Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6255 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!!

אני סטודנטית ואני עושה עבודת מחקר אנתרופולוגית. הייתי במפגשים בימי שישי- וקצת קשה לגשת לאנשים שאני לא מכירה.

אני לא מבינה במכוניות, אבל אני בעיקר לא מבינה מה גורם לאנשים (גברים ברובם המוחלט !!!) לאהוב מכוניות בכזאת אהבה,

להשקיע כל כך הרבה כסף,אנרגיה, זמן, להגיע כל יום שישי, להתעניין במנוע, בשנה ובמה לא....

מישהו יכול לעזור לי ???

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המילה תחביב בעצם מסכמת את הכל.

יש אנשים שאוהבים לנסוע לטרקים בדרום אמריקה, יש שאוהבים גלישה, יש כאלו שאוהבים צניחה חופשית או סנפלינג יש שמציירים ויש שאוהבים מכוניות ישנות:wink:

אני אישית יכול להגיד לך שאצלי התחביב מסתכם בעשייה, דהיינו התחביב שלי הוא תהליך השיפוץ, הבניה, הפתרונות הטכנולוגיים לבעיות בדרך והיצירה שבפתרון הבעיות, כמובן שאני מאוד אוהב רכבי אספנות ישנים ומעניינים אבל התחביב הוא היצירה.

ברור שאחר כך כיף להסתובב ביצירה שלך שיצרת במו ידיך.

אני חושב שעצם העשייה היא התחביב ולא לקבל את הרכב על מוכן, רכב מלוקק שנוצר בסדנא כל שהיא, יפה ככל שיהיה לא ממש יביא לי סיפוק כמו רכב שיראה טוב אבל נוצר ושופץ במו ידיי.

מקווה שעזרתי:wink:

חבר מועדון 13925

בתהליך שיפוץ של גולף קבריולט:lol:

פורסם

היי עדי

בהמשך לדברי בני, לתחביב של רכבים עתיקים יש כמה היבטים:

• יש הנהנים מהשחזור והבניה של הרכב, מתיקון תקלות וכו',
  • יש הנהנים מהנסיעה ברכב, אשר [בצירוף מוזיקה משנות ה-60] מחזירה אותם אחורה, לימיהם הטובים יותר...
  • יש שנהנים להסתכל על הרכבים ועיצובם, כמו שנהנים להביט בכל יצירת אומנות אחרת.

למזלי קיימות בי שלושת האהבות הנ"ל גם יחד.

מדוע הרוב המכריע המחזיק בתחביב הינו גברי? איני יודע, וכאן מתחיל אולי תפקידך. אך אין זה חריג, יש מקצועות ותחביבים נוספים המוגדרים פחות או יותר באופן סקטוריאלי, אם כגבריים ואם כנשיים.

המפגש בשרון קטן מאשר בנוקיה, מגיעות בממוצע 30 מכוניות, ומתוכן שני נשים בעלות רכבי אספנות, וכמו"כ נשים הנלוות לבעליהן לנסיעות ולמפגשים.

במפגש השרון יושבים כולם סביב שולחן אחד ארוך ומדברים.

ניתן בהחלט בתיאום מראש איתי לארגן לך ביקור שילווה בשיחה קבוצתית עם החברים/ות סביב השולחן, להבנה מעמיקה יותר של הסוגיה. אם תהיינה הבנות מעמיקות בנושא זה יכול לעניין את כולנו.

אם זה נשמע לך מעניין, את מוזמנת ליצור קשר ולתאם, בנייד - 050-3535970

אם את רוצה עוד מידע על עומק השגעון, את יכולה להכנס לאתר של הרכב שלי [הכתובת בחתימתי למטה],

או לפחות לקרוא את שתי הקטגוריות הבאות:

http://mercedesponton220.qpon.co.il/Front/Pages/pages.asp?id=118751

http://mercedesponton220.qpon.co.il/Front/Pages/pages.asp?id=125866

שבת שלום

אבי נוף.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

אם את עוסקת במחקר אנטרופולוגי, אבי נוף עצמו יוכל להוות מצע פורה ומאתגר, ולספק חומר למחקרים רבים, לך, לחברייך לקורס, ולאוניברסיטה שלמה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אנטרופולוגיה היא מדע העוסק בחקר האדם בכל התקופות, אחד הענפים בתחום עוסק בתרבות קבוצות ולכאן כנראה מגיע התענינותה של השואלת.

בתשובתו , לדעתי, הקיף אבי נוף את המרכיבים העיקריים במשיכה שיש לאספני רכב לתחום.

קיימת מעורבות בעלת מינון מפתיע,לדעתי,של רגשות עזים מסוג של אהבה, קנאה, כעס,משיכה,והרשימה ארוכה , שניתן לייחס לקשר בין גברים לנשים.

פורסם

הייתי מסכם את רוב תחביבי הגברים במשפט:

THE DIFFERANCE BETWEEN MEN AND BOYS IS THE PRICE OF THE TOYS

ולמי שלא הבין "ההבדל בין גברים לילדים הם מחירי הצעצועים..."

סופ"ש נעים לכולם,

לנשמה מיני 1979 -

קישור

לחוויה טנדר סובארו 4X4

פורסם

וואו... תודה.... אתם יותר ממקסימים!!

אבי, אני אתקשר אליך ביום ראשון. ממש תודה.

לאלה מכם שכתבו על העניין כי מדובר בתחביב, כולכם מסכימים איתי שזה תחביב יוצא דופן ?

גם לי יש תחביבים והרבה... אבל אף אחד מהם לא צורך את כמות ההשקעה, הנתינה וכמובן הכסף שהתחביב שלכם צורך...

לפי מה שהבנתי ישנם אנשים אמידים שעוסקים בתחביב זה, אך יש כאלה שלוקחים את הכסף הזה ממקומות שאין..

בנוסף, במפגשים שהייתי כבר מספר פעמים, מאד בולט שמדובר באנשים קבועים.

אנשים נתנו לי גם תשובה- שזה כמו מוזיאון בשביל אחרים, אבל בינינו, מי מבקר באותו מוזיאון מדי שבוע? מי משקיע כל כך הרבה בלבקר מוזיאון?

כל זה מראה לי שיש בזה משהו שונה. שונה מכל אוסף אחר שאנשים אוספים ומכל תחביב אחר בו אנשים עוסקים.

והשאלה שלי- היא למה?

מה זה נותן לכם להרגיש? מה גורם לכם לבוא כל יום שישי ולהציג את יצירת הפאר שלכם (ויש שם אכן יצירות פאר!!!)? מה גורם לכם לבוא ולהסתכל על מכוניות של אחרים?

פורסם

ברור שהתחביב הזה דורש אמצעים, אך לא צריך להיות עשיר מופלג על מנת להנות ממנו.

ולראייה, הוולבו שלי עלתה כמו מישפחתית בת 15 במצב שחוק למדי, ובהתחשב בעלויות השוטפות הנמוכות מאד, התחביב לא חייב להיות יקר.

הסיבות להגעה הקבועה למיפגשים הן בין היתר בשל הקשרים החברתיים שנירקמו בין המישתתפים, קשרים שהובילו לחברויות רבות שנים והביאו אף לשיתוף בנות הזוג בתחביב.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

, אך יש כאלה שלוקחים את הכסף הזה ממקומות שאין..

זה לא בעיה.. על כל חלק שאני קונה אשתי קונה זוג נעליים. :)

מוזמנת לבוא למפגש שרון ולדבר הן עם הגברים והן עם הנשים

ישראל

פורסם

על קצה המזלג:

המילה אספנות מטבע הדברים הינה אובססיה,

אספנות = לאסוף.

ישנם אנשים שאוספים בולים, מכוניות, תמונות ואגוזים.

ערך וגודל ההשקעה בנושא איסוף = אספנות אינו תמיד מרכיב של כסף,

אלא יותר התחביב עצמו או קשר של אותו אדם לאהבתו.

בהרבה מאוד מקרים אספנות רכב קשורה לנוסטלגיה ובעיקר

ביכולת של רבים מאיתנו לחזור במנהרת הזמן, להינות מתחושות, ריחות וריגושים של פעם

או משהו שמחזיר אותנו לבית אבא או סבא.

התחביב הנ''ל אין ספק דורש השקעה בזמן וגם בכסף.

עצם האיסוף, ההרכבה, ההשלמה, החיפוש הינו סיפוק ואתגר בפני עצמו.

גידי אשכנזי נפטר בנובמבר 2011. יהי זכרו ברוך

..........................................

גידי אשכנזי - אתר הבית www.gidiashkenazi.com

ומשהו על הגברת:

http://sport.nana10.co.il/Article/?ArticleID=559554

פורסם

לעדי - סטודנטית

תשובתי להלן בכחול

עד שתכירי אותנו מקרוב ... :)

אבי, אני אתקשר אליך ביום ראשון. ממש תודה.

עד אז לא ארדם, בכדי לא לפספס.

לאלה מכם שכתבו על העניין כי מדובר בתחביב, כולכם מסכימים איתי שזה תחביב יוצא דופן ?

גם לי יש תחביבים והרבה... אבל אף אחד מהם לא צורך את כמות ההשקעה, הנתינה וכמובן הכסף שהתחביב שלכם צורך...

לפי מה שהבנתי ישנם אנשים אמידים שעוסקים בתחביב זה, אך יש כאלה שלוקחים את הכסף הזה ממקומות שאין..

בנוסף, במפגשים שהייתי כבר מספר פעמים, מאד בולט שמדובר באנשים קבועים.

התחביב אינו יוצא דופן, אבל כמובן שהוא שונה מתחביבים אחרים. כך גם איסוף בולים שונה מסנפלינג, ששונה מריקודי עם, ששונה מהשטת יאכטות וכו.

לגבי זמן והשקעה כספית, הדבר יחסי ככל דבר אחר בחיים. זה יחסי לאדם אחד מול אדם אחר, לתחביב מול תחביב, למדינה מול מדינה ועוד.

ענין החברים הקבועים שמגיעים למפגש אינו מעיד בהכרח באופן ישיר על התחביב עצמו, אלא על קבוצת אותם האנשים. מרבית אספני הרכב אינם מגיעים למפגשים לצערנו. למפגשים באים בכדי לספק את הפן החברתי, בכדי לראות, להראות, [וחלק מהחברים מגיע בכדי לברוח מהניג'וסים בבית... :(]

בנושא הכספי - יש צריכה שונה מאדם לאדם, בהתאם לאפשרויותיו או לחוסר אפשרויותיו. אך אדם אינו נמדד אצלנו [אצלי עכ"פ] על פי ערך רכבו. האהבה והיחס והשימור של הרכב הם גורמים משפיעים וחשובים הרבה יותר, מאשר אם מדובר בחיפושית יגואר MG או מרצדס.

אנשים נתנו לי גם תשובה- שזה כמו מוזיאון בשביל אחרים, אבל בינינו, מי מבקר באותו מוזיאון מדי שבוע? מי משקיע כל כך הרבה בלבקר מוזיאון?

כל זה מראה לי שיש בזה משהו שונה. שונה מכל אוסף אחר שאנשים אוספים ומכל תחביב אחר בו אנשים עוסקים.

והשאלה שלי- היא למה?

נכון, יש שונות, ועל כך עדיפה שיחה אישית, אחרת הפורום ייסתם מרוב מלל...

מה זה נותן לכם להרגיש? מה גורם לכם לבוא כל יום שישי ולהציג את יצירת הפאר שלכם (ויש שם אכן יצירות פאר!!!)? מה גורם לכם לבוא ולהסתכל על מכוניות של אחרים?

... כמה שאלות ברצף... שבת היום. למי יש כח...

תרימי טלפון - עדיף :)

שבת שלום

אבי נוף.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

עדי היקרה, את מפספסת ובגדול

לכסף אין קשר לעניין התחביב, זאת אהבה כמו כל אהבה אחרת, ובאהבה נהוג להשקיע והרבה.

אני יכול לספר לך על חבר שמחזיק גיטרות ומגברים שיכלו לממן לו מכונית חדשה, שלא לדבר על הזמן שהוא משקיע בעניין,

חבר אחר מחזיק נגריה שלמה בבית שעולה כמעט כמו כל הבית שלו.

בקיצור, תחביב זה תחביב, ולתחביב הזה אנחנו מתחברים.

אם תקציב לא היה בעיה אני מבטיח לך שהיו לי גם גיטרות, גם נגריה, וגם מכוניות קלאסיות, אבל צריך למצוא דרך לממן את הכל וכמובן זמן להכל.

• תוכן חדש...