Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6294 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

כפי שחלקכם יודע, בימים אלה אני גר ועובד בספרד, לא רחוק מברצלונה.

העבודה לוקחת אותי לביקורים מזדמנים בארצות האיחוד האירופי, הטומנים

בחובם מדי פעם הפתעות נעימות, כמוהתערוכה בצרפת עליה כתבתי בעבר.

הפעם ההפתעה הגיעה דווקא מהבית, כאשר אירחתי את אבי שקפץ לביקור ולקחתי אותו לטיול רגלי

בברצלונה העיר. לאחר יום ארוך של הליכה, הגענו לפלאזה אספניה, למופע האורקולי של המזרקה

הגדולה, אחת האטרקציות התיירותיות המעניינות באזור. למרבה האכזבה, ומסיבה שאינה ברורה,

המזרקה החליטה לשבות והמופע לא התקיים. מצב לא נעים לכל הדעות, אך לא יכולנו לחזור הביתה

בלי הפאנץ' ליין, לכן החלטתי לנסוע לחלק הצפוני של העיר, רחוק ממוקדי התיירות, ולהראות לאבי עוד

כמה "פנינים" מקומיות. במהלך הסיור בחלק המודרני של ברצלונה והרחק מהגוטיקה של מרכז העיר,

נדדנו במקרה לתוך קניון גדול המארח מדי פעם מיצגי אמנות ומוזיקה. ב-11 בלילה לא ציפינו לראות

הרבה, רציתי להסביר קצת על הארכיטקטורה המקומית ולהראות את מבנה הקניון כדוגמא. מה שראינו

בפועל היה שונה בתכלית, וגרם לי לשכוח את כל תכניותיי, ולשמוט את הלסת על הרצפה בקול מהדהד.

מסתבר שבימים אלה מועדון אספנות הרכב של העיר סאן-קוגט החליט לעשות תצוגה קטנה בברצלונה,

ומיקם כמה מנציגותיו המובילות בלב הקניון. לשם הבהרה, מדובר בקניון פתוח, עם שומר אחד מנומנם

במהלך הלילה ואלפי מבקרים במהלך היום. אף על פי כן, המכוניות מוצבות שם כל הזמן, עם גג מופשל

וחבלול מוקפד. הגדיל לעשות אחד החברים, כאשר הציב על מכונית ה"פגאסו" שלו את הגביע בו זכה לא

מזמן. גם הגביע עמד שם כל הלילה, ללא השגחה צמודה, מנגנוני לייזר מתוחכמים או כל דבר אחר בסגנון.

כאן המקום לציין את המילה "תרבות". האם בישראל מי מכם היה חושב להפקיר כך את מכוניתו? להשאירה

בלילה, עם גג פתוח, בלב קניון נטוש? ובכן, מסתבר שכאן זאת לא בעיה. כל האנשים שביקרו בתצוגה במהלך

היום, וגם כמה עשרות מבקרים "מופתעים" כמוני שהיו שם בלילה, עצרו, התפעלו, צילמו והמשיכו ללכת הלאה.

שום דבר לא נגנב, נשרט, הושחת או נפגע. אפילו הגביע נשאר במקום. מדהים... גם אחרי קרוב לשנה, אני

עדיין לא מצליח להתרגל לדברים האלה. פשוט חברה מתורבתת.

בכל מקרה, אם אי פעם היה לכם ספק בכך שלכל דבר יש סיבה, אתם יכולים לראות במקרה הזה הוכחה חותכת...

אם המזרקה הייתה פועלת כתמול שלשום, לא היינו מגיעים לאותו קניון, לא הייתי זוכה לספר את הסיפור הזה, ולא

הייתם זוכים לשזוף את עיניכם ביפהפיות המדוברות. ובנימה אופטימית זו, אני אסיים את דבריי ואתן לתמונות לדבר:

bcn 185 (Large).jpgbcn 186 (Large).jpgbcn 189 (Large).jpgbcn 196 (Large).jpgbcn 187 (Large).jpgbcn 193 (Large).jpg

8)

פורסם
יפיפיות אמיתיות וסיפור שבאמת לא כל כך מתאים לנופי ארץ ישראל. חבל.

יש עוד תמונות?

אלירן

אני מוחה על היחס השלילי למה שקורה בישראל.

לפני שבועיים היתה תצוגה של כלי רכב בגרנד קניון בחיפה. שום דבר רע לא קרה לרכבים! לא שברו, לא גנבו, ממש כמו בברצלונה.

חוץ מזה מהיכן אתה שואב את הידע על מה שקרה בתצוגה בברצלונה? דיברת עם המציגים?

למה להשמיץ?

נשמח לארח את הרכב שלך בשנה הבאה.

שלמה דן גדרון

פורסם

אני מחזק את דברי oldcar. צריך לשים דברים בפרופורציה. התרבות המוטורית באירופה, חזקה עשרות מונים מהתרבות כאן. למרות זאת, המועדון משתדל להציג את מכוניות חבריו לראווה, באירועים והזדמנויות שונות ובלי שיתוף פעולה מספק מצד החברים, המועדון פשוט לא קיים!

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם
מהיכן אתה שואב את הידע על מה שקרה בתצוגה בברצלונה? דיברת עם המציגים?

למה להשמיץ?

אני עובד בסאן קוגט, לכן יצא לי לדבר עם המציגים, ודבריי מבוססים על מה ששמעתי מהם.

לגבי הגרנד קניון, אני בספק אם השארתם את הרכבים שם והלכתם. אני מניח שמישהו מהמועדון

בכל זאת נכח במקום ע"מ לשים עין על מה שקורה. כמו כן, למיטב ידיעתי, הגרנד קניון אינו פתוח

בשעות הלילה לכל עובר אורח.

לגבי "למה להשמיץ" - פשוט משום שאולי ככה משהו ישתנה. אם לא נדבר על זה, מהיכן יגיע

השינוי? והייתי רוצה לשאול שאלה נוספת: למה לסנגר באופן עיוור על כל מה שקשור לישראל?

הרי לא השמצתי את המועדון או חבריו, אלא את המצב בארץ. היתכן שלכם זה לא מפריע?

פורסם
אני עובד בסאן קוגט, לכן יצא לי לדבר עם המציגים, ודבריי מבוססים על מה ששמעתי מהם.

לגבי הגרנד קניון, אני בספק אם השארתם את הרכבים שם והלכתם. השארנו גם השארנו. (גם אני, כבר פעמיים, השארתי באופן אישי מכוניות אספנות במאורה החשוכה ששמה גרנד קניון). השנה בזמן התצוגה היה הנשף השנתי של מועדון החמש בפתח תקוה, וכולנו היינו שם. כשחזרנו הלכנו לישון ולמחרת בערב עדין הכל היה בסדר. גם בסוף התצוגה שהיתה 1/2 4 ימים הכל היה בסדר.

אני מניח שמישהו מהמועדון בכל זאת נכח במקום ע"מ לשים עין על מה שקורה. כמו כן, למיטב ידיעתי, הגרנד קניון אינו פתוח

בשעות הלילה לכל עובר אורח. הגרנד קניון פתוח 24/7 החנויות אינן פתוחות 24/7, אבל יש בתי קפה ובתי קולנוע.

לגבי "למה להשמיץ" - פשוט משום שאולי ככה משהו ישתנה. מה בדיוק צריך להשתנות? שלטים בספרדית?

אם לא נדבר על זה, מהיכן יגיע השינוי? והייתי רוצה לשאול שאלה נוספת: למה לסנגר באופן עיוור על כל מה שקשור לישראל? אני מדבר מידע אישי עובדות כהוויתן. אם נשמע כסנגור זה בגלל המקצוע שלי כעורך דין. אבל זה לא סינגור. זה צריך להיות הרבה יותר אסרטיבי מסינגור. הרי לא השמצתי את המועדון או חבריו, אלא את המצב בארץ. כל חיי אני גר בארץ והמצב פה לא כל כך רע... היתכן שלכם זה לא מפריע? מפריע לי שיש אנשים עם רגשי אשם טבועים בהם. למיטב ידעתי בכל העולם יש ונדאלים, גנבים וכד' מה לעשות איזה מסכן אחד ניסה פעם לשדוד אותי במדריד זה היה לפני הרבה שנים ואני בטוח שהוא זוכר.[/quote]

בקיצור, אני מבין שהתכוונת לציין את האופי הטוב של הקהל בסאן קוגט, ויפה שיש שם קהל מתורבת.

אבל מה שלא מוצא חן בעיני זה שאתה שעובד שם וכנראה גם גר שם, מנסה לשפר לי את החיים כאן מרחוק.

בכל מקרה תודה אבל אני מסתדר לא רע.

אשמח לארח אתך ואת אביך בביקורכם הבא בחיפה.

:-):beerchug::beerchug::beerchug::wave2::sissies:

שלמה דן גדרון

פורסם
אגב יש לך ציבורשקה בתמונה בצד ?

אכן כן. שריד מהילדות שלי בגוש הקומוניסטי.

השארנו גם השארנו.
מפתיע אותי לשמוע את זה, לאור העובדה שבתערוכת אוטומוטור היה ביקוש ער לידיות הילוכים וחלקי דיפון של לאנסר אבולושן.

מה בדיוק צריך להשתנות? שלטים בספרדית?
תרבות הנהיגה (או היעדרה), נועם ההליכות (או היעדרו), מוסר העבודה (או היעדרו)... שאני אמשיך?

כל חיי אני גר בארץ והמצב פה לא כל כך רע...

אשרי המאמין.

מה שלא מוצא חן בעיני זה שאתה שעובד שם וכנראה גם גר שם, מנסה לשפר לי את החיים כאן מרחוק.
יודע מה? עזוב, שכח ממה שכתבתי קודם. החיים בישראל אחלה, והכל בעצם בראש שלי. תודה על ההזמנה לחיפה.
פורסם

oldcar, אתה באמת ובתמים מאמין, שלו מישהו היה משאיר גביע על מכסה המנוע בלילה בארץ- הוא היה נשאר שם גם בבוקר?:roll: -הממממ.... אני בספק! תשאל את בני ל' על המכסי הוונטילים שלו במפגש נוקיה! נכון, שאלה היו ילדים- אבל עדיין!

וראינו יותר מפעם אחת אנשים, שנדחפים למכוניות האספנות, מתחת לסרטים, כדי להצטלם, או אפילו כדי סתם לשבת (באוטו)! ואני לא מדבר על הילדים דווקא! כנ"ל בתארוכות של הרכבים החדשים! וגם ראינו אנשים, שמתיישבים על רכבי האספנות, ועוד נעלבים, כשמאירים להם! התופעה בולטת פי כמה, כשמדובר ברכבי האספנות "העממיים": לא ראיתי יותר מדי אנשים מתיישבים על הפרארי, אבל ראיתי בהחלט מתיישבים (ועוד בנינוחות, כמעט עם הרגליים!!!:evil: ) על הפורד אסקורט! ושמעתי על האנשים, ששברו להם חלקים, כי שחקו איתם! למישהו ניסו בכח למשוך את הדגלון האיתות, כי איזה אבא "חכם, ניסה להראות לילד שלו, איך זה נפתח!

אז, אל תגיד, שאין! יש, ועוד איך!:? מה שכן- אני די בטוח, שגם בספרד, וגם בכל מקום אחר- ימצא מישהו, שיעשה את אותן הדברים בדיוק, כי אנשים אחרי הכל אותם האנשים, פחות או יותר, בכל מקום.

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• תוכן חדש...