Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6316 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל מידע בדבר פשר לוחית הרישוי הזו יהיה לעזר רב. האם מדובר במספר בן שלוש ספרות בלבד. או שהאותיות הינן חלק מהמספר? (מדובר בלוחית של GMC450 משנת 1950).

שאלה נוספת, מה היו הצבעים של הלוחיות האלו במקור?

gmc_yam859.jpg

פורסם

ים מסמל את העובדה שהרכב היה בבעלות מישהו באזור ירושלים. זה אני יודע מאחר וכבר יש אנשים ששאלו על לוחיות כאלו. נראה בשנת ה-50 וה-60 היו לוחיות כאלה. הצבע השחור גם מסמל משהו רק אני לא זוכר מה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
כל מידע בדבר פשר לוחית הרישוי הזו יהיה לעזר רב. האם מדובר במספר בן שלוש ספרות בלבד. או שהאותיות הינן חלק מהמספר? (מדובר בלוחית של GMC450 משנת 1950).

gmc_yam859.jpg

לוחית המתכת בצבע שחור

מספרים ואותיות בצבע לבן

שבוע טוב

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

פורסם

gmc_yam859.jpg

מקור המספר - ירושלים, פעם הייתה במשרד הרישוי חלוקה למחוזות : חיפה, ת"א , י-ם ובאר-שבע ועלפי המחוזות ניתנו קידומות למספרים לימים הקידומות נהפכו למספרים, אם זכרוני אינו טועה : ירושלים - 2, חיפה - 7 וכד'.

מצא משה

פורסם

תודה על התגובות המהירות.

במשרד הרישוי טוענים שאין להם שמץ של מושג כיצד לאחזר מידע על המספרים האלו שמשולבים בהם אותיות.

בבואי לחפש בעלות לפי לוחית רישוי שכזו, האם עליי להשתמש רק ב 3 הספרות, או בשלוש ספרות + ספרת הקידומת?

תודה,

יורם

פורסם
מקור המספר - ירושלים, פעם הייתה במשרד הרישוי חלוקה למחוזות : חיפה, ת"א , י-ם ובאר-שבע ועלפי המחוזות ניתנו קידומות למספרים לימים הקידומות נהפכו למספרים, אם זכרוני אינו טועה : ירושלים - 2, חיפה - 7 וכד'.

גם בברה"מ לשעבר (ואני חושב, שגם עכשיו במדינות שנשארו שם), היו מספרים עם האוטיות של העיר, שהרכב שייך! בהתחלה היו אלה לוחיות שחורות, אחר-כך הפכו להיות לוחיות לבנות, כאשר לרכב "פרטי" (בבעלות הפרטית, לא קשור לסוג) היה מספר עם אות אחת לפני הספרות, ושניים מאחוריהן, ולרכבים בבעלות הממשלתית היו 3 האותיות אחרי הספרות! לא ידעתי, שגם בארץ היו מספרים עם האוטיות של העיר! אגב, שם היו מספרים "אישיים", האוטו קיבל מספר ברגע, שהבעלים עשה לו רישום על שמו, ולא לפי הרכב עצמו מרגע הרישוי...

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

המספר הזה רגיל לגמרי.

עד שנת 1955 (או 56, קשה לי להתחייב - הייתי אז ילד קטן :lol:) השיטה היתה:

רכב פרטי - רקע לבן, ספרות שחורות

רכב מסחרי - רקע שחור, ספרות לבנות.

אוטובוסים ומוניות - רקע ירוק, ספרות לבנות. זה מקור המושג "מספר ירוק" למוניות.

חלוקה לאיזורים: ים - ירושלים והדרום, כ - חיפה (כרמל), ת- תל-אביב והמרכז (אם אני זוכר נכון, רק לעגלות עם בעלי-חיים הופיע השילוב "תא").

האות היא ללא ספק חלק מהמספר, כפי שקיים ברוב מדינות העולם הנאור (לא רק ברוסיה..:-D). שיטה כזאת יעילה הרבה יותר (צרופים של 10 ספרות ו-22 אותיות נותנת הרבה הרבה יותר אפשרויות). ככל שהבנתי לא הצליחו להחליט אם להשתמש באותיות עבריות או לטיניות, לכן נשארנו (בשיטה הנוכחית) ללא אותיות כלל.

בשנת 1956 הוחלפו כל המספרים לכאלה הקיימים עד היום (בתחילה בצבע כתום, החל מ- 1971 צהוב, מ- 1988 צהוב מחזיר אור). האיזור הוגדר עפ"י הספרה הראשונה:

0 עד 5 - ת"א והמרכז (היו מספרים בעלי 0 או 00 בתחילת המספר, לפני המקף).

6 - ירושלים והדרום

7 עד 9 - חיפה והצפון

בתחילה היו המספרים בני 5 ספרות, מ- 1961 התחילו להופיע מספרים בני 6 ספרות, באותה שיטה "איזורית".

סימון האיזור נעלם עם המעבר למספרים בני 7 ספרות בשנת 1980.

עודד

פורסם
המספר הזה רגיל לגמרי.

עד שנת 1955 (או 56, קשה לי להתחייב - הייתי אז ילד קטן :lol:) השיטה היתה:

רכב פרטי - רקע לבן, ספרות שחורות

רכב מסחרי - רקע שחור, ספרות לבנות.

אוטובוסים ומוניות - רקע ירוק, ספרות לבנות. זה מקור המושג "מספר ירוק" למוניות.

חלוקה לאיזורים: ים - ירושלים והדרום, כ - חיפה (כרמל), ת- תל-אביב והמרכז (אם אני זוכר נכון, רק לעגלות עם בעלי-חיים הופיע השילוב "תא").

האות היא ללא ספק חלק מהמספר, כפי שקיים ברוב מדינות העולם הנאור (לא רק ברוסיה..:-D). שיטה כזאת יעילה הרבה יותר (צרופים של 10 ספרות ו-22 אותיות נותנת הרבה הרבה יותר אפשרויות). ככל שהבנתי לא הצליחו להחליט אם להשתמש באותיות עבריות או לטיניות, לכן נשארנו (בשיטה הנוכחית) ללא אותיות כלל.

בשנת 1956 הוחלפו כל המספרים לכאלה הקיימים עד היום (בתחילה בצבע כתום, החל מ- 1971 צהוב, מ- 1988 צהוב מחזיר אור). האיזור הוגדר עפ"י הספרה הראשונה:

0 עד 5 - ת"א והמרכז (היו מספרים בעלי 0 או 00 בתחילת המספר, לפני המקף).

6 - ירושלים והדרום

7 עד 9 - חיפה והצפון

בתחילה היו המספרים בני 5 ספרות, מ- 1961 התחילו להופיע מספרים בני 6 ספרות, באותה שיטה "איזורית".

סימון האיזור נעלם עם המעבר למספרים בני 7 ספרות בשנת 1980.

ההסבר של עודד נכון למעט תיקון בתאריך השינוי ממספר בן אותיות וארבעה ספרות למספר בן 5 ספרות[גם אם היו 2 אפסים בתחילתו] שהיה במהלך שנת 1958.[יש לי מיסמך מקורי של מדינת ישראל..] אגב,לפני הקמת המדינה[בזמן השלטון המנדטורי] במקום האותיות העבריות היתה האות M -מנדטורי

פורסם

רכב שהיה במקור אצל ירושלמי ואחרי כמה שנים החליף בעלות ועובר לתל-אביבי, היה מחליף מספר רישוי?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כמה השלמות קטנות (כי אני רואה שהחברים כבר שולטים בחומר :wink: ):

עד 1958:

שלוש או ארבע או חמש ספרות , עם קידומת אותיות המחוז.

אותיות המחוז: ים - ירושלים, ת - תל-אביב, כ - כרמל, נ - נגב, ג - גליל, מ - משטרה, צ- צבא, מצ - משטרה צבאית

צבעים: פרטי - לבן/ספרות שחורות, משאיות - שחור/ספרות לבנות, ציבורי: ירוק/ספרות לבנות, משטרה וצבא כמו היום.

מ 1958:

צבעים: כתום/ספרות שחורות לפרטי, מסחרי, ציבורי. דיפלומטי - לבן/ספרות שחורות

חמש ספרות, ומ1961 שש ספרות

ספרה ראשונה מציינת מחוז: תל אביב - 2+3+4 , ירושלים - 6 + 9 , חיפה 7+8. כל הנ"ל עד 1983 . באר שבע היתה 9 עד 1978. מסחרי - 1, ממשלתי - 5 (עד 1979).

מ 1971:

רקע שונה מכתום לצהוב בשל התקנת מצלמות רמזור ראשונות

מ 1980:

שבע ספרות, שתי ספרות אחרונות מציינות שנת יצור ברכב פרטי ומסחרי, ספרה שישית 5 אם נגמרו המספרים לאותה שנה, ספרה שישית 6 לרכב משוקם.

מ 1984:

בוטלו ספרות המחוז

מ 1990:

שתי הספרות האחרונות מציינות יבואן, סיומת 25 למוניות, 77 לממשלתי, 00 ואח"כ 15 למשרד הרישוי.

נמרוד

פורסם

ספרה ראשונה מציינת מחוז: תל אביב - 2+3+4 , ירושלים - 6 + 9 , חיפה 7+8. כל הנ"ל עד 1983 . באר שבע היתה 9 עד 1978. מסחרי - 1, ממשלתי - 5 (עד 1979).

נמרוד

קשה להתווכח עם נמרוד, אבל בכל זאת אנסה להתעקש:

בשיטת המספרים הכתומים\צהובים הספרה המובילה לאיזור ת"א והמרכז היתה 0 עד 5 (כפי שכתבתי בהודעה שלי).

אמנם, כשהופיעו המספרים בני 6 ספרות, הספרה 1 הוקצתה לרכב מסחרי באיזור ת"א. אך היה גם רכב מסחרי עם קידומת שונה, לפחות במספרים בני 5 ספרות (זכור לי 0 ו- 4, יתכן שהיו עוד).

כנ"ל לגבי ה- 5: אמנם בשנות ה-60 הספרה 5 הופיעה ברכב ממשלתי (קידומת 542) - לאחר שבוטלו המספרים הכחולים של כלי הרכב הממשלתיים (כנראה מסיבות ביטחון ו"בולטות"), אך ה- 5 הופיע לאורך השנים גם ברכב אחר (למשל - קידומת 51 לג'יפים).

לשאלת "צביקה-פיק" - המספר לא הוחלף בעקבות "מעבר דירה", ונשאר כעדות למקום הרישום המקורי של הרכב.

אני מקבל את הערת זמי כי השינוי היה ב-1958 . כפי שכתבתי - הייתי אז ילד קטן....

עודד

פורסם
תודה על התגובות המהירות.

במשרד הרישוי טוענים שאין להם שמץ של מושג כיצד לאחזר מידע על המספרים האלו שמשולבים בהם אותיות.

בבואי לחפש בעלות לפי לוחית רישוי שכזו, האם עליי להשתמש רק ב 3 הספרות, או בשלוש ספרות + ספרת הקידומת?

תודה,

יורם

הסיפור הוא עצוב כי עד למיחשוב השתמשו בתיקי ארכיון (תיק לכל רכב) וכשמיחשבו, הרכבים שנגרעו לפני המיחשוב לא מוחשבו אלא נשארו בתיקי נייר.

הארכיון נשמר בתנאים זוועתיים בלוד ולמיטב ידיעתי נשרף.

זה היחס לתיעוד הסטורי ולארכיונאות בארץ.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

• תוכן חדש...