Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייבוא רכב אספנות מארה"ב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6295 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

אני מעוניין לייבא רכב אספנות מארה"ב ,האם יש דרכים חוקיות להפחית עלויות אשמח לקבל הסבר מאחד המומחים על כל הפרוצדורה בטלפון. מי מנדב את עצמו?

תודה

למידע נוסף על ייבוא אישי > >

עריכה אחרונה על ידי עמית
פורסם

בקצרה?

1). יש לוודא לפני הקנייה כי לרכב יש טייטל (רשיון רכב) והוא רשום על שמו של המוכר ונמצא ברשותו.

2). לבקש מהמוכר מסמך בכתב על מצבו של הרכב (חוקי מבחינה משפטית בארה''ב)

3). לבדוק התחייבות של בעל הרכב להעביר את הרכב לעמיל המכס/המוביל לנמל הים הקרוב (תמורת תשלום)

4). העברה בנקאית מומלצת לגורם שלישי (אח/חבר/מכר) כאשר הגורם השלישי רואה את הרכב ובמעמד חתימה על הטייטל מעביר את התשלום/בעלות. חשוב!!!! לא לרשום על הטייטל את שמכם כבעלי הרכב מכיוון ששלטונות המכס בארה''ב לא ישחררו את הרכב ללא נוכחות הקונה או יפוי כח משגרירות ארה''ב לחברת השילוח.

חתימה על הטייטל בארה''ב מעבירה באופן מיידי את הבעלות של הרכב לקונה.

5). לבקש מהמוכר חשבונית קנייה (המכס בישראל מתחשב מאוד) חתומה ומאומתת ע''י נוטריון או במקביל הערכת שמאי

6). בקשת רשיון יבוא ממשרד התחבורה (סימה) רח' המלאכה 8 ת''א מסמכים נדרשים לרשיון: 2 תמונות של הרכב מאחור ומהצד. אישור מוסך על נכונות לטיפול ברכב המסויים, טיייטל (רשיון רכב מצולם), חשבונית קניה, צילום ת''ז ורשיון נהיגה של הקונה וחשוב!!! - מפרט טכני של הרכב או ספר רכב הכולל את כל פרטי המנוע והשלדה להקלה בקבלת תקינה.

7). בדיקת שטח מעמיקה של חברות הובלה בישראל, לבקש כמה שיותר הצעות מחיר ולהביט על האותיות הקטנות הנמצאות בחוזה ההובלה (לא כולל מיסי נמל, עמילות מכס, ביטוח, מסמכים, קשירה, סבלות ובדיקה) תוספות אלו יכולות להסתכם בכ- 450 דולר לפחות.

8). לבקש התחייבות מחברת ההובלה בישראל על עמילות מכס מלאה הכוללת

שחרור הרכב מהנמל ותשלום המכס.

9). מסמכים נדרשים לחברת ההובלה: רשיון יבוא, צילום דרכון, צילום רשיון נהיגה, חשבונית קניה, טייטל ומפרט הרכב.

10). מומלץ להשתמש בקונטיינר 40 פיט ולא 20 בשיטת קונסולידציה, דהיינו שותפות בקונטיינר עם תכולת דירה/סחורה או כל משא אחר. העלויות יורדות משמעותית גם בחישובי המכס לאחר מיכן.

גם אם יתכן עיכוב של שבוע או 10 ימים - כדאי, חוסך הרבה כסף בהמשך.

11). לאחר יציאת הקונטיינר לנמל יש לבקש מס' קונטיינר ושם חברת הספנות

בכדי לעקוב אחרי מהלך הקונטיינר באינטרנט ומסלולו כולל יעד הגעה לישראל.

12). בתום חודש וחצי הקונטיינר נפרק ומרוקן בנמל היעד יש ''לנדנד'' לחברת העמילות על שחרור מוקדם (4 ימים ראשוניים בנמל חינם, כל יום נוסף 18 ש''ח ושישים אג' דמי אחסון).

13). במידה ואתם משחררים יש להתאזר בהמון סבלנות ולהתעקש בשחרור

על חישוב המכס על פי חשבונית הקנייה.

14). משרד הרישוי בחולון:

להגיע בימי ראשון או רביעי על פי הזמנה מראש ממש מוקדם בבוקר (195 ש''ח אגרה) למילוי טפסי בקשה לרישום רכב להקפיד על אימות מידת צמיגים, מס' שילדה ומנוע (אם יש).

15). עמדה 1 (סבלנות, תור מייגע ומתיש), מילוי כל הטפסים ע''י הבוחן להקפיד על אימות כל פרטי הרכב (קבלת קהל כל א'-ה' משעה 7:30 ועד 12:00). הטבעת מס' שילה/מנוע - 200 ש''ח ממש ממול.

16). נוסעים למבחן רישוי טסט - חשוב!!!! אין צורך באישור מוסך מורשה לטסט ראשון!

חוזרים לעמדה 6 במשרדים (בניין ליד). יש להקפיד כי מכון הרישוי יחתים את הטופס המתבקש בחותמת על החלון של אישור נסיעה קבוע ולא בסמוך - אישור נסיעה זמני (חוסך ריצות וטירטורים).

17). עמדה 6 במשרד הרישוי (אפרת), לבדוק היטב את הפרטים על רשיון הרכב שאין שום טעות בהקלדה של מספר שילדה או מנוע, פרטי בעל הרכב ות.ז. תשלום האגרה, הטבעת לוחות רישוי וזהו בהצלחה!!!

גידי אשכנזי נפטר בנובמבר 2011. יהי זכרו ברוך

..........................................

גידי אשכנזי - אתר הבית www.gidiashkenazi.com

ומשהו על הגברת:

http://sport.nana10.co.il/Article/?ArticleID=559554

פורסם

מידע מפורט, תודה. ובאותו עניין.

אני נמצא בארה"ב. מתכנן לחזור לארץ והביא איתי רכב אספנות. הבנתי שאין שום הקלה לתושב חוזר עם רכב אספנות.

אני צריך לדאוג לרשיון יבוא כמו כל אזרח.

שאלותיי הן:

מה הפרוצדורה לקבלת רשיון ייבוא?

האם יש אגרה לקבלת הרשיון יבוא?

כמה זמן לוקח כל ההליך?

תוך כמה זמן אני צריך להכניס את הרכב לארץ מרגע קבלת הרשיון?

והכי חשוב, האם אני יכול לבצע הכל מארה"ב בפקס ובאימייל או שאני חייב להגיע לארץ לצורץ כך.

פורסם

אני נמצא בארה"ב. מתכנן לחזור לארץ והביא איתי רכב אספנות. הבנתי שאין שום הקלה לתושב חוזר עם רכב אספנות.

שאלותיי הן:

מה הפרוצדורה לקבלת רשיון ייבוא? מפורט בהודעה למעלה

האם יש אגרה לקבלת הרשיון יבוא? אין תשלום בעבור האגרה

כמה זמן לוקח כל ההליך? שבועיים בערך

תוך כמה זמן אני צריך להכניס את הרכב לארץ מרגע קבלת הרשיון? תוקף רשיון היבוא הוא לחצי שנה

והכי חשוב, האם אני יכול לבצע הכל מארה"ב בפקס ובאימייל או שאני חייב להגיע לארץ לצורץ כך.

חייב פיזית עם כל האישורים במידה והנך תושב חוץ? תבדוק פרטים בקונסוליה שבעיר מגוריך.

ומשהו על הגברת:

פורסם

mister v,

כל הכבוד על ההשקעה, לדעתי ומניסיוני מעט החמרת עם הפרטים.

לכן הוספתי בכחול את ההערות שלי.

ישראל

בקצרה?

1). יש לוודא לפני הקנייה כי לרכב יש טייטל (רשיון רכב) והוא רשום על שמו של המוכר ונמצא ברשותו.חשוב מאוד!

2). לבקש מהמוכר מסמך בכתב על מצבו של הרכב (חוקי מבחינה משפטית בארה''ב) רצוי!

3). לבדוק התחייבות של בעל הרכב להעביר את הרכב לעמיל המכס/המוביל לנמל הים הקרוב (תמורת תשלום) לפעמים מבריח את המוכר שמעוניין למכור ולא להתעסק עם "שטויות".

4). העברה בנקאית מומלצת לגורם שלישי (אח/חבר/מכר) כאשר הגורם השלישי רואה את הרכב ובמעמד חתימה על הטייטל מעביר את התשלום/בעלות. חשוב!!!! אכן חשוב, אבל לא תמיד יש אח/חבר/מכר. לכן ישנה האופציה לקנות באמצעות ebay וממוכר עתיר פידבקים ו 100% חיובי. לא לרשום על הטייטל את שמכם כבעלי הרכב מכיוון ששלטונות המכס בארה''ב לא ישחררו את הרכב ללא נוכחות הקונה או יפוי כח משגרירות ארה''ב לחברת השילוח. בשני רכבים שיבאתי מארה"ב, האחד לפני כשנה והשני לפני כחודשיים, המוכר רשם על הטייטל את שמי וכתובתי בארץ ואף חתם במקום המיועד, לא היתה בעיה עם המכס בארה"ב.

חתימה על הטייטל בארה''ב מעבירה באופן מיידי את הבעלות של הרכב לקונה. הבעלות על הרכב רק במשרדי ה DMV. ממש לא צריך וב 99% מהמדינות גם לא ניתן להעביר בעלות אם אתה לא אזרח של אותה מדינה.

5). לבקש מהמוכר חשבונית קנייה (המכס בישראל מתחשב מאוד) חתומה ומאומתת ע''י נוטריון או במקביל הערכת שמאי. לא חייב, מספיק לבקש מהמוכר לכתוב על דף נייר (רצוי במחשב ולהדפיס) bill of sale (מעין הסכם) עם פרטי הרכב והמוכר, מחיר המכירה ופרטי הקונה, המוכר צריך לחתום על גבי הנ"ל. בנוסף בצידו האחורי של הטייטל יש מקום שבו רושמים את מחיר המכירה.

6). בקשת רשיון יבוא ממשרד התחבורה (סימה) רח' המלאכה 8 ת''א מסמכים נדרשים לרשיון: 2 תמונות של הרכב מאחור ומהצד. אישור מוסך על נכונות לטיפול ברכב המסויים, טיייטל (רשיון רכב מצולם), חשבונית קניה, צילום ת''ז ורשיון נהיגה של הקונה וחשוב!!! - מפרט טכני של הרכב או ספר רכב הכולל את כל פרטי המנוע והשלדה להקלה בקבלת תקינה. אין יותר קבלת קהל. מורידים טפסים מאתר משרד התחבורה, ממלאים, מחתימים, חותמים ושולחים בדואר. במידה והכל בוצע כהלכה, רשיון היבוא יגיע בדואר לפי הכתובת שניתנה.

7). בדיקת שטח מעמיקה של חברות הובלה בישראל, לבקש כמה שיותר הצעות מחיר ולהביט על האותיות הקטנות הנמצאות בחוזה ההובלה (לא כולל מיסי נמל, עמילות מכס, ביטוח, מסמכים, קשירה, סבלות ובדיקה) תוספות אלו יכולות להסתכם בכ- 450 דולר לפחות. חשוב מאוד!

8). לבקש התחייבות מחברת ההובלה בישראל על עמילות מכס מלאה הכוללת

שחרור הרכב מהנמל ותשלום המכס. לא חייב, ניתן לעשות את השחרור לבד לחסוך לא מעט כסף ולהנות מהחויה.

9). מסמכים נדרשים לחברת ההובלה: רשיון יבוא, צילום דרכון, צילום רשיון נהיגה, חשבונית קניה, טייטל ומפרט הרכב. תלוי בדרישות חברת ההובלה, ממני ביקשו רק מס' דרכון.

10). מומלץ להשתמש בקונטיינר 40 פיט ולא 20 בשיטת קונסולידציה, דהיינו שותפות בקונטיינר עם תכולת דירה/סחורה או כל משא אחר. העלויות יורדות משמעותית גם בחישובי המכס לאחר מיכן. אין מה להוסיף.

גם אם יתכן עיכוב של שבוע או 10 ימים - כדאי, חוסך הרבה כסף בהמשך.

11). לאחר יציאת הקונטיינר לנמל יש לבקש מס' קונטיינר ושם חברת הספנות

בכדי לעקוב אחרי מהלך הקונטיינר באינטרנט ומסלולו כולל יעד הגעה לישראל. אין מה להוסיף.

12). בתום חודש וחצי הקונטיינר נפרק ומרוקן בנמל היעד יש ''לנדנד'' לחברת העמילות על שחרור מוקדם (4 ימים ראשוניים בנמל חינם, כל יום נוסף 18 ש''ח ושישים אג' דמי אחסון). מהנסיון שלי, 14 יום הפלגה מניו-ג'רזי לחיפה, יומיים לפריקת המכולה מהאניה ויום אחד שחרור והוצאת הרכב על הגרר.

13). במידה ואתם משחררים יש להתאזר בהמון סבלנות ולהתעקש בשחרור

על חישוב המכס על פי חשבונית הקנייה. אני מדגיש, צריך להתעקש על אמיתות מחיר הקניה ושיתאים למצב הרכב. (מחירון קראוס 1-6) למרות שמכס חיפה לא משתמש במחירון קראוס אלא במחירון כלשהו מהאינטרנט.

14). משרד הרישוי בחולון:

להגיע בימי ראשון או רביעי על פי הזמנה מראש ממש מוקדם בבוקר (195 ש''ח אגרה) למילוי טפסי בקשה לרישום רכב להקפיד על אימות מידת צמיגים, מס' שילדה ומנוע (אם יש). היום מקבלים תור לפי יום ושעה מדויקים ואין יותר צורך להגיע מוקדם בבוקר.

15). עמדה 1 (סבלנות, תור מייגע ומתיש), מילוי כל הטפסים ע''י הבוחן להקפיד על אימות כל פרטי הרכב (קבלת קהל כל א'-ה' משעה 7:30 ועד 12:00). הטבעת מס' שילה/מנוע - 200 ש''ח ממש ממול. בחיפה עמדה מס' 1 לא כל כך עמוסה, אבל יקבלו רק את תושבי הצפון.

16). נוסעים למבחן רישוי טסט - חשוב!!!! אין צורך באישור מוסך מורשה לטסט ראשון! בחיפה ממש מול משרד הרישוי.

חוזרים לעמדה 6 במשרדים (בניין ליד). יש להקפיד כי מכון הרישוי יחתים את הטופס המתבקש בחותמת על החלון של אישור נסיעה קבוע ולא בסמוך - אישור נסיעה זמני (חוסך ריצות וטירטורים).

17). עמדה 6 במשרד הרישוי (אפרת), לבדוק היטב את הפרטים על רשיון הרכב שאין שום טעות בהקלדה של מספר שילדה או מנוע, פרטי בעל הרכב ות.ז. תשלום האגרה, הטבעת לוחות רישוי וזהו בהצלחה!!! בחיפה עמדה 11.

:roflmao: הבודי בעבודת פחחות והשילדה כבר במערומיה 1958 MGA Roadster :roflmao:

פורסם

שאלותיי הן:

מה הפרוצדורה לקבלת רשיון ייבוא?

האם יש אגרה לקבלת הרשיון יבוא?

כמה זמן לוקח כל ההליך?

תוך כמה זמן אני צריך להכניס את הרכב לארץ מרגע קבלת הרשיון?

לקבלת רשיון ייבוא צריך להדפיס את הטפסים המתאימים כאן . בנוסף רצוי להתעדכן בהודעות למייבא רכב ביבוא אישי כאן .

ברשיונות הייבוא שאני קיבלתי רשום שתוקף רשיון הייבוא הינו 12 חודש.

תתקשר למשרד התחבורה למחלקת ייבוא רכב, תבקש לדבר עם סימה (מאוד נחמדה) 03-5657151 או 03-5657117 בימים א' , ג' , ה' בשעות 13.00 - 15.00

או בפקס 03-5618260 ותשאל האם ישלחו לך את רשיון היבוא לכתובת בארה"ב. אני בספק.

ישראל

:roflmao: הבודי בעבודת פחחות והשילדה כבר במערומיה 1958 MGA Roadster :roflmao:

פורסם

ישראל וגידי, אין מילים. פשוט כל הכבוד!! :wink:

אני ממש שמח לראות את הנחישות שבמתן המידע והעזרה וזה מעלה חיוך על פני.

לגבי ידידנו החדש, את הרכב שלי טרם שילחתי מארה"ב לארץ, היות ורק עתה אני מתארגן עם ההובלה, אך אם אתה צריך מידע או שאלה או המלצה החל משלב הרכישה באיביי, דרך התקשורת מול המוכר, דרך הנפקת טיטל חדש לרכב בארה"ב ועד למציאת חברת הובלה עדכנית, אשמח להשיב לך בפירוט.

בהצלחה,

אלירן

0544508700

On the seventh day, god created MUSTANG

אתר מועדון המוסטנג הישראלי: www.mustangclubofisrael.com

ובפייסבוק: Classic Mustang of Israel

פורסם

great job guys.

about point #2 - not ture at all but will help

very nice of you.

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שאלה לגבי : "אין יותר קבלת קהל. מורידים טפסים מאתר משרד התחבורה, ממלאים, מחתימים, חותמים ושולחים בדואר. במידה והכל בוצע כהלכה, רשיון היבוא יגיע בדואר לפי הכתובת שניתנה."

איזה טפסים בדיוק צריך למלא ? מישהו יכול להסביר לי ?

יש שם מלא טפסים, אני כבר מבולבל.

תודה

פורסם
שאלה לגבי : "אין יותר קבלת קהל. מורידים טפסים מאתר משרד התחבורה, ממלאים, מחתימים, חותמים ושולחים בדואר. במידה והכל בוצע כהלכה, רשיון היבוא יגיע בדואר לפי הכתובת שניתנה."

איזה טפסים בדיוק צריך למלא ? מישהו יכול להסביר לי ?

יש שם מלא טפסים, אני כבר מבולבל.

תודה

4 טפסים: נספח טכני לבקשת רשיון, הצעת הזמנה ליבוא טובין על סמך רשיון, בקשה לרשיון יבוא, נספח טכני

ומשהו על הגברת:

• תוכן חדש...