Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6236 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
פורסם

On the seventh day, god created MUSTANG

אתר מועדון המוסטנג הישראלי: www.mustangclubofisrael.com

ובפייסבוק: Classic Mustang of Israel

פורסם

גמדא היה מפעל של קיבוץ כפר הנשיא והם יצרו דגמי מתכת של מכוניות.

ראה כאן

http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=594761&contrassID=2&subContrassID=7&sbSubContrassID=0

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
גמדא היה מפעל של קיבוץ כפר הנשיא והם יצרו דגמי מתכת של מכוניות.

ראה כאן

http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=594761&contrassID=2&subContrassID=7&sbSubContrassID=0

מרתק......!

On the seventh day, god created MUSTANG

אתר מועדון המוסטנג הישראלי: www.mustangclubofisrael.com

ובפייסבוק: Classic Mustang of Israel

פורסם

נו באמת דודי זה רק צעצוע שהיה מיועד לילדים.

לעומת זאת את המכוניות בנו בארץ יותר טוב ועם כל הפרטים.

פורסם
לפי מה שאני רואה הדגמים לא היו ברמה גבוה וחסרים בהם לא מעט פרטים

יחסית לאותה תקופה הדגמים של סברה היו באיכות מעולה.

בתחילת שונות השישים רוב דגמי היציקה היו בקנה מידה 1:43. הדגמים הראשונים של גמדא היו גסים וחסרי דיוק ואפשר לומר שהדגמים הראשונים של גמדא היו דימיוניים כלומר דגמי צעצוע שלא היו דומים לרכבים אמיתיים. כך לדוגמא היתה מיכלית צבאית ואזרחית של תנובה שפרט לצבעים לא היה קשר בינה לבין מיכלית אמיתי. וכך גם שיריונית וטנדר. מאוחר יותר יצא דגם של טנק צנטוריון ומוביל טנקים בקנה מידה 1:64 או קטן יותר שהמבלט שיצר אותו היה כנראה העתק של מבלט של קורגי שהיה לה דגם דומה. במקביל יצאו דגמי וויליס מדוייקים ואוטובוס טייגר שהיו ממש מוצלחים. לאחר מכן יצאו דגמי הסברות שהיו יוצאים מהכלל לאותה תקופה. היו להם דלתות נפתחות דבר שנחשב בסוף שנות השישים ל"הייטק". סברה יצרה דגמי רכבים אמריקאים של שנות השישים ברמה יפה שהשתוותה ליצור האנגלי שנחשב אז הטוב ביותר . יש לי דגם של קריזלר אימפרייל גם של קורגי וגם של סברה וניתן לומר שהם ברמה כמעט מקבילה. אגב נתקלתי בעוד יצרן ישראלי שיצר דגם של טנדר לנד רובר ברמה יפה מאוד בשם דייטר טוייס אבל פרט לדגם אחד לא ראיתי עוד דגמים של יצרן ישראלי זה

סביר להניח שדגם המוסטנג יקבל מחיר טוב של עשרות דולרים אם לא יותר. אגב מחירי דגמים מקבילים של יצרנים כמו דינקי , קורגי, ספוט און גם הם מקבלים מחיר ממצוע שמתחיל ב עשרות דולרים ונגמר באלפים לפעמים גם הרבה עשרות אלפים ואם שמורים בקופסא מקורית ופרטי אריזה כ 40-50% יותר

שלמה דן גדרון

פורסם
כמה דגמים תוצרת הארץ מהאוסף הפרטי שלי

יש לי דגם מינאטורי של רנו 4 או 5 שנקנה אי שם בשנות ה-80, וכן קרייזלר אימפריאל פתוחה, ישנה יותר.

Opel Vectra 2.2 TDI 2003

• תוכן חדש...