Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אחרי חמש שנים....

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6274 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי חמש שנים....

ידידי הוירטואליים,

מידי פעם כשאני מתבטא כאן בפורום, אני חותם "בעיקר סיטרואן". מזה שנים שאני חובב את המכוניות האלה של החברה הצרפתית שבמשך שנים קראה תגר על כל המוסכמות של עולם הרכב ובהרבה מיקרים הלכה פשוט הפוך ממה שמקובל. ואני אהבתי את זה. עם הזמן התברר לי שיש מכונית שלא היתה מוכרת בארץ, לא יובאה באופן סדיר. עם השנים כשהתחלתי מבקר בתערוכות של סיטרואן בחו"ל גם ראיתי את יצירת הפאר הזאת. בשלב מסוים גם הגעתי אל המכונית היחידה שהיתה אז בארץ, היא חנתה בחצר של מיפעל באחד מאיזורי התעשיה בארץ. אני צפיתי בה מרחוק מבעד לשער. פעם אפילו פגשתי את הבעלים שלה והצעתי לקנות אותה. הוא סירב, למרות שהמכונית עומדת לדעתי כ25 שנה בערך. למי שלא יודע, הסיטרואנים מתקלקלות יותר כשהם עומדות מאשר כשהן נוסעות.

וכך....לפני כחמש שנים יבאתי אחת כזו לארץ- סיטרואן sm. למי שלא יודע, הדגם הזה הוא תוצאה רומן קצר בין סיטרואן ומזרטי בתחילת שנות השיבעים. בסיטרואן רצו מכונית ספורט ויצרו את הsm שהיא סיטרואן כמו שאתם מכירים, עם מערכת המיתלים ההידרופניאומטית, רכות הנסיעה, יציבות, שאין להם דוגמא בעולם הרכב. המכונית צוידה במנוע של מזרטי 6 צילינדרים בנפחים של 2675 בדגם האירופאי,ו3000 בדגם האמריקני. הדגם האירופאי היה מצויד בפנסים שעוקבים אחרי ההגה בסיבוב, בדומה לds. התקנות האמריקניות אסרו אז את ההתקן הזה, והוא צויד בפנסים רגילים.

את הרכב מצאתי באי בי. הוא הוצג כמכונית של נסעה כשנה. עקבתי אחר המכירה הרבה זמן. איש לא הציע כל הצעה. כניראה שהם ידעו משהוא שאני לא ידעתי. למכונית הזאת יש שם של מכונית מורכבת מאד ומסובכת מאד להחזקה. לבסוף יצרתי קשר עם המוכר, הוא היסביר לי שיש בעיה עם הקרבורטורים- 3 קרבורטורים כפולים של וובר. קטן עלי חשבתי...וקניתי את המכונית.

המכונית הגיע לארץ, ו...אני ישר מנסה להניע אותה. שום דבר. יש להחליף מצבר. ענין של מה בכך....לא בsm. שם המצבר ממוקם בפתח הגלגל הקידמי ימני. יש שם פתח מיוחד שדרכו אמורים להכניס את המצבר. אלא....שבעלי נסיון המליצו להתקין מצבר גדול וזה לא ניכנס בפתח הזה. על מנת להכניסו היה צורך לפרק את מנעול מכסה המנוע הימני, (יש שנים) את ווסת הטעינה, ולהשחיל את המצבר.

כאן המקום להסביר שהמנוע הזה הוא בעל מערכת הצתה מסובכת ומורכבת, שכשגם כשהיתה חדשה היא היתה די בעיתית, ותמיד היו בעיות התנעה. יש שם מפלג כפול, עם קסטה של פלטינות כפולה, שני סלילי הצתה, כאשר כל צד למעשה מצית 3 צילינדרים. אני מגלה שיש בעיה עם הגעת דלק לקרבורטורים.

נאלצתי להילחם עם עוד קונה באי בי על ספר משומש, לא הייתה ברירה ונאלצתי לשלם הון על הספר כי לא הייתה ברירה, הייתי חייב ללמוד את מערכות הרכב. שם גם גיליתי שמשאבת הדלק החשמלית נמצאת בפתח הגלגל האחורי ימני. אלא שעל מנת להגיע אל המשאבה יש לפרק את הגלגל. ואולם...על מנת לפרק את הגלגל האחורי בsm יש להרים את המכונית לגובה מקסימלי הידראולית, לשים את ה"כאילו" ג'ק במקום המיועד ואז להוריד את הגבה למינימום. ואז נישארים שני גלגלים באוויר. אבל מה עושים כשהרכב לא מניע?? אומר רק זאת....הרבה זיעה ודמע זלגו רק על המאמץ להגיע אל משאבת הדלק.

לא רוצה כל כך להלאות אותכם בכל התלאות שעברו עלי. אומר רק שכשסוף סוף הלכתי להוציא רשיון זמני במישרד בתחבורה אמרו לי שם שטופס המ.ב. שברשותי ישן מידי ועלי לרענן אותו. נחרדתי לראות שהרכב יובא בשנת 2004. חמש שנים של התעסקות. ורק עכשיו....בשבוע האחרון עשיתי על המכונית את סיבוב הבכורה. ו ..מה אומר לכם...נסיעה חוויה. לאחר כיוון של אודי התותח לשלשת הקרבורטורים העליתי את המכונית על כביש חוצה שומרון, טסטי איתה. על מנת לסבר את האוזן, הsm השיגה שיא של מהירות למכוניות עם הנעה קידמית אי שם בשנות השיבעים. כ300 קמ"ש. שיא שלא נישבר עד עצם היום הזה.

תמונות בקרוב, כמו גם קבלת פנים במועדון.

שלכם אריה

בעיקר סיטרואן

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הסיפור מאחורי ה SM מעניין לא פחות מהמכונית עצמה.

הסיטרואן SM נולדה לתוך פלח שוק שהחל להתעורר, הן באירופה והן בארה"ב - מכוניות קופה גדולות ויוקרתיות, שחלקן הגדול יוצר בעיקר על מנת למקסם רווחים מדגם קיים.

דוגמאות ישנן בשפע - ב.מ.וו 2.8 ו 3.0 CS, יגואר E TYPE ושלל אמריקאיות כדוגמאת לינקולן קונטיננטל וקדילאק קופ דה וויל.

המעניין הוא שסיטרואן תיכננה את ה SM כמכונית עצמאית שלא התבססה על שום מכונית קיימת, ויתרה מכך, סיטרואן ביצעו מספר מהלכים מאד מעניינים, שבסיכומו של עיניין עלו לה בעצמאותה.

בשנת 70' היה לסיטרואן היצע דגמים די מוזר; בצד אחד הדה שבו, הדיאן והאמי 6 ו 8, שהיו מכוניות מינימלסטיות, פשוטות וזולות, ומצד שני ה DS שהיתה מכונית יקרה יחסית.

סיטרואן קיוותה שהצלחת ה SM תאפשר את מינוף המותג ובעיקר תאפשר לה דריסת רגל בשוק האמריקאי הגדול.

למרות שהיה ברור לסיטרואן שהמכונית לא תינחל הצלחה מסחררת, בעיקר עקב תימחור גבוה שנבע מעלויות פיתוח גבוהות, אך הדבר כלל לה הרתיע אותם.

לצורך מציאת מנוע הולם למכונית, השתלטו סיטרואן על מזארטי האיטלקית במהלך שנגד כל הגיון בריא, ומנועה של ה SM היה ה V8 של מזארטי ש "גולחו" ממנו 2 בוכנות.

ככל שלך ונמשך תהליך הפיתוח של המכונית, היה ברור לסיטרואן שהם עולים על רכבת לכיוון אחד, ומחיר המכונית הנפלאה יהיה אובדן העצמאות, מה שאכן קרה בפועל.

כשהוצגה המכונית בתערוכת ז'נבה במרץ 70' היא קצרה תשואות רבות שכלל לא תאמו את רמת המכירות הנמוכה, ואת מכת המוות העיקרית ספגה המכונית במשבר האנרגייה ב 73' שחיסל את פלח השוק הזה בארה"ב כמעט כליל.

סיטרואן אכן ניקלעה לקשיים, וגם פיתוחה של ה GS שעלה ממון רב, לא הוסיף לתמונה הקודרת.

לבסוף, נימכרה סיטרואן לפיג'ו ב 76' לא לפני שמזארטי נימכרה לדה תומסו שנה קודם לכן..

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מבחינת איכות נסיעה אין כמו הסיטרואנים ההידרו פנואומטיות (כשהן תקינות).

יציבות מעולה על הכביש גם במהירויות גבוהות ונוחות מדהימה.

גם הבלמים חזקים מאוד למרות שהם חסרי רגש לחלוטין.

הרכב הראשון שלי היה BX 1988 יד ראשונה דגם TRS 1600 מפואר וידני עם מזגן מקורי והגה כוח +4 חלונות ונעילה חשמליים.

הסוברואים מאותם שנים נראו ,הרגישו ונסעו כמו פח זבל לעומת הBX .

אני זוכר שחבר שלי קנה סובארו DL 1600 1986 אוטומטית עם מזגן ואני לא הצלחתי להבין ממה הוא מתלהב כל כך .

האמת שהBX עם כל חוסר האמינות שלה "אשמה" בכך שעד היום כלכך הרבה שנים אחרי אני לא מוכן לעזוב את הפיג'ו סיטרואן ועם השנים וה"הזדקנות" ה"מחלה" רק מחריפה.

אלה גם הרכבים הכי טובים לאנשים עם בעיות גב.

תהנה מהרכב ופנק אותנו בתמונות,מגיע לך להנות אחרי מאמץ כזה.

שיהיו לך רק נסיעות מהנות ובטוחות.

פורסם
איפה אתה מוצא את המכוניות האלה ?! :shock:

אני מלא הערכה, התפעלות וקנאה.

דרך אגב, SM על שום Serie Maserati. לא Sport.

לטעמי המכונית נקראה במקור S&M, כי על תכנון התחזוקה שלה היה אמון ככל הנראה סאדיסט מדופלם.

אבל אני כותב את זה רק מקנאה, כאחד שנאלץ להסתפק בהידרופניאומטיות בנות תמותה (2 BX + 1 קסנטיה).

פורסם

אני מקבל את ה-sm=סאדו מאזו.

שתי מפתחות פתוחים אבדו בתא המנוע במהלך העבודה. אסור!!! בתכלית האיסור להניח על המנוע כל חלק או בורג או כלי מחשש שיפלו ולא ניתן יהיה לשלות אותם. אני מצויד במגנט טלסקופי על מנת שאוכל לדוג כאלה שנופלים.

אריה

פורסם

תתחדש ותהנה :-)

העם רוצה תמונות!

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

פורסם

היה לי העונג לשפץ את הקרבורטורים של המכונית הצפרוטלקית הזו ....

לכוון אותם בקלילות ואח''כ לצאת לנסיעת מבחן מדהימה ...

אריה תהנה ותבלה ... רק אל תמהר מידי:-)

אודי.

תמונה036.jpg

פורסם

מה אגיד- אני ירוק מקנאה!:twisted::-D:shock: טוב, לפחות מקווה למצוא לעצמי את ה-BX ראוי, ואת ה-GS משנות ה-70, למרות שנכחדו כולם. עם ה-SM אני יכול רק לחלום...:cry:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

אני חושב שבארץ סיטרואן דומה מאוד למכבי תל אביב .

או שאתה בצד שלא סובל אותם או שאתה בצד שלא מוכן לנהוג משהו אחר.

תתחדש על המכונית , זאת לא עוד SL שרואים בכל מקום אלה סיטרואן שממש בועטת ואם אני לא טועה זאת המכונית בעלת ההנעה הקדמית המהירה בעולם עד היום.

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

• תוכן חדש...