Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6286 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה לדיון:

נניח ולחלק מהקוראים כאן היה רכב אספנות (אחד או יותר) ונניח שהייתם רוצים להיות מאוגדים

בחברות במועדון או אגודה, שתידאגו לאינטרסים שלכם כבעלי רכב אספנות.

מה הייתם מצפים מחברות בכזה מועדון, ואיך הייתם רואים את השותפות בינכם?

*מדובר בשאלה רצינית וקריטית במיוחד עכשיו, הנוגעת לכל אחד ואחד מאיתנו,

אין אני מצפה לתשובה תתצטרף למועדון כזה או כזה, אלה מה באמת אני צריך ורוצה כאשר

אני חובר למועדון כזה. מה אני מצפה לקבל ומה אני מוכן לתת בתמורה.

חשוב להיות קצרים תכליתיים ולעלות את הצרכים החשובים לכם באמת כבעלי רכבי אספנות-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תגובות 111
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רן העלית נושא חשוב וכאוב.

אספנות רכב הוא תחביב יקר ואני לא מתכוון לחובב רכב אספנות בעל רכב אחד ולרוב רכב מיובא מחו"ל, וברוב המקרים יש לו את האמצעים ולא זקוק להנחות, (והאמן לי שעיני אינה צרה ואיני מדבר מתוך קינאה).

אלא לכמוני שיש לו מספר לא מבוטל של אופנועי אספנות בנפח 50 סמ"ק ובינהם גם ריקשה LAMBRO.

שאני משפץ במו ידי,אני לא עתיר נכסים,ולכן אני זקוק לכל סיוע ואהדה מצד הרשויות.

לצערי התופעה של ייבוא רכבים תופסת תאוצה והתואר מועדון אספנות רכב לא תמיד מצדיקה זאת.

"ברוכים הבאים לעולם הטילונים"

אלבום צילומים - http://public.fotki.com/ufd41/

אתר הטילונים הקלאסיים I.C.M וכל השאר - http://icmisrael.com/

פייסבוק - http://www.facebook.com/groups/icmisrael/

פורסם

רק דבר אחד לי אלייך,

"כגודל הציפיות כך גם גודל האכזבות",

אני יאמר לך מה אני מאמין שמועדון רכבי אספנות אמור לספק לך:

1) לשמור על האינטרסים שלך כבעל רכב אספנות אל מול אי אילו אנשים/גופים/ארגונים ששמו להם למטרה לפגוע באינטרסים שלך ו/או האינטרסים של המועדון (למועדון יש אינטרסים וזוהי בחירתך האם אתה שותף לאינטרסים של המועדון או שלא).

2) לעזור לך, בתור חבר מועדון במה שנחוץ לך (לאו דווקא לעזור לך במנוע, אך לספק לך הכוונה למקום בו נמצא המנוע המיוחל). זה מתבטא בין היתר בשירותים כאלו ואחרים כגון: גרירה,ביטוח וכו'

3) לעזור לך בתור חבר מועדון מקצועי (מבחינתי מועדון אספנות זהו מועדון מקצועי, העבודה היא מועדון פוליטי) למצוא אנשים בעלי תחומי עניין דומים (גם באספנות יש חלוקה בין אספני רכבים לאספני מכוניות).

4) ציפייה שהיא לא בהרכח מהמועדון היא נכונות של חברי המועדון האחרים לעזור לך כי: א. אתה בן-אדם ב. אתה יהודי (זוהי הלצה למי שלא הבין) ג. כי אתה חבר מועדון.

5)אולי הדבר החשוב ביותר, לאפשר לך כחבר מועדון להביע את דעתך בנושאי המועדון ולאפשר לך (במידה ואתה לא מסכים עם משהו) לנסות לשנות.

אלו הדברים שחשובים לי בתור חבר מועדון. לרובם אני מקבל מענה במקום בו אני חבר.

אך אני אסגור את ההודעה בכך שאני אחזור על מה שאמרתי:

"כגודל הציפיות כך גם גודל האכזבות".

שבת שלום,

נאור.

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם

הייתי מצטרף למועדון גדול. אשר מסוגל "להכיל" כל מיני סוגים של רכבים ולהצטרף לקבוצה אינטימית יותר, בתוך המועדון, בשביל להכיר אספני רכב דומה לשלי. למועדון גדול, יש את היתרון שבגודל. הוא מסוגל להרים אירועים בקנה מידה ארצי ותמיד יהיו מספיק משוגעים לדבר. כמו כן מועדון גדול יכול לארגן אירועים ספציפיים לסוגי רכב זהים ועדיין יהיו מספיק משתתפים.

נכון, מועדון גדול, יכול לעיתים להיות לא כל כך אמפטי כלפי כל סוג רכב/בעלים, אבל זה נכון לגבי כל מועדון ולאו דוקא אספני רכב. לדעתי, סוג הרכב יעיד על סוג האספן וכל אספן ימצא, בסופו של דבר את מקומו, בחברת אספנים כמוהו.

מועדון שכזה, אמור לתת את הדעת לכל הזרמים שבתוכו, מבלי לקפח אף אחד מהחברים.

לדוגמא, אציין כמה תתי קבוצות שאמורות, לדעתי, להיות במועדון שכזה.

1 . אופנועים וקטנועים עם חלוקה לשתי קבוצות.

2. מכוניות קטנות עם מנועים עד 1000 סמ"ק

3. מכוניות "עתיקות" עד שנת 1945

4. מכוניות עתיקות עד שנת 1960

5. מכוניות ישנות עד שנת 1970

6.מכוניות ישנות עד השנה אחרונה שהצטרפה לסטטוס אספנות.

אפשרות נוספת לחלוקה, היא על פי סוגי אספנים/מכוניות.

1. רכב ששופץ בארץ על פי דרגות שיפוץ

2. רכב מיובא

הייתי מצפה ממועדון שכזה, לעזור לי למצוא פתרונות טכניים, בירוקרטיים, לארגן תצוגות, טיולים, תחרויות ותמורת זאת הייתי מוכן לשלם דמי חבר ולהעמיד את רכבי לתצוגות, על פי בקשת המועדון, כמובן שבהתאם ליכולתי.

כמובן שכל הנושא דורש דיון מעמיק, אבל אם כבר שאלת.....:wink::lol:

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם

גילוי נאות, אני חבר במועדון ה5....

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם

לצערי התופעה של ייבוא רכבים תופסת תאוצה והתואר מועדון אספנות רכב לא תמיד מצדיקה זאת.

לצערי אינך מסוגל לראות את התמונה בכללותה וכנראה שאינך מכיר בערך המכוניות המעניינות שמיובאות כעת לארץ, מכוניות שמעולם לא היו כאן - קל וחומר לאחר מסע הרכישה הפרוע של העשיר באספני ישראל, שהותיר את כולנו עם מלאי מדולדל ודי משמים של מכוניות.

חובבים ואספנים אירופיים רבים מיבאים את מכוניותיהם מארה"ב - ויפנים עושים זאת מאירופה. האם אתה פוסל גם אותם?

תתפלא, אבל גם רכב אחד יכול להיות עולם ומלואו לבעליו - מה רע בך? האם חייבים אורווה שלמה על מנת להנות מרכיבה על סוס חלומותיך?

מועדון אספנות רכב??? מדוע לא מועדון לרכבים קלאסיים/היסטוריים/ותיקים או כל נוסח אחר :?:

ואולי, בינך לבין עצמך, עינך קצת צרה בכל זאת...

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

השאלה "מיהו אספן" הדירה שינה מעיני והעסיקה אותי עד מאוד.

האם האספן הוא מי שבבעלותו "אוסף" משמע יותר מכלי אחד, או אולי חמישה כלי רכב. האם אספן הוא מי שמשמר את רכב האספנות שבבעלותו. או אולי אספן הוא מי שמשקם את הרכב. האם אספן ישראלי הוא מי שבבעלותו רכב שמקוריותו בישראל או א"י. אן גם מי שמייבא רכב מארצות הים משופץ או שמשפצו בעצמו הוא האספן.

האם האספן צריך שיהיו בעלותו רכב אספנות או כלי רכב מיוחד. האם ה"רכב מיוחד" זו הגדרה אובייקטיבית או בעיני המתבונן בלבד. או שיישנם קריטריונים נוקשים למיהו מיוחד ומי יזכה בתואר היוקרתי "רכב קלאסי".

לסיכום: ממש כמו שמופיע בתקנון הפורום (ואני כותב זאת מהזכרון בלבד, אל תתפסו אותי) אספן צריך להיות כל מי שבעיני עצמו רואה עצמו כאספן ונושא שימור כלי הרכב וההיסטוריה התחבורתית יקר וקרוב לליבו.

כל הגדרה מצומצמת יותר תשלח את האספן המתחיל והמבולבל למועדון נישה קטן.

ולאחר שהוגדר מיהו האספן, ואת מי ומה המועדון צריך לשרת אפשר להתחיל לדון בשאלה של רן.

* גם אני חבר במועדון החמש

פורסם
שאלה לדיון:

מה הייתם מצפים מחברות בכזה מועדון, ואיך הייתם רואים את השותפות בינכם?

בראש ובראשונה הייתי מצפה ממועדון כזה שיהווה מקום להחלפת דעות, לקבלת עצות מחברים ומקום בו אוכל לשאול שאלות, להתייעץ ולקבל תשובות.

לאחר מכן, הייתי מצפה שמועדון כזה, במידה ותפס תאוצה וגדל לגודל מספיק גדול, ייצג אותי ואת האינטרסים שלי בפני גופים ומוסדות בירוקרטיים (משרד התחבורה, מכס,הקמת לובי להצעות חוק או שינויים בחוק אשר יקלו על חברי למועדון).

ולבסוף, הייתי מצפה שמועדון כזה ינהל הווי מסויים של כנסים, ארועים והגדלת המודעות של יתר הציבור לעשיה שלנו.

הצרה היא, שכאן הגודל כן קובע. ככל שהמועדון מייצג מספר גדול יותר של חברים, כך יש לו את ה"Standing" לייצג אותי ואת האינטרסים של כל החברים מול אותם גופים.

בארץ, אין מספיק משוגעים לדבר. נסו להכניס שאלה מקצועית בפורום בארה"ב, אתם תקבלו עשרות רבות של תשובות ודיונים שלמים. כמובן שזו לא תלונה. הרי אינני יכול להכריח את מי שאינו משוגע לתחום להידבק בחידק ולהיות חבר מועדון. המה-מה - פיצול המועדונים, יביא בהכרח לפיצול הכוחות מול אותם גופים ולחוסר סינכרוניזציה כשנבוא בבקשה ו/או בדרישה לשנות משהו.

במקרה של מועדון כשלנו, אשר מחיל לדעתי עשרות או מאות בודדות של חברים, יש מקום לשמור על הומוגניות ולנסות ליצור אולי תתי ארועים ו/או מפגשים יעודיים לבעלי אינטרסים שונים בתוך אותו מועדון. כשבסופו של דבר, האינטרסים המשותפים של כולם ממשיכים להשמר כלפי חוץ (רשויות, גופים, מוסדות וכדומא)...

יאללה, ביי בנתיים,

אלירן

On the seventh day, god created MUSTANG

אתר מועדון המוסטנג הישראלי: www.mustangclubofisrael.com

ובפייסבוק: Classic Mustang of Israel

פורסם

נניח לרגע את נושא ההגדרות בצד, באופן תאורתי כל מי שיכול להגיע עם רכב אספנות לאירוע מוטורי,

בו מככבות המכוניות, אין חשיבות לדעתי ל"מוצא" המכונית, החשיבות נמדדת כאשר המכונית מוגדרת ע"י המועדון

כ-"זוכה", או מקבלת פרס וכאן למשל נכנס עיניין הקטגוריות ומקבל משמעות.

*האם חבר ששיפץ רכב אספנות והפך אותו למשהו אחר לגמרי, זכאי לפרס, או דווקא זה ששיפץ למקוריות

הוא הזוכה?

*הייתם מעדפים לקבל מהמועדון יותר אירועים חברתים, או יותר עזרה טכנית מקצועית או אולי משהו אחר?

*מי אמור לדעתכם לקבוע את אופי הארועים, האינטרסים של ה"מועדון", האינטרסים של החברים, האם האינטרסים זהים?

*מה קורה שאינטרס המועדון מתנגש באינטרס של חבר מועדון?

*האם המועדון רשאי לדבר בשמם של אלה שאינם חברי מועדון?

*מיהו בכלל המועדון, האם הקברניטים היושבים בראשו, או כל אחד ואחד מהחברים?

*כשאני משלם חברות למועדון אני:

1. מצטרף בכדי להיות שייך לכלל.

2. מקווה לנסות ולהשפיע בתחום החביב עלי.

3. מחפש סיוע ועזרה בתחביב שלי.

4. קונה לי זכות להשתתף באירועים

*האם המועדון צריך להיות חלק מהקהילה ללא התבדלות או קהילה אריסטוקרטית סגורה?

*האם יש מקום למועדונים מוטורים שונים ומשונים, או למועדון אחד גדול?

*יש לי רכב אספנות ואני מתגורר ע"י אילת, האם יש לי טעם להצטרף למועדון ולמה?

בואו ננסה למקד את הדיון סביב השאלות האלה, רובן מכוונות לאופי המועדון הראוי לדעתכם, כאשר צריך לזכור

כי קיימים בעלי רכבי אספנות נוספים שאינם מגיבים בפורום הזה ואינם נשמעים בכלל.-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
נניח לרגע את נושא ההגדרות בצד, באופן תאורתי כל מי שיכול להגיע עם רכב אספנות לאירוע מוטורי,

בו מככבות המכוניות, אין חשיבות לדעתי ל"מוצא" המכונית, החשיבות נמדדת כאשר המכונית מוגדרת ע"י המועדון

*האם חבר ששיפץ רכב אספנות והפך אותו למשהו אחר לגמרי, זכאי לפרס, או דווקא זה ששיפץ למקוריות

הוא הזוכה? "פרס" לדעתי לא קשור לעניננו, אלא לארועים תחרותיים שאז יוגדרו ה"זוכים"....

*הייתם מעדפים לקבל מהמועדון יותר אירועים חברתים, או יותר עזרה טכנית מקצועית או אולי משהו אחר? "יותר" ממה? ממה שמציע מועדון החמש היום? להערכתי מספר הארועים נובע גם ממספר החברים. לא תוכל לייצר ארוע כל שבוע לאותם כמה עשרות בודדות של בעלי רכבים.

*מי אמור לדעתכם לקבוע את אופי הארועים, האינטרסים של ה"מועדון", האינטרסים של החברים, האם האינטרסים זהים? אופי המועדון והאינטרסים שלו, אמורים וציריכם להקבע ע"י חברי הנהלת המועדון אשר מקבלים לגיטימציה מחודשת בכל שנה ושנה מחברי המועדון. לגבי "ניגוד אינטרסים" זו כבר שאלה אחרת. לא תמצא שום מועדון בעולם (גולף, סקי, שיט וכדומא), שלא ימצאו חילוקי דעות ו/או ניגודי אינטרסים פה ושם בין אינטרס הכלל לאינטרס היחיד...

*מה קורה שאינטרס המועדון מתנגש באינטרס של חבר מועדון? כמו שקורה תמיד כשעולה שאלה כזו. מנסים למצוא פתרון משותף ואם לא, רשאי החבר להפרד לשלום ו/או להביא מורת רוחו בדרך אחרת - לגיטימית. המועדון אמור לשקף דעת הרוב. זו דמוקרטיה רגילה. ותמיד בדמוקרטיה לא תוכל לקבל החלטה אשר מקובלת באופן גורף על ידי כולם.

*האם המועדון רשאי לדבר בשמם של אלה שאינם חברי מועדון? זה הרי לא מה שקורה בפועל? תחשוב שמועדון השיט יחליט לשנות דבר מה כלשהו באופן קבלת הרשיונות, או באופן בו חברת הביטוח קובעת את הפרמיה שלה. האין זה משפיע על כלל הציבור? כך זה היה מעולם וכך זה יהיה לעולם...

*מיהו בכלל המועדון, האם שבעת הקברניטים היושבים בראשו, או כל אחד ואחד מהחברים? "מועדון" הוא כל החברים גם יחד. ו"שבעת הקברניטים" הם הנהלת המועדון אשר נבחרת דמוקרטית בכל שנה ושנה (ממש כמו וועד כיתה....:-)).

1. מצטרף בכדי להיות שייך לכלל. נכון

2. מקווה לנסות ולהשפיע בתחום החביב עלי. בוודאי

3. מחפש סיוע ועזרה בתחביב שלי. מעולה

4. קונה לי זכות להשתתף באירועים (לדעתי ישמחו לראות אותך מגיע עם רכב אספנות גם אם אינך חבר....).

*האם המועדון צריך להיות חלק מהקהילה ללא התבדלות או קהילה אריסטוקרטית סגורה? לא הבנתי. מועדון באשר הוא מועדון הוא נבדל מהאחרים. גם אם תקים מועדון "חובבי נעלי התעמלות משומשות", הרי שאתה נבדל מאלו שאינם חברים במועדון. הלא-כן?

*האם יש מקום למועדונים מוטורים שונים ומשונים, או למועדון אחד גדול? ראה תשובתי אלייך מלפני כשעה. לדעתי, במקרה שלנו, בו בכל מדינת ישראל, אין יותר מאשר כמה עשרות או מאות בודדות של משוגעים לדבר, אין טעם לפצל את המועדון. יחד עם זאת, בוודאי ובוודאי שיש מקום לתתי מועדון (חובבי "אנגליות", חובבי סיטרואן" וכן הלאה)

*יש לי רכב אספנות ואני מתגורר ע"י אילת, האם יש לי טעם להצטרף למועדון ולמה? בוודאי שכן. כמו בכל מועדון, הגודל קובע ורק כך אתה יכול לעזור לבעלי האינטרסים הדומים לך, להשפיע על רשויות ומוסדות ציבוריים ובלי קשר, אני משוכנע שגם באזור אילת נמצא יותר ממשוגע אחד לנושא ולולא המועדון כנראה שלא תדע עליהם ולא יווצרו ארועים בנושא.

בואו ננסה למקד את הדיון סביב השאלות האלה, רובן מכוונות לאופי המועדון הראוי לדעתכם, כאשר צריך לזכור

כמובן שזו רק עמדתי האישית,

אלירן

On the seventh day, god created MUSTANG

אתר מועדון המוסטנג הישראלי: www.mustangclubofisrael.com

ובפייסבוק: Classic Mustang of Israel

פורסם

בקדנציה הקודמת הוקם צוות בראשות נמרוד רחמימוב שהגיש את המלצתו ביחס לאסטרטגיה העתידית של מועדון ה-5.

מסקנות הצוות נמצאות בפורום הסגור.

לדעתי יש בהן תשובות לחלק ניכר מהשאלות שנשאלו כאן.

אני מקווה שהועד החדש יתחיל ליישם את כולן או את חלקן.

בני (כחבר מן השורה)

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

יש סוגים שונים של "אספנים" - של רכב אחד, של מספר רכבים, של אופנועים, של אוטובוסים, של משאיות, כאלו שאוהבים להחזיק ולנסוע ברכב כאלו המעוניינים לעבוד על הרכב בעצמם, כאלו שרואים באיסוף את המטרה וכאלו הרואים בשיפוץ את המטרה.

לדעתי לא ניתן לספק את כל הצרכים במועדון אחד - בגלל שונות ואבל גם בגלל התנגשות בחלק מהמקרים בין הדרישות של הסוגים השונים של "אספנים" (דוגמה להתנגשות היא ההתיחסות לשעות הנסיעה ברכב- לא העמידה בתקנות ואי המעבר על החוקים - אלה האם לבקש לשנות או לא את התקנות).

לכן לדעתי אתה צריך להחליט קודם כל מה חשוב לך לקבל במסגרת כזאת ואז לחפש את המועדון שהכי קרוב להגדרה שלך.

בחו"ל קיימים מועדונים רבים מכל מיני סוגי בארץ הרבה פחות.

צריך לזכור שכל מועדון משתנה גם עם הזמן כתוצאה של המציאות היומיומית ושל החברים בו.

פורסם

הוא הזוכה? "פרס" לדעתי לא קשור לעניננו, אלא לארועים תחרותיים שאז יוגדרו ה"זוכים".... פה אני מסכים איתך.

*הייתם מעדפים לקבל מהמועדון יותר אירועים חברתים, או יותר עזרה טכנית מקצועית או אולי משהו אחר? מהמועדון אתה מקבל אירועים חברתיים, שבמהלכם אתה מכיר אנשים שידעו לעזור לך במקרה הצורך. תפקיד המועדון הוא גם לאגד את אותם האנשים תחת קורת גג אחת, ובמידת הצורך להפנות אותך לאדם בעל ידע מתאים למה שאתה מחפש.

"יותר" ממה? ממה שמציע מועדון החמש היום? להערכתי מספר הארועים נובע גם ממספר החברים. לא תוכל לייצר ארוע כל שבוע לאותם כמה עשרות בודדות של בעלי רכבים. מספר האירועים אמורים להתאים לדרישת החברים, ולא למספרם. ובוא ניזכר למה התחילו מפגשה השפלה, השרון, וירושלים. רמז- לא הייתה פה כל התערבות מועדון. אלא יוזמה של חברים שהרימו מפגשים בעצמם ללא עזרת המועדון שלך, שרק אחרי שהמפגשים האלה כבר רצו והתקימו מספר פעמים, פתאום התעורר המועדון שלך ולקח חסות עליהם. ואתה מוזמן לעשות חיפוש, ההיסטוריה תאמת את דבריי.

*מי אמור לדעתכם לקבוע את אופי הארועים, האינטרסים של ה"מועדון", האינטרסים של החברים, האם האינטרסים זהים? אופי המועדון והאינטרסים שלו, אמורים וציריכם להקבע ע"י חברי הנהלת המועדון אשר מקבלים לגיטימציה מחודשת בכל שנה ושנה מחברי המועדון. לגבי "ניגוד אינטרסים" זו כבר שאלה אחרת. לא תמצא שום מועדון בעולם (גולף, סקי, שיט וכדומא), שלא ימצאו חילוקי דעות ו/או ניגודי אינטרסים פה ושם בין אינטרס הכלל לאינטרס היחיד... האינטרסים הם חלק בלתי נפרד מהגדרת המועדון. ואתה מצטרף למועדון על מנת שהוא ישמור עליהם.

*מה קורה שאינטרס המועדון מתנגש באינטרס של חבר מועדון? כמו שקורה תמיד כשעולה שאלה כזו. מנסים למצוא פתרון משותף ואם לא, רשאי החבר להפרד לשלום ו/או להביא מורת רוחו בדרך אחרת - לגיטימית. המועדון אמור לשקף דעת הרוב. זו דמוקרטיה רגילה. ותמיד בדמוקרטיה לא תוכל לקבל החלטה אשר מקובלת באופן גורף על ידי כולם.

*האם המועדון רשאי לדבר בשמם של אלה שאינם חברי מועדון? זה הרי לא מה שקורה בפועל? לא במקרה הזה. תחשוב שמועדון השיט יחליט לשנות דבר מה כלשהו באופן קבלת הרשיונות, או באופן בו חברת הביטוח קובעת את הפרמיה שלה. האין זה משפיע על כלל הציבור? כך זה היה מעולם וכך זה יהיה לעולם... תעשה חיפוש ותראה עד כמה אתה טועה. אתה תמצא ניגוד אינטרסים חמור וניסיונות טיוח, שאם לא ערנות של כמה חברים, לא היה היום תחביב כזה "אספנות רכב".

*מיהו בכלל המועדון, האם שבעת הקברניטים היושבים בראשו, או כל אחד ואחד מהחברים? "מועדון" הוא כל החברים גם יחד. ו"שבעת הקברניטים" הם הנהלת המועדון אשר נבחרת דמוקרטית בכל שנה ושנה (ממש כמו וועד כיתה....:smile:). מועדון הוא בראש וראשונה בית חם בעבור קבוצת אנשים בעלי אינטרס משותף, זהו חלק בלתי נפרד מהגדרה של "מועדון".

1. מצטרף בכדי להיות שייך לכלל. נכון

2. מקווה לנסות ולהשפיע בתחום החביב עלי. בוודאי

3. מחפש סיוע ועזרה בתחביב שלי. מעולה לצערי מנסיון העבר למדתי שבמועדון ה-5 כמעט אין מי שיעזור לך בשיפוץ. נדירים הם האנשים שיעזרו.

4. קונה לי זכות להשתתף באירועים (לדעתי ישמחו לראות אותך מגיע עם רכב אספנות גם אם אינך חבר....). אף אחד לא ישמח לראות אותך, ובמיוחוד מועדון ה-5. כי אם תעשה חיפוש קצר אתה תראה הצהרה ברורה של המועדון שלך שלמפגשים של מועדון ה-5 הכניסה עם רכב מותרת רק לחברי מועדון ה-5, עם הצגת תעודת חבר בתוקף ות.ז. נושאת תמונה. או במילים אחרות, יש לך רכב אספנות אבל אתה לא חבר מועדון ה-5? אתה לא רצויי כאן.

*האם המועדון צריך להיות חלק מהקהילה ללא התבדלות או קהילה אריסטוקרטית סגורה? לא הבנתי. מועדון באשר הוא מועדון הוא נבדל מהאחרים. גם אם תקים מועדון "חובבי נעלי התעמלות משומשות", הרי שאתה נבדל מאלו שאינם חברים במועדון. הלא-כן? מועדון אמור לקבל כל אדם בעל אינטרסים משותפים ללא הבדל של דת, גזע, מין, מעמד כלכלי או נטיה פוליטית, אלא אם מיסודו קיים המועדון בעבור אנשים השייכים לקבוצה מסויימת.

*האם יש מקום למועדונים מוטורים שונים ומשונים, או למועדון אחד גדול? ראה תשובתי אלייך מלפני כשעה. לדעתי, במקרה שלנו, בו בכל מדינת ישראל, אין יותר מאשר כמה עשרות או מאות בודדות של משוגעים לדבר, אין טעם לפצל את המועדון. יחד עם זאת, בוודאי ובוודאי שיש מקום לתתי מועדון (חובבי "אנגליות", חובבי סיטרואן" וכן הלאה) מועדון מתפצל כאשר נוצר ניגוד אינטרסים חמור בין המועדון לבין חבריו. וזה קרה גם כאן.

*יש לי רכב אספנות ואני מתגורר ע"י אילת, האם יש לי טעם להצטרף למועדון ולמה? בוודאי שכן. כמו בכל מועדון, הגודל קובע ורק כך אתה יכול לעזור לבעלי האינטרסים הדומים לך, להשפיע על רשויות ומוסדות ציבוריים ובלי קשר, אני משוכנע שגם באזור אילת נמצא יותר ממשוגע אחד לנושא ולולא המועדון כנראה שלא תדע עליהם ולא יווצרו ארועים בנושא. במועדון ה-IVC ישנם חברים מכל קצוות הארץ, אנשים בעלי אוספים מרשימים בכל קנה מידה, חלקם חברים חברים בגלל האירועים, חלקם חברים בגלל האנשים אבל רובם במוחלט חברים כי המועדון מייצג אינטרס משותף וכולם מעויניינים לשמור עליו.

5 תווים

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם

4. קונה לי זכות להשתתף באירועים.

"אף אחד לא ישמח לראות אותך, וביוחד מועדון ה 5. כי אם תעשה חיפוש קצר אתה תראה הצהרה ברורה של המועדון שלך שלמפגשים של מועדון ה 5 הכניסה עם רכב מותרת רק לחברי מועדון ה 5 עם הצגת תעודת חבר בתוקף ות.ז. נושאת תמונה.

או במלים אחרות, יש לך רכב אספנות אבל אתה לא חבר מועדון ה 5, אתה לא רצוי כאן."

זהו ציטוט של קטע רלוונטי, שלצערי פשוט לא נכון.

כל בעלי רכבי אספנות וחובבי התחביב רצויים בהחלט, כשהפריווילגיה העיקרית שמוקנית לחברי מועדון ה 5 שמשלמים דמי חבר הינה כניסה חופשית עם רכבם לשטח התצוגה.

לגימיטי בהחלט, ואמור לבדל את חברי המועדון שמשלמים דמי חבר שנתיים.

השנה האחרונה היתה מהמוצלחות ב 23 שנות קיומו של המועדון, קויימו אירועים וטיולים ברמה גבוהה מאד, כשגולת הכותרת היתה אירוע סוף הקייץ בפארק הלאומי בר"ג.

בוא תראה לי איזה גוף מסוגל "להרים" אירוע ברמה כזו בארץ.

השנה קיבלנו תמורה מלאה לכספנו, ונקווה שכך זה ימשך.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...