Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6299 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה דין הסעת ילדים במושב אחורי ברכב אספנות ללא חגורות מאחור?

האם מותר? ומה עם כסא בטיחות?

היש דרך לעגן אותו לגוף?

קיה סיד SW (ליסינג) וניסן נוט של האשה,

פיאט 127 903cc , 1979 (נמכרה...)

מחפש אספנות - איטלקית חמה - אלפא/לנצ'יה , או DS23/21

פורסם

בלי קשר לחוק, אין להסיע ילדים במושב האחורי ללא ריתום.

תאונת דרכים, חלילה, אינה מבדילה בין רכב אספנות ל "סתם" יפנומטית מליסינג.

ברוב המכוניות משנות ה 70' ומעלה קיימות נקודות עיגון מתחת למושב האחורי, ואין שום בעייה להרכיב חגורות בטיחות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אוטנטיות, שמירה על מקוריות וכו' מתגמדים כשחס וחלילה מדובר בתרומת להגנה במקרה תאונה.

לדעתי בכל רכב חובה להקפיד על לפחות 2 אמצעים מינימיליים - חגורות בטיחות וכריות ראש למניעת צליפה, בלי קשר לדרישת החוק, ועל אחת כמה וכמה כשמדובר בהסעת ילדים.

קרא פה שרשור דומה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=236125&highlight=%D7%9B%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
אוטנטיות, שמירה על מקוריות וכו' מתגמדים כשחס וחלילה מדובר בתרומת להגנה במקרה תאונה.

לדעתי בכל רכב חובה להקפיד על לפחות 2 אמצעים מינימיליים - חגורות בטיחות וכריות ראש למניעת צליפה, בלי קשר לדרישת החוק, ועל אחת כמה וכמה כשמדובר בהסעת ילדים.

קרא פה שרשור דומה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=236125&highlight=%D7%9B%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA

אוקי מקובל, מאמץ את המלצתך בשני ידיים

ולעבודה - איך אפשר לחבר למושבים קדמיים של פיאט 127 מגיני ראש?

ברור לי שאפשר להחליף לכסא של דגם מתקדם יותר אבל בכל אופן איך לשמור על קצת מקוריות ועדיין לחבר לכסא המקורי?

אני זוכר שבסוף שנות ה 70 היו כריות ראש שמתלבשות על גב הכסא מלמעלה והנהג היה נשען עליהן - זה היה החיבור היחיד

פורסם
אוקי מקובל, מאמץ את המלצתך בשני ידיים

ולעבודה - איך אפשר לחבר למושבים קדמיים של פיאט 127 מגיני ראש?

ברור לי שאפשר להחליף לכסא של דגם מתקדם יותר אבל בכל אופן איך לשמור על קצת מקוריות ועדיין לחבר לכסא המקורי?

אני זוכר שבסוף שנות ה 70 היו כריות ראש שמתלבשות על גב הכסא מלמעלה והנהג היה נשען עליהן - זה היה החיבור היחיד

הכריות האלה מסוכנות מאוד , מאחר והיו גורמות לנזק בגב בזמן תאונה .

פורסם

אז מה הפתרון???

פורסם

ברוב הרכבים משנות השישים ואילך יש נקודות עיגון תקניות לחגורות בטחון קדמיות.

החל משנות השבעים יש בחלק גדול של המכוניות נקודות עיגון לחגורות בטיחות קדמיות ואחוריות .

מ 1953 פורד הציע כאופציה ברכבים אמריקאים חגורות בטחון (חגורות מותן) בלבד.

מ 1954 היתה אופציה דומה ב GM .

לקראת סוף שנות החמישים רוב היצרינים האמריקאים הציעו חגורות בטחון במושבים הקדמיים כאופציה.

מאמצע שנות השישים כבר רוב המכוניות האמריקאיות באו עם חגורות קדמיות.

היתה לי קדילאק אלדורדו 1973 והיו בה חגורות גם מאחור.

מכיוון שילד קטן לא מסוגל להחזיק את עצמו אפילו במצב קל רצוי להשתמש בחגורת בטיחות ומושב בטיחות.

אני הרכבתי בשברולט 1957 שלי חגורה מאחור כדי שאפשר יהיה לקחת ילד מאחור. אני בספק אם עיגון החגורה די חזק למבוגר שמן אבל נראה לי כי עד 30-40 ק"ג היא תחזיק בתאונה.

האוטנטיות חשובה, החיים חשובים הרבה יותר.

שלמה דן גדרון

פורסם

בקשר לשאלה בנוגע לחוקיות הסעת ילדים במושב האחורי ברכב אספנות ללא חגורות בטיחות בושבים האחוריים.

ע"פי חוק רק ברכב משנת 1984 ואילך חובה לחגור גם מאחור. לכן אין כל מניעה חוקית להסיע ברכבי אספנות נוסעים לא חגורים במושב האחורי - עד כאן לשון החוק. באשר לשימושיות והבטיחות - כאן כל אחד ושיקוליו, בד"כ ישנן נקודות עיגון שהגיעו מהיצרן להן ניתן לרתום חגורות בטיחות.

בנוגע למושבים ללא משענות ראש, אין כל דרך לרתום נכון ובטיחותית משענות ראש למושב שלא נבנה ומיועד להיות עם משענות ראש. כל תוספת שכזאת תהיה בבחינת קישוט בלבד.

בעלים גאה של גולף GTI 1980 וגולף 1991 GTI. מחפש עוד גולף לחלקים/שיפוץ.

פורסם

שלום לך.

דויין בעבר על החוקיות של הנושא. בקישור הבא אולי תמצא תשובה.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=219999

"היה מקדים בשלום כל אדם, והיה זנב לאריות ואל תהיה ראש לשועלים". "אל תהיה בז לכל אדם, ואל תהיה מפליג לכל-דבר שאין לך אדם שאין לו שעה ואין לך דבר שאין לו מקום." חז"ל.

פורסם

קצת ממה שקורה בארצות הים.

בקליפורניה מחייבים בחגורת בטיחות (מינימום חגורת בטן -מתניים) לכל רכב מכל שנה. כך שבויליס שלי מ51 למרות שייוצר בלי, יש חובת נסיעה חגורים.

לעומת זאת, אין חובה לשרשראות או חגורות צד בג'יפים פתוחים כמו בארץ.

• תוכן חדש...