Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6269 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום שמי איתי 8) ואני גאה להיות חלק מחברי הפורום ובמיוחד של פורום האספנות.

מאז הייתי ילד חלמתי למצוא איזו "גרוטאה" "לתקן" אותה ולהחזיר לשימוש, במילים אחרות , אם אתה מוצא רכב זרוק\נטוש או לפחות שלדה של רכב באיזה שדה זניח או מקום אחר (ולא חסר) ואתה מחליט לקחת על עצמך פרוייקט ל"החייאה" של הדבר, ונגיד ועשית ובנית והכל מוכן לטסט האם זה אפשרי ? כי בניה של רכב עצמי וקבלת רישוי קיים הדבר ואני אישית ראיתי רכב בניה עצמית עם רישוי והכל, אז מזה משנה אם אני בניתי את הבודי או שהבודי היה מוכן כבר?

בכל אופן יש גם את הרכב שברולט בלר הרדטופ 1957ששופץ מ - 0 ותיראו מה הוא כתב בהיסטוריה של הרכב:

http://www.classiccar.co.il/mycar/cardetails.asp?my_id=192

בעל הרכב מצא את רכב ולקח אותו.... וכן יש לרכב רישוי והכל מסודר.

מחכה לתשובה שלכם,

תודה מראש וחג שמח וכשר!

פורסם

שאלתי ברורה למדי,

כוונתי היא אם לרכב אין זכר לבעלים ולא לרשיונותיו ואני בכל זאת מעוניין בדבר מה עלי לעשות והאם הדבר אפשרי בהתאם למדובר בהודעתי הראשונה.

פורסם

הבחור רוצה למצוא רכב נטוש שאין לו רישיונות ולא כלום, לשפץ אותו, ולעלות אותו לכביש.

השאלה שלו היא אם ניתן ליצור מחדש לרכב רישיוניות מחדש?

לדעתי אי אפשר, כי זה כמו רכב גנוב, אתה צריך לחפש את הבעלים של הרכב.

יכול להיות שאני טועה.

פורסם
הבחור רוצה למצוא רכב נטוש שאין לו רישיונות ולא כלום, לשפץ אותו, ולעלות אותו לכביש.

השאלה שלו היא אם ניתן ליצור מחדש לרכב רישיוניות מחדש?

לדעתי אי אפשר, כי זה כמו רכב גנוב, אתה צריך לחפש את הבעלים של הרכב.

יכול להיות שאני טועה.

יפה אז לכן העלתי את השאלה למה אם אני בונה רכב מ - 0(בניה עצמית של כל הרכב כולל בודי) אני יכול לקבל רישוי לרכב, ואם אני בונה אותו אחרי שמצאתי את הבודי אינני יכול ?

פורסם

לא יודע איך הגעת למסקנה שאפשר לבנות רכב מאפס בישראל ושהוא יהיה חוקי לכביש, אבל זה לא קורה, אם מישהו אמר לך שהוא עשה את זה הוא שיקר לך.

לגבי הרכב בקישור שלך, הוא נמצא בלול ונרכש מהבעלים החוקיים שלו, אתה לא יכול להכנס לשטח פרטי של בן אדם ולקחת מה שבא לך משם.

לקחת רכב שלא שייך לך ללא אישור הבעלים = לגנוב.

גם אם הרכב הזה הוא ערימת ברזל מחלידה.

פורסם
לא יודע איך הגעת למסקנה שאפשר לבנות רכב מאפס בישראל ושהוא יהיה חוקי לכביש, אבל זה לא קורה, אם מישהו אמר לך שהוא עשה את זה הוא שיקר לך.

לגבי הרכב בקישור שלך, הוא נמצא בלול ונרכש מהבעלים החוקיים שלו, אתה לא יכול להכנס לשטח פרטי של בן אדם ולקחת מה שבא לך משם.

לקחת רכב שלא שייך לך ללא אישור הבעלים = לגנוב.

גם אם הרכב הזה הוא ערימת ברזל מחלידה.

מן הסתם, אבל אם אין כבר לרכב בעלים ולא כלום אז ? ואני כמעט בטוח שניתן לבנות הכל קנוי באופן חוקי ואם הכלי רכב עובר טסט הוא מורשה.

פורסם
מן הסתם, אבל אם אין כבר לרכב בעלים ולא כלום אז ? ואני כמעט בטוח שניתן לבנות הכל קנוי באופן חוקי ואם הכלי רכב עובר טסט הוא מורשה.

אין דבר כזה שאין בעלים, ואתה יכול להיות כמעט בטוח כמה שתרצה, אני בטוח (בלי כמעט) שאתה טועה.

פורסם

הי

אני מנחש שאתה די צעיר ברוח ובגיל, ודי חדש בנושא הרכב, אז בו ננסה לעשות סדר.

כמו כל דבר בצה"ל הנושא מתחלק לשלושה חלקים:

ההיבט החוקי:

1. רכב = רכוש!

2. רכוש לא מוצאים רכוש רוכשים! (קונים).

3. לרכב על מנת שינוע בצורה חוקית על הכביש צריך להיות רישוי!

4. בכדי לקבל רישוי צריך לעמוד בכללים מסויימים על פי החוק.

5. בכדי לעמוד בכללים אלה צריך להכיר אותם, ולפעול עלפיהם.

ההיבט המעשי:

1. שיפוץ גורטאה כהגדרתך מצריך ממון רב.

2. פרט לכסף תזדקק למקום עבודה, כלים, וידע.

3. שיפוץ נכון וטוב לוקח זמן, סבלנות, וחתיכה מהחיים שלך.

4. השיפוץ והאחזקה לא ניגמרים אף פעם באמת.

5. בסיום גם תצטרך מקום איכסון בטוח.

המציאות הכואבת:

1. שיפוץ רכב אספנות היא מחלה אמיתית.

2. אם אתה לא ממש חולה בה, שכח מזה.

3. לרכב אספנות מגבלות מסויימות, גם חוקיות וגם מעשיות.

4. מי שלא מכין שעורי בית לפני השיפוץ, מפסיד כסף ושובר לעצמו את הלב.

5. אם אין לך כסף (והרבה) ידיים טובות, ומישהו שמבין עניין, חבל"ז.

6. עשה לעצמך טובה, קח את החג הקרוב, קרא את דפי הפורום הזה מההתחלה ועד הסוף!

7. התמקד באלה ששיפצו רכבים מההתחלה ועד הסוף.

8. אם אחר כך עדיין תחשוב שתסתדר לבד, צלצל לער"ן. ( :lol: בדיחה!).

9. אבל אם אתה כמוני... אז ברוך הבא לגהינום!

10. ב-ה-צ-ל-ח-ה - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

אולי זאת מחלה אבל מחלה טובה לדברים שהזמן לא משפיע עליהם .

יש בזה הרבה הרבה דברים חיוביים

מפחי הנפש שבדרך בשיפוץ הם חלק מהעניין .

פורסם

שלום איתי,

כמו שאמרו לפני ,אין רכב שאין לו בעלים,גם אם מצאת רכב זרוק במזבלה בגלל שבעליו החליט שאין לו שימוש בו,כדי שתוכל לקחת אותו,ולהתחיל שיפוץ עליך למצוא את הבעלים הרשומים בחוק ולבצע העברת בעלות(אם אספנות אז אפשר,אם לא יש צורך בהסכם כתוב כלשהו).

לפני שנים מצאתי דגם של סובארו מפורקת במגרש של רכבים,כמובן שזהו דגם שחיפשתי הרבה זמן והחלטתי להשיג אותה.

קניתי אותה מבעל המגרש מבלי לדעת את מצבה כלל,הימור שלקחתי.

הרכב היה בלי מנוע ,גיר, גלגלים וסבל ממעיכות רבות בזמן שהותו במגרש,למזלי הרב היו רשיונות הרכב בתא הכפפות.

יצרתי קשר עם הבעלים,בחור חביב שהסכים לעזור,ומכיוון שהרכב עוד לא היה בסטטוס אספנות חתמנו על הסכם בנוכחות עו"ד.

כמובן שביום שהסובארו הגיע לאספנות העברנו בעלות ושלום על ישראל.

מקוה שעזרתי

• תוכן חדש...