Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6176 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

אתמול הגיעה אלי הודעה מהמכס שהגיעה אלי חבילה עם חלקים לאוטו. בתוך ההודעה יש פתק שעליו כתוב "חבילתך עברה בדיקה של נציג משרד התחבורה ויש אישור. לסיום התהליך עליך לסור למשרדי התחבורה . . ."

אני עד עכשיו מעולם לא ביקשתי אישור ממשרד התחבורה - הייתי שולח את הקבלה למכס ומקבל את החבילות. מהפתק הזה אני מבין שיש עכשיו שיתוף פעולה בין משרד התחבורה למכס שנועד, אני מניח, לחסוך זמן.

אם כך, השאלה היא, מה זה "סיום התהליך" ואם יש כבר אישור ועוד המכס מודיע על כך, למה עלי "לסור למשרד התחבורה".

חשבתי להתקשר גם למשרד התחבורה וגם למכס ולשאול על מה מדובר, אבל לפניכן חשבתי שעדיף לשאול אם מישהו כאן כבר נתקל בדבר הזה?

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם
היי לכולם,

אתמול הגיעה אלי הודעה מהמכס שהגיעה אלי חבילה עם חלקים לאוטו. בתוך ההודעה יש פתק שעליו כתוב "חבילתך עברה בדיקה של נציג משרד התחבורה ויש אישור. לסיום התהליך עליך לסור למשרדי התחבורה . . ."

אני עד עכשיו מעולם לא ביקשתי אישור ממשרד התחבורה - הייתי שולח את הקבלה למכס ומקבל את החבילות. מהפתק הזה אני מבין שיש עכשיו שיתוף פעולה בין משרד התחבורה למכס שנועד, אני מניח, לחסוך זמן.

אם כך, השאלה היא, מה זה "סיום התהליך" ואם יש כבר אישור ועוד המכס מודיע על כך, למה עלי "לסור למשרד התחבורה".

חשבתי להתקשר גם למשרד התחבורה וגם למכס ולשאול על מה מדובר, אבל לפניכן חשבתי שעדיף לשאול אם מישהו כאן כבר נתקל בדבר הזה?

קיבלתי השבוע שלוש חבילות...

1. הגיע עם חותמת של משרד התחבורה...אושר,ניגשתי לדואר שילמתי קיבלתי.

2. הגיע בלי חותמת,ניגשתי לדואר ונאמר לי שהאיש שבודק מטעם משרד התחבורה יהיה מחר... ונאמר לי גם שאחרי שהוא בודק צריך לנסוע לת-א למשרד התחבורה ולקבל גם מהם אישור.

כדי לקצר תהליכים נסעתי לת-א ,וקיבלתי אישור לפני הבדיקה,הלכתי לדואר יומיים אחרי,והודיעו לי שבדקו את החבילה ויש אישור,ניגשתי לשלם,וכשהלכתי לקבל את החבילה אמר לי הפקיד שלא שילמתי,אמרתי לו שכן שילמתי,ואז הוא הסביר לי שיש עוד תשלום חדש, אגרת דואר 81 ש'ח,שילמתי וקיבלתי את החבילה.

3. חבר הזמין לי חלק באי ביי ,זה הגיע לדואר הרגיל ,קיבל את החבילה ולא שילם אגורה.

אלו החיים שלנו בארץ הקודש.

פורסם

מעניין.

אני בינתיים נשברתי והתקשרתי למשרד התחבורה. מתברר שלמרות שהחבילה נבדקה עדיין צריך עוד אישור (למה??), אבל שאפשר לשלוח להם את המסמכים (כולל רשיון רכב. שאצלי לא בתוקף. אני מקווה שזה לא משנה) בפקס ולקבל את האישור בדואר.

אחר-כך אפשר לפקסס את אותם המסמכים למכס ולקבל את החבילה בסניף המקומי.

ד"א על המכתב שקיבלתי לא היתה חותמת של משרד התחבורה, אבל כן כתוב ביד "מאושר" ואני עדיין תוהה אם אי אפשר לדלג על העיסוק עם משרד התחבורה.

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם
מעניין.

אני בינתיים נשברתי והתקשרתי למשרד התחבורה. מתברר שלמרות שהחבילה נבדקה עדיין צריך עוד אישור (למה??), אבל שאפשר לשלוח להם את המסמכים (כולל רשיון רכב. שאצלי לא בתוקף. אני מקווה שזה לא משנה) בפקס ולקבל את האישור בדואר.

אחר-כך אפשר לפקסס את אותם המסמכים למכס ולקבל את החבילה בסניף המקומי.

ד"א על המכתב שקיבלתי לא היתה חותמת של משרד התחבורה, אבל כן כתוב ביד "מאושר" ואני עדיין תוהה אם אי אפשר לדלג על העיסוק עם משרד התחבורה.

יותר זמן ויותר כסף

פורסם

זה ממש פשוט,

לא מזמן שחררתי חבילה מאותו מצב כמו שלך,

הולכים למשרד התחבורה עם חשבונית קניה עם צילום החלק, הודעת הדואר ורשיון רכב,

מקבלים אישור לשחרור והולכים לדואר, (כמה דקות)

בדואר מפנים אותך למכס ששם אתה חייב להציג את חשבונית הקניה, אם היא מאיביי אתה חייב את מס העסקה והיא מאמתת את זה מול איביי,

במידה וצריך לשלם מכס על החלק אתה משלם אותו והולך לקבל את החבילה.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
זה ממש פשוט,

לא מזמן שחררתי חבילה מאותו מצב כמו שלך,

הולכים למשרד התחבורה עם חשבונית קניה עם צילום החלק, הודעת הדואר ורשיון רכב,

מקבלים אישור לשחרור והולכים לדואר, (כמה דקות)

בדואר מפנים אותך למכס ששם אתה חייב להציג את חשבונית הקניה, אם היא מאיביי אתה חייב את מס העסקה והיא מאמתת את זה מול איביי,

במידה וצריך לשלם מכס על החלק אתה משלם אותו והולך לקבל את החבילה.

רק שכחת את "הלהיט" החדש ,בדיקה של משרד התחבורה ,והנציג שלהם מגיע פעמיים בשבוע ,בלעדי החותמת שלו על החבילה...אין חבילה.

פורסם

מציע לכולכם את השיטה הבדוקה:

1. נותנים הוראה למוכר לעטוף את החבילה בכמויות עצומות של סלוטייפ כדי שנציג המכס לא יפתח אותה.

2. מבקשים שלא יהיה שום איזכור של משהו שקשור לרכב.

3. מבקשים לכתוב GIFT בהצהרת מכס.

עוד לא נתקלתי בכישלון דרך השיטה הזו. זה תמיד מגיע עם החותמת "מכס חיפה פטור ממיסים".

פורסם
זה ממש פשוט,

.

זה פשוט אם יש לך זמן לזה.

אני גר במודיעין ובנוסף אני לא יכול לקחת חופש מהעבודה בשביל כל חבילה שמגיעה, לכן שיטת הפקס יותר פשוטה.

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם

עוד לא נתקלתי בכישלון דרך השיטה הזו. זה תמיד מגיע עם החותמת "מכס חיפה פטור ממיסים".

מה דעתך לערוך את התגובה שלך, כדי שלא יוסיפו לנו עוד מכשולים?

פורסם
קיבלתי השבוע שלוש חבילות...

1. הגיע עם חותמת של משרד התחבורה...אושר,ניגשתי לדואר שילמתי קיבלתי.

2. הגיע בלי חותמת,ניגשתי לדואר ונאמר לי שהאיש שבודק מטעם משרד התחבורה יהיה מחר... ונאמר לי גם שאחרי שהוא בודק צריך לנסוע לת-א למשרד התחבורה ולקבל גם מהם אישור.

כדי לקצר תהליכים נסעתי לת-א ,וקיבלתי אישור לפני הבדיקה,הלכתי לדואר יומיים אחרי,והודיעו לי שבדקו את החבילה ויש אישור,ניגשתי לשלם,וכשהלכתי לקבל את החבילה אמר לי הפקיד שלא שילמתי,אמרתי לו שכן שילמתי,ואז הוא הסביר לי שיש עוד תשלום חדש, אגרת דואר 81 ש'ח,שילמתי וקיבלתי את החבילה.

3. חבר הזמין לי חלק באי ביי ,זה הגיע לדואר הרגיל ,קיבל את החבילה ולא שילם אגורה.

אלו החיים שלנו בארץ הקודש.

זה לא החיים זו המדיניות, מדובר במדיניות ברורה של אין מדיניות, והיא נקבעת בכל פעם בצורה מדינית,

ע"י פקיד אחר שיהיה מעניין! אחרת מה הטעם?

וזה הולך ככה:

שרה!

אהה

שרה!!

אאהה

שרה!!!

טוב אהההה

החברה האלה מהחמש שלחו עוד חבילה, מה לעשות?

חיים, מאיפה שאני אדע?

שאני אשלח להם ככה,

לא!

אז איך!

שיביאו חותמת!

איזה חותמת?

מה זה משנה, חותמת אני יודעת.

והמכס?

איזה מכס?

על החבילה,

איזה חבילה?

החבילה ששלחו?

מי שלח?

אנה ערף, שלחו!

עזוב נו יש האח הגדול, בוא תיראה איזה קטע!

והחבילה?

תשלח להם בדואר....

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

חוכמת החלם הזו קיימת כבר למעלה משנה.

תחילה בדיקה של נציג משרד התחבורה.

לאחר מכן מילוי טופס "בקשה ליבוא אישי לצריכה עצמית".

ניתן להגיע לטופס דרך גוגל ישר לאתר משרד התחבורה - טופס WORD PDF.

לפני כשנה הופיע על גבי הטופס מספר פקס.

כיום מספר הפקס כבר לא מופיע.

פעם שלחו את האישור לבקשתי בפקס.

היום שולחים רק בדואר.

בחורה בשם לאה מקבלת את הפקסים - נחמדה מאוד (באמת) והיא מנתבת לאלו שחותמים.

הטיפול די מהר אלא שצריך לחכות עד שיקלט ועד שיגיע בדואר.

טלפון מזכרוני : 03-5657144

פורסם
חוכמת החלם הזו קיימת כבר למעלה משנה.

תחילה בדיקה של נציג משרד התחבורה.

לאחר מכן מילוי טופס "בקשה ליבוא אישי לצריכה עצמית".

ניתן להגיע לטופס דרך גוגל ישר לאתר משרד התחבורה - טופס WORD PDF.

לפני כשנה הופיע על גבי הטופס מספר פקס.

כיום מספר הפקס כבר לא מופיע.

פעם שלחו את האישור לבקשתי בפקס.

היום שולחים רק בדואר.

בחורה בשם לאה מקבלת את הפקסים - נחמדה מאוד (באמת) והיא מנתבת לאלו שחותמים.

הטיפול די מהר אלא שצריך לחכות עד שיקלט ועד שיגיע בדואר.

טלפון מזכרוני : 03-5657144

פקס 03-5657139

טלפון 03-5657145

03-5657144

פורסם

מה פתאום אם הרבה סלוטייפ וללא אזכור שזה של רכב?!

מה פתאום GIFT?

כל חבילה שיש בה חלקי רכב כתוב עליה ומוצהר מצד השולח חלקי רכב. החבילה ארוזה באופן מינימליסטי כדי שהפריצה אליה תהיה מהירה ופשוטה ולא תגרום הזעה מיותרת לפקיד העושה מלאכתו נאמנה, כי לפעמים המזגן בדואר או במכס חלש ועכשיו מתחיל הקיץ, ויש הרבה חבילות.

וזה.

ככה שולחים חבילות. זה ברור לכל אחד.

XOFOIRX כתב "אם היא מאיביי אתה חייב את מס העסקה והיא מאמתת את זה מול איביי"

תודו שזה נשמע כמו קומדיה?

• תוכן חדש...