Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6216 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם ישנה סבירות שהרכב שלי(ברנדה 77) מתוכנן לאוקטן מסויים ?

לחידוד השאלה, האם אוקטן 96 עם תוסף אשלגן בריא יותר למנוע מאשר אוקטן 95 עם תוסף אשלגן?

אני חייב לציין שמהירות או ביצועים לא מעניינים אותי.

תודה ושבוע טוב לעונים.

פורסם
האם ישנה סבירות שהרכב שלי(ברנדה 77) מתוכנן לאוקטן מסויים ?

לחידוד השאלה, האם אוקטן 96 עם תוסף אשלגן בריא יותר למנוע מאשר אוקטן 95 עם תוסף אשלגן?

אני חייב לציין שמהירות או ביצועים לא מעניינים אותי.

תודה ושבוע טוב לעונים.

ראשית, אשלגן מוסיפים לאוקטן 95 שהינו נטול עופרת בלבד מאחר והאשלגן מהווה את התחליף לעופרת שחסרה באוקטן 95 (בשל כך הוא נקרא "נטול עופרת").:-o

לאוקטן 96 אין צורך להוסיף אשלגן שכן הינו בנזין מתוסף כבר בעופרת.:?

אני מניח שבשאלתך "שהרכב שלי(ברנדה 77) מתוכנן לאוקטן מסויים?" התכוונת לדלק מסוג מסויים (נטול או מתוסף). וכן, ישנה סבירות גבוהה (ודאות אפילו...) שהרכב שלך (ברנדה 77) מתוכנן לדלק מסוג מסויים (כל מנוע מתוכנן בעת ייצורו לסוג דלק מסויים).:roll:

אה... אין ממש קשר למהירות וביצועים, במידה ותשים סוג דלק לא מתאים, זה אך ורק יגרום לשחיקה במנוע ולא ישנה את ביצועיו לטובה אלא ההיפך.:oops:

ראה קישור בנושא:

http://www.mni.gov.il/mni/he-il/Energy/Fuel/FuelOctane96/

1972 Mustang converyible 351c

1977 Corvette T-top 350

פורסם

ביקשו תשובה מ"מבינים בלבד"..... הערותי בכחול:

ראשית, אשלגן מוסיפים לאוקטן 95 שהינו נטול עופרת בלבד מאחר והאשלגן מהווה את התחליף לעופרת שחסרה באוקטן 95 (בשל כך הוא נקרא "נטול עופרת").:-o

כל הדלקים הנמכרים כיום בישראל (וברוב העולם) הם "נטולי עופרת".

לאוקטן 96 אין צורך להוסיף אשלגן שכן הינו בנזין מתוסף כבר בעופרת.:?

כנראה שנרדמת לפני 6 שנים. מאז יולי 2003 דלק 96 אינו מכיל עופרת, ומאז מרץ 2009 גם אינו מכיל תוסף אשלגן.

אני מניח שבשאלתך "שהרכב שלי(ברנדה 77) מתוכנן לאוקטן מסויים?" התכוונת לדלק מסוג מסויים (נטול או מתוסף). וכן, ישנה סבירות גבוהה (ודאות אפילו...) שהרכב שלך (ברנדה 77) מתוכנן לדלק מסוג מסויים (כל מנוע מתוכנן בעת ייצורו לסוג דלק מסויים).:roll:עמוק מאד. לא ממש הבנתי...

רכב אירופאי משנת 1977 נועד להיות מוזן בדלק המכיל עופרת. לכן, כיום כדאי להוסיף את תחליף האשלגן, וכדאי שזה יהיה לדלק 95. מאז שהופסק תיסוף דלק 96 באשלגן הוא זהה, למעשה, ל-95 - אך כיון שהוסר ממנו הפיקוח הוא יקר יותר. זה כל ההבדל....

אה... אין ממש קשר למהירות וביצועים, במידה ותשים סוג דלק לא מתאים, זה אך ורק יגרום לשחיקה במנוע ולא ישנה את ביצועיו לטובה אלא ההיפך.:oops:

נכון חלקית. דלק באוקטן גבוה מהנדרש לא יגרום כל נזק למנוע. רק לכיס.... נכון שהוא גם לא ישפר דבר.

אוקטן נמוך מדי יגרום להפחתה בביצועים, ל"צלצולים", ולאורך זמן גם לנזק.

ראה קישור בנושא:

http://www.mni.gov.il/mni/he-il/Energy/Fuel/FuelOctane96/

לאור העובדה שבנזין 96 זהה, למעשה, לבנזין 95 - ההודעה של משרד התשתיות אכן מטעה במקצת.

עודד

פורסם

אוקי, אז מה אתם הייתם שמים לברנדה, 96 או 95? האם השימוש באוקטן הנמוך יותר (95) יגרום לצלצולים, לבערה לא מספקת? האם לשנות את ההצתה?

אין לי שום כוונה לקנות סתם 96.

פורסם
אוקי, אז מה אתם הייתם שמים לברנדה, 96 או 95? האם השימוש באוקטן הנמוך יותר (95) יגרום לצלצולים, לבערה לא מספקת? האם לשנות את ההצתה?

אנחנו היינו מתדלקים את הברנדה ב- 95 ומתספים אותו באשלגן. אם לא הייתי מספיק ברור, ההבדל בין ה-95 וה-96 סמנטי בלבד. זה בדיוק אותו דלק (ולכן, אומר בזהירות כי המשך מכירת בנזין 96 גובל בהטעיה..). המנוע לא "יצלצל" יותר מאשר עם 96, ואין שום צורך בכוון הצתה.

אם יש לך ספק - תדלק פעם ובדוק בנסיעה. תמיד תוכל לחזור ל- 96 (טוב, לא תמיד. אני מקווה שיום אחד הוא יעלם מהתחנות...).

כשנמכרה ה"אסקורט ברנדה" בארץ, הדלק ה"גבוה" ביותר כאן היה 91 אוקטן (אולי גם 94. בכל מקרה, דלק 96 הופיע רק בסוף 1983). לכן, אוקטן 95 הוא "לוקסוס" בשבילה.

ואגב, להשכלה כללית - אוקטן נמוך אינו גורם ל"בערה בלתי מספקת". להיפך - הוא ניצת בקלות רבה יותר, ויכול לגרום להצתה מוקדמת מדי (אלה הם ה"צלצולים").

עודד

פורסם

כל מה ש ofurst רשם לך הוא נכון לפי מיטב ידיעתי..

הייתי מסכם ורושם לך - תדלק מה שבא לך 96 או 95 - רק תדאג לשים גם תוסף אשלגן.

לא מתיימר להיות מומחה באודיו לרכב. אבל לומד כל יום משהו חדש..

פורסם
שאלת תם(טמ-בל) מהו תפקידו של האשלגן במנוע ומה הנזק שיכול להגרם במידה ולא יתווסף לבנזין ?

האשלגן מחליף את תפקיד העופרת בסיכוך ושימון שסתומי היניקה, ריכוך נקישת האיטום בין ראש המנוע לשסתום.

גידי אשכנזי נפטר בנובמבר 2011. יהי זכרו ברוך

..........................................

גידי אשכנזי - אתר הבית www.gidiashkenazi.com

ומשהו על הגברת:

http://sport.nana10.co.il/Article/?ArticleID=559554

פורסם

באוקטן 95 או 96 אין הבדל לא בצילצולים ולא בבעירה מכיוון ששני הדלקים הנ''ל הינם דלקים

שעמידים בטמפרטורות הצתה וביחס דחיסה גבוה.

האשלגן כמו העופרת תפקידו בסיכוך השסתומים ולא בהעלאת איכות הדלק ומניעת צלצולים.

גידי אשכנזי נפטר בנובמבר 2011. יהי זכרו ברוך

..........................................

גידי אשכנזי - אתר הבית www.gidiashkenazi.com

ומשהו על הגברת:

http://sport.nana10.co.il/Article/?ArticleID=559554

פורסם

אני הייתי מתדלק באוקטן 95 + תוסף אשלגן.

מכמה סיבות. ראשית, המחיר.

שנית, ככל שהאוקטן גבוה יותר (לא שזה כ"כ משנה, 95 או 96) ההתנגדות שלו להצתה גוברת,

וחוץ מזה, כמו שכתב כבר ofurst, המכוניות האלה "רגילות" לאוקטנים נמוכים יותר משני אלה - ככה שגם זה וגם זה יהיו מצוינים.

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם

מתעלק על השרשור..

ברכב סוזוקי סוויפט שנת 91 שהשתמש עד היום ב96(ומהמעבר ל96 ללא אשלגן..לא הוסף לו התוסף)... האם ישנו סיכון למנוע במעבר לדלק 95 גם כן ללא תוספת האשלגן??

פורסם
מתעלק על השרשור..

ברכב סוזוקי סוויפט שנת 91 שהשתמש עד היום ב96(ומהמעבר ל96 ללא אשלגן..לא הוסף לו התוסף)... האם ישנו סיכון למנוע במעבר לדלק 95 גם כן ללא תוספת האשלגן??

לא. אין.

עודד

פורסם

מדהים, 96 הפך ל 95 אבל עדיין עולה חצי שקל יותר, ועוד אומרים לך לקנות תוסף..

מה אכפת להם להרוויח קצת ממי שממשיך לתדלק 96 וקונה תוסף (במקום לתדלק 95 ולהוסיף), זו הרי ישראליות לתפארת :evil:

בעוד 6 שנים וחודשיים זה יהיה בדו"ח המבקר ואז יגידו שכחנו..

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

אני מוסיף לשאלות:

לפני כמה ימים תדלקתי את המיני בפעם הראשונה ב 95 והוספתי תוסף. מאותו רגע היא התחילה להתנהג מוזר. קשה להניע אותה וגם פחות סוחבת. כנגמר המיכל והלכתי לתדלק בתחנה אחרת, המתדלק אמר לי שצריך לתדלק במשאבות שרשום עליהם 96 (כן עדיין, למרות שכבר אין 96 המשאבות האלה קיימות) ולהוסיף את התוסף. ובאמת כל הבעיות שהוזכרו נעלמו. יש הסבר??

• תוכן חדש...