Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6090 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

האם קיימת דרך חלופית לניקוי חול? האם ישנו מכשיר / מכונה / התזה / השפרצה / הטבלה או כל דרך אחרת ידידותית ולא יקרה אשר אני יכול לבצע בחצר הבית?

לקראת פרוייקט שיפוץ ולא מעוניין לגרור לניקוי חול. רוצה לעשות הכל לבד בבית.

פורסם

השאלה היא מה התוצאה הסופית אליה אתה רוצה להגיע.

חומר כמו "פוליסטריפה" של יעקבי מסיר צבע, וניתן ליישם אותו במברשת, אבל האדים מחניקים וכשתשטוף אותו אתה מזיק לסביבה. חלודות הוא לא יוריד ותצטרך לשייף ביד או במשייפת חשמלית שזו עבודת נמלים.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

צ'יף, בפורום הזה דובר על כך כבר מיליארד פעמים, ואני בטוח שחיפוש יהיה מייגע מרוב כמות תוצאות גדולה, אבל גם מניב. כמי שעבר כבר הרבה ניקויי חלודה עצמיים בבית, אם לאחר החיפוש עדיין לא תמצא תשובה מספקת, אמליץ לך להעלות תמונה/ות של החלק/ים ותקבל המלצה ספציפית. אתה מוזמן גם לשלוח ב- ה.פ. עליך גם לחשוב על הגנה מיידית לחלק שעבר ניקוי: צבע? ציפוי מתכתי כלשהו? סתם שימון כפתרון זמני?

פורסם

צבע ניתן להוריד בשני דרכים, כימיים וליטוש, לכל דרך היתרונות והחסרונות שלה.

חלודה קצת יותר קשה, אבל גם כאן ישנם אמצעים מגוונים, כמו שאמר קודמי, לכל חלק יש את

הדרך המומלצת לו. תמונה של החלק שמתארת את הבעייה, סוג החומר הצבוע או החלוד וגודלו

יעזרו לנו לתת לך תשובה טובה יותר-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

חומר כמו "פוליסטריפה" של יעקבי מסיר צבע, אבל האדים מחניקים וכשתשטוף אותו אתה מזיק לסביבה. חלודות הוא לא יוריד ותצטרך לשייף ביד או במשייפת חשמלית שזו עבודת נמלים.

ובנוסף, בסוף הורדת הצבע יש לשטוף את האוטו טוב טוב לפחות פעמיים מכל שאריות מסיר הצבע.

אם מסיר הצבע לא יוסר במלואו הוא לא יתן לצבע באזור הזה להתייבש במלואו לעולם (כי הוא בעצם כלוא מתחת לצבע) והתוצאה הסופית היא גלים בצבע.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הורדת חלודה בעזרת חומץ "לתת" http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=247194

הסרת חלודה בעזרת מנקה אסלות http://www.pancher.co.il/read/article-47-12.html

בהצלחה!

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

צ'יף שלום,

לשאלתך, קיימת היום בישראל שיטה המהווה תחליף לניקוי חול הנקראת סודה בלאסטינג.

בדומה לניקוי חול, מותזת סודה לשתייה (לא קאוסטיק אלא זאת שאופים איתה עוגות) בלחץ גבוה על העצם או המשטח אותו רוצים לנקות מחלודה, צבע, גריז, או לכלוך. כך ניתן לנקות את המשטח לחלוטין, מבלי לגרום לו אף נזק.

בנוסף, אין צורך בפירוק חלונות, גומיות, בקליות או ניקלים - אבקת הסודה גם אם תותז עליהם ישירות, תנקה מהם לכלוך מבלי לגרום להם שום נזק או שריטות. גם את המנוע ניתן לנקות למצב חדש (מבחינת נקיון) ללא חשש מסתימות מעברים, דפורמציות, או תקיעה של מיסבים.

אבקת הסודה לשתיה אינה רעילה, ולא מזיקה לסביבה. בגמר העבודה ניתן לשטוף אותה בקלות, והיא תתמוסס ותיעלם.

לפרטים נוספים, אני מזמין אותך להיכנס לאתר: www.sodablast.co.il

בברכה.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

תראה באיזה חלק מדובר

אך כל עבודה עם חומרים כימיים מחייבת נקיטת אמצעי זהירות מירביים

אני עבדתי עם מסיר צבע והרגשתי מה זה,יש לנקות היטב את החלק ובסביבת העבודה

חומרים מאכלים וכל אלו תעשיתיים ככל שיהיו מחייבת הכנת המקום ושוב נקיטת אמצעי זהירות,עבודה עם כפפות משקפי מגן ולעיתים אף מסכות

בהצלחה

עופר בן צבי

פורסם

אני אישית לא הייתי ממליץ לך על ניקוי עם חומרים שמכילים חומצת מלח כמו חומרי ניקוי למיניהם.

1. זה מאכל אלומיניום ותרכובות של מתכות.

2. גם אם ניקית עם חומצת מלח אתה חייב ישירות לכסות בצבע מאחר שהמתכת תתחיל להחליד ישר.

ניסית את זה פעם לא כל כך אהבתי את התוצאות.

ניקוי חול זה אכן שיטה טובה ולא יקרה.

אפשר גם לנסות להסיר עם דיסק חשמלי שמורכב עליו ראש עם חוטי ברזל כמו מברשת ברזל לניקוי.

רועש,זול וגם עושה את העבודה מנקה בצורה טובה (ניתן לרכוש את הראשים בהום סנטר,אייס וכו' במחיר של 15-25 ש"ח לראש תלוי בסוג).

והשיטה הכי טובה אבל גם הכי יקרה היא ניקוי בקרח יבש.DRY ICE BLUSTING

[

ואם מדובר בחלודה אז בנוסף יש גם חומרים כמו ממיר חלודה שעליו אפשר לצבוע.

או צבעים שהם מכילים כבר ממיר חלודה וכאשר צובעים על חלודה הם בעצם מונעים את המשך ההתפשטות שלה.

הצביעה יוצאת מחוספסת בגלל התהליך שנוצר. אישית עם לצבוע חלקים שלא רואים אותם ממליץ בחום על צביעה כזאת, אני לפני שנה צבעתי את מסגרת הגג שלי בספרי שמכיל ממיר חלודה ועד היום אין סימנים של חלודה והצבע נראה כמו חדש.

בהצלחה.

אלכס איצקוביץ 14083

• תוכן חדש...