Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4997 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז זהו,

אחרי שעברה חצי שנה בדיוק מאז שרכשתי את הרכב ובזמן זה הספקתי לפתור את כל הבעיות שהיו יכולות לצוץ (וצצו...), המוסטנג 64.5 שלי הגיעה אתמול אחה"צ למוסך הבית שלי.

יצאתי מהבית בשעה 06:45 בבוקר. הייתי הראשון במשרדי חברת השילוח כדי לקחת את תעודת השער ומשם פניתי ל 5 שעות של וויכוחים עם רשויות המכס....

בתחילה, התברר שלא קבעתי "תור". נו, באמת. אין ספור התייעצויות בפורום ופרט קטן וחשוב זה לא הגיע אלי... טוב, לאחר קצת התחננויות, הסכימו לקבל אותי למרות שלא קבעתי פגישה מראש.

ואז הסתבר שברשיון היבוא שלי, כתבו את כל הפרטים נכון, פרט למודל הרכב. משום מה, נכתב פברואר 2009. כנראה שהפקידה שכתבה את זה, הכניסה את תאריך בדיקת המסמכים שלי בשדה שנקרא מודל הרכב. לא משהו מסובך, אך עוד 40 דקות של וויכוחים עם המוכסים שפשוט לא חשבו שהם יראו הבדל בין רכב מודל 1964 לרכב מודל 2009....

לאחר עשרות שיוחת טלפון שלא נענו למשרד התחבורה בת"א, הם התרצו והחליטו ש"אם" הם אכן יראו שהרכב נראה יותר כמודל 64' ופחות כמודל 2009, הם יאשרו לי להמשיך בתהליך השחרור ויתקנו את זה מול משרד התחבורה בהמשך.

אז נסענו, אני והמוכס, לראות את הרכב. לא תופתעו לשמוע שהוא הבחין שהרכב באמת לא מודל 2009.... ואז, הסבתר שהוא הולך להעריך אותו לפי דרגה 5.

המצב מבחינתי היה בלתי נסבל. שווי של דרגה 5 הינו 4,000$ ושווי דרגה 6 הינו 1,000$. את הרכב קניתי ב 1,350$. זאת אומרת, במילים פשוטות, שהוא מעריך את הרכב בפי 3 מהמחיר שאותו שילמתי. לא עזר שום מסמך שהוצאתי. פשוט כלום. לא מסמכים, לא תכתובות מייל, לא הדפסה של העמוד מ איביי ופשוט כלום.

אז לאחר קרוב לשעה וחצי של וויכוח שלא הניב כלום, הודעתי לו שבמחיר הזה היה עדיף לי להביא רכב במצב נסיעה ולכן אם הוא לא יעריך את זה לפי דרגה 5.5 פשוט לא שווה לי לקחת את הרכב והם יכולים לעשות איתו מה שהם רוצים. זה עזר. עוד 10 שיחות טלפון לממונה עליו וקבלנו אישור לבקשתי. אגב, חשוב לדעת - דרגה 6 נחשבת לטוטאללוס. ולכן, המכס לא מספק אישור שנקרא "ש"ב " למשרד הרישוי. במקרה שכזה, הרכב לעולם לא יורשה לקבל רישוי!!! שימו לב. המקסימום שעליכם לדרוש כדי להפוך את הרכב חוקי, הוא 5.5.

ואז - פתאום נשאלתי מה פשר הקופסאות שאצלי ברכב. הסברתי שרובם ניתנו לי ע"י בעל הרכב כחלק מהעסקה, קופסא אחת נרכשה על-ידי והיתר אלו חלקי חילוף יד שניה שקניתי במשך הזמן שהרכב שכב לו בארה"ב. לא עזר כלום. הוא פשוט ננעל על הסיפור ולאחר שיחת טלפון נוספת עם הממונה עליו, החליטו לנסות ולהקשות עלי ככל האפשר ולעכב לי את החלקים במחסן המכס עד שאביא אישור משרד התחבורה.

אז תשאלו מה זה אומר אישור משרד התחבורה? אזה אישור שנותן פקיד שיושב בת"א שמותר לי להכניס חלקים אלו לארץ. שום הסבר שהחלקים שייכים לרכב ושצריך רק שתי עיניים ואונה אחת במוח כדי לראות את זה, לא עזרו לי, אלא רק גרמו להם להתבצר יותר בעמדתם. שטות! אם החלקים לא היו בקופסאות, לא היו אומרים לי שום דבר!

אז עוד 3 שעות של התעסקות. לקבל אישור שהחלקים מעוכבים. ללכת עם זה למחסן. לחכות למלגזן. לקחת את החלקים על משטח עץ. לעטוף אותם יפה יפה כדי שלא ילכו לאיבוד ולא יעלמו. למלגז את המשטח לאזור אחר במחסן. לחזור למוכס כדי שיאשר שאכן אחסנתי את החלקים, לחזור עם זה למנהל המכס. לשלם סכום אסטרונומי על אחסון הרכב משך 22 יום למרות שהרכב היה שם רק 10 ימים וזהו.... אני עם המסמך האחרון לשחרור הרכב.

עוד תקלה קטנה עם הגרריסט ובשעה 16:00 המוסטנג שלי מונחת על הגרר בדרך לביתה החדש...

זהו. ביום שישי אתחיל לעשות בחינת מצב. אלו חלקים מכאנים חסרים. מצב רכיבי המנוע. מצב החלודות (שכל פעם שאני מסתכל, אני נפעם מחדש מהחורים הרבים...) וכמובן נעדכן, נצלם ונתייעץ כאן בפורום....

עד כאן בנתיים,

אלירן

בתמונות - 1. המוסטנג שלי בביתה החדש, אצלי בחניה. 2. עידו, הבן שלי, נפעם מהצעצוע החדש ו 3. סיטרואן מדהימה שראיתי במגרש של המכס....

IMG_0814.jpg

IMG_0798.jpg

IMG_0805.jpg

On the seventh day, god created MUSTANG

אתר מועדון המוסטנג הישראלי: www.mustangclubofisrael.com

ובפייסבוק: Classic Mustang of Israel

• תגובות 260
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

האם מדובר במסוף אוברסיס באשדוד ? כי אכן יש שם סיטרואן די עתיקה שמחכה לשחרור כבר חודש

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם
האם מדובר במסוף אוברסיס באשדוד ? כי אכן יש שם סיטרואן די עתיקה שמחכה לשחרור כבר חודש

תתחדש

יצא לך מחיר פתיחה ממש טוב יחסית לדגם ולמצב הרכב

לפי חישוב שלי לא עברת את ה 20

בארץ משלמים הרבה יותר על דגמי קופה 6 צילינדר

בהצלחה בשיפוץ

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

תתחדש ותהנה, הדרך עוד ארוכה עד המנוחה והנחלה אבל הנוף מדהים!

:wink::wink:

בהצלחה.

חבר מועדון 13925

בתהליך שיפוץ של גולף קבריולט:lol:

פורסם

בשעה טובה

בהצלחה בשיפוץ

והעיקר תהנה, תהנה תהנה ........:beerchug::beerchug:

MUSTANG 1964 1/2 (1965)- V8 - 260, THUNDERBIRD TOWN LANDAU 1966 - V8 - 428 , MGB - 1979- 1800CC

חלומות נועדו להתגשם - כיף להגשים חלום .

MustanG

פורסם

בס"ד

בהצלחה!

אני מתחיל בימים אלו את תהליך היבוא לאופנוע, יש לך המלצות איך להמנע מהויכוחים במכס?

בועז.

פורסם

קודם כל מזל טוב ושתהנה מהרכב המקסים אחרי הבירוקרטיה הקשה .

חבל שבמדינת היהודים מערימים עלינו כאלה צרות ,

כאילו לא היספיקו ההתעללויות שהיו בגולה ?!

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

היי אלירן

שיהיה לך בשעה טובה, ושתהנה בהמשך.

אבי נוף.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

תתחדש! :-D:twisted:

אגב, בדיוק בשביל להמנע מכל הבלגן הזה- לקחתי מראש חברה, שתתעסק בזה! עלה לי אולי קצת יותר- אבל היה שווה כל שקל!8) פשוט, באתי ולקחתי את האוטו- לקח לי משהו כמו 10 דקות, ועוד כחצי שעה לחכות לגרר. זהו.8)

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• תוכן חדש...