Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6323 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חיפשתי רכב משפחתי (סדאן 4 דלתות) בתקציב של כ 55,000 - 65,000 ש"ח, שנת 2006

(חוק ה "לרכוש רכב לאחר 3 שנים כל הכביש, ולהחזיקו 3 שנים" :-))

מכל המועמדים נשארו פוקוס ומאזדה 3, שניהם מליסינג.

התקציב שלי לא מאפשר שנת 2006 לא מליסינג, ואני מעדיף לא לרדת בשנתון,

מה גם שהיום יש הרבה מאוד רכבים בגופות מוסדיים בשוק, וליסינג זו כבר לא קללה :-)

היתרון מבחינתי שכבר יש לי מאזדה 3 ממקום העבודה, צמוד אלי 3 שנים,

ואני יודע היטב מה מצבו (ק"מ לא גבוה, לא עבר תאונות, שמרנו על הרכב וכו').

לחברה שלנו אין הסכם מימוש מול חברת הליסינג,

אבל לאחר שהתמקחתי מעט, קיבלתי הצעה (אחרונה וסופית) לקנות את הרכב ב 65,000 ש"ח (15% הנחה מהמחירון),

ללא השבחה ועם אחריות לשנה.

1. מה דעתכם באופן כללי על ההצעה, אל מול שאר האופציוות האפשריות בשוק ?

2. הציעו לי לעשות לרכב בדיקה חינם במכון (מפורסם ומוכר) ספציפי, על חשבונם,

כמובן שחייכתי ואמרתי שאני מעדיף לשלם 400 ש"ח ולקחת את הרכב למקום לפי בחירתי.

הם ממש היו "מופתעים" ולא הבינו למה אני לא רוצה את עזרתם הנדיבה... :-)

א. איזה מכון אמין ומומלץ יש באיזור המרכז ?

ב. היתכן שלחברת ליסינג (מהגדולות בארץ) יש הסכם עם מכון בדיקה (מהמוכרים בארץ), מבלי שזה יראה מחשיד ?

3. במידה ומסיבה כזו או אחרת לא תהיה אחריות (זה בבירור), האם זה קריטי עבור רכב שנת 2006 שמור יחסית ?

(הרי האחריות היא בכל מקרה רק על מנוע וגיר)

4. אם יש משהו שכדאי לדעת לפני שאני סוגר את העסקה, אשמח לשמוע :-)

תודה רבה !

פורסם

1. סה"כ הצעה טובה. עצם העבודה שאתה מכיר את הרכב , יתרון.

2. חבל על ה-400 שקל, לך על הבדיקה שהם מציעים לך, הם לא מרמים.

א. קומפיוטסט ?

ב. לא נראה לי, אם כי לך תדע.

3. עדיף כמובן לקבל את האחריות, בכל מקרה, זה לא כזה נורא. לרכבים האלה אין היסטוריה של מנועים מתפוצצים או גירים מקולקלים.

4. קבל מהם הבטחה שהם מתקנים את כל הליקויים שנמצאים בבדיקה לפני שאתה לוקח את הרכב לבדיקה.

באופן כללי, השוק מפוצץ ברכבי 2006 שהיו פעם בליסינג והיום החברות מנסות למכור אותם בקושי רב.

גם אם לא תקנה את הספציפית שלך, אני בטוח שתמצא עסקאות לא פחות טובות.

אני במקומך מגוון קצת ומחליף את הרכב למשהו אחר אבל אם טוב לך עם ה-3, אז לבריאות.

פורסם
1. סה"כ הצעה טובה. עצם העבודה שאתה מכיר את הרכב , יתרון.

2. חבל על ה-400 שקל, לך על הבדיקה שהם מציעים לך, הם לא מרמים.

א. קומפיוטסט ?

ב. לא נראה לי, אם כי לך תדע.

3. עדיף כמובן לקבל את האחריות, בכל מקרה, זה לא כזה נורא. לרכבים האלה אין היסטוריה של מנועים מתפוצצים או גירים מקולקלים.

4. קבל מהם הבטחה שהם מתקנים את כל הליקויים שנמצאים בבדיקה לפני שאתה לוקח את הרכב לבדיקה.

באופן כללי, השוק מפוצץ ברכבי 2006 שהיו פעם בליסינג והיום החברות מנסות למכור אותם בקושי רב.

גם אם לא תקנה את הספציפית שלך, אני בטוח שתמצא עסקאות לא פחות טובות.

אני במקומך מגוון קצת ומחליף את הרכב למשהו אחר אבל אם טוב לך עם ה-3, אז לבריאות.

2. הם הציעו לשלוח אותי עם טופס בדיקה שלהם לקומפיוטסט (למיטב זכרוני),

על פניו נראה לי שעדיף ללכת למכון בדיקה שאני אבחר (על חשבוני), לא ?

אחרת, איזה אינטרס יש להם לממן לי את הבדיקה (רק במכון שהם בחרו) ?

4. אכן, תודה.

פורסם

אם הרכב היה צמוד אליך בשלוש השנים האחרונות אני לא רואה סיבה של ממש לשלם 400 ש"ח על בדיקה במכון. אני לא חושב שלמכון כזה יהיה הרבה מה לחדש לך כזה שהחזיק ברכב בפועל.

מה שכן יכול להתגלות בבדיקה כזאת הוא אולי בלאי של חלק מהמכלולים המתכלים ברכב, וזה כבר פחות מדאיג ופחות חמור.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אם הרכב היה צמוד אליך בשלוש השנים האחרונות אני לא רואה סיבה של ממש לשלם 400 ש"ח על בדיקה במכון. אני לא חושב שלמכון כזה יהיה הרבה מה לחדש לך כזה שהחזיק ברכב בפועל.

מה שכן יכול להתגלות בבדיקה כזאת הוא אולי בלאי של חלק מהמכלולים המתכלים ברכב, וזה כבר פחות מדאיג ופחות חמור.

הרכב אמנם היה אצלי,

אבל כיצד אני יכול לדעת שבמשך השנים, הטיפולים שבוצעו לו במוסך של חברת הליסינג - בוצעו כראוי ?

כיצד אני יכול לדעת אם הבלמים שחוקים מידי, אם יש מלאי מתקדם בגיר, בעיה נסתרת במנוע,

אם כל הנוזלים מולאו כראוי וכו' ?

פורסם

צר לי להיות זה שיאכזב אותך, אבל רוב הסיכויים הם שגם מכון בדיקה לא יעלה על מה שציינת.

בלמים לא נבדקים במכון בדיקה, הם לא מפרקים גלגלים לבדיקה. בכל מקרה לא מדובר בתקלה אלא בבלאי סביר ולא יקר במיוחד לתיקון ברוב המוחלט של המקרים.

על גיר אוטומטי אין אחריות במכוני בדיקה וברוב המקרים תתקשה לפענח מטופס הבדיקה משהו שיעיד על מצבו האמיתי של הגיר.

בעיה נסתרת במנוע תתגלה רק במקרים חריגים, שפחות נפוצים ברכבים בני שלוש שנים. ובכל מקרה יש אחריות לשנה על המנוע.

שגרת טיפולים היא נושא כאוב בכל הנוגע לרכבי ליסינג. לא ציינת באיזו חברת ליסינג מדובר, אבל רובן לא נותנת לרכבים שלהם את הטיפול הטוב ביותר. בשביל לדעת מה טיב הטיפול שקיבל הרכב לא צריך לקחת אותו לבדיקה, צריך לבקש מחברת הליסינג את תיק הטיפולים של הרכב, ואת זה מומלץ לעשות בכל מקרה.

פורסם

הסיבה העיקרית לבדיקה במכון זה אחריות ובדיקת שילדה.

אם מדובר על רכב שהיה שייך לך ואתה יודע שלא היו תאונות אז בדוק על חשבונם, קנה את הרכב ולך לישון בשקט. את הנוזלים אתה מוזמן למלא וזה יעלה לך פחות מ 400 ש"ח.

פורסם
הסיבה העיקרית לבדיקה במכון זה אחריות ובדיקת שילדה.

אם מדובר על רכב שהיה שייך לך ואתה יודע שלא היו תאונות אז בדוק על חשבונם, קנה את הרכב ולך לישון בשקט. את הנוזלים אתה מוזמן למלא וזה יעלה לך פחות מ 400 ש"ח.

הבנתי, רק 3 נקודות בבקשה :

1. מה הכוונה "זה אחריות" ? אחריות הבדיקה ? מה הכוונה ?

2. האם אין סיכוי שמכון שנמצא איתם בהסדר (נניח, אני לא יודע זאת), לא ידווח על פגיעת שילדה ?

3. במידה ולא מילאתי נוזלים 3 שנים (פרט למה שהם עושים בטיפולים), ואני אמלא כעת כמו שנדרש,

לא יתכן שלאורך השנים נגרם נזק לרכב ?

פורסם
15% ללא השבחה זה בדיחה. גם ככה הם הורידים לכל אחד כ10-12% לפני שמדברים.

נכון, והם לא מסתירים זאת, הם אומרים במפורש שאם אני מסתפק ב 11% הנחה,

אני אקבל השבחה מלאה - אבל ההבדל במחיר הוא כ 4,000 ש"ח, לא נשמע משתלם.

פורסם

בן-אדם מהרחוב יכול להוציא מהם רכב שעבר השבחה ב15-20% מתחת למחירון בעקבות דין ודברים ובהתאם לתוצאות בדיקה.

כדאי לך לציין זאת ולנסות לנהל משא ומתן יותר אגרסיבי.

פורסם
בן-אדם מהרחוב יכול להוציא מהם רכב שעבר השבחה ב15-20% מתחת למחירון בעקבות דין ודברים ובהתאם לתוצאות בדיקה.

כדאי לך לציין זאת ולנסות לנהל משא ומתן יותר אגרסיבי.

תנסה :-) "הבעיה " היא שמאזדה 3 מאוד פופולארית, ואין להם בעיה למכור אותו אפילו בפחות ב 15%,

במיוחד לאור העובדה שיש לה ק"מ נמוך יחסית לליסינג.

פורסם
הבנתי, רק 3 נקודות בבקשה :

1. מה הכוונה "זה אחריות" ? אחריות הבדיקה ? מה הכוונה ?

2. האם אין סיכוי שמכון שנמצא איתם בהסדר (נניח, אני לא יודע זאת), לא ידווח על פגיעת שילדה ?

3. במידה ולא מילאתי נוזלים 3 שנים (פרט למה שהם עושים בטיפולים), ואני אמלא כעת כמו שנדרש,

לא יתכן שלאורך השנים נגרם נזק לרכב ?

1. כשאתה מבצע בדיקה במכון בדיקה מורשה אתה מקבל אחריות. זה אומר שאם אחד המכלולים שהתגלו כתקינים במהלך הבדיקה התקלקל במהלך החודשים (שלושה או שישה, אני כבר לא זוכר) שאחרי הבדיקה מכון הבדיקה יתקן אותם על חשבונם. נשמע נחמד, לא? בתכלס, מכוני הבדיקה מכסת"חים את טפסי הבדיקה בצורה לא רעה בכלל והסיכוי שלך להוציא תיקון כלשהוא במסגרת האחריות שתקבל שם נמוך יחסית.

2. יש סיכוי. אבל למה שתיהיה פגיעת שלדה? הרכב היה צמוד אליך שלוש שנים, אתה יודע טוב יותר מהבוחן האם היו תאונות.

3. יתכן. כמו שכבר כתבתי, קבל את זה כמובן מאליו כשמדובר ברכישה מחברות ליסינג. רובן לא ממלאות נוזלים כמו שצריך.

פורסם
1. כשאתה מבצע בדיקה במכון בדיקה מורשה אתה מקבל אחריות. זה אומר שאם אחד המכלולים שהתגלו כתקינים במהלך הבדיקה התקלקל במהלך החודשים (שלושה או שישה, אני כבר לא זוכר) שאחרי הבדיקה מכון הבדיקה יתקן אותם על חשבונם. נשמע נחמד, לא? בתכלס, מכוני הבדיקה מכסת"חים את טפסי הבדיקה בצורה לא רעה בכלל והסיכוי שלך להוציא תיקון כלשהוא במסגרת האחריות שתקבל שם נמוך יחסית.

2. יש סיכוי. אבל למה שתיהיה פגיעת שלדה? הרכב היה צמוד אליך שלוש שנים, אתה יודע טוב יותר מהבוחן האם היו תאונות.

3. יתכן. כמו שכבר כתבתי, קבל את זה כמובן מאליו כשמדובר ברכישה מחברות ליסינג. רובן לא ממלאות נוזלים כמו שצריך.

א. האם אי מילוי שמן/מים, ואי בדיקת שמן/מים על ידי כלל, לאורך 3 שנים, לא עלול לפגוע במשהו משמעותי ?

(תאורטית אמורים לבדוק כל שבוע/חודש, לא ?)

ב. לא תאונה, אבל היתה לי פגיעה בדלת ובטמבון (כשהרכב שלי חנה, מישהו פגע בו),

בעקרון מדוע היה רק בפחחות וצבע, האם יתכן וההשפעה הנסתרת היא רחבה יותר ?

ג. מספר פעמים קרה לי שהרכב קיבל מכות בחלק התחתון שלו, בעיקר בירידה ממדרכה (הרכב נמוך יחסית) וכו',

האם יתכן וגרם השפעה משמעותית ?

תודה רבה.

פורסם

א. סביר להניח שלא. ברכבים מודרניים וחדשים ברוב המקרים אין סיבה לבדוק שמן/מים כל שבוע והאמת היא שגם אם היית בודק רוב הסיכויים שלא הייתה מגלה שחסר משהו.

גם אם היה חסר קצת נוזל קירור למשך כמה שבועות, זה לא נזק מיידי וחמור מספיק כדי שמכון בדיקה יכול לעלות עליו ולדווח לך עליו.

ב. כן, יתכן. אם למשל הפגיעה בדלת פגעה גם באחד העמודים.

ג. ההשפעה של מכות כאלו היא מסחרית בלבד.

• תוכן חדש...