Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6683 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמנם הנבואה ניתנה לשוטים אבל...

די ברור שיש מכוניות שמסתובבות ביננו היום שיהיו כלי הרכב הנחשקים ביותר במועדוני האספנות בעוד 20-25 שנים. כמעט בטוח שהדגמים העכשווים של יצרנים שמכוניותיהם כבר היום הן פריטים נחשקים ביותר בעולם האספנות ימשיכו לככב גבוה ברשימה גם בעתיד: מוסטנג, פורשה 911, החיפושית החדשה, ג'יפ רנגלר והמיני קופר החדשה.

וגם, די בטוח להמר על: אודי TT

ב.מ.וו. Z3

פג'ו 206 קופה-קבריולט

סמארט

מזדה מיאטה MX5

עוד רעינות, הצעות, תוספות?

למי שיש חזון, המון ממון, סבלנות בכמויות ומקום אחסנה בלתי מוגבל מוזמן להתחיל לרחרח ולחפש...

טריומף TR3A שנת 1958

וולוו P1800 "המלאך" 1965

ותמיד מחפש עוד רודסטארים/מכוניות ספורט אירופאיות

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

החיזוי הזה נחשב לדעתי לקצת בעייתי.

קצת בעייתי משום שחלק עיקרי ובלתי נפרד מהקריטריונים להגדרת רכב אספנות כיום הוא הנדירות של אותו רכב. למכונית יהיה ערך אספני רב יותר אם היא נדירה יחסית.

מאפיין נוסף של מכוניות מודרניות הוא העמידות שלהן, מכונית מודרנית תזכה לחיים ארוכים בזכות תהליכי יצור טובים יותר נגד חלודה וכו'.

לכן קשה לנבות ערך אספני עתידי של מכוניות שיוצרו בעשרות אלפי יחידות (ולעיתים מאוד אלפי). לדוגמה- אני מאמין שלחיפושית היה ערך אספני גבוה יותר בכל העולם אלמלא יוצרה במליוני יחידות.

כמו כן, החוקים משתנים לגמרי ברגע שעוסקים בארץ הקודש ששכיחות מכונית כזו או אחרת לא דומה לשכיחות שלה באירופה. יש הרבה מכוניות בארץ שנחשבות לנדירות ומיוחדות בעלות ערך אספני גבוה אבל באירופה הערך האספני שלהן יהיה נמוך יותר אם בכלל.

אם בכל זאת תרצה שאני אהמר אז:

*פיז'ו 406 קופה

*BMW M3

*פיאט ברקטה

תוספת לאחר עריכה:

*פיאט קופה

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אני מחזיק בדעה שכל הנושא של רכבי אספנות "חדשים" די ייעלם.

הרכבים החדשים פחות מדברים אל הרגש ואל הלב... אלא יותר לכיס של היצרנים ולכן כל ה"רומנטיקה" נעלמת והכיף בשחזור יהיה פחות.

בכל מקרה, אם אני אצטרך להמר :

אלפות מסוף שנות ה80, תחילת ה90.

M3 לדורותיה.

ועם כמות התאונות שבעליהן גורמים, גם האימפרזה GT כנראה... :)

:-)

פורסם

BMW סדרה 8 (אין הרבה בארץ).

אלפא GTV\ספיידר שנמכרו פה גם במספרים קטנים למדי.

אני גם אזכיר את הGT , כמו שזה נראה כרגע היא בהחלט תהפך לאספנות :roll: .

פיאט קופה.

האמת זה בעיקר בארץ בגלל מכירות נמוכות, או מכירות שפויות, אבל סיום במגרש גרוטאות...

בעולם אני משער שהסיפור יהיה שונה, וקשה באמת להעריך מי תהפך לרכב אספנות.

גיא.

פורסם

קאדילק STS, לאנצ'יה תמה וקאפה, אלפא 75, כמעט כל BMW... סיטרואן XM, מאזדה 121, קרייזלר 300 M, סוזוקי סאמוראי.

פורסם

אוטובוס מרצדס 303 שהיה בייצור עד שנות התשעים. יש לו את הקסם הבלתי מוסבר שאנחנו מכנים "קלאסי".

O303KHPLB89AI.jpg

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

לפי דעתי המיאטה לא תהיה כל כך אספנות כי יש עשרות רבות ממנה בארץ..ומאות אלפים בעולם.

לעומת זאת הMR2 היא אופציה טובה לאספנות...(מנוע מרכזי,גג נפתח.... :wink: )

פורסם

לדעתי הספוקולציות מאוד ניתנות לשינוי וכמו שאריאל אמר ואני דיי תומך בדעה

שהמכוניות היום זה לא המכוניות של פעם ואולי יהיה סוג מסויים של אספנות אבל זה יתחיל להיות יותר בשביל הכסף ופחות בשביל האהבה טהורה למכוניות.

ואם מהמרים לי יש הרגשה שהסדרה 7 תיהיה אספנות חזקה לא יודע למה..

אימפרזות למינהם תגידו יש הרבה אבל אני מאמין שבשלב מסויים יפסיקו לייצר אותם וכל השאר לאט לאט יעלמו בתאונות ובסופו של דבר לא ישאר כל כך הרבה...

אני מאמין שרוב היפניות לא יהיו אספנות שווה במיוחד וכמו שכולם חושבים זה בעיקר יהיה על הגרמניות או פשוט מכוניות שנמכרות בכמויות מעטות...

למה? ככה!

פורסם
בעתיד ?

כל רכב עם גיר ידני...

אולי בארץ... בחו"ל המון רכבים עדיין נמכרים כידניים בעיקר באירופה...

למה? ככה!

פורסם
ב.מ.וו סידרה 8 האגדית!

וכמובן אלפא ספרינט 8)

את האמת, אלפא ספרינט היא על גבול האספנות בארץ....עוד כמה שנים יהיה לה את המעמד של ה-GTV משנות ה-80.

אם אלפא ספרינט בפנים, אז גם לנצ'יה בטא (אהלן ishpuz :D )

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

מסכימה לגבי הבטא, אפשר להוסיף גם ב.מ.וו סידרה 6 (הישנה לבנתיים) ואם כבר אלפא ספרינט אז גם סוד!

זה לא ה"חתיכת פח", זה איך שהיא גורמת לי להרגיש!!!

פורסם
מסכימה לגבי הבטא, אפשר להוסיף גם ב.מ.וו סידרה 6 (הישנה לבנתיים) ואם כבר אלפא ספרינט אז גם סוד!

ואם כבר מכוניות מסוף שנות השמונים/תשעים, אז נראה לי האחת שתהיה הכי מבוקשת היא ללא ספק האינטגרלה - שכבר עכשיו בלתי אפשרי להשיג אותה.

הראל.

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

• תוכן חדש...