Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6280 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אשמח לקבל עצה בהתלבטות הבאה:

בערך לפני חודש וחצי קניתי וולבו 244 GLE שנת 83. מה שהדליק אותי חוץ מהיותה וולבו 83, היו 2400 הסמ"ק שלה ובמיוחד הגיר הידני. היה לי ברור שצריך להשקיע בה עבודה: מצב הסלון לא משהו בכלל, צריך להחליף את הפגושים, ובשלב מסויים גם פחחות (חלודה) וצבע. כל זה עוד לפני הצד המכני (יש רעידות שנדונו בפורום הזה ואני מקווה שאצא מהן בזול).

במסגרת חיפושי אחר וולבו נוספת למטרת תרומת איברים, נתקלתי ב-240 סטיישן (או 245), שנת 85, 7 מושבים, 2000 סמ"ק, קרבורקטור, במצב חיצוני ופנימי הרבה יותר טוב מאשר שלי. לא בדקתי אותה מכנתי, אבל הבעלים טוען שעברה ראש מנוע לפני 4 חודשים ושנסעה עד לפברואר האחרון ומאז היא ללא טסט. הוא מוכן למכור אותה ב-1500 ש"ח.

אני מודה שיש משהו קוסם ב-245 וב-7 מושבים, ולכן התחלתי לחשוב לעשות השתלת איברים הפוכה, כלומר להעביר את המנוע 2400 ואת הגיר הידני דווקא מה244 שבבעלותי אל ה-245 שאני מתלבט אם לקנות. השאלות שאני שואל את עצמי, יותר נכון אתכם, הן האם זה בכלל ראלי לבצע העברה של המנוע ושל הגיר בין שני הרכבים האלה? ואם כן, כמה זה אמור לעלות?

וכמה נקודות נוספות:

1. ה-244 היא הזרקה. ה-245 בעלת קרבורטור. זה משנה?

2. ה245 ארוכה יותר, האם זה משפיע על הגיר?

3. האם החלפה כזו תחייב אותי להחליף עוד אין ספור אביזרים נלווים? (שוב, עלויות?)

תודה מראש

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם

אתה הולך להכנס

לפרוייקט מאתגר

אתה חייב לבדוק עם המנוע נכנס ויש תאימות עם תושבות של הגיר מנוע והאביזרים הנוספים ...

אתה תהיה חייב להעביר את כול צמות החשמל של ההזרקה או את הרוב ואולי גם לבצע התאמות לצמת החשמל המקורית

זה פחות או יותר מה שאני מתאר לעצמי ...

עכרונית עם אני לא טועה בסופו של דבר אתה תשאר רק עם השלדה השנייה כי הרוב יעבור לשם

מה שהכי חשוב זה שתבדוק עמול היבואן עם זה יאושר לך בכלל ...

ההסבה הזואתי

ומה הפרצדורה של החלפת המנוע להזרקה ... עם נפח גדול יותר ..

פורסם

טכנית אפשר לעשות זאת - מעשית אם ה-245 נוסעת, חבל על הבלגן.

אם בכל זאת תחליט לבצע את ההשתלה זה בהחלט ניתן ואפשר לפשט את העניין בהעברת המנוע ללא ההזרקה תוך חיבור הקרבורטור למנוע הגדול.

ככל שידוע לי - איו בעיה לאשר שינוי כזה - אך משרד הרישוי/היבואן הם הפוסקים והקובעים היחידים - ויש לוודא איתם לפני הגעה לנקודת ה"אל חזור" בפרוייקט.

הגירים של ה- 244/245 זהים כך שלא צפויה בעיה בהעברה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אבל מה העלויות הצפויות, גם של החלפת הגיר וגם של החלפת המנוע עם/בלי השארת הקרבורטור?

תודה ובוקר טוב!

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם

אם יש לך בינתיים מכונית אחרת לך על זה בתור פרוייקט.

את ההתקנה של המנוע אתה חייב לעשות במוסך מורשה כדי שיאשרו לך אותו ברישיון, את השאר אתה רשאי לעשות לבד.

ואם כבר אתה מעביר את המנוע, תעביר גם את ההזרקה למרות שזה כאב ראש.

פורסם

אם אתה מאזור המרכז אני ממליץ לך לפני שאתה מתחיל, להתייעץ עם מוסך חיבה בת"א, הוא מקצוען בוולבו, תיגש לשרון בעל המוסך ותגיד לו שהפנתי אותך.

גיל בדיחי - שמאי רכב

052-3300805

[email protected]

• תוכן חדש...