הם כנראה לא אורגינליים, ולכן מה שרשום על תיבת הפיוזים לא בהכרח נכון לח"ח שלי, ולכן אולי יש הצדקה לפיוז של 8A. בכל אופן, בשביל הנסיון, שמתי היום פיוז של 16 והחלונות עובדים בסדר והפיוז לא נשרף. השאלה שלי היא האם לדעתכם זה הגיוני שפיוז של 8A ישרף מהפעלת ח"ח, או שאולי מדובר בתקלה כלשהי? האם עלול להגרם נזק למנוע של הח"ח עם פיוז של 16A? האם יש דרך וודאית לבדוק מה הפיוז המתאים?
  2. דבר שהוא תעלומה בשבילי: כשאני פותח את הסוויץ למצב של חשמל, אז כל כמה שניות של צליל של תקתוק מאזור אמצע הדש-בורד למטה, כלומר מאזור שמעל לרדיו. הצליל הזה דומה מאוד לצליל של האיתות ברכב, אבל בניגוד לאיתות הצליל הנדון אינו סדיר, כלומר כל כמה שניות יש תקתוק אחד או שניים או שלושה. למישהו יש מושג מה זה יכול להיות? החשד (הלא כל כך מבוסס) שלי הוא לגבי מערכת הנ"מ, כי כשהתחלתי להתעסק עם זה היום גיליתי שלחלק גדול מהחיווט בדלת הנהג היו קטעים גלויים. אמנם סידרתי את זה, אבל עוד לא בדקתי מה קורה בדלתות האחרות. האם קצר בנ"מ יכול לגרום לתקתוק המתואר? מה עוד זה יכול להיות?:shock:
  3. שני הלחצנים של הצופר (בהגה) לא עובדים בגלל בלאי של לוחות המתכת הפנימיים של הלחצן שאמורים לגעת אחד בשני עם הלחיצה ולסגור מעגל. תוך כדי הנסיון לסדר את זה, שמתי לב שכשאני מצליח להביא את הלוחות למגע ולצפירה, הלוחות האלה מתחממים - האם זה צריך להיות ככה? ועוד דבר, כשהפעלתי את הצופר ע"י סגירת מעגל ע"י מברג, זה גרם לניצוצות די גדולים (והצופר עבד). האם התופעות האלה (התחממות וניצוצות גדולים) נורמאליות?
  4. אגב, מישהו הצליח לשפץ משענות יד בלויות ברכב הזה? הבנתי שזו מחלה ידוע ברכבים האלה.

תודה רבה לעונים:lol:

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם

1) אתה יכול להשתמש בפיוז 16A לחלונות חשמל

2) התקתוק ככל הנראה נובע ממסר "חגורות בטיחות"

3) אם יש לך "ידיים טובות" פרק אתצ הלחצנים ונקה מגעים.

4) כדאי להרכיב משענות מפירוק .

בהצלחה

• תוכן חדש...