Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6285 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכון מאד, וזו היתה המכונית החשמלית המודרנית הראשונה בעולם.

למכונית היו 18 מצברים שמילאו כליל את תא המטען הקדמי ושקלו לא מעט.

למרות שהרעיון היה טוב, סבלה הדופין החשמלית מאותן בעיות שסבלו מהן המכוניות החשמליות שבאו אחריה - טווח נסיעה, ביצועים, משקל רב של המצברים ומקום רב שהם תופסים.

בתחילת שנות ה 90' גם מרצדס נכנסה לתחום, והוצגה גירסה חשמלית של ה 190 שסבלה מאותן הבעיות בדיוק.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

כמה תמונות של הקילוואט שצילמתי:

DSCN1886.jpg

DSCN1894.jpg

DSCN1893.jpg

DSCN1887.jpg

הדש בורד מכיל כמה שעונים לא שגרתיים:

DSCN1892.jpg

המצברים ( לא הצלחתי לספור 18 ) חולקו בין תא המנוע האחורי, לתא המטען הקדמי.

אם לוקחים בחשבון שמצבר עולה היום כ 750-1000 ש"ח, ואורך חייו 3-4 שנים, יותר זול כנראה לתדלק קדילאק בבנזין 98 מאשר להשתמש בדבר הזה :wink:

נמרוד

פורסם

תמיד תוכל לקנות מצברי אופטימה שמיועדים לפריקה עמוקה, ולהנות מהן 10 שנים ויותר (אני נסעתי על אופטימה אדום רגיל שהיה בן 15 שנה ואז הוחלף).

יודע מה? בהתחשב בזה שהרכב הניו דופין, ולמרות שהיה נוח בזמנו, אני אעדיף קאדילק ואפילו אתדלק אותה ב95...

החתימה שלי אינה מיישרת קו עם כללי הבד"ץ המרה"ל ריה"ל השב"ח ישתב"ך שמ"ו

חבר במועדון ה5...מטר אורך :-P

פורסם

היא מסוגלת לסחוב את כל המשקל של העופרת? (היצוקה...)

גידי אשכנזי נפטר בנובמבר 2011. יהי זכרו ברוך

..........................................

גידי אשכנזי - אתר הבית www.gidiashkenazi.com

ומשהו על הגברת:

http://sport.nana10.co.il/Article/?ArticleID=559554

פורסם

הגזלן בעזה לא מוכר ארטיקים, יש לו אחת כזו והוא מוכר חשמל.

החתימה שלי אינה מיישרת קו עם כללי הבד"ץ המרה"ל ריה"ל השב"ח ישתב"ך שמ"ו

חבר במועדון ה5...מטר אורך :-P

פורסם
נכון מאד, וזו היתה המכונית החשמלית המודרנית הראשונה בעולם.

למכונית היו 18 מצברים שמילאו כליל את תא המטען הקדמי ושקלו לא מעט.

למרות שהרעיון היה טוב, סבלה הדופין החשמלית מאותן בעיות שסבלו מהן המכוניות החשמליות שבאו אחריה - טווח נסיעה, ביצועים, משקל רב של המצברים ומקום רב שהם תופסים.

בתחילת שנות ה 90' גם מרצדס נכנסה לתחום, והוצגה גירסה חשמלית של ה 190 שסבלה מאותן הבעיות בדיוק.

הפלופ הגדול של המכוניות החשמלית, הוא שהיה מי שבדק ומצא כי האנרגיה והשינוע של המרכיבים למפעלי יצור הסולולות

והמפעלים היצרניים עצמם גורם יותר נזק לסביבה מפליטת הגזים במכונית רגילה...

מה שמזכיר לי כי בארה"ב אם נידונת למוות אתה חייב להיות בבריאות מלאה על מנת שיוצאו אותך להורג...רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
האנרגיה והשינוע של המרכיבים למפעלי יצור הסולולות

והמפעלים היצרניים עצמם גורם יותר נזק לסביבה מפליטת הגזים במכונית רגילה...

זה ממש לא נכון.

ראשית, יצור האנרגיה במפעל גדול- תחנת הכח - הרבה יותר יעיל מאשר יצור אנרגיה במפעל קטן - מנוע המכונית שלך.

שנית, בתחנת כח גדולה אפשר להשתמש במקורות אנרגיה שונים, חלקם מתחדשים או נקיים (גז טבעי\סולרי\הידרואלקטרי\גרעיני וכו.). במכונית שלך אפשר רק לשרוף בנזין או סולר. דבר זה גם מקטין את התלות בספקי הנפט, ומקטין את זרימת הפטרודולרים שממנים טרור ומשטרים עוינים.

דבר שלישי, יצור החשמל בתחנות הכח לוקח את זיהום האויר ממרכזי הערים, שם רוב בני האדם נמצאים, לאזורים פתוחים שם יש הרבה פחות מי שינשום וינזק מהזיהום.

מכוניות חשמליות הן העתיד - לי אין ספק בזה. ביום שבו תימכר מיצור סדיר אחת שמסוגלת לנוע 300 ק"מ בין טעינות, אני אקנה אחת.

נמרוד

פורסם

רן כנראה מתייחס ל(סוג של) מחקר אמריקאי שקבע כי הנזק שנגרם לסביבה מיצור של טויוטה פריוס אחת (ובעיקר הנזק שנגרם מיצור המצברים שלה) עולה משמעותית על האנרגיה שתיחסך לאורך כל חייה.

המחקר הזה צוטט במקומות רבים (כולל בפרק של הסדרה "בוסטון ליגל") אבל מאז פורסם כבר קראו על מסקנותיו תיגר ונראה שמפרסמיו קצת הגזימו בבוטות מסקנותיהם.

מכוניות חשמליות הן העתיד - לי אין ספק בזה. ביום שבו תימכר מיצור סדיר אחת שמסוגלת לנוע 300 ק"מ בין טעינות, אני אקנה אחת.

מכוניות חשמליות כבר מתקרבות לטווחים כאלה, אבל הבעיה האמיתית שלהן היא משך הטעינה.

אף אחד לא יחליף מכונית שזקוקה ל- 90 שניות כדי למלא את מיכל הדלק במכונית שזקוקה ל- 12 שעות כדי להשיג את אותה המטרה.

המיזם של שי אגסי מנסה לתת מענה בדיוק לבעיה הזו, על ידי תחנות "תידלוק" שיחליפו סוללה ריקה בסוללה מלאה בתוך דקות ספורות.

נראה שהעתיד, בסופו של דבר יהיה שייך למכוניות מבוססות Fuel Cell - מנועים חשמליים שהאנרגיה להפעלתם מיוצרת ע"י ריאקציה כימית של מימן. בקליפורניה הונדה כבר משווקת באופן סדיר מכונית כזו.

• תוכן חדש...