Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש רכב שאני שם את העין עליו בזמן האחרון,

לאחר שיחה קצרה עם הבעלים,

גיליתי כי הוא הפקיד את הרישיונות להקפאה, ולטענתו בעקבות טעות, הרכב הורד מהכביש.

הוא הציע לי מחיר לקנות את הרכב, וטוען כי יש אפשרות לשחזר את הרישיונות.

יש לי שתי שאלות:

אפשר לעשות העברת בעלות לרכב שהורד מהכביש?[לא זיכרון דברים, העברת בעלות כדי שאני אוכל לזרז עניינים מול משרד הרישוי]

איך מתחילים בתהליך של שיחזור רישיונות של רכב שהורד מהכביש? [נעשו מקרים כאלו בעבר]

----

פורסם
יש רכב שאני שם את העין עליו בזמן האחרון,

לאחר שיחה קצרה עם הבעלים,

גיליתי כי הוא הפקיד את הרישיונות להקפאה, ולטענתו בעקבות טעות, הרכב הורד מהכביש.

הוא הציע לי מחיר לקנות את הרכב, וטוען כי יש אפשרות לשחזר את הרישיונות.

יש לי שתי שאלות:

אפשר לעשות העברת בעלות לרכב שהורד מהכביש?[לא זיכרון דברים, העברת בעלות כדי שאני אוכל לזרז עניינים מול משרד הרישוי] -לא. בוודאות. ברגע, שהרכב הורד מהכביש- האופציע של העברה חסומה. מניסיון. אבל הוא כן נשאר רשום במחשב- על שמו של מי, שהוריד אותו, לעולם!

איך מתחילים בתהליך של שיחזור רישיונות של רכב שהורד מהכביש? -שמעתי על זה, לא יצא לי לדבר עם אחד שעשה- אז הכל על סמך שמועות: הבעלים הרשמי צריך ללכת לע"ד, ולעשות איתו מסמך, שהרכב הורד בטעות, וכ"ד. ואז ללכת למשרד הרישוי עם זה, ואז, עד כמה שהבנתי, נותנים לרכב בכלל מספרים חדשים- כלומר, בעיקרון כאילו מעלים לכביש אוטו חדש/מיובא. אבל שוב- זה על סמך שמועות בלבד. [נעשו מקרים כאלו בעבר]

עניתי בכחול...:-D

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

השאלה היא מה הכוונה ל"הורד מהכביש". אם רשיונו של רכב מיושן (מעל 19) לא חודש במשך שנתיים, הוא "מורד מהכביש" אבל אפשר להחזירו לאחר בדיקת מעבדה (או לחכות שיגיע לגיל 30 ולהעבירו למעמד אספנות).

אם הרשיון בוטל, זו פרוצדורה כמעט בלתי אפשרית.

פורסם

וואללה! על זה לא חשבתי: אולי הוא בכלל לא הבין את כל הקטע- הרי, גם כשעושים הפקדה- הרכב רשום במחשב כ"הורד מהכביש", רק עם הערה אחת- הפקדה, אבל את ההערה הזו לא רואה כל גורם, שיכול לראות את הנתונים על הרכב- למשל, שוטר לא רואה את ההבדל- מבחינתו הרכב הורד מהכביש, וזו סתם דוגמה1!צריך לראות, מה כתוב על הטופס הכתום שמדפיסים- "הפקדה", או "פרוק"!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

בעצם- מה אכפת לך? אם הוא אומר, שהוא יכול- שיעשה! אתה בטח לא תתעסק בהחזרת הרכב לכביש, כי בכל מיקרה רק הוא יכול! אם הוא יצליח- אז תקנה את האוטו! פשוט מאד!

פורסם

לפי מה שאני יודע גנאדי צודק רק שצריך להוסיף עוד פרוצדורה של להגיע לעמדה מס' 1 ביחד עם הבעלים והרכב.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

לגנאדי וכל חברי הפורום.

לרכב שבוטל למטרת פירוק ניתן לבצע העברת בעלות כחוק במשרד הרישוי חולון בלבד.

ניגשים לפקידה הבכירה ביותר, היא נותנת לך אגרה להעברת בעלות, אתה יוצא לדואר בחוץ משלם,

חוזר אליה ללא תור נוסף, היא מעבירה בעלות ישירות במחשב והופ הרכב רשום על שימך.

מיד אתה מבקש רישיון כתום על שימך והרי פלא הרכב על שימך.

מכאן הדרךלרישום רגיל (רישיון כחול) הוא קצר.

מכון תקנים ולאחר מכן עמדה 1 והרשיון הכחול בתוקף בדרך אליך.

הכל כחוק בלי קומבינות או מאכרים

קבלו למטה דוגמא אישית מצורפת

שלב הבא שלי שיפוץ מקיף לאחר מכן מכון תקנים ואז עמדה 1 ולבסוף שוב פקידת רישוי להוצאת רישיון כחול בתוקף.

בהצלחה לעצמי ולכל מי שילך בדרך זו.

מקווה מאוד שעזרתי לפותח השירשור ולכל מי שזקוק לפיתרון סוגיה זו.

אבי

bsa2.jpg

bsa 1.jpg

פורסם

שאלה קצת שונה:

אנחנו בארץ מדי שנה וחצי והרשיונות על האוטו ("רכב אספנות") לא שולמו מאז הפעם האחרונה.

רציתי שתשלח רשיון חדש בכדי לשלם אבל בטלפון הרגיל של משרד הרישוי היא אמרה שאצלה זה "חסום" וצריך להגיע למשרד הרישוי לברר למה (אנחנו שייכים למשרד הרישוי חיפה) תחילת שבוע הבא ננסה להתקשר לסניף בחיפה (אם זה ניתן...)

מה אפשר לעשות ?

תודה

פורד פריפקט 1949 - מרצדס 280 SE 4.5 בסיאטל - נמכרה פיאט 500 1969 עדיין שלי בישראל. אתר של מבצעים מדהימים בארה"ב http://www.ineverpayretail.com

לפני שקונים בארה"ב משהו ... חובה להיכנס.

פורסם
שאלה קצת שונה:

אנחנו בארץ מדי שנה וחצי והרשיונות על האוטו ("רכב אספנות") לא שולמו מאז הפעם האחרונה.

רציתי שתשלח רשיון חדש בכדי לשלם אבל בטלפון הרגיל של משרד הרישוי היא אמרה שאצלה זה "חסום" וצריך להגיע למשרד הרישוי לברר למה (אנחנו שייכים למשרד הרישוי חיפה) תחילת שבוע הבא ננסה להתקשר לסניף בחיפה (אם זה ניתן...)

מה אפשר לעשות ?

תודה

היי ירון ,

ההגדרה "חסום" משונה ומעניינת ונראה על פניו כי אתה חייב לגשת למשרד הרישוי לברור מצוייד בתעודת זהות .

לעצם שיחרור רשיון מבוטל,

קודם כל צריך שיתוף פעולה מלא של הבעלים הרשוים וזה ידרש ממנו לא פעם הגעה למשרד הרשוי .

ב. נראה כי ההחלטה בידי רב הבוחנים יכולה להיות חיובית למרות שהוא ממש לא חייב לעשות כן .

צריך הצהרה של הבעלים כי היתה הפקדה רגילה וכי נעשתה טעות .

בשיקול דעת מתאים ייתכן ויזוזו דברים , ברור שאם תדרש לבדיקת מעבדה לא תסרב :-)

אם הרכב מיוחד או יקר ללבך מסיבות שונות - הניסיון שווה .

בהצלחה

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

תודה רבה,

למכון התקנים אני פונה בכדי? שימדדו את השלדה ויבדקו שהאוטו עוד לא התפרק לגרגרים? למי אני פונה בדיוק? יש צפי עלויות?

ובעמדה 1 אני מבקש להעלות את הרכב בחזרה אל הכביש?

שבת שלום,

אבי

----

פורסם
שאלה קצת שונה:

מה אפשר לעשות ?

תודה

שלום.

החסימה היא בגלל שדילגת על שנה טסטים.

אתה צריך לגשת למשרד הרישוי עם ת"ז ויוציאו לך במקום רישיון חדש.

התמיכה הטלפונית של משרד הרישוי (רישיופון) שווה ל***. זו בעצם חברת כ"א שעונה לטלפונים וללא סמכות או אפשרות לעשות כלום ולכן הטלפן רואה אצלו במסוף את הרכב כחסום.

הסיפור הזה מניסיון מאוד מעצבן להעביר בעלות לרכב. בכל פעם נסעתי במיוחד לירושלים ונפגשתי בדואר עם הבעלים, ורק בפעם השלישית (!) הרכב היה "משוחרר" להעברת בעלות.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם
תודה רבה,

למכון התקנים אני פונה בכדי? שימדדו את השלדה ויבדקו שהאוטו עוד לא התפרק לגרגרים? למי אני פונה בדיוק? יש צפי עלויות?

ובעמדה 1 אני מבקש להעלות את הרכב בחזרה אל הכביש?

שבת שלום,

אבי

בדיקת מעבדה זה פשוט טסטס רגיל עם בדיקת מרחק סרנים כדי לוודא שהרכב לא עבר תאונה רצינית ואז תיקון לא מקצועי ואתה מנסה להחזיר אותו לכביש. בדיקה כזו עולה 800 ש"ח, קח בחשבון שהרכב צריך להיות מוכן לעבור טסט (מצב תקין לחלוטין כולל אורות וכו').

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...