Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6241 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנושא הזה נדון בעבר אבל ככל שידוע לי אינו מקודם מול משרד הרישוי.

בבעלותי מכונית ישנה יחסית, אך לא אספנות.

מעת לעת אני נתקל במכוניות נוספות שהייתי שמח מאוד לרכוש, לשמר ולשפץ לאיטי.

אלו מכוניות שניתן לקבוע -במידה גבוהה של ודאות- שלא יגיעו לגיל 30 ויגרטו לפני כן.

הבעיה שרבים כאן נתקלו בה: כל מכונית כזו עולה לחובב כמוני 2500 ש"ח מדי שנה (רישוי+ביטוח חובה)

למרות שאינה זזה ממקומה.

אפשר להתחיל ללהטט - להפקיד רשיונות, להחזיר לכביש וחוזר חלילה, אבל זה לא באמת ריאלי.

את בעיית ביטוח החובה קשה יותר לפתור.

התוצאה - אם המכוניות האלה נרכשות מלכתחילה (מה שבד"כ לא קורה), הן עומדות ללא רישוי\ביטוח ונרקבות לאיטן.

הפתרון די-פשוט על פניו:

תשלום אגרת רישוי שנתית + ביטוח חובה לפי נהג ולא לפי מספר רישוי.

לחילופין, הכנסת סעיף ברשיון הרכב תחת "מגבלות": רשאי לנהוג ברכב רק מספר ת.ז. XYZ".

ברור שלמדינה לא יגרם אובדן הכנסה - ברגע שמספר מכוניות מוגבלות לנהג יחיד, לא יתכן ניצול לרעה של התקנה.

ככל שאני מבין, למשרד הרישוי כבר יש כיום נתיב די דומה לסוחרי רכב באמצעות לוחית רישוי "במבחן".

שינוי תקנות שיאפשר מצב כזה אמור להיות די פשוט לביצוע ולא אמור לפתוח פתח ל"קומבינות" מיוחדות.

דעתכם?

פורסם

ברור שלמדינה לא יגרם אובדן הכנסה - ברגע שמספר מכוניות מוגבלות לנהג יחיד, לא יתכן ניצול לרעה של התקנה.

המדינה / חברות הביטוח לא יסכימו , יגרם להן אובדן הכנסה אסטרונומי .

מי שלדוגמא ברשותו 3 רכבים ישלם רק עבור רכב אחד ויסע על שלושתם מתי שבא לו , כיום משלמים פי 3 ( לכל רכב

עלות שלו , נסעת או לא נסעת .. ).

פורסם
המדינה / חברות הביטוח לא יסכימו , יגרם להן אובדן הכנסה אסטרונומי .

כמה אנשים אתה מכיר שמחזיקים שלושה כלי-רכב לשימושם הפרטי?

אם הם מחזיקים את שלושת המכוניות גם לשימוש הילדים והאישה, השינוי הזה לא יועיל להם.

אלה עדיין יאלצו לשלם טסט+ביטוח עבור כל מכונית בנפרד, כיוון שיותר מנהג אחד אמור לנהוג בהן.

ככל שאני מבין זאת, יש אוכלוסיה מאוד מצומצמת - של אספנים ומשפצים בלבד - שהשינוי הזה יועיל להם.

אובדן ההכנסות שיגרם למדינה הוא מינורי, והתרומה לאספנים\משפצים תהיה גדולה מאוד.

פורסם

חבל להעיר את הדוב משנתו ...

עוד בסוף יתעצבנו ויבטלו את ההטבות שיש לרכבי אספנות !!

גם ככה כל יום קוראים בעיתון על גזירות כלשהן..

פורסם

אני בעד.

יש לי 3 רכבים שרשומים על שמי ורק אני נוסע בהם.

היה נחמד לעשות ביטוח על שלושתם במחיר של רכב אחד, אז לא הייתי "משבית" את הקפרי והקורטינה.

איך ניתן לקדם את העניין ?

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

שלומי, אכן זה נכון- אבל: כפי, שכבר אמרו שם- הביטוח תקף לרכבים שלא רשומים על שם המבטח- אין כאן הרבה אנשים, שירשמו את הרכב על שם מישהו אחר רק בשביל זה! דבר שני- זה מאד יקר, עד כדי כך, שגם לא כל בעל עסק ממוצא מסכים לעשות את זה!דבר שלישי- אני דווקא לא חושב, שכל אדם פרטי יכול לעשות את הביטוח הזה- אני שמעתי לפחות על מיקרה אחד של מישהו, שהצליח "לקמבן" לעצמו כזה ביטוח- וכשקרתה לו תאונה- הוא קיבל "ז" ענק מחברת הביטוח, שלא שילמה לו כלום! ושמעתי את זה מבן אדם עצמו, לא מ"יד שניה"!

אכן, גם אני נימצא בדיוק באותה הבעיה, אפילו חמורה פי-כמה, כי יש לי הרבה רכבים! אני הייתי מוכן לשלם את הביטוח "האישי" כזה, לו היה קיים- אפילו לפי התאריף הכי-יקר של אחד מהרכבים, נניח, סתם לדוגמה- 4000 ש"ח חובה של המשאית "הרגילה", לו ניתן היה לנסוע עם זה על כל אחת מהמכוניות שלי, ויש לי לפחות 2 נכון לעכשיו, שעדיין רחוקות מ"אספנות", ואין לי כסף לשלם להן ביטוח- ולכן הן עומדות!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

גם אני בעד ונמצא באותה סירה, אך לצערי לא נראה לי שיאשרו דבר כזה.

אפשר לנסות להתחיל רק עם רכבי אספנות ולא רכב מיושן אולי זה ייתן פתח לאלו שיש ברשותם יותר מרכב אספנות אחד.

ברכב מיושן הפירצה גדולה מדיי ואז תתחיל לראות שכולם מחפשים רכבים בני 20 שנה לילדים ולאישה רק כדי לא לשלם עליהם ביטוח.

ברכב אספנות עם המגבלות לתנועה אולי ניתן יהיה ליישם.

חבר מועדון 13925

בתהליך שיפוץ של גולף קבריולט:lol:

פורסם

גם אני בעד אבל הרעיון לא נראה לי מציאותי.... :cry:

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

פורסם
גם אני בעד ונמצא באותה סירה, אך לצערי לא נראה לי שיאשרו דבר כזה.

גם אני בעד אבל הרעיון לא נראה לי מציאותי.... :cry:
יש לי תחושה שגם ראשוני מועדון החמש שמעו משפטים כאלה כשהתחילו לגלגל את רעיון "רשיון אספנות"... :-)

מה לא מציאותי?

הבירוקרטיה במשרד הרישוי, שתתעצל לקדם שינוי כזה?

אם כבר, זה רק מצריך אותנו לבוא עם פתרון "אפוי" ושלם במידה כזו שתראה כמה הוא פשוט לישום.

ברכב מיושן הפירצה גדולה מדיי ואז תתחיל לראות שכולם מחפשים רכבים בני 20 שנה לילדים ולאישה רק כדי לא לשלם עליהם ביטוח.
אני לא רואה את הפרצה.

בעיני רוחי אני רואה פתרון כזה:

רישוי שנתי כיום הוא בסביבות ~1000 ש"ח.

ביטוח חובה הוא בסביבות ~1400 ש"ח.

אני מציע שיתאפשר לי לבצע רישוי שנתי בעלות גבוהה מעט יותר (נגיד 1200 ש"ח) אבל שכל המכוניות שירשמו תחת האגרה

יוגבלו לכך שרק אני נוהג בהם (לא אשתי, לא בני ולא אף אחד שעושה זאת בהוראתי).

כנ"ל לגבי תעודת ביטוח החובה - תעלה יותר (נגיד 1600 ש"ח) ותחול רק על מספר כלי רכב מוגדר, ולא תכלול סעיף של

"הביטוח מכסה את מי שנוהג בהוראת בעל הרכב". הביטוח יהיה בתוקף רק כשאני נוהג במכונית.

אני לא מצליח לחשוב איזה תמריץ יש למישהו (שאינו אספן) לשלם אקסטרה רק בשביל הזכות להחזיק שתי מכוניות שרק הוא רשאי לנהוג בהן.

צריך להבין שעבור כל מי שאינו אספן - מדובר בכאב ראש יוצא דופן.

גם מתווספת יד ברשיון, גם אסור לבני המשפחה לנהוג (גם לא במקרה חירום). מאוד לא אטרקטיבי למי שאינו אספן.

פורסם

ואם היה לך רק רכב אחד, אתה מוכן לשלם את התעריף הגבוה רק בגלל האופציה שתוכל להחזיק 2-3-10 רכבים מיושנים על שמך?

בנוסף, המדינה מעודדת להיפטר מרכבים אלו בגלל תקנות זיהום וכו' ולא להפוך את כל החניות הפרטיות למגרשי מכוניות מיושנות.

בנוסף אתה מבקש עכשיו גם לאחד את אגרת הרישוי השנתי:shock: עכשיו באמת נסחפת

ושלא תבין אותי לא נכון, אני הראשון שאבוא לחתום על עצומה כזו.

יש פתרון יותר קל, להילחם על הורדת המחירים לאגרות על רכבים מיושנים / אספנות השני והשלישי אבל לא לבטל אותם לגמרי.

לדוגמא רכב ראשון מחיר מלא, שני 60 אחוז, שלישי והלאה 40 אחוז.

חבר מועדון 13925

בתהליך שיפוץ של גולף קבריולט:lol:

פורסם

אם יש לי רכב אחד, אני משלם טסט וביטוח חובה כרגיל. אין שינוי מהמצב הקיים.

-לעומת זאת-

אם יש לי שלושה כלי-רכב, ואני מוכן שאיש לא יוכל לנהוג בהם מלבדי (כי ממילא הם נמצאים ברשותי לשם שיפוץ) -

אני הולך למשרד הרישוי ומבקש לרשום את כלי הרכב הללו על אותה התעודה.

משלם 1400 ש"ח על רישוי שנתי לשלושת המכוניות שלי (במקום 1000 כפול שלוש).

משרד הרישוי מוציא לי שלושה רשיונות לשלושת המכוניות (בדיוק כמו היום) אלא שבשלושתם כתוב בסעיף ההגבלות "ברכב זה רשאי לנהוג רק אדם עם מספר ת"ז 01234567".

עם שלושת הרשיונות הללו אני ניגש לחברת הביטוח ומבקש להוציא שלוש תעודות ביטוח חובה.

חברת הביטוח מוציאה לי שלוש תעודות, באחת רשום "סכום לתשלום: 1600 ש"ח",

בשניה ובשלישית רשום "סכום לתשלום: 20 ש"ח" (דמי טיפול).

בשלושת התעודות רשום בסעיף הגבלות שרק בעל הפוליסה (זה אני) רשאי לנהוג בכלי-הרכב הללו. הביטוח בטל במקרה של כל נהג אחר.

פשוט, לא?

פורסם

הפתרון הנכון ולא מדובר רק למכוניות אספנות ומשומשות.

אגרת רישוי ובטוח חובה בסכום סמלי 100 ש"ח . כך לכולם יהיה יש לקוות בטוח חובה

מהיכן ההפרש למימון ? תוספת כזו או אחרת למחיר הדלק ואז מי שנוסע הרבה ישלם יותר מאשר מי שנוסע פחות.

יש בכך צדק מבחינת הסיכון הביטוחי מבחינת השימוש בכביש, זיהום אויר ועוד סיבות טובות.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

הכל נכון, אלא שמדינת ישראל בכלל ומשרד התחבורה בפרט אינם רואים את תפקידם כשירות לאזרח, אלא כשלטון על האזרח.

משום כך אין להם ענין להיטיב עמך - ההיפך הוא הנכון: הם מעדיפים שיהיו הגבלות רבות ומסורבלות ככל האפשר.

דני

• תוכן חדש...