Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אז זהו, המוסטנג שלי הוכנסה למכולה ומתוכננת לנחות בארץ בשבועות הקרובים.

בתקווה שהסיפור עם רשיון היבוא יסתיים, נראה לי שהמוסטנג תגיע לחניה שלי בתוך פחות מחודש מהיום.

אני מתכנן לעשות את רוב השיפוץ המכאני בעצמי (אני לא מכונאי, אך יש לי נסיון עם רכבים ואופנועים ומקווה שזה יהיה מהנה).

את נושא הפחחות אני מתכנן לעשות אצל פחח מקצועי.

ועכשיו להתלבטויות....

להערכתי הרכב קרוב מאוד למצב שהוא ידלק ויסע בכוחות עצמו, אולם הוא חלוד ברמה קשה. במקומות מסויימים רואים את הכביש מבעד לריצפת הרכב (בכל זאת הוא נולד וחיי בניו יורק כל חייו והמלח שמפזרים שם על הכבישים בחורף אכל מהרכב חלקים רבים וטובים).

שאלתי היא, מה הייתם ממליצים, האם להפשיט את הרכב עד לבורג האחרון, לרבות הוצאת המנוע וכל המכלולים של הרכב ותא הנוסעים ואז לשלוח אותו לפחחות שרק לאחר סיומה יוכנסו חזרה כל הרכיבים וישופצו אט אט עד להשלמת העבודה?

או להיפך, שיפוץ כל הרכיבים המכאנים והבאת הרכב למצב נסיעה (אולי אפילו עמדה 1 במשרד הרישוי), ורק לאחר שהוא יסע בכוחות עצמו, להעביר אותו לפחחות?

יש עוד סיבה להתלבטות - אם אשפץ את הרכב קודם כל רק מכאנית, אני יכול לעשות זאת בחניה של ביתי (לפחות את רוב העבודה), אולם, אם קודם כל פחחות, אני צריך לשכור מחסן בסביבה, להפשיט את כל הרכב מכל החלקים כדי שיוכלו לעשות פחחות יסודית (החלקים הרבים לא יכנסו לחניה שיש לי כרגע).

מעניין לשמוע תגובות ממי שעברו אותו תהליך וסתם מחשבות שלכם....

תודה,

אלירן

On the seventh day, god created MUSTANG

אתר מועדון המוסטנג הישראלי: www.mustangclubofisrael.com

ובפייסבוק: Classic Mustang of Israel

פורסם

מזל טוב! הכל תלוי מה התקציב של השיפוץ ומה אתה רוצה לעשות עם הרכב, הייתי מנסה שהרכב יגיע להעזר בחברים שמבינים ובעלי נסיוןבשיפוץ מוסטאנג (ללא אג`נדה ) כדי לקבל הערכה למה צריך לעשות

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

מתוך ניסיון הייתי הולך על לעשות הכול ביסודיות ובפעם אחת.

כלומר זה די טפשי (לדעתי) לפרק מכלולים - לשפץ אותם,להרכיב הכל ואז לפרק שוב הכול (כולל מע' חווט חשמלי)-לשלוח לפחחות ואז להרכיב בשנית את הכול - זה פשוט קריעת תחתית :wink:.

בכל מקרה ---בהצלחה .

:-)

נותן ולוקח עזרה/חלקים למשפצי

לנד רובר סדרה LAND ROVER SERIES1

1948-1953

יובל 0543975612

פורסם

מזל טוב על הקניה ממוסטנג לא תתאכזב לעולם.:twisted:

לדעתי שפץ אותו מן היסוד שיפוץ קוסמטי מלא ומכני מלא,כמו שהמליץ קובי נסה להתייעץ עם אנשים שמתמחים ברכב שיסייעו לך

לעשות אותו מוסטנג אמיתי.:twisted:,בהצלחה.

ALFA ROMEO MITO 1.4

פורסם

ראשית - מז"ט.

אני מצטרף וממליץ על שיפוץ בסדר הנכון (פחחות - הרכבה - מכאני - חשמל) ולו מן הטעם שעם רקבונות מהותיים לא תעבור בשלום את עמדה מס' 1...

שבת שלום וחג שמח לכולם, מיקי.

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם
שלום לכולם,

אז זהו, המוסטנג שלי הוכנסה למכולה ומתוכננת לנחות בארץ בשבועות הקרובים.

בתקווה שהסיפור עם רשיון היבוא יסתיים, נראה לי שהמוסטנג תגיע לחניה שלי בתוך פחות מחודש מהיום.

אני מתכנן לעשות את רוב השיפוץ המכאני בעצמי (אני לא מכונאי, אך יש לי נסיון עם רכבים ואופנועים ומקווה שזה יהיה מהנה).

את נושא הפחחות אני מתכנן לעשות אצל פחח מקצועי.

ועכשיו להתלבטויות....

להערכתי הרכב קרוב מאוד למצב שהוא ידלק ויסע בכוחות עצמו, אולם הוא חלוד ברמה קשה. במקומות מסויימים רואים את הכביש מבעד לריצפת הרכב (בכל זאת הוא נולד וחיי בניו יורק כל חייו והמלח שמפזרים שם על הכבישים בחורף אכל מהרכב חלקים רבים וטובים).

שאלתי היא, מה הייתם ממליצים, האם להפשיט את הרכב עד לבורג האחרון, לרבות הוצאת המנוע וכל המכלולים של הרכב ותא הנוסעים ואז לשלוח אותו לפחחות שרק לאחר סיומה יוכנסו חזרה כל הרכיבים וישופצו אט אט עד להשלמת העבודה?

או להיפך, שיפוץ כל הרכיבים המכאנים והבאת הרכב למצב נסיעה (אולי אפילו עמדה 1 במשרד הרישוי), ורק לאחר שהוא יסע בכוחות עצמו, להעביר אותו לפחחות?

יש עוד סיבה להתלבטות - אם אשפץ את הרכב קודם כל רק מכאנית, אני יכול לעשות זאת בחניה של ביתי (לפחות את רוב העבודה), אולם, אם קודם כל פחחות, אני צריך לשכור מחסן בסביבה, להפשיט את כל הרכב מכל החלקים כדי שיוכלו לעשות פחחות יסודית (החלקים הרבים לא יכנסו לחניה שיש לי כרגע).

מעניין לשמוע תגובות ממי שעברו אותו תהליך וסתם מחשבות שלכם....

תודה,

אלירן

בבת אחת

ממילא תצטרך לפרק את המנוע וכו על מנת לבצע פחחות כמו שצריך וממילא, בכל קומבינה שהיא תצטרך לשכור מחסן. אז למה לדחוק את הקץ?...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
בבת אחת

ממילא תצטרך לפרק את המנוע וכו על מנת לבצע פחחות כמו שצריך וממילא, בכל קומבינה שהיא תצטרך לשכור מחסן. אז למה לדחוק את הקץ?...

מה שמזכיר לי:

בארה"ב מוצא להורג בחור בכיסא חשמל.

המוציא להורג שלו זו הפעם הראשונה שהוא מבצע את פסק הדין הזה,

שואל את המדריך שלו: "בכמה וואט לחשמל אותו?"

"מה זאת אומרת?" מתפלא המדריך "בבת אחת....."

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

המון תודה לכולם.

סה"כ אני מבין שיש די תמימות דעים ביחס לסדר הנכון, כשרוצים לעשות את זה בדרך המלך וביסודיות מקסימלית (פחחות, הרכבה, מכאני, חשמל).

יחד עם זאת, אני זוכר שקראתי כאן בעבר שמישהו המליץ דבר ראשון, במצב של שיפוץ כללי, שעדיף להביא את הרכב למצב של נסיעה, כדי להגיע לכל מיני מכונים ומוסכים לפתרונות מכאנים וחשמליים וכשהכל עובד כמו שצריך, לעשות פחחות יסודית. אני חייב להודות שהיה נשמע לי הגיוני כשקראתי את זה בזמנו (אם כי, כל ההמלצות כאן נשמעות לי הגיוניות יותר... וגם הנושא של עמדה 1 מפחיד אותי בגלל המצב הגרוע של הרכב)

מה אתם אומרים?

פורסם
אותי לימדו שעל יסודות טובים בונים בניין כמו שצריך.:roll:

אוקי. מן הסתם לשם אני חותר.

השאלה היא אם יסודות טובים יותר הם מכאני הכי טוב שאפשר ואח"כ פחחות (כשהעלות שלי תהיה פעמיים פירוק והרכבה של חלקים מכאנים), או קודם פחחות ואח"כ מכאני (כשלדעתי העלות תהיה סיכון של הפח והצבע כשאתעסק עם החלקים המכאנים).

אלירן

פורסם

להפשיט את הרכב עד לבורג האחרון, לרבות הוצאת המנוע וכל המכלולים של הרכב ותא הנוסעים ואז לשלוח אותו לפחחות שרק לאחר סיומה יוכנסו חזרה כל הרכיבים וישופצו אט אט עד להשלמת העבודה.:mm_yeah:זאת הכוונה יסודות טובים.

או להיפך, שיפוץ כל הרכיבים המכאנים והבאת הרכב למצב נסיעה (אולי אפילו עמדה 1 במשרד הרישוי), ורק לאחר שהוא יסע בכוחות עצמו, להעביר אותו לפחחות, ואז לפרק שוב?

בהצלחה.

ALFA ROMEO MITO 1.4

פורסם
אוקי. מן הסתם לשם אני חותר.

השאלה היא אם יסודות טובים יותר הם מכאני הכי טוב שאפשר ואח"כ פחחות (כשהעלות שלי תהיה פעמיים פירוק והרכבה של חלקים מכאנים), או קודם פחחות ואח"כ מכאני (כשלדעתי העלות תהיה סיכון של הפח והצבע כשאתעסק עם החלקים המכאנים).

אלירן

בפחחות יסודית תצטרך ממילא לפרק את החלקים המיכנים של הרכב. אז תעשה את העבודה במקביל. כשהרכב מפורק לפחחות תקח את החלקים המיכניים לשיפוץ.

תמונה מהשיפוץ של המוס שלי תראה לך למה כוונתי. אז למה לא לנצל את ההזדמנות ולשלוחאת המנוע לשיפוץ?

IMG_3301 - עותק.JPG

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

פורסם

נכון שזה נוח שהאוטו יסע קודם כל עם טסט, אז אתה יכול לבקר בכל מני מקומות ולקבל הצעות מחיר לפחחות אבל זה שולי במידה והכסף הוא לא מכשול בשבילך.

הסדר הטוב לדעתי זה לאחסן את האוטו במחסן, לפרק אותו לגורמים, לראות איזה חלקים אתה צריך, להזמין אותם מחו"ל,

לשפץ מכאני, להכין את האוטו לפחחות, לצבוע את האוטו, להרכיב חיוט, ולהרכיב את כל השאר,

להניע וליסוע לטסט.

ראה את סדר השיפוץ של שתי האסקורטים בפורום.

מקווה בשבילך שהבאת חלקים בתוך האוטו, כיוון שניתן להשיג כל חלק חדש לאוטו שלך ואמרת שהרצפה רקובה אז הייתי מביא ריצפה חדשה בתוך האוטו.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
נראה לי שאני מתכוונן לעניין.

בני, מה היה מצב הרצפה אצלך ברכב? נאלצת לעשות פחחות אינטנסיבית בחלק זה?

תודה,

אלירן

הרצפה בחלקה הוחלפה.

תראה, למוס יש יתרון גדול והוא שזה רכב פשוט ויש לו שוק אספנים גדול. כל זה מוליד תעשייה גדולה של חלקים וברוב משטחי המתכת יותר נח להחליף. אילו היית שואל אותי קודם היתי מציע לך לעשות את זה בחו"ל.

בכל מקרה אתה והרכב נמצאים כאן.

השירשורים שלי על שיפוץ המוסטנג, כולל תגובות כאלה ואחרות של החברים

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=180044&highlight=%D7%A9%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A5+%D7%94%D7%9E%D7%95%D7%A1%D7%98%D7%A0%D7%92

שים לב שהבאתי אותך לשירשור האחרון אבל משם תוכל להגיע לכל השירשורים.

באלבום התמונות, שהלינק שלו מופיע בסוף כל הודעה שלי, ישנה תמצית של תמונות מהשיפוץ.

בכ 400 - 500 דולר אתה יכול לקנות בארה"ב משטח רצפה קומפלט או חלקי רצפה יותר בזול.

החלק בתמונה המצורפת עלה כ 30 דולר

והתמונה המצורפת היא מהרכב שלי.

IMG_3736.JPG

• תוכן חדש...