Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6318 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

להלן מעט תמונות מעבודת המנוע שנתבקשתי לעשות ברכב זה. לפני תחילת העבודה המנוע עבד (ברעש גדול) בצורה לא יפה וזרק הרבה שמן.המצמד (מסוג פלטה קונית) לא הפריד מפני שמהלך ההפרדה המשיך אל גל הארכובה.

פתחתי את המנוע ( De Dion Bouton) ומצאתי חופשים שגורמים לחופש הגדול להראות קטן.

גל הארכובה מורכב משני גלגלי תנופה גדולים ולהם פין בכל צד, ופין נוסף בין שני גלגלי התנופה עליו מושחל (לולאה מלאה) הטלטל.

הפין המרכזי הוא קוני ללא שגם דבר שיצר אתגר עבורי בשלב ההרכבה, אך הצלחתי לאזן יפה באופן סטטי ובדיקה דינמית הראתה הבדלי מרכזים זניחים (בדיקה דינמית מיותרת במנוע שעובד בסל"ד כזה, אבל באנגליה ככה עובדים.)

הורדתי מידות לחרט, שייצר את כל התותבים הנדרשים לאוברסייז קל, שכן ביקשתי שיבדוק וישחיז את הפינים לפי הצורך.

הרכבתי הכל ונעזרתי בספר של הרכב לשם לתזמון שסתום הפליטה (צריך להפתח כאשר מהלך הטלטל נמצא ''5/16 לפני נמ"ע) שסתום היניקה אטמוספרי - כלומר נפתח כשיש וואקום יניקה.

על גל הפיקות מורכב עוד חלק שתפקידו לשנות את מהלך השסתום וע"י כך להאט את פעולת המנוע (הסבר מעמיק יותר אם ישאלו שאלות- גם ככה אני בטח קצת מרחיב מידי) ונשלט בדוושה מתא הנהג.

דוושות שלושה - הימנית ברקס באמצע מצמד, משמאל ה- DECOMPRESSOR שציינתי לעיל.

מנופים מתחת להגה שלושה - מימין - קידום/איחור הצתה, ומנוף המשנק מתחתיו משמאל - מצערת.

מנופיםמחוץ לאוטו, החיצוני ובלם הפנימי ידית הילוכים שלושה קדמיים ורוורס (ללא סינכרו כמובן).

הנעה במנואלה, קירור תרמו סיפוני.

לסיכום, המכונה פשוטה למראה אבל לא פשוטה לעבודה. ניכרת החשיבה הרבה שהושקעה בכל רכיב למען יוכל לבצע את תפקידו היטב

לא קל לנהיגה אבל אחרי שמתרגלים - תענוג גדול. כמו כרכרה בלי סוס (וכך היא גם נקראת בספר Motor Carriage).

הבעלים (קולין שמו) מרוצה מאוד עכשיו אבל התאכזב לגלות שהמכונית חדשה מידי להשתתף ב"מרוץ" מלונדון לברייטון שמוגבל למכוניות שיוצרו עד 1904 "לפעמים הם מזמינים גם יותר חדשות" אמר לי באחד מביקוריו, ולא הצלחתי להסתיר חיוך. הוא בן 70 ומחזיק גם קרייזלר מ-1927 שגם אותה אני מתחזק.

בתמונות ניתן לראות את הבלאי הפנימי העצום על ה- BIG END (פין הטלטל בעיברית אם איני טועה), ואחד הפינים של גל הארכובה שהסתובב ובכך גרם למעבר השמן להסגר. השימון הוא בהתזה, את מעברי השימון בתותבים החדשים קדחתי על מתקן שהכנתי לאחר לחיצתם למקום.

איני יודע עם אני בעל המקצוע הישראלי שמחזיק בשיא של עבודת מנוע על רכב כ"כ ישן, מה שכן, וזו אבן דרך מסוימת עבורי - איני יודע עם תזדמן לי שוב עבודה כ"כ מרתקת על מכונית שאני צעיר ממנה בשבעים שנה.

IMGP7428.jpg

IMGP7418.jpg

IMGP7447.jpg

IMGP7453.jpg

IMGP7449.jpg

IMGP7637.jpg

IMGP7425.jpg

IMGP7439.jpg

פורסם

נהניתי לקרוא. נראה שאתה "מבין" את המכונה:lol: כל הכבוד על המקצועיות הרבה.

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם

מדהים לקרוא.

קראתי כל מילה בשקיקה.

האם יש במקרה עוד תמונות מהליך השיפוץ?

לא הבנתי את נושא השימון בהתזה... האם תוכל בבקשה להרחיב על כך?

תודה,

אלירן

On the seventh day, god created MUSTANG

אתר מועדון המוסטנג הישראלי: www.mustangclubofisrael.com

ובפייסבוק: Classic Mustang of Israel

פורסם

מגניב!8)

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

איזה עבודה כייפית! תודה על כך שמצאת לנכון לשתף אותנו בחלק מהחוויה.

אם הבנתי נכון העבודה באנגליה או שמישהו הביא לכאן את הרכב?

שלמה דן גדרון

פורסם

ממש מרתק הסיפור הזה, למרות שלא הבנתי כל מה שכתבת,

כל הכבוד על האומץ לגעת ברכב מהשנתון הזה ותמשיך לרתק אותנו ברכבים המיוחדים ששם.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

תודה על התגובות,

העבודה בוצעה באנגליה.

שימון בהתזה: שימון ללא משאבת שמן כמובן, על עקרון שהשמן מותז אל חלל בית הארכובה באמצעות גל הארכובה המסתובב בתוך עוקת השמן. השמן המותז נוזל על קירות הבלוק, שעליהן מושחזות תעלות ודרכן השמן מועבר אל התותבים. העוקה בדגם זה קטנה מאוד, (פחות מליטר). ויש להוסיף שמן מידי 50 מייל (במנוע תקין) חשוב להמנע מעודף של שמן בעוקה.

תמונות נוספות: מיסב הטלטל הישן והבלוי, הרדיאטור, גלגלי התזמון של שסתום הפליטה (בעת פירוק), גל הארכובה בהרכבה, המצמד, הצופר.

IMGP7451.jpg

IMGP7636.jpg

IMGP7424.jpg

IMGP7440.jpg

IMGP7419.jpg

IMGP7423.jpg

פורסם

מדהים , מול הרכב הזה כולנו נוסעים ברכבים חדישים .

מרתק לקרוא אל הטכניקה של הרכב , נשמח לשמוע ולראות עוד.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

פשוט מדהים.

מדהים פעמיים.

פעם אחת הרכב עצמו והידע העצום שיש לך בנושא, יחד עם היכולת להסביר כל כך טוב.

ופעם שניה מדהים, הטכנולוגיה הרבה שהייתה לפני 104 שנים... אמנם הדברים השתנו מקצה ולקצה, אבל כל כך יפה לראות את האופן בו התפתח עולם הרכב והטגנולוגיה המכאנית בזמן כל כך קצר, מתקופת הרכב הראשון ועד ל 1905.

האם תוכל, בבקשה, להרחיב גם על מכלולים אחרים? מאוד הייתי רוצהלדעת איזה פתרון נתנו לפני למעלה מ 100 שנים לדיפרנציאל למשל ולמכלולים אחרים שעברו שינויים קיצוניים מאז...

המון תודה,

אלירן

On the seventh day, god created MUSTANG

אתר מועדון המוסטנג הישראלי: www.mustangclubofisrael.com

ובפייסבוק: Classic Mustang of Israel

• תוכן חדש...